Caen – Toulouse 0:0 (kon.)
konec
SM Caen
0:0 (0:0)
Toulouse FC
Středa 25.04.2018, 18:45 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu dohrávka třiatřicátého kola francouzské Ligue 1, ve které se utkají týmy Caen a Toulouse. Zápasem Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    SM Caen

    Domácí se nachází na patnáctém místě s šestatřiceti body s sedmibodovým náskokem před první sestupovou pozicí, kterou v tuto chvíli drží Lille. Na svém trávníku odehráli dosud šestnáct utkání s bilancí sedmi výher, tří remíz a šesti proher, skórovali v šestnácti případech a o jednu branku navíc inkasovali, naposledy před svými fanoušky podlehli 1:3 Montpellieru. S devíti brankami je nejlepším střelcem Chorvat Ivan Santini.
     
    Toulouse FC

    Hosté jsou na tom ještě hůř, drží se těsně nad hranicí sestupových příček, před Troyes a Lille má náskok čtyř bodůu bodů. Mimo svůj stadion se jim navíc vůbec nedaří, z šestnácti klání získali jen deset bodů za dvě výhry a čtyři remízy, vstřelili dvanáct branek a sedmadvacet inkasovali, v posledním venkovním střetnutí prohráli na hřišti Lyonu 0:2. Nejlepším střelcem mančaftu je se sedmi přesnými zásahy Max Gradel z Pobřeží slonoviny.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    Toulouse – Caen 2:0
    Toulouse – Caen 0:1
    Caen – Toulouse 1:0
    Toulouse – Caen 2:0
    Caen – Toulouse 1:0
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    SM Caen: Vercoutre – Féret (C), Da Silva, Djiku, Bessat – Guilbert, Diomandé, Aït Bennasser – Rodelin, Stavitski, Deminguet.
    Náhradníci: Samba – Genevois, Armougom, Sankoh, Leborgne, Repas, Crivelli.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Moubandje – Sangaré, Cahuzac – Delort, Imbula, Gradel – Sanogo.
    Náhradníci: Goicoechea – Fortes, Sylla, Jean, Somália, Mubele, Toivonen.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Henninot.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Alban Lafont hned čelil domácímu útoku a po něm si připsal první zákrok utkání. Míč poté bleskově odkopl na druhou stranu a útočit tak mohou hosté.
     
    1
    A hned vybojovali volný přímý kop po faulu domácího hráče.
     
    2
    Jenže jeho zahrání nebylo moc přesné, míč se dostal na kopačku obránce Caenu a ten ho poslal okamžitě mimo ohrožení vlastní branky.
     
    3
    Hráči Caenu se snažili projít do rychlého útoku, ale byli zastaveni ještě ve středu hřiště. Hosté z Toulouse tak znovu míří před domácí branku.
     
    3
    Centr z levé strany poslal před velké vápno Max-Alain Gradel, ale souhru s jeho spoluhráčem zastavila znovu domácí obrana, která tak nepustil hosty dále.
     
    4
    Djiku se srazil při výskoku s hostujícím Sanogou. Oba jsou ale v pořádku a hra pokračuje dále. Oba hráči byli jen mírně otřeseni.
     
    5
    Domácí fotbalisté jsou znovu u míče a snaží se dostat co nejblíže hostující brance, kterou by mohli střelou ohrozit.
     
    6
    Jenže poté se sami připravili o balón a ten tak má v moci hostující obrana. Následně pak provedl odkop od svého zařízení Lafont a a vysílá své spoluhráče do dalšího útoku.
     
    7
    Hra je takřka vyrovnaná i co se držení míče týče. Oba týmy jsou spíše opatrnější, nikdo nechce udělat chybu hned v úvodu utkání, která by je mohla stát inkasovaný gól.
     
    8
    Obránci Caenu zastavili další slibně se rodící akci na hostující straně. Frédéric Guilbert pak poslal balón na malou domů Vercoutremu, jenž ho okamžitě odkopl pryč od své branky.
     
    9
    Z levé strany potáhl akci Julien Féret, ale do blízkosti hostující branky se nedostal. Nicméně u míče domácí zůstávají i nadále a stále jsou na polovině hostů.
     
    10
    Dobrou střelu vyslal Julian Féret, který levačkou sklepl míč těsně před Lafontem, ovšem ten nakonec míč ze vzduchu chytil a poté poslal pryč od své branky. To byla zatím asi největší šance utkání.
     
    11
    Hosté se pak snažili založit další akci, ale jejich snaha skončila ve středu hřiště, kde o míč přišli. Caen tak může znovu zaútočit před Lafontovou brankou.
     
    12
    Max-Alain Gradel dobíhal míč uvnitř velkého vápna, ale byl tísněn domácím obráncem Damienem Da Silvou, jenž poté poslal míč Vercoutremu. A znovu ho domácí brankář pošle zpět do hry.
     
    13
    Podél pravé postranní čáry uháněl jeden z hostů, poté chtěl centrovat míč na spoluhráče, ale na ten si naběhl Jessy Deminguet a vrací tak míč na kopačky svého týmu.
     
    14
    Na hlavičku Djikua si chtěl z pravé strany naběhnout Féret. U levé tyče hostující branky bylo chvilku volno. Jenže nakonec na balón nedosáhl a rázem tak skončila další šance Caenu.
     
    16
    Domácí hráči jsou čím dál více aktivnější a po další pohledné akci se dostali ke slibné střele. Jenže nadvakrát ji zneškodnil Alban Lafont a nedopustil, aby hráči Caenu jakkoli ohrozili jeho teritorium.
     
    17
    Přízemní centr, který vyslal domácí obránce Djiku, prosvištěl mezi dvěma hostujícími obránci ve středu hřiště a pokrčoval dále. Nakonec míč do své moci získali hosté.
     
    18
    Ronny Rodelin nabíhal těsně před branku hostů, už byl v pokutovém území, ale tísnil ho jeden z hostujících obránců, který mu nepovolil vystřelit.
     
    19
    Hosté se po delší době dostali do blízkosti domácí branky. Jacques François Moubandje si seběhl před velké vápno, ale díky obraně Caenu se dále nedostal.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry je stále stav bezbrankový, tedy takový, jaký na ukazateli skóre svítil před začátkem duelu. Zatím si tak na úvodní branku budeme muset ještě počkat.
     
    21
    Ibrahim Sangaré podkopl Féreta a ten se skácel k zemi. Hlavní rozhodčí pak hostujícímu hráči důrazně domluvil a zatím se to obešlo bez žlutého napomenutí.
     
    22
    Dalekonosný nákop poslal před hostující branku Frédéric Guilbert, nakonec se ale k míči nikdo z jeho spoluhráčů nedostal a u míče tak pro následující chvíle budou hráči Toulouse.
     
    23
    Rodelin si po pravé straně nabíhal na centrovaný míč a k němu se i dostal. Ale jeho zakončení opět chybělo více přesnosti.
     
    24
    Hra se otočila zase na druhou stranu, ale také hosté před Vercoutrem nic nevymysleli. Hned na to pak znovu přicházejí o míč.
     
    25
    Jessy Deminguet dostal přihrávku do běhu a sprintoval před branku Toulouse. Ovšem u velkého vápna ho zastavil jeden z obránců hostů a další akci Caenu tak zmařil.
     
    26
    Domácí hráči byli zase aktivní a brzy se dostali na polovinu Toulouse. Ale v cestě jim stále pozorná obrana, která zastavila další domácí akci.
     
    27
    Tentokráte se dlouhým nákopem připravili Caenští o míč znovu a ten od své branky odkopne Alban Lafont.
     
    28
    Vercoutre si vyměnil míč s obráncem Damienem Da Silvou a druhý jmenovaný pak založil akci před hostující brankou. Následná střela Féreta pak ale Lafontovu bránu neohrozila.
     
    29
    Jessy Deminguet dostal přihrávku do pokutového území a chtěl okamžitě vystřelit. Jenže byl v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo. Ten zdvihl svůj praporek a u míče tak budou znovu hosté z Toulouse.
     
    30
    Hlavičkovanou uprostřed hřiště nakonec vyhráli domácí fotbalisté, jenž se okamžitě dostali až před hostující branku. To ale bylo z jejich strany vše.
     
    31
    Damien Da Silva přehlavičkoval hostujícího hráče před velkým vápnem a otočil tak hru na opačnou stranu.
     
    32
    Hosté dlouho kombinovali na polovině Caenu, až se dostali do výraznější šance. Max-Alain Gradel střílel zpoza obranu domácích a vystrašil Vercoutreho, který musel do zákroku. Jeho nebezpečnou střelu nakonec ukryl ve svých rukavicích!
    32. Gradel poslal míč do rukavic Vercoutreho.
     
    33
    Hned na to pak zaútočili domácí, kteří se natlačili před Lafontovu branku, ale nic z toho nebylo.
     
    34
    Poté si to hráči Caenu chtěli vynahradit v dalším bleskovém přesunu před branku Toulouse, ale znovu byli v rozehrávce hodně nepřesní.
     
    35
    Po předchozí velké šanci hostů hráči Toulouse znovu drze prošli až před Vercoutreho, jenž tak musel hasit nebezpečí před svou brankou. Nakonec míč v pohodě získal a odkopl až za vlastní polovinu.
     
    36
    A domácí pak opět marně bušili do vrat hostující obrany, která zavelela nepustit fotbalisty Caenu do blízkosti Lafontovy branky.
     
    37
    Rémy Vercoutre si doběhl odražený balón a po zemi ho pak odkopl do bezpečí. Posílá tak své spoluhráče do další útočné akce na opačném konci hřiště.
     
    38
    Domácí hráči srazili míč do zámezí a následovat tak bude autové vhazování pro hosty.
     
    39
    Frédéric Guilbert u levé postranní čáry upadl a chytal se za své rameno. Zřejmě se nešťastně srazil s protihráčem. Nakonec to ale vypadá, že je v pořádku a bude pokračovat ve hře.
     
    40
    Andy Delort hlavičkoval míč kousek před domácí brankou a zasáhnout musel obrana Caenu. Ta poslal míč za zadní čáru a následný rohový kop hosté nezahráli příliš dobře. U míče jsou zase domácí.
     
    41
    Z výskoku střílel před Lafontem Damien Da Silva, ale míč poté trefil jen hostujícího obránce, jenž tak nevědomky zastavil další akci Caenu.
     
    42
    Ibrahim Sangaré pálil na domácí branku a konečky prstů musel míč poslat nad sebe Vercoutre.
     
    43
    Hosté zvýšili obrátky a opět táhli pěknou akci středem hřiště. Poté se vysunul Andy Delort, ale ke střele se díky domácí obraně vůbec nedostal.
     
    44
    Po další nepřesné akci následoval odkop od hostující branky, který provedl Alban Lafont.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm jsme neviděli ani jednu branku a oba celky tak drží bezbrankovou remízu. Brankáři obou celků jsou tak zatím neprůstřelní a uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne v 19:45.
     
    Střely na branku: 0 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po změně stran byli hned u míče hráči Caenu a dostali se s ním před velké vápno. Ke střele se ovšem nedostali a hned ztratili míč.
     
    47
    Po náznaku akce na druhé straně sebral balón Rémy Vercoutre a hned ho odkopl až před branku hostů.
     
    48
    U míče tak jsou opět hráči v modročervených dresech a kombinují na polovině hostů. Zatím se ale k pořádné střele před Lafontem nedostali.
     
    48
    Ten pak v klidu odkopl balón od své branky a poslal své spoluhráče do další útočné akce.
     
    49
    Nyní došlo ke zranění hostujícího Sanoga, který musel být přímo na hřišti ošetřen. Nyní za pomoci lékaře opustil hrací plochu. Uvidíme, zda bude moci nastoupit zpět do hry.
     
    51
    Tak nakonec ano. Za postranní čárou došlo ještě k dalšímu ošetření a nyní se už Yaya Sanogo vrací zpět na trávník.
     
    51
    Ronny Rodelin si seběhl k centrovanému míči a chtěl ho napálit na hostující branku. Mezitím ale došlo k faulu Youssefa Aïta Bennassera a sudí nařizuje volný přímý kop pro domácí.
     
    52
    Domácí tuto standardní situaci zahráli nakrátko a míč poté získala obrana hostů, která se tak vydala na další cestu před branku Caenu.
     
    53
    Frédéric Guilbert z dobrých dvaceti metrů střílel na branku Toulouse, ovšem jeho rána byla příliš prudká a skončila jen vysoko nad Lafontovou brankou.
     
    54
    Dalekonosná střela z kopačky Ronnyho Rodelina nezaměstnala brankáře hostů. Tomu pomohla obrana a zakopla míč do bezpečí.
     
    55
    Po propagační střele hostujícího Ibrahima Sangarého získali balón znovu do své moci domácí fotbalisté, kteří už míří před Lafontovu branku.
     
    56
    Youssef Aït Bennasser dostal centr z pravé strany a okamžitě pohotovou střelou pálil na hostující bránu. Jeho střela ale skončila jen těsně vedle pravé tyče z pohledu Lafonta.
     
    57
    Sangarého srazil k zemi domácí hráč Ismaël Diomandé a vyslechl si tak důraznou domluvu hlavního sudího. Ten dnes zatím žlutou kartu nevytahoval.
     
    59
    Pronikajícího Maxe-Alaina Gradela tvrdě zezadu srazil k zemi Alexander Djiku a nyní už hlavní rozhodčí vytahuje žlutou kartu!
     
    60
    Následoval tak volný přímý kop z hranice velkého vápna, ten ale Sanogo poslal jen do náruče domácího brankáře.
     
    60
    Domácí se pak dostali do další akce na druhé straně, jejich zakončení ale opět nebylo přesné. Po šedesáti minutách hry jsme se tak zatím stále branky nedočkali.
     
    61
    Kelvin Amian obešel dva obránce Caenu a z hranice velkého vápna pak vyslal jedovku svou levačkou. Míč ale umístil jen vedle pravé tyče domácí branky.
     
    62
    Ronny Rodelin neprošel přes obranu hostů, která jeho úmysl odhalila už v jeho začátku a následně pak budou u míče zase hráči Toulouse.
     
    63
    Další dobrá rána hostů končí vysoko nad. Nicméně hráči Toulouse jsou před brankou domácích hodně nebezpeční. To se nelíbí domácímu trenérovi, který své svěřence neustále burcuje k lepším výkonům.
     
    64
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Yaya Sanogo, přichází Somália.
     
    65
    Somália se hned zapojil do akce a založil akci hostů. Po ní střílel z levé strany velkého vápna Ibrahim Sangaré, jeho prudká střela ovšem končí v moci domácího brankáře.
     
    66
    Na malou domů poslal míč Youssef Aït Bennasser a Vercoutre mu ho poté vrátil zpět. Domácí tak zahrávají další akci a míří před branku Toulouse.
     
    66
    Na druhé straně vybojovali hosté další rohový kop, po němž ale zakročil Vercoutre a pomohl tak svému týmu, který tak neinkasoval.
     
    67
    Na druhé straně se obtočil kolem své osy Timo Stavitski, ale jeho úmysl centrovat míč do pokutového území mu nevyšel a hosté se tak opět dostávají na balón.
     
    68
    Youssef Aït Bennasser nejprve zatáhl za ruku Gradela, ten to celé ustál a natlačil se až před velké vápno a stejný hráč ho pak zezadu přidržel a poslal k zemi. Bennasser tak může být rád, že hlavní sudí mu jen domluvil.
     
    69
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Julien Féret, přichází Enzo Crivelli.
     
    70
    Domácí zastavili další šanci domácích. Crivelli centroval balón do pokutového území, brankář Lafont ale dokázal včas zakročit a odkopl míč do bezpečí.
     
    71
    Dlouhý pas na nabíhajícího Tima Stavitskiho z pravé strany a Timo Stavitski pak hlavou chtěl usměrnit míč na branku hostů. Ovšem parádně zakročila obrana Toulouse a opět tak změnu skóre nezaznamenáme.
     
    73
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní jsou už u míče hosté a zakládají tak další akci před brankou domácích.
     
    74
    Následná střela Ibrahima Sangarého pak končí jen v moci domácího brankáře, který balón odkopl pryč od své branky.
     
    75
    Centr z pravé strany chtěl v pádu svojí pravačkou umístit k bližší tyči Max-Alain Gradel, ale to se mu nepovedlo. Míč skončil jen u levé tyče z pohledu Vercoutreho.
     
    76
    S přibývajícím časem zvýšili hosté tempo hry a opět se natlačili až před Vercoutreho, nicméně ten si situaci ohlídal a nepustil hosty do zakončení.
     
    77
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Giannelli Imbula, přichází Issiaga Sylla.
     
    78
    Andy Delort se srazil s domácím hráčem a oba poté skončili na zemi. Vypadá to ale, že budou oba v pořádku.
     
    79
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Youssef Aït Bennasser, přichází Baissama Sankoh.
     
    80
    Jessy Deminguet z výskoku sklepl míč před sebe a poté ho napálil na hostující branku. Obrana Toulouse ovšem zakopla balón do zámezí a následuje tak rohový kop pro Caen.
     
    81
    Z něho ale žádná akce nevznikla a míč se dostal do moci brankáře Albana Lafonta, který ho pak v klidu poslal směrem k domácí brance.
     
    82
    Obrana Caenu nyní pootevřela svá vrátka a málem se do zakončení dostal Somália. Nakonec nebezpečí před brankou Caenu zažehnala obrana.
     
    83
    Na polovině Caenu budou zahrávat autové vhazování hosté, kteří se tak mohou dostat do ohrožení domácí branky.
     
    84
    Jenže se tak nestalo, o balón hosté přišli a následně pak zamířili na druhou stranu hráči Caenu, ale také Alban Lafont byl bez práce.
     
    85
    Nadvakrát střílel na Lafonta Ronny Rodelin, ale ani v této situaci ho nepřekonal. Zatím to vypadá, že zápas spěje k dělbě bodů.
     
    86
    Enzo Crivelli vyslal z levé strany velkého vápna tvrdou ránu, která skončila jen v moci brankáře Lafonta. Ten pak bude míč odkopávat od své branky.
     
    87
    Z vlastní obrany zakládali další akci domácí, kteří se chtěli dostat do ohrožení hostující branky, ale znovu ztroskotali na pozorné obraně Toulouse.
     
    88
    Hosté na polovině Caenu zakombinovali a dostali se blíže brance Vercoutreho, ale jejich následná střela ho vůbec neohrozila.
     
    89
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Andy Delort, přichází Ola Toivonen.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Slibně se rodící hostující akci zastavila obrana Caenu a hned se domácí hráči dostali do blízkosti Lafontovy branky. Překonat ho ale nedokázali.
     
    90+2
    Rodelin byl sražen k zemi hostujícím hráčem a sudí nařizuje volný přímý kop. Je to z velice slibné vzdálenosti, a sice z levé strany velkého vápna.
     
    90+3
    Guilbert dostává žlutou kartu za protesty vůči hlavnímu sudímu.
     
    90+3
    A také Moubandje dostává žlutý kartónek za stejný prohřešek.
     
    90+3
    Jessy Deminguet zahrál tuto standardní situaci, v pokutovém území si dva jeho spoluhráči vyskočili na hlavičku. Nic to ale nebylo platné. Obrana hostů míč odvrátila do bezpečí.
     
    90+4
    Max-Alain Gradel kopl zezadu Jessyho Demingueta, který se tak skácel k zemi a následuje jeho ošetření.
     
    90+5
    Volný přímý kop poté skončil jen na obraně hostů a ta míč poslala do bezpečí. Je tu závěru utkání a už se nic nestane.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas příliš mnoho krásy nepobral a nenabídl ani jednu branku. Oba celky tak vybojovaly po bodu a rozešly se tedy smírně. V závěru měli domácí hráči dvakrát výhodu volného přímého kopu, ani jednu standardní situaci však neproměnili.
     
    Utkání sledovalo 18 658 diváků.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 9:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (20:40:02)

    Vendula Zdražilová

    Branky:

    Karty:   59. Djiku (CEN), 90+3. Guilbert (CEN) – 90+3. Moubandje (TOU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 9:11.
    SM Caen: Vercoutre – Féret (C) (69. Crivelli), Da Silva, Djiku, Bessat – Guilbert, Diomandé, Aït Bennasser (79. Sankoh) – Rodelin, Stavitski, Deminguet.
    Náhradníci: Samba – Genevois, Armougom, Sankoh, Leborgne, Repas, Crivelli.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Moubandje – Sangaré, Cahuzac – Delort (89. Toivonen), Imbula (77. Sylla), Gradel – Sanogo (64. Somália).
    Náhradníci: Goicoechea – Fortes, Sylla, Jean, Somália, Mubele, Toivonen.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Henninot

    Diváci: 18 658
    thejrc.org