Rennes – Toulouse 2:1 (kon.) | Angers – Marseille 1:1 (kon.) | PSG – Guingamp 2:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:1 (1:1)
Toulouse FC
Neděle 29.04.2018, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 11:14. (16:54:28)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou u konce s nimi i dnešní střetnutí Rennes s Toulouse. Tým Tomáše Koubka dokázal otočit vývoj utkání a připisuje si cennou výhru 2:1.

    Úvod zápasu nabídl aktivní hru Rennes, ale do vedení šlo Toulouse. Vůbec první větší šance hostujícího celku začal ziskem ve středu pole Sangaré, následně přihrával do vápna Sanogo a jeho prudký pas si srazil do sítě domácí obránce Joris Gnagnon. Útočná aktivita Rennes se tím ještě zvýšila, ale domácí publikum se vyrovnání dočkalo až pět minut před koncem poločasu, kdy se po přihrávce Khazriho prosadil Siliki. Těsně po rozehrávce druhé půle rozhodl zápas Benjamin Bourigeaud. Rennes ale muselo posledních dvacet minut dohrávat bez vyloučeného Jamese Silikiho, který ve druhém poločase inkasoval dvě žluté karty.

    Rennes se ve vyrovnaném boji o pátou příčku posouvá jeden bod hned za právě páté Saint-Étienne.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wahbi Khazri mohl pečetit zápas proměněným samostatným únikem, ale po kličce brankáři se dokázal vrátit do obrany Jullien, který Khazrimu překazil zakončení do prázdné branky.
     
    90+3
    Na rohový kop přispěchal přes celé hřiště také brankář Toulouse Alban Lafont. Gradel nakonec mohl opravdu zakončovat z hranice vápna, ale Koubka opět neohrozil.
     
    90+2
    Khazri ztratil míč v nadějné pozici, následně centroval do vápna domácího celku Amian, ale míč byl tečován jen na rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jacques François Moubandje, přichází Jimmy Durmaz.
     
    89
    Hosté nyní odstřelují vápno Rennes. Ani jeden pokus ale přes obrannou hradbu až ke Koubkovi neprošel. Poslední slovo měl Gradel, který pálil vysoko nad.
     
    88
    Domácím hráčům se daří držet soupeře co nejdále od českého brankáře. Bourigeaud zastavil útočnou akci ve středu pole a poté se musel Diop uchýlit jen k přihrávce až na Lafonta.
     
    87
    Amian rozehrával další útočnou akci hostujícího celku. Gradel našel ve vápně Sanoga, ale ten zasáhl nohou hlavičkujícího Bensebainiho a rozehrávat bude Rennes.
     
    85
    Delortova nabídka našla na hranici vápna zcela volného Gradela, který si ale nedokázal zpracovat balon a poté zakončoval jen slabě přesně do rukavic českého brankáře.
     
    84
    Toulouse mělo k dispozici další rozehrávku od rohového praporku. Před Koubkem si naskakoval na centr Sanogo, ale nakonec jeho hlavička nebyla důrazná.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Khazri je zpět ve hře a může se pokračovat v samotném vyvrcholení zápasu.
     
    82
    Wahbi Khazri bojoval o míč na útočné polovině, po hlavě se vrhl do souboje s Sangarém, ale po kontaktu se skácel na trávník a bude muset být ošetřen. Khazri bude muset zápas dohrát, protože Rennes už má vyčerpáno střídání.
     
    81
    Toulouse si vytváří znovu tlak. Sangaré spolupracoval s Amianem, ale ten ztratil stabilitu a toho využil k odkopu do bezpečí Bensebaini.
     
    80
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Sanjin Prcić, přichází Edson Mexer.
     
    80
    Firmin Mubele chtěl zaskočit domácí obranu, chtěl vypálit hned z voleje, ale složitou pozici nevyřešil ideálně.
     
    79
    Domácím se podařilo získat míč, po rychlém úniku po levém kraji byl faulován Khazri a hra se tak po delší době přesouvá dál od českého brankáře.
     
    78
    Na pravé straně si vytvořil místo pro centr Delort. Ten ale poslal jen ke Gelinovi a domácí stoper s jistotou odhlavičkoval míč daleko z vápna.
     
    77
    Na trávníku se pořádně jiskří. Po dalším faulu ve středu pole mohli hosté rozehrávat volný přímý kop. Ten ale následně končí jen na domácí obraně.
     
    76
    Khazri si chtěl vykoledovat pokutový kop, ale jeho pád po lehkém kontaktu není ohodnocen jako zaviněný.
     
    75
    Toulouse se okamžitě přesunulo do blízkosti Koubkovy branky. Po rohovém kopu ale zakončoval Gradel v pádu jen nad domácí břevno.
     
    74
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází Mehdi Zeffane.
    73. Červená karta po 2. žluté
     
    73
    Tak to je komplikace pro Rennes. James Siliki zasáhl ve středu pole při hlavičkovém souboji s Gradelem soupeře loktem do obličeje, hlavní rozhodčí nekompromisně vytáhl žlutou kartu a protože už Siliki jednu měl z před malé chvíle, tak míří předčasně pod sprchu.
     
    72
    Také střídající Mubele o sobě dal vědět. Jeho střela z velkého úhlu ale Koubka nemohla překvapit. Na druhé straně je nachytán v ofsajdovém postavení André.
     
    70
    Alban Lafont nyní musel vycestovat s míčem až před vlastní vápno. Před dotírajícím Silikim však dostatečně včas balon odpálil do bezpečí.
     
    69
    Také Rennes si vybojovalo rohový kop. Bourigeaudův pas do vápna dokázal trefit jen Sakho, který ale hlavičkoval jen vysoko na tribunu.
     
    68
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Giannelli Imbula, přichází Firmin Ndombe Mubele.
     
    68
    Toulouse pokračovalo rohovým kopem. Po nacvičeném signálu zakončoval z prvního doteku Gradel, ale mezi tři tyče se netrefil.
     
    67
    Nadějná akce Toulouse nakonec nekončí ani střelou. Delort výborně vyslal přihrávku na Gradela, který ještě pod tlakem hledal nabíhajícího Sanoga, ale k němu se již balon nedostal.
     
    66
    Bleskový kontr musel zastavovat jen za cenu faulu vracející se Issa Diop. Domácí se museli spokojit s další rozehrávkou ze středového kruhu.
     
    65
    Sangaré získal míč ještě na útočné polovině, poté ho přisunul do běhu Cahuzacovi, který ale rychle ztrácí pozici v souboji s Sakhem.
     
    64
    Tlak Toulouse mírně roste. Hosté se dokázali udržet na delší dobu před vápnem domácího celku, ale k ohrožení českého brankáře zatím nedošlo.
     
    63
    Tentokrát byl faulován hostující útočník Yaya Sanogo a hra se opět přesouvá před Tomáše Koubka. Delortův centr ale zpacifikovala obrana Rennes.
     
    62
    Čtyřiadvacetiletý záložník Rennes Benjamin Bourigeaud centroval do pokutového území, ale našel jen osamoceného obránce Julliena.
     
    61
    André si narazil na pravé straně s Prcičem, následně musel střídající Sakho vhazovat, ale ihned po rozehrání fauloval hostující Moubandje.
     
    60
    Po hodině hry vede domácí Rennes nad Toulouse o jednu branku. Zatím rozdílový gól se podařilo vstřelit Bourigeaudovi na začátku druhé půle.
     
    59
    Jen tak tak, že ještě přetažený centr nezastavil na hrací ploše skluzující Khazri. Nakonec ale balon přece jen doputoval jen mimo hrací pole.
     
    58
    A už to mohlo být o dvě branky. Na Sarrův centr si v malém pokutovém území naskočil Bourigeaud, ale hlavičku neusměrnil mezi tři tyče.
     
    57
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Romain Danzé, přichází Diafra Sakho.
     
    56
    Domácím se nedaří udržet míč déle pod kontrolou. Nyní ale zavezl míč na útočnou polovinu André, ale po nepřesné přihrávce končí jen za postranní lajnou.
     
    54
    Rychlou akci na levé straně musel zastavovat až domácí obránce Danzé. Následně se ale provinil faulem Imbula a domácí tak mohou dostat míč do bezpečí.
     
    53
    Ani hosté se ale rozhodně nevzdávají. Cahuzacova přihrávka na rozběhnutého Gradela jen těsně minula svůj cíl.
     
    52
    Hra se znovu přesunula před Koubka. Gradelova pobídka z volného přímého kopu spadla na hlavu Sanoga, ale ten hlavičkoval jen přesně do prostoru, kde stál Koubek.
     
    51
    Rennes pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Bourigeaud našel sice dlouhým pasem Sarra, ale ten si nepohlídal ofsajdovou pozici a musí balon odevzdat.
     
    50
    Strkanici Silikiho s Gradelem musel řešit až hlavní rozhodčí. Oba hráči jsou odměněni žlutou kartou.
    48. Benjamin BOURIGEAUD - 2:1
     
    48
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskový start do druhého poločasu! Siliki si výborně naběhl na prodlouženou přihrávku, hned z prvního doteku centroval před Lafonta. Balon propadl až ke vzdálenější tyči, kde měl spoustu prostoru pro snadné zakončení BENJAMIN BOURIGEAUD.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující hráči. Rennes se ale pustilo do agresivního napadání a výrazně zbrzdilo první hostující útok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    Jedna nastavená minuta uplynula a první poločas tak končí smírně 1:1.

    Úvod zápasu nabídl aktivní hru Rennes, ale do vedení šlo Toulouse. Vůbec první větší šance hostujícího celku začal ziskem ve středu pole Sangaré, následně přihrával do vápna Sanogo a jeho prudký pas si srazil do sítě domácí obránce Joris Gnagnon. Útočná aktivita Rennes se tím ještě zvýšila, ale domácí publikum se vyrovnání dočkalo až pět minut před koncem poločasu, kdy se po přihrávce Khazriho prosadil Siliki.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Khazriho fauloval před vápnem Issa Diop a ještě před odchodem do šaten měli domácí k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Právě Khazri se postavil k pokusu, ale našel jen Lafontovy rukavice.
     
    44
    Minutu před pauzou se prodral středem trávníku až do vápna Sarr. Na poslední chvíli si dal ale míč o něco více od kopačky a toho využil Alban Lafont.
     
    43
    Benjamin Bourigeaud posílal míč od rohového praporku před Lafonta, kde si našel místo Bensebaini, ale parádní střelu zastínil ještě lepší zákrok hostujícího brankáře.
     
    42
    Domácí jsou najednou plní sil. Po zblokovaném centru bude Rennes rozehrávat rohový kop.
    40. James Lea Siliki - 1:1
     
    40
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes se podařilo srovnat ještě do poločasu. Parádní centr z levé strany předvedl Bensebaini, následně Khazri jen lehce přistrčil balon před prázdnou branku k nohám JAMESE SILIKIHO, který z blízkosti už neměl problém dostat míč do sítě.
     
    39
    Tentokrát mířil pas na Khazriho. Ten si ale pomohl při zpracování rukou a to neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu, který přisuzuje balon Toulouse.
     
    38
    Rennes se stále snaží něco s míčem vymyslet, ale až k Lafontovi to nevede. Hostující obrana zatím nepouští soupeře do šancí.
     
    37
    Andy Delort byl v pokutovém území proti poslednímu obránci, ale i ten stačil aby mu odebral balon. Navíc se jako poslední dotkl míče právě Delort a tak se nebude rozehrávat ani rohový kop.
     
    36
    Bourigeaud nyní našel na levém kraji Bensebainiho. Ten si ale neporadil hned s prvním obráncem Toulouse a akce končí i bez centru do vápna.
     
    35
    Benjami André nedal přesnou přihrávku na několik metrů a Rennes se muselo vracet do obrany. Sanogo však při střele netrefil vůbec balon a Koubek se mohl oddechnout.
     
    34
    Vše začalo znovu až od Gnagnona. Pohledná akce Rennes měla vyvrcholit centrem do vápna, ale ne byl tečován mimo pokutové území.
     
    33
    Khazri kombinoval s Andrém, ale ani spolupráce dvou ofenzivních fotbalistů domácím nepomohla zatlačit soupeře.
     
    32
    Toulouse se na několik sekund udrželo před Koubkem, ale Sanogo předvedl mizernou přihrávku na Delorta a akce končí.
     
    31
    Prcič našel dlouhým pasem Bensebainiho, ale tomu balon přeskočil kopačku a končí za postranní lajnou.
     
    30
    Po půlhodině hry vede hostující Toulouse na trávníku Rennes o jednu branku. Domácí jsou sice více u balonu, ale po nešťastné teči Jorise Gnagnona musí dotahovat.
     
    28
    Ani jeden z týmů se nemůže u balonu udržet delší dobu. Na nákop Julliena odpověděl stejnou mincí také domácí obránce Jérémy Gelin.
     
    27
    Po dvou ostrých skluzech se domácí znovu zmocnili balonu. Hosté ale i nadále odolávají mírnému tlaku Rennes.
     
    26
    Yaya Sanogo se pokoušel napadat domácí rozehrávku, ale Gnagnon s Gelinem s ním neměli žádné potíže. Následně ale přihrává jen za postranní lajnu Bensebaini.
     
    25
    Toulouse ztratilo míč u středové lajny, toho chtěl využít dalekonosnou střelou Wahbi Khazri, ale míč mezi tři tyče netrefil.
     
    24
    Sangaré pracoval výborně také do obrany. Sarr dokázal na brankové lajně obrat o balon a poté ho ještě otřel právě o soupeře a hosté mohou rozehrávat.
     
    23
    Rennes se snaží zareagovat na první branku zápasu, ale domácím se nedaří udržet na delší čas u balonu.
     
    22
    Koubek si pohlídal tečovaný centr z volného přímého kopu a podržel svůj tým. Rychlou rozehrávkou sice následně našel Prciče, ale ten akci jen zbrzdil.
     
    21
    Sangaré byl nyní faulován ve středu pole a Toulouse může znovu otupit nastupující tlak domácího celku.
     
    20
    Domácí nebyli daleko od srovnání stavu, ale Khazri zakončoval po centru z pravé strany jen po odpískaném ofsajdu.
    18. Joris GNAGNON - 0:1
     
    18
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok pro domácí! Rennes bylo v úvodu zápasu rozhodně aktivnějším týmem, ale nyní bude muset dotahovat. Po ztrátě na polovině trávníku se dostala do kontru dvojice Sangaré – Sanogo. Právě Yaya Sanogo posouval míč pod sebe na nabíhajícího spoluhráče, ale balon nechytatelně pro Koubka tečoval JORIS GNAGNON. Český brankář už marně plachtil vzduchem.
     
    18
    Tentokrát musel Koubek na trávník. S nepřesnou nahrávkou na Sanoga si ale bez potíží poradil.
     
    17
    Po delším čase se hra přesunula také před Koubka. Bensebaini ale mohl jen snadno kontroloval nepřesný centr Andyho Delorta.
     
    16
    Další narážečka Bourigeauda s Khazrim je neúspěšná. Druhý jmenovaný nešel za nakopnutým balonem za obranu.
     
    15
    Bourigeaud tentokrát centroval z pravé strany před branku Albana Lafonta. Balon se nakonec vykroutil až za brankovou lajnu a hosté mohou rozehrávat.
     
    13
    Rennes pokračuje v nastaveném tempu. Na levé straně se nedokázal kolem obránce prosadit André a tak to domácí zkusili na druhém kraji. Tam už byl o něco úspěšnější Khazri, ale jeho následná střela jde hodně mimo.
     
    12
    Hostům se daří uklidit situaci zdlouhavou rozehrávkou ve střední části trávníku. Dále se ale Toulouse nemůže prokousat.
    11. Wahbi Khazri odmítl vedoucí branku
     
    11
    Po krátké epizodě Toulouse v útoku už znovu domácí kontrolují hru ve středu pole. Sarr vysouval do útoku Andrého, který ještě parádně našel před prázdnou brankou Khazriho, ale ten ve stoprocentní šanci naprosto selhal.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka výraznější šanci nepřinesla. Nyní se do útoku přesunulo také Toulouse, ale po rozehrávce rohového kopu skončí balon jen u Gelina.
     
    8
    Rennes začalo dnešní zápas rozhodně aktivněji. Bansebaini znovu hledal přízemním centrem spoluhráče ve vápně, ale balon nakonec jen proskákal před Lafontem mimo pokutové území.
     
    7
    Už už to vypadalo, že by Siliki mohl po přetaženém centru zakončovat, ale míč se vykroutil z vápna a domácí útočník už na něj nedosáhl.
     
    6
    Ramy Bensebaine měl před sebou trochu volného prostoru na levé straně, odvážně posílal míč před Lafonta, ale hostující brankář byl ve střehu a s klidem sebral balon do rukavic.
     
    5
    Cahuzac se nyní provinil proti pravidlům, zachytil za dres unikajícího Silikiho a je pískán vůbec první faul v dnešním střetnutí.
     
    4
    Také Tomáš Koubek se poprvé dotkl míče. Po dlouhém nákopu Yannicka Cahuzaca si došel pro balon na hranici vápna, před nabíhajícího Sanoga.
     
    3
    Teď se nedohodl Siliki s Andrém. Oba hráči Rennes si dávali přednost a toho využil k obrannému zákroku před vlastním vápnem Jullien.
     
    2
    Domácí fotbalisté měli k dispozici úvodní rozehrávku ze středového kruhu. Sarr rychle spolupracoval na malém prostoru s Khazrim, ale dále než před vápno Toulouse se nepropracoval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas pětatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Koubek – Danzé (C), Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Prcić, Bourigeaud – André, Sarr, Khazri – Siliki.
    Náhradníci: Diallo – Zeffane, Mexer, Ludovic Baal, Hunou, Gourcuff, D. Sakho.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Moubandje – Cahuzac, Sangaré, Imbula – Delort, Sanogo, Gradel.
    Náhradníci: Goicoechea – Yago, Somália, Durmaz, Blin, Jean, Mubele.

    Rozhodčí: Jochem – Lang, Drouet.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    10.01. 2018 Rennes – Toulouse 4:2
    26.08. 2017 Toulouse – Rennes 3:2
    18.03. 2017 Toulouse – Rennes 0:0
    25.11. 2016 Rennes – Toulouse 1:0
    27.02. 2016 Toulouse – Rennes 1:2
     
    Toulouse FC

    Toulouse mělo extrémně špatný konec minulé sezony. Sedmkrát v řadě nevyhrálo a propadlo se tak až na čtrnáctou pozice v konečné tabulce.

    Ani úvod nové sezony nepřineslo výrazné zlepšení. Po těžkém losu ze začátku nového ročníku, kdy tým z jihu Francie čelil PSG, Monaku i Bordeaux. Následně přišly dvě vydřené výhry 1:0 nad Amiens i na půdě Angers. V poslední době čekalo Toulouse na výhru téměř dva měsíce. Před týdnem ale nepříjemnou sérii bez výhry ukončilo v domácím prostředí proti Angers. Po brankách Sanoga a Gradela vyhrálo Toulouse 2:0.
     
    Stade Rennes FC

    Rennes obsadilo v minulé sezoně konečnou devátou pozici a to znamená, že je letos klub ze západu Francie bez pohárové Evropy. Ani letošní ročník Ligue 1 nezahájili Sarr, Andre, Mubele Dnombe a spol. vůbec dobře. V prvních čtyřech zápasech se probojovali jen ke dvěma bodům za nerozhodné výsledky v Troyes a s Dijonem. Zlom přišel až s angažováním Tomáše Koubka z pražské Sparty. S příchodem Koubka se Rennes dokázalo vyhoupnout až na aktuální sedmou pozici. Rennes čtyři kola před koncem soutěže schází pouze dva body na pátou příčku, která zaručuje v příští sezoně předkolo Evropské ligy.

    V posledních šest zápasech má Rennes oblíbený výsledek 1:1, kterým skončilo střetnutí hned ve čtyřech případech. Před týdnem mělo Rennes téměř celý druhý poločas početní výhodu nad Nantes, ale do konce zápasu stačilo jen vyrovnat na konečných 1:1.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěže Ligue 1 pokračuje již pětatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Rennes, které před domácím publikem přivítá Toulouse.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 40. Siliki (Khazri), 48. Bourigeaud (Siliki) – 18. Gnagnon (vla.)

    Karty:   50. Siliki (REN) – 50. Gradel (TOU)   73. Siliki (REN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 11:14.
    Stade Rennes: Koubek – Danzé (C) (57. D. Sakho), Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Prcić (80. Mexer), Bourigeaud – André, Sarr (74. Zeffane), Khazri – Siliki.
    Náhradníci: Diallo – Zeffane, Mexer, Ludovic Baal, Hunou, Gourcuff, D. Sakho.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Moubandje (90. Durmaz) – Cahuzac, Sangaré, Imbula (68. Mubele) – Delort, Sanogo, Gradel.
    Náhradníci: Goicoechea – Yago, Somália, Durmaz, Blin, Jean, Mubele.

    Rozhodčí: Jochem – Lang, Drouet
    bahis siteleri