Slavia – Slovácko 0:0 (kon.) | Teplice – Olomouc 1:2 (kon.) | Zlín – Bohemians 1905 1:1 (kon.)
Jablonec – Liberec 2:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
Neděle 29.04.2018, 18:30 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! HET liga dospěla už ke svému 26. kolu a my se společně zaměříme na tradiční regionální souboj mezi týmy FK Jablonec a FC Slovan Liberec. V tomto utkání však půjde o mnohem více, než "jen" o nadvládu v Podještědí. Obě mužstva jsou totiž součástí tlačenice o pohárové příčky, což slibuje skvělou podívanou. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    FK JABLONEC

    Jablonečtí zažívají poměrně povedený ročník. V HET lize to sice po podzimu vypadalo na nezáživný pobyt ve středu tabulky, leč po zimní pauze přišlo obdivuhodné vzkříšení. Pod vedením Petra Rady vyhráli Severočeši šestkrát v řadě a dotáhli se do souboje o poháry.

    V posledních dvou ligových střetnutích jim to ovšem příliš nestřílelo. Bezbrankovou remízu s Olomoucí a prohru na Spartě spojovala velice chabá produktivita. Chuť si Jablonec spravil ve středu, když úspěšně zvládl semifinále MOL Cupu. Ve Zlíně zvítězil 1:0 a může se těšit na finále, ve kterém poměří síly se Slavií. Stále tak platí, že mají Radovi svěřenci šanci na Evropu jak z ligy, tak z poháru.

    V tabulce nejvyšší české soutěže momentálně ztrácejí z šesté příčky pouhé dva body na čtvrtou Spartu, jež už v sobotu padla v Ostravě. V případě vítězství se tedy vyhoupnou jak před Liberec, tak před Pražany a zakotví v příjemných vodách. Oplatí Jablonec odvěkému rivalovi drtivou podzimní porážku?
     
    FC SLOVAN LIBEREC

    Dalo by se říct, že letos vidíme starý dobrý Liberec. Tým opět zažil nepříjemný výprodej kádru, nicméně nikterak jej to nezastavilo v cestě za horními patry tabulky. Také v krajském městě se přes zimu měnil trenér. Jindřich Trpišovský zamířil do pražské Slavie a na jeho místo dorazil další mladý kouč. Sedmatřicetiletý David Holoubek si bude muset v derby poradit bez Matěje Pulkraba, jenž se v minulém kole nechal vykartovat.

    Poslední tři utkání čekal Slovan na plný bodový zisk. Po nevítaných porážkách, které přišly v utkáních s Teplicemi a Duklou, bojovali Severočeši statečně se Slavií. Zápas přinesl rekordní počet karet, ale žádnou branku nenabídl. Po vyloučení Pulkraba ale dohrávali v oslabení, takže se dá bod považovat za velice cenný.

    Modrobílí v tabulce sídlí na páté příčce a na Jablonec mají náskok pouze jednoho bodu. Také pro ně zcela jistě poslouží jako velká motivace prohra Sparty, která přišla vhod oběma severočeským rivalům. V tomto střetnutí sice Slovan není stavěn do role favorita, ale to v derby nehraje přílišnou roli. Zvládne jej vítězně i podruhé?
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Bude se jednat o 48. vzájemný zápas. V těch předchozích byl viditelně úspěšnější Liberec, jenž prohrál pouze v jedenácti případech. Proti Jablonci navíc hraje velmi dobře defenzivně, zelenobílí totiž disponují průměrem méně než jednoho gólu na utkání.

    Předchozí vzájemný zápas:
    28.10.2017: Liberec – Jablonec 4:1 (2:1)
    -------------------------------------------------
    Branky: 36. Kerbr (pen), 45. Kerbr, 61. Hybš, 67. Kerbr – 1. Tecl. ŽK: 79. Breite, 83. Coufal – 41. Považanec.
    Diváci: 6523.

    Do zápasu vstoupili mnohem lépe hosté a potvrdili to nejrychlejším gólem v historii derby. Hned v 1. minutě otevřel skóre Stanislav Tecl a Jablonec měl další šance. Už je ale nedokázal zúročit a Liberec tvrdě trestal. Především díky hattricku Milana Kerbra prudce převrátil skóre na svoji stranu a mohl si užít vysoké vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Pernica, Matěj Hanousek – Masopust, Hübschman, Považanec, Jovović – Trávník – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Čvančara, Chramosta, Pleštil.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Karafiát, Mikula, Kerbr – Folprecht, Breite, Ševčík, Wiesner – W. Da Silva, Potočný.
    Náhradníci: Nguyen – Malinský, Bosančić, Köstl, Havelka, Oscar, Kačaraba.

    Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Hájek..
     
    Na hřišti se momentálně rozcvičují hráči obou mužstev. Do ochozů se už pomalu začínají trousit diváci a kulisa by měla být velmi dobrá. Už jen kvůli tomu, že v Jablonci panuje skvělé letní počasí a byl by hřích nevyrazit na stadion.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté už se odebrali do útrob stadionu. V kabinách ještě bude čas na poslední taktické pokyny. Výkop už se však kvapem blíží.
     
    Hráči obou celků již vstupují na hrací plochu. Jablonečtí oblékli tradiční zelené dresy, zatímco se Slovan představí v modré barvě. Vše je připraveno ke startu 48. Podještědského derby! Také dnes dochází k úsměvnému protikladu, když proti sobě mezi tyčemi stojí Hrubý a Hladký.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Je to tady, rozhodčí Zelinka zadul do píšťalky a jde se na věc. Jablonečtí se ihned dostávají do ofenzivy a budou mít k dispozici přímý kop. Nadějná pozice pro centr!
     
    1
    Matěj Hanousek patičkou posunul míč na Michala Trávníka. Ten vyslal dobrý centr, natahoval se po něm David Lischka, ale kousek mu chyběl a bude se odkopávat od liberecké klece.
     
    2
    Roman Potočný se statečně probíjel směrem do pokutového území. Proti přesile si neporadil a ještě se neúspěšně dožaduje odpískání faulu na svoji osobu.
     
    3
    Přihrávku Milana Kerbra dobře vystihl Michal Trávník. Jablonec se ale příliš daleko nedostal a musí se znovu přeorientovat na defenzivní myšlení. Zatím jej brzdí nepřesnosti.
     
    4
    Wesley Da Silva dostal přihrávku za obranu. Na zakončení už ovšem neměl moc prostoru a z bezprostřední blízkosti ve skluzu poslal míč pouze do Vlastimila Hrubého. Oba hráči se nepříjemně srazili a bude se ošetřovat.
     
    5
    Vlastimil Hrubý má balon ve své moci a zatím si s ním v poklidu dribluje. Nakonec přeci jen vyslal nákop vpřed, načež se k dalekonosné střele odhodlal Michal Trávník. Míč mu ale vůbec nesedl a končí daleko mimo branku.
     
    6
    Luděk Pernica odmítl hrozící nebezpečí vysokým odkopem. Hlavičkový souboj zvládl hostující Milan Kerbr a Slovan se tak může vydat do protiakce.
     
    7
    Tomáš Wiesner dobře vystihl Hanouskovo autové vhazování. Míč se po chvílí dostává zpátky do zámezí a do hry jej opět uvede jablonecký obránce. Zatím sledujeme spíše oťukávaní, ze kterého ovšem vybočuje velká šance Wesley Da Silvy.
     
    8
    Fanouškovské tábory se už pomalu začínají špičkovat a dráždit peprnými pokřiky. Dnes je to souboj jak na hřišti, tak v ochozech. Na míči jsou momentálně usazeni zelenobílí.
     
    9
    Michal Trávník se prezentoval pohledným průnikem po pravém křídle. Poté do šestnáctky poslal zajímavý centr a Jablonec může mrzet, že na něj skluzující Martin Doležal jen těsně nedosáhl!
     
    10
    Nejčastěji si na balon zatím sahá Vlastimil Hrubý. Nyní k němu doskákal další neškodný nákop, který gólman Jablonce snadno uchopil do svých rukavic.
     
    11
    Milan Kerbr v osobním souboji dobře tělem odtlačil Lukáše Masopusta a zkušeně tak vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    12
    Slovan předvedl zajímavou akci! Po pěkné kombinaci na pravé straně centroval do vápna. Jan Mikula. Situaci dobíhal Wesley Da Silva a Tomáš Holeš měl co dělat, aby hlavou odvrátil na roh. Z něj už hosté nic nezískali.
    12. Centr Coufala.
     
    13
    Tomáš Wiesner si ukrojil příliš velké sousto a proti zelenobílému trojlístku neměl příliš šancí na úspěch. Ani Jablonci ale nepřálo štěstí a jeho akce skončila už za půlicí čarou.
     
    14
    Radim Breite si všiml po levém křídle sprintujícího Wesley Da Silvy, avšak adresoval mu takřka nedostižnou přihrávku. Míč, jenž skončil v autu, uvede do hry Vlastimil Hrubý.
     
    15
    Obrovská šance Jablonce! Matěj Hanousek odvedl kus dobré práce a povedeně poslal míč za obranu. Chopil se jej Martin Doležal, který z levé strany nabíhal sám na branku, ale těsně ji minul!
     
    16
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Teď už si ovšem MARTIN DOLEŽAL k velké radosti tribun spravil chuť! Tentokráte domácí zaútočili po pravé straně a Tomáš Holeš poslal do vápna nadýchaný centr. Tam byl Doležal až překvapivě nehlídaný a nekompromisní hlavičkou poslal míč k tyči.
    16. Martin DOLEŽAL - 1:0
     
    17
    Mohlo být bleskově srovnáno! Rohový kop odvrátil zaskočený David Lischka pouze na hranici pokutového území. Tam hlídkoval Radim Breite, jenž se do míče opřel bez přípravy a přízemní střela prosvištěla nebezpečně blízko Hrubého svatyně.
    17. Breite v šanci nedává branku!
     
    19
    Jakub Považanec se prodíral do pokutového území. Už se zdálo, že se dostane k centru, ale najednou se stihl vrátit Milan Kerbr a dobře tělem jabloneckého záložníka odstavit.
     
    20
    Hra se nyní trošku protahuje u autové čáry. Domácí s exekucí autového vhazování nikterak nespěchají, a když se k tomu Matěj Hanousek konečně odhodlal, skončil míč rychle zpět za čarou.
     
    21
    Jablonec měl k dispozici standardní situaci. K míči se postavil Michal Trávník. Na jeho centr naskakovalo hned několik hráčů, načež se balon zřejmě od hlavy Davida Lischky dostal přímo k brankáři Václavu Hladkému, jenž snadno zasahuje.
     
    22
    Radim Breite ztratil orientaci, otočil se k míči zády a toho využil Jakub Považanec. Po jeho dobré práci kvapil do protiútoku Lukáš Masopust, ale drze si na Milana Kerbra nepřišel.
     
    24
    Lukáš Masopust se nyní hlásil o balon ve slibném náběhu. Škoda pro Jablonec, že byl pas od Matěje Hanouska krátký a snadno jej sebral pozičně dobře postavený Ondřej Karafiát.
     
    25
    Liberec se snaží držet kulatý nesmysl na kopačkách a trpělivě kombinuje. Žádný větší výsledek to nepřineslo, leč Roman Potočný alespoň vybojoval aut.
     
    25
    Dobrá příležitost pro hosty! Wesley Da Silva byl podražen těsně za hranicí pokutového území, což rezultuje ve volný přímý kop přibližně z šestnácti metrů.
    25. Hosté nevyužívají nařízený trestný kop ve svůj prospěch.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Tomáš Hübschman (FK Jablonec).
     
    27
    Roman Potočný to zkusil lišácky po zemi. Ačkoliv hráči ve zdi trošku nadskočili, míč pod nimi k brance neprošel. Následná rána bez přípravy v podání Milana Kerbra skončila na tribuně a podtrhla tak zahozenou šanci.
     
    28
    Milan Kerbr vyrobil neskutečnou minelu, když naslepo přihrával vlastnímu brankáři a našel přesně Michala Trávníka. Ten byl sám před Václavem Hladkým a dokázal si jej položit, nicméně mu míč trošku ujel a zakončení z nepříznivého úhlu už se vůbec nevydařilo!
     
    29
    Jablonečtí zůstávají nastěhování poblíž soupeřova pokutového území, kde si prodlužují pobyt sérií autových vhazování.
     
    30
    A další tutovka domácích! Ti nejdříve reklamovali Kerbrovu ruku a Vladimir Jovović tak trošku mimo pozornost doběhl míč a poslal jej před branku. Navýšení skóre měl tentokráte na noze Jakub Považanec, ale zakončení mu zle nesedlo a Václav Hladký mohl zůstat v klidu.
     
    31
    Luděk Pernica posílal nadýchaný bochánek na Martina Doležala. Ten jej úspěšně prodloužil za sebe, ale Jakub Považanec měl k míči daleko a gólman to měl snadné.
     
    32
    Tomáš Holeš podpořil akci ze druhé vlny a přetažený míč úspěšně vrátil do předbrankového prostoru. Bohužel pro Jablonec ale pouze do míst, kde byl Ondřej Karafiát a hlavou poslal balon do bezpečí.
     
    33
    Domácí v těchto chvílích disponují poměrně výraznou převahou a jsou jasně aktivnějším týmem. Nyní se však otevřel prostor Wesley Da Silvovi a Slovan může litovat, že Brazilec přihrál velmi špatně.
     
    35
    Vladimír Coufal se trošku ukopl, ale centr z jeho kopačky nadělal Vlastimilu Hrubému pořádné starosti! Domácí brankář jej nakonec vyrazil do zámezí a Liberec si vyzkouší rohový kop.
    35. Coufal vyslal tak trochu nepřesný centr, ale ten udělal problémy brankáři.
     
    36
    Zdeněk Folprecht jej neprovedl úplně nejlépe a Tomáš Hübschman jeho centr odvrátil mimo pokutové území. Jablonecký kapitán nakonec poslal nepřesný nákop, po kterém se k míči dostávají modrobílí.
     
    37
    Vladimir Jovović rozehrál standardní situaci v oblasti půlicí čáry nakrátko, ale Jablonec míč rychle ztratil. Tomáš Wiesner se poté zřítil k zemi těsně za vápnem, ale pískat se v tomto případě nebude.
     
    38
    Michal Trávník vyprodukoval vysoký centr od rohového praporku a Václav Hladký úspěšně boxoval. Poté ještě Lukáš Masopust vracel míč do ohně, ale Luděk Pernica hrát nemohl, byl totiž v ofsajdovém postavení.
     
    39
    Tomáš Holeš u postranní čáry vyhrál souboj s Romanem Potočným a domácí tedy zůstávají na míči. Nyní si jej předávají v oblasti půlicí čáry a přemýšlejí, co s ním dál.
     
    40
    Zdeněk Folprecht rozvíjel akci hostů, ale Luděk Pernica jej fauloval. Rozhodčí Zelinka vše řešil domluvou a Slovan bude rozehrávat těsně za polovinou hrací plochy.
     
    41
    Roman Potočný poměrně agresivně vrazil tělem do Lukáše Masopusta. Jablonečtí příznivci se zlobí, pískat se však nebude. Balon se posléze dostal do zámezí, odkud ho vhodí zpět do hry Luděk Pernica.
     
    42
    Radim Breite fauloval Jakuba Považance, jenž si snažil pokrýt balon. Michal Trávník poté nacentroval do šestnáctky a odraz míče do vzduchu vyřešil Václav Hladký vyboxováním zcela mimo pokutové území.
     
    43
    Míč se od brankáře Hladkého odrazil na kopačku nabíhajícího Tomáše Hübschmana. Ten se pokusil o pohotovou ránu z voleje, ale těžký kop nezvládl a trefil se do lesíku za stadionem.
     
    44
    Václav Hladký nyní musel vyběhnout z branky, aby odpravil míč před nabíhajícím soupeřem. To se mu podařilo a nekompromisně poslal balon až na střechu hlavní tribuny.
     
    45
    Po nedovoleném zákroku na Michala Trávníka ponechal Zelinka domácímu celku výhodu. Tu zakončil Lukáš Masopust dalekonosnou ranou a prostor mezi tyčemi ani zdaleka neohrozil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je minulostí. K vidění byl rozhodně zajímavý fotbal. O něco aktivnějším dojmem působil Jablonec, jenž více útočil a byl odměněn trefou z hlavy Martina Doležala. Rozdíl ve skóre mohl být i výraznější, další velké příležitosti ovšem zůstaly nevyužity.

    Střely v 1. poločase celkem:
    Jablonec 8:3 Liberec.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Opět hrajeme, výkopu se tentokráte chopili hosté. Oba týmy vstoupily do druhé půli beze změn v sestavách.
     
    46
    Vladimir Jovović táhl velice interesantní protiútok Jablonce. Podporoval ho Lukáš Masopust, ale první jmenovaný se prezentoval velice nepřesnou přihrávkou. Míč sbírá Václav Hladký a Petr Rada se chytá za hlavu.
     
    48
    Ondřej Karafiát vyhrál sprinterský souboj s aktivním Lukášem Masopustem. Liberecký obránce uklidil míč do autu a domácí tak budou mít možnost vhazování.
     
    48
    Ze skrumáže ve vápně se míč odrazil dozadu na Vladimira Jovoviće. Ten zkusil vystřelit z první, ale netrefil míč ideálně a připravil brankáři velmi snadnou práci.
     
    49
    Liberec nikam nespěchá a kombinuje mezi stopery. Jan Mikula nakonec posílá míč kupředu a Slovan se pomalu přibližuje domácí brance.
     
    50
    Michal Trávník se trošku šťastně dostal k balonu a okamžitě se snažil o vsunutí Martina Doležala do sólového úniku. Přihrávka však postrádala razanci a Ondřej Karafiát akci překazil.
     
    51
    Ondřej Karafiát krásně přenesl hru na Vladimír Coufala, ale Slovan míč rychle ztratil. Do brejku se tedy vydali domácí! Vladimir Jovović to udělal dobře, trošku soupeře ukolébal a poté poslal míč ke vzdálenější tyči, kde na něj Lukáš Masopust jen těsně nedosáhl.
     
    52
    Na zemi zůstává po souboji ve středu pole ležet Vladimir Jovović. Už u něj jsou zdravotníci, kteří mu nakonec pomohli na nohy. Černohorský reprezentant se drží za bok.
     
    54
    Noha Petra Ševčíka se ocitla nebezpečně blízko Hübschmanovy hlavy. Rozhodčí tedy píská útočný faul a Jablonečtí budou moci v klidu uvést míč do hry.
     
    55
    Vladimir Jovović už je v pořádku. Nyní jej trošku šťastně oslovil Tomáš Hübschman. Jovović zatáhl akci na osu hřiště, načež hledal Lukáše Masopusta, ale přihrávka se nepovedla a spolehlivě zasáhl Milan Kerbr.
     
    56
    Wesley Da Silva krotil u postranní čáry míč jako horký brambor a nakonec mu kulatý nesmysl utekl do zámezí. Jablonec tedy provede autové vhazování.
     
    57
    Slovan se v posledních minutách poměrně dobře drží na míči, a to dokonce na útočné polovině. Také v těchto chvílích v tom může pokračovat, Vladimir Jovović totiž zahrál hlavou do autu.
     
    58
    Jakub Považanec (JAB) takticky přerušil rychlý brejk Slovanu a vidí za to žlutou kartu.
     
    58
    Centrovaný míč se od některé z nohou odrazil do vzduchu a padal ke vzdálenější tyči. Tam doběhl Radim Breite a snažil se jej z voleje poslat za Vlastimila Hrubého, ale kop mu vůbec nesedl a trefil pouze boční síť!
    58. Breite v šanci, ale branku nedává.
     
    59
    Ve druhém poločase viditelně přibylo soubojů a hra se odehrává více v prostotu mimo pokutová území. Po dalším střetu bude vhazovat Jablonec.
     
    60
    Martin Doležal se přes skluzujícího Jana Mikulu ještě dostal k míči a cpal jej před branku. Václav Hladký situaci ustál a vyrazil na roh, ze kterého domácí nic nevytěžili.
     
    61
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Miloš Bosančić.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 426 diváků.
     
    62
    Miloš Bosančić o sobě hned chtěl dát vědět. Za pokutovým územím si už míč stavěl k ráně, avšak skvělým skluzem mu v ní zabránil navrátivší Jakub Považanec. Slovan ale i nadále útočí.
     
    63
    Miloš Bosančić tentokráte přihrával. Našel ve vápně stojícího Wesley Da Silvu, ten byl ale těsně bráněn Davidem Lischkou a neměl prakticky žádnou šanci na prosazení se.
     
    63
    Petr Ševčík (LIB) skluzem atakoval Lukáše Masopusta a je z toho dnešní první žlutá karta pro hostující výběr.
     
    65
    Liberečtí se opět drží na balonu. Nyní rozehrává gólman Václav Hladký a vyměňuje si míč s Janem Mikulou. Hosté se ale musí hnát vpřed, pokud chtějí vsítit vyrovnávací branku.
     
    66
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Tomáš Malinský.
     
    67
    Vladimír Coufal sklepl míč na Jana Mikulu. Ten se neohroženě vydal směrem k pokutovému území, a poté, co jej zatáhl Michal Trávník, padl k zemi. Zajímavá standardka pro Slovan!
     
    67
    Miloš Bosančić ji rozehrál prudkým centrem, který se odrazil pravděpodobně od hlavy Davida Lischky. Hosté mohou pokračovat v útočení prostřednictvím rohového kopu.
     
    68
    Rohy ale dnes nejsou žádnou libereckou zbraní. Ba naopak, do brejku se vydali zelenobílí a středové řady hostů měly co dělat, aby včas vyplnily volné prostory.
     
    69
    Vlastimil Hrubý výkopem od své branky nalezl hlavu Martina Doležala. Ten za zvuku pyrotechniky z jabloneckého fanouškovského kotle sklepl pro Jakuba Považance, jenž míč zatím dobře drží.
     
    70
    Miloš Bosančić působí velice aktivním dojmem. Nyní posílal míč do vápna, kde se i přes silný provoz prosadil Vlastimil Hrubý a neumožnil žádné ohrožení branky.
    70. Zásah Hrubého po centru Bosančiće.
     
    72
    Jablonečtí fanoušci neustálým užíváním pyrotechniky zahalili stadion do zeleného dýmu. Vladimir Jovović se snažil prodrat k zakončení, ale prováhal vhodný moment a Ondřej Karafiát byl neoblomný.
     
    73
    Jan Mikula se natahoval, co mu síly stačily, ale na nakopnutý míč těsně nedosáhl. Do akce se tedy dostává Matěj Hanousek, jenž vhazováním nechává hru plynout dále.
     
    73
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Hübschman , přichází Jan Chramosta.
     
    74
    Za snížené viditelnosti zradila Miloše Bosančiće přesnost a jeho nepovedená přihrávka zamířila až do zámezí. Vlastimil Hrubý si už chystá balon k odkopu od branky.
     
    75
    Tomáš Hübschman byl u volného míče jako první a před Wesley Da Silvou jej odkopl do bezpečí. V akci poté pokračoval Vladimir Jovović, ale už ji trošku zpomalil. Jablonec nicméně zůstává na míči.
     
    76
    Lukáš Masopust se uvolnil na pravém křídle a výborně odcentroval. Na míč si dobře naskočil Martin Doležal, hlavou ovšem netrefil ideálně a branku minul!
    76. Doležal poslal svou hlavičku mimo.
     
    76
    Tomáš Malinský (LIB) obdržel dodatečnou žlutou kartu za zákrok na útočné polovině, po kterém následovala výhoda.
     
    78
    Další šance Jablonce, tentokrát vyložená! Hosté se už více vytáhli, čehož zelenobílí využili a Lukáš Masopust z levého křídla nabíhal sám na branku. Václav Hladký proti němu skvěle vystoupil a nohou dokázal přízemní obstřel zastavit!
    78. Masopust se neprosazuje.
     
    79
    Na zemi zůstává ležet Radim Breite. Liberečtí se zlobí, karta se však udělovat nebude. Hosté se nakonec rozhodli pro rozehrávku na krátko, ale těžko říct, zda to byla správná volba. Domácí totiž dostali míč do autu.
     
    81
    Zatímco můžeme pozorovat krásný zápas slunce za Ještěd, derby dospělo do poslední desetiminutovky. Hra se v těchto chvílích notně kouskuje a oba týmy budou střídat.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jaroslav Diviš.
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Wesley Da Silva, přichází Daniel Köstl.
     
    83
    Michal Trávník se ujal exekuce rohového kopu od levého praporku. Na dobrý centr Martin Doležal nedosáhl, ale Jan Chramosta mohl zakončit. To mu ovšem překazil jeden z Libereckých, který mu nedal prostor.
    83. Chramosta se snažil o zakončení.
     
    84
    Radim Breite byl v honičce za nákopem Vlastimila Hrubého nejdůraznější a holení poslal míč kupředu. Miloš Bosančić s ním ale naložit nedokázal a domácí budou vhazovat.
     
    85
    Lukáš Masopust měl na levé straně doslova volnou dálnici. Patřičně toho tedy využil a naběhl si až k pokutovému území, načež hledal po zemi Jaroslava Diviše, jenž zády k brance nezakončil.
     
    86
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Zřejmě je rozhodnuto, Jablonec si nyní trošku vybírá odměnu za smůlu v zakončení. Michal Trávník připravil střeleckou pozici JAROSLAVU DIVIŠOVI. Ten vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a parádní dělovka zaplula přesně do vzdálenějšího horního rohu branky Václava Hladkého. 2:0!
    86. Jaroslav DIVIŠ - 2:0
     
    88
    Na jablonecké Střelnici panuje skvělá nálada, domácí mají totiž na dosah cenné vítězství v prestižním derby. Navíc se jim stále daří držet balon a kouskovat hru, což Liberci bere potřebný čas.
     
    89
    Nyní se ale fanoušci trošku zlobí, souboj Davida Lischky s Radimem Breitem totiž rozhodčí vyhodnotil jako nedovolené počínání jabloneckého stopera. Zdeněk Folprecht však s centrem naložil bídně a poslal jej přímo do rukavic Vlastimila Hrubého.
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Jiří Piroch.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty!
     
    90+1
    Jablonečtí si to už zkušeně hlídají. Nákop Václava Hladkého propadl k Tomáši Holešovi, který poslal hlavou míč svému brankáři. Další cenné vteřinky jsou z pohledu zelenobílých ušetřeny.
     
    90+2
    Vladimír Coufal se hnal za trošku delší přihrávkou, než by potřeboval. Situaci mu navíc ještě ztížil Jakub Považanec, který dobře použil tělo a nepustil Coufala k míči.
     
    90+2
    Lukáš Masopust šetřil čas před pokutovým územím. Nevěděl ale o Radimu Breitem, jenž se náhle přihnal a balon mu odebral. Rozhodčí Zelinka už ovšem vkládá píšťalku dnes naposledy do úst, je konec!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, vítězem Podještědského derby se stává tým FK Jablonec! Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě. Zelenobílí byli střelecky o poznání mnohem aktivnější, v tomto ohledu přehráli soupeře poměrem 15:4. Ve druhém poločase potvrdil jablonecké tři body ranou z dálky Jaroslav Diviš. Slovan svoji jedinou vyloženou šanci spálil už v samotném úvodu.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji povedený vstup do nového týdne a někdy příště znovu na počtenou! (20:27:41)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 16. Doležal (Holeš), 86. Jaroslav Diviš (Trávník)

    Karty:   26. Hübschman (JAB), 58. Považanec (JAB) – 63. Ševčík (LIB), 76. Malinský (LIB)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:5.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Pernica, Matěj Hanousek – Hübschman (C) (73. Chramosta) – Masopust, Považanec, Trávník (90. Piroch), Jovović (81. Jaroslav Diviš) – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Čvančara, Chramosta, Pleštil.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Karafiát, Mikula, Kerbr – Wiesner (66. Malinský), Folprecht, Breite, Potočný (61. Bosančić) – Ševčík – W. Da Silva (81. Köstl).
    Náhradníci: Nguyen – Malinský, Bosančić, Köstl, Havelka, Oscar, Kačaraba.

    Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Hájek.

    Diváci: 5 426
    thejrc.org