West Ham – Manchester City 1:4 (kon.) | Manchester Utd. – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
Manchester United
2:1 (1:0)
Arsenal FC
Neděle 29.04.2018, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:27:24)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:7.
     
    Je konec! Manchester United nakonec zvládl domácí souboj s Arsenal a vítězí 2:1. Po šestnácti minutách sice Sánchez trefil tyč, ale Paul Pogba z dorážky otevřel skóre! Arsenal mohl bleskově srovnat, ale Henrich Mchitarjan jen těsně minul vzdálenější tyč! Poté tempo hry poněkud opadlo, ale před přestávkou se připomněli domácí. Young svým centrem orazítkoval tyč. Arsenal po změně stran zvýšil svou aktivitu a Henrich Mchitarjan dokázal krátce po návratu ze šaten vyrovnat. Manchester ale znovu převzal aktivitu, jenže dlouho nemohl najít recept na soupeřovu obranu. V 89. minutě sice Fellaini dal gól, ale ten nemohl platit kvůli ofsajdu. Mourinhovy svěřence to ale nemuselo mrzet, jelikož právě Marouane Fellaini v nastavení rozhodl o domácím triumfu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Anthony Martial drží míč u rohového praporku a nechce k němu pustit nikoho v modrém. Francouzský fotbalista nyní nasbíral cenných třicet vteřin.
    90+1. Marouane FELLAINI - 2:1
     
    90+1
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Manchester se přeci jen dočkal branky! Domácím se rohový kop sice nepovedl, ale do šestnáctky přiletěl další krásný centr, na který si naskočil MAROUANE FELLAINI, jehož hlavička zapadla přesně k tyči!
     
    90+1
    Young operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Hector Bellerín se ale nenechal roztančít a odkopl míč na rohový kop.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty!
    89. Fellaini a jeho branka z ofsajdu
     
    89
    Domácí fotbalisté se už radovali, ale branka nemůže být uznána kvůli ofsajdu! Fellaini sice trefil tyč, ale Rashford stál za posledním obráncem!
     
    88
    Welbeck sprintoval za průnikovou přihrávkou do pokutového území. Victor Lindelöf jej však nenechal utéct a včasným skluzem odvrátil nebezpečí.
     
    87
    Anthony Martial se z levé strany probíjel do pokutového území. Na jeho hranici mu stopku vystavil skvěle hrající Hector Bellerín.
     
    86
    Young prošel po levém křídle na polovinu Arsenalu, kde si vyměnil krátkou přihrávku se spoluhráčem. Akce Manchesteru ale skončila pobídkou do autu.
     
    85
    Martial prošel po levém křídle do pokutového území. Francouzský hráč pálil pravou nohou, nicméně trefil jen dobře postaveného Bellerína.
     
    84
    Marouane Fellaini se na polovině hrací plochy pustil do debaty s hlavním rozhodčím. Belgický záložník dal najevo svůj nesouhlas s předchozím verdiktem.
     
    83
    Antonio Valencia si na zadní tyči naběhl na vysokou přihrávku z levé strany a střílel z voleje. Rána se mu ale nepovedla a míč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    82
    Manchester kombinuje na vlastní polovině a má velké problémy s přechodem před soupeřovu branku. Fotbalisté Arsenalu oplývají pohybem.
     
    81
    Paul Pogba zbytečně otálel s rozehrávkou na polovině Arsenalu. Francouzský záložník nakonec vyslal vysokou pobídku na levou stranu, kde zasáhl obránce.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 16. P. Pogba, 90+1. Fellaini (Young) – 51. Mchitarjan (Xhaka)

    Karty:   24. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:7.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Young – A. Herrera (64. Martial), N. Matić, P. Pogba – Lingard (64. Fellaini), R. Lukaku (50. Rashford), Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Pereira – Rojo, Mata, Martial, Rashford, McTominay, Fellaini.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mavropanos, Chambers, Kolašinac (64. Monreal) – Maitland-Niles, Xhaka – Mchitarjan (76. Willock), Nelson (64. Welbeck), Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Čech – Holding, Monreal, Welbeck, Nketiah, Osei-Tutu, Willock.

    Rozhodčí: Friend – Bennett, Smart
    ocianews.com