Lyon – Nantes 2:0 (kon.) | Bordeaux – Dijon 3:1 (kon.) | Lille – Méty 3:1 (kon.)
Monaco – Amiens 0:0 (kon.) | Štrasburk – Nice 1:1 (kon.) | Troyes – Caen 3:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
3:1 (1:0)
Dijon FCO
Sobota 28.04.2018, 20:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Girondins Bordeaux FC a Dijon FCO.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Fotbalisté Bordeaux se v letošním ročníku zařadili mezi průměrné celky nejvyšší soutěže. Tomuto celku zatím patří jedenáctá příčka, přičemž se forma z posledních zápasů nelepší. Girondins nasbíralo třiačtyřicet bodů a stále může pomýšlet nad pohárovou Evropou. Manko na páté Nice je ale sedmibodové, a jelikož do konce ročníku zbývají čtyři koly, tak tento cíl bude těžké dosáhnout. Bordeaux se nebývalo trápí v ofenzívě, přičemž má menší nadprůměr jedné vstřelené branky na zápas.
     
    Dijon FCO

    Na druhé straně stojí dosti podobně hrající Dijon, který se nachází o jednu příčku níže, než jeho dnešní soupeř. Dijon se rovněž potýká s kolísavou formou, neboť posledních pět ligových zápasů přineslo dvě prohry, dvě remízy a pouze jedno vítězství. Hostující tým dnešního utkání může rovněž přemýšlet nad pohárovou Evropu, stále ale platí to stejné, jako pro Bordeaux. Dijon je o poznání efektivnější, neboť má o devět vstřelených branek více. Dost bídný je ale pohled na inkasované branky, Dijon jich totiž inkasoval vůbec nejvíce z celé soutěže.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Plašil – Lerager, Sankharé – Malcom, Laborde, Kamano.
    Náhradníci: Poussin – J. Cafú, de Préville, Meïté, Otávio, Lewczuk, Vada.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Chafik, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Massouema, Marié – Rosier, Amalfitano, Kwon Chang-hoon – Sliti.
    Náhradníci: Leroy – Billemaz, Rüfli, Bouka Moutou..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také hosté, kteří to okamžitě zkoušeli po levém křídle. Tam ale cestička vpřed nevedla a hrát tak bude soupeř.
     
    4
    Kwon si chtěl narazit se Slitim, nicméně druhý jmenovaný se raději rozhodl přejít ke středu hřiště. Dijon má územní převahu.
     
    5
    Na druhé straně se Bordeaux pustilo do rychlého protiútoku. Kamano si navedl míč na pravou nohu a poté odcentroval k Reynetovi.
     
    6
    Koundé si počínal sice zkušeně, napadající Sliti ale vybojoval rohový kop. Rozehrávka v podání Amalfitana znamená další rohový kop.
     
    7
    Nakonec ani z druhého rohu nepramenilo žádné nebezpečí a domácí se rozhodli uklidnit hru. Costil bude vykopávat.
     
    8
    Sabaly vhazoval od pravé autové čáry, načež poslal do vápna přízemní nabídka. Po ní se do míče opřel Sankharé, balón ale vyletěl vysoko nad.
     
    9
    Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Nákop od kopačky Reyneta zachytil Haddadi, míč ale převzali domácí.
     
    10
    Rozehrávající Koundé si nebral servítky a míč poslal na druhou stranu hrací plochy. Laborde sice usiloval o balón, následně o něj přišel.
     
    11
    Yambéré si nakonec rozehrávku rozmyslel a v tísni zvolil zpětnou přihrávku na Reyneta. Dijon si hodně zahrává u své šestnáctky.
     
    12
    Kamano velmi dobře postupoval až k velkému vápnu, načež poslal na zadní tyč střílený centr. Malcomovi scházel zhruba krok.
     
    13
    Na druhé straně to střelou z velké vzdálenosti zkoušel Sliti, do jeho rány se ale vložil Koundé. Dijon bude zahrávat další roh.
     
    14
    Balón se stáčel směrem od branky, nakonec usedl na hlavu Pabla. Girondins si míče moc neužilo, momentálně s ním hraje brankář Reynet.
     
    15
    Kwonovi se absolutně podařilo trefit hrací předmět z první, což vyvolalo ironický potlesk domácích příznivců.
     
    16
    Kamano si počkal na podporu svých kolegů, přičemž se nakonec rozhodl jednat s Malcomem. Druhému jmenovanému se ale nepovedl centr.
     
    17
    Lerager se ihned po převzetí míče pokusil oslovit Labordeho v šestnáctce, ani tentokráte se balón nedostal na místo určení.
     
    18
    Sankharé se drzým průnikem dostal až k vápnu, načež předal míč vedle stojícímu Kamanovi. Rána pravačkou nakonec skončila vedle.
    18. Kamano mířil vedle.
     
    19
    Bordeaux začíná mít směrem dopředu hodně nebezpečné. Nyní to ale nevyřešil dobře Laborde, který zaspal při snaze o zakončení.
     
    20
    Haddadiho lehký polocentr našel ve středu hrací plochy volného Mariého, který nyní roztáčí kolotoč krátkých přihrávek.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nabízí celkem otevřenou partii. Zatím na vyloženější šanci čekáme.
     
    22
    Sabaly si chtěl narazit s Malcomem, nicméně tento úmysl přečetla také pozorná obrana soupeře. Bordeaux bude alespoň vhazovat.
     
    23
    Do rozehrávky byl zapojen také brankář Costil, který se podíval vpřed, a nakonec rozehrál po zemi. Dijon se snaží napadat kombinaci.
     
    24
    Sliti si dělal prostor za velkým vápnem, načež se rozhodl sympaticky vypálit. Střela se ale stočila daleko od branky.
     
    25
    Už poměrně delší dobu sledujeme zdlouhavou kombinaci hostujících hráčů. U balónu se postupně střídá kompletní obranná čtyřka.
     
    25
    Je pískáno. S agresivitou to dle výroku sudího přehnal Amalfitano, který lehce přišlápl Koundého. Domácí okamžitě rozehráli.
     
    25
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Kamano si výborně naběhl až do střelecké pozice, odkud protáhl Reyneta. Ten ale vyrazil míč přímo před sebe, kde se zakončením číhal YOUNOUSSE SANKHARÉ.
    25. Younousse SANKHARÉ - 1:0
     
    26
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli jsou na řadě hosté, jenž byli pod menším tlakem.
     
    27
    Lerager nakonec ještě usiloval o volný míč, jenomže ještě před skluzem bylo pískáno. Provinil se opět jeden z hráčů Dijonu.
     
    28
    Aktivní Kamano to zkoušel svým tradičním manévrem k šestnáctce, přičemž se rozhodl vypálit. Rána ale nebyla nikterak důrazná.
     
    29
    Chafik měl na pravém křídle hodně prostoru, i tak nedokázal přesně přihrát na Slitiho. Dijon je v posledních vteřinách lehce nervózní.
     
    30
    Málem to bylo o dvě branky! Laborde se totiž dostal až před brankáře, nicméně Reynet jeho zakončení zneškodnil nohou.
     
    31
    Logicky ještě následoval rohový kop, který ale obrana Dijonu odvrátila. Netrvalo ale dlouho a domácí mají k dispozici další roh.
     
    35
    Velká šance na vyrovnání! Sliti tak dlouho motal protihráče, až se nakonec dostal ke střele. Costil se proti jeho ráně blýskl parádním zákrokem.
     
    36
    Massouema si nechtěl komplikovat život a míč raději poslat dozadu na Chafika. Ten pro změnu razantně odklidil balón.
     
    37
    Byl to právě Chafik, který vystihl celkem laxní rozehrávku Bordeaux. Rychlostně se ale nedostal před Poundjého, který vybojoval odkop.
     
    38
    Kamano si opět věřil na drzý průnik středem hřiště, přičemž nakonec proti přesile vybojoval standardku. Jeho kolegové jí okamžitě rozehráli.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Opět za obranu Dijonu směřoval dalekonosný pas, na který si nabíhal Laborde. Domácí forvard ho už nezachytil na hrací ploše.
     
    41
    S koncem prvního poločasu se do rozehrávky dostala větší jistota. Obě mužstva ale nechtějí udělat žádnou chybu.
     
    42
    Dijon bude mít šanci nyní. Chafik totiž narazil do českého záložníka Plašila, který logicky fauloval. Na pořadu dne bude slibný přímý kop.
     
    43
    Domácí obrana zaspala při bránění a do sólového úprku se řítil Kwon. Asijský útočník zakončil po zemi, s čímž počítal také Costil.
    43. Kwon trefil brankáře.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo fotbal nahoru a dolu. Směrem dopředu byli nebezpečnější hráči Bordeaux, jenž se nakonec postarali o jedinou přesnou trefu. Dijon neodehrál špatný poločas, chybělo mu ale větší štěstí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Úvodní minuty zatím přinášejí celkem poklidnou podívanou. Dijon postupně přenesl hru na levou stranu, kde operuje Haddadi.
     
    49
    Rosier ještě udržel míč na hrací ploše, jenomže další útočný výpad skončil nepřesným centrem. Domácí se ale nemohou dostat k míči.
     
    50
    Dijon je stále s míčem na útočné polovině. Jedná se o velice pomalé kombinace, které stačí soupeř vzorně dostupovat.
     
    51
    Konečně se Poundjé dostal k autovému vhazování, díky kterému se jeho kolegové dostali za polovinu. Snad poprvé ve druhém dějství.
     
    52
    Malcom operoval ve středu hrací plochy, kde se nakonec rozhodl spolupracovat s Poundjém. Následovala ale zpětná přihrávka až na Pabla.
     
    53
    Aby toho nebylo málo, tak se Kamano pokusil odcentrovat do šestnáctky, jeho pokus ale skončil daleko za brankou.
     
    53
    Je tu pokutový kop pro hosty!
    53. Penaltový zákrok.
     
    54
    Dijon právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se postavil NAIM SLITI, který poslal brankáře přesně na opačnou stranu.
    54. Naïm SLITI - 1:1
     
    55
    Vyrovnávací branka znamená, že mají oba celky k vítězství zase stejně daleko. Nutno dodat, že Dijon je ve druhém poločase aktivnější.
     
    56
    Poundjé si splnil obranné povinnosti a Kwonovi nedaroval téměř žádný prostor. Míč navíc poslal na jistotu do zámezí.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Lukas Lerager (Girondins Bordeaux FC).
     
    58
    Sliti opět zaměstnával obranu soupeře, které je v úvodu poločasu hodně nekoncentrovaná. Nyní ale zablokovala Chafikův centr.
     
    59
    Sliti se ujal rozehrávky volného kopu z velké vzdálenosti. Yambéré se jevil jako nejsnadnější možnost, nakonec se k němu míč ale nedostal.
     
    60
    Hostující útočník je opravdu k nezastavení. Před malý momentem na něj spáchal faul Plašil, následovat bude další přímý kop.
     
    61
    Tentokráte to přímo na bránu zkoušel Kwon, jeho rána se ale zastavila o postavenou zeď. Costil tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    62
    Costil musel jednat rychle, neboť ho při rozehrávce napadal jeden z protihráčů. Nakonec to domácí brankář zvládl na jedničku.
     
    63
    Zároveň se nám utkání dostalo za hodinu hry. Domácí fandové marně čekají na něco kloudnějšího ze strany jejich miláčků.
     
    64
    Až nyní se Bordeaux dostalo k souvislejší práci s míčem, která ale zatím nikam nevede. Navíc Poundjému uskočil balón za čáru.
     
    65
    Kwon šel do jednoho ze soubojů kopačkou napřed a po zásluze byl odpískán útočný faul. Standardka také pro domácí celek.
     
    66
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Malcom, přichází Igor Lewczuk.
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jaroslav Plašil, přichází Soualiho Meïté.
     
    67
    Po delší době měli domácí k dispozici rohový kop. Odpovědnost na sebe vzal Kamano, který našel pouze rukavice brankáře.
     
    68
    Rychlý protiútok hostujícího celku příliš uspěchal Marié, kterému se navíc nepovedla kolmice. Costil se tak dostal včas k míči.
     
    69
    Střídající Lewczuk se dostal za zdánlivě ztraceným míčem a poté si v šestnáctce ustlal. Druhý pokutový kop se ale pískat nebude.
     
    71
    Teď už se ale pokutový kop nařizuje, domácí mají možnost jít do vedení!
    71. Penaltový zákrok.
     
    72
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    A domácí se opravdu dostávají zpět do vedení! Rozehrávku si vzal na starost FRANCOIS KAMANO, který prostřelil brankáře.
    72. François KAMANO - 2:1
     
    73
    Nutno dodat, že to byla hodně zbytečná branka pro hostující celek. Dijon totiž nehrál špatně, nicméně nyní sáhl k faulu ve vlastní šestnáctce.
     
    74
    Do další šance se mohl drát aktivní Kamano, nicméně tentokráte se ocitl v ofsajdovém postavení. Dijon okamžitě rozehrál.
     
    75
    Sankharé se výborně vrátil do defenzívy a navíc sám rozjel útočný výpad. Milimetrově přesně ale vyběhl Reynet, který odehrál míč.
     
    76
    Po srážce ale zůstal ležet na zemi právě hostující brankář a Kamano. Na scénu přispěchaly také oba lékařské personály.
     
    77
    Nakonec se zdá být všechno v pořádku a může se pokračovat ve hře. Reynet se ještě snaží rozběhat menší zranění.
     
    78
    Dijon sportovně vrátil míč soupeři, který ale o něj záhy přišel. Hra nyní postrádá větší přesnost, oba celky se nemohou nikam nedostat.
     
    79
    Haddadi poslal dalekonosný aut na volného Kwona, který to pohotově zkoušel z úhlu. Míč se ale stočil od branky.
     
    80
    Sabaly chytře prodloužil míč za svá záda, kde se ale nacházel hostující Haddadi. Girondins bude alespoň vhazovat.
     
    80
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Poundjé si vzal na starost rohový kop, na který sice vyběhl brankář Reynet, k jeho smůle ale trefil pouze spoluhráče VALENTINA ROSIERA, od kterého se míč odrazil do sítě.
    80. Valentin ROSIER - 3:1
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovky. S Dijonem to v tuto chvíli vypadá opravdu bledě, na vyrovnání už není moc času.
     
    82
    Hosté se ihned pokusili o rychlou odpověď, míč se ale odrazil přímo do náruče Costila. Za postranní čárou je připravené další střídání.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Valentin Vada.
     
    84
    Jedno je jisté, domácí lodivod už využili všechna střídání. Jako poslední se do hry dostal Vada, který nahradil hrotového útočníka Labordeho.
     
    84
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Eden Massouema, přichází Adrián Sahibeddine.
     
    88
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jordan Marié, přichází Enzo Loiodice.
     
    89
    Utkání se nám pomalu a jistě blíží k nastavenému času. Dijon zřejmě nezíská ani jeden bod, dvě branky je už moc velké sousto.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Ke konci zápasu se hosté ještě usadili na útočné polovině, domácí se ale velmi dobře brání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bordeaux nakonec dokázalo dovést dnešní utkání do vítězného konce. I přes vyrovnávací branku se domácí dokázali vzchopit, a nakonec se jim podařilo vsítit další dvě branky. Zřejmě se jedná o zasloužené vítězství.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:12. (21:52:58)

    David Suchý

    Branky: 25. Sankharé, 72. Kamano (pen.), 80. Rosier (vla.) – 54. Sliti (pen.)

    Karty:   57. Lerager (BOR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Plašil (66. Meïté) – Lerager, Sankharé – Malcom (66. Lewczuk), Laborde (83. Vada), Kamano.
    Náhradníci: Poussin – J. Cafú, de Préville, Meïté, Otávio, Lewczuk, Vada.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Chafik, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Massouema (84. Sahibeddine), Marié (88. Loiodice) – Rosier, Amalfitano, Kwon Chang-hoon – Sliti.
    Náhradníci: Leroy – Billemaz, Rüfli, Bouka Moutou, Loiodice, Sahibeddine, Robert.
    thejrc.org