Crotone – Sassuolo 4:1 (kon.) | Atalanta BC – Janov 3:1 (kon.) | Bologna – AC Milán 1:2 (kon.)
Hellas Verona – Spal 1:3 (kon.) | Benevento – Udinese 3:3 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 4:1 (kon.)
Fiorentina – Neapol 3:0 (kon.) | Turín – Lazio 0:1 (kon.)
konec
Bologna FC
1:2 (0:2)
AC Milán
Neděle 29.04.2018, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara • Italská Serie A • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou. (17:03:15)
     
    Je konec. AC Milán šel do druhého poločasu s dvoubrankovým vedením a lehkost ve hře šla vidět. Rossoneri se dostali do několika tutových šancí, ani jedna ovšem brankou neskončila. Domácí následně ožili a díky brance Sebastiena De Maia se dočkali snížení a naděje. Následně se ale vyrovnat nepovedlo a tři body tak jdou za Gennarem Gattusem a jeho celkem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Franck Kessié nebyl úspěšný u rohového praporku, ale cenné sekundy udržel. Bologna má šanci na jeden poslední útok, nejspíše to ale nebude stačit.
     
    90+3
    Rychlá akce domácího celku. Riccardo Orsolini dostával z hranice vápna míč na pravou stranu, odkud italský mladík centroval. Z úhlu se mu ovšem nepovedlo nic vymyslet a míč skončil v autu.
     
    90+1
    Bologna následně kombinovala před vápnem, ale vše bylo pokaženo centem na Keitu. Ten totiž nezachytil míč a AC Milán se snadno dostává k míči.
     
    90
    Poslední minuta základní hrací doby ukončena odkopem od branky Donnarummy. Rozhodčí nastavují nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Poslední minutky jsou takové rozpačité a nenabízejí nám moc krásné podívané. Suso nyní fauloval a Bologna bude rozehrávat z hloubi vlastní poloviny.
     
    88
    Tvrdě byl následně poslán k zemi Franck Kessié, jehož k zemi poslal nedovoleným zákrokem Cheick Keita. Domácí borec mu vystavil takový hokejový strom.
     
    87
    Domácí celek se pokoušel něco vymyslet, ale jeho snaha nebyla úspěšná. Nakonec se míč od Orsoliniho odrazil do autu a odkopávat se bude od branky AC Milán.
     
    85
    Hosté se snaží být aktivní a aktuálně vidíme jejich kombinační hru na útočné polovině. Směrem do střeleckých pozic to ale není nic zvláště skvělého.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Riccardo Montolivo.
     
    83
    Následně se pokoušeli domácí poslat míč do vápna, ale jeden z domácích to nevyřešil dobře a míč skončil v autu. Odkopávat se bude od branky Donnarummy.
     
    82
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Adam Masina, přichází Cheick Keita.
     
    82
    Romagnoli nyní vystoupil proti Kalinićovi a poslal jej k zemi. Pokračuje se tak standardní situací AC Milán, předtím ale přijde další střídání. Nyní budou měnit domácí.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Nikola Kalinić.
     
    79
    Následně právě Suso dostal míč na kopačku, ale ten mu utekl a pokračovat se bude autem hostujícího celku. Předtím ale bude Gattuso střídat.
     
    78
    Rychlý přechod do útoku byl ukončen nedovoleným zákrokem na Susa, kterým se provinil Riccardo Orsolini. Pokračuje se tak rozehrou hostů na polovině hřiště.
     
    77
    Aktivní kombinaci domácích následně zakončoval aktivní Simone Verdi. Nyní ale jeho pokus nebyl nebezpečný a skončil jen v rukavicích připraveného italského brankáře.
     
    76
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Fabio Borini.
     
    75
    A hned mohlo být vyrovnáno, bude to ještě napínavé! Ibrahima M'Baye se ve vápně dostal ke střele, ale jeho pokus k pravé tyčce skvěle vyrazil Donnarumma.
    74. Sebastien De Maio - 1:2
     
    74
    Bologna právě vstřelila branku!
    Je sníženo a domácí celek se konečně dočkává regulérní branky! Simone Verdi nacentroval z pravé strany do šestnáctky na hlavu volného SEBASTIENA DE MAIA, jenž míč poslal k levé tyčce a dal domácím naději.
     
    72
    Po delší době se hosté dostali do aktivní kombinace, která byla zakončena střelou z hranice vápna. Giacomo Bonaventura zakončoval do levé šibenice, nakonec ale orazítkoval břevno!
     
    71
    Nyní jsou to opět domácí, kteří jsou aktivnějším týmem na hřišti. Obrana milánského celku ale nechybuje a nepouští svého dnešního soupeře do zakončení.
     
    70
    Po levé straně vnikl do vápna Adam Masina, jenž se pokoušel přes bránícího Zapatu vybojovat rohový kop. Všichni si byli jistí, že to nakonec standardní situace bude, sudí ale ukázal na odkop od branky.
     
    68
    Je to neuvěřitelné, ale i tak se Leonardo Bonucci hned vrací na hřiště a pokračuje v utkání. Domácí fanoušci to nesou těžce. Bologna kombinuje a vymýšlí něco smysluplného směrem dopředu.
     
    67
    Leonardo Bonucci odkulhal za postranní čáru a nejspíše bude střídat. Patrick Cutrone odevzdá míč a Bologna bude pokračovat v útočném snažení.
     
    66
    Hra se přerušuje kvůli Bonuccimu, jenž se drží za kotník. Domácí fanoušci mu to nyní dávají najevo a hlasitě pískají. Opět nejspíše šlo o špatné došlápnutí.
     
    64
    Simone Verdi skvěle u lajny vybojoval míč a poslal jej do běhu na Avenattiho. Těsně před ním ovšem zakročil Zapata a Bologna bude rozehrávat roh.
     
    63
    Velký závar před brankou milánského celku! Volný míč posílal do branky Rodrigo Palacio, jemuž ale branku odepřel bránící hráč na čáře! Následně si domácí počínali nedovoleně.
     
    61
    Velký prostor měl před sebou aktivní Rodrigo Palacio. Po zemi zakončoval domácí kanonýr takovou nepříjemnou střelou, která skončila jen těsně vedle branky. Roh pro Bolognu.
     
    60
    A další mezírka v obraně Bologny! Suso prošel až do vápna, kde se prokličkoval a připravil míč pro Cutroneho. Ten byl sám před Mirantem, ale střelu odflákl. Domácí brankář zachytil míč a připsal si skvělý zákrok.
     
    59
    Po nepovedené akci AC se do útoku hnal Simone Verdi. Ten našel na levé straně Palacia, jenž šel do vápna. Na hranici šestnáctky ale zakročil Davide Calabria, jenž skvělým zákrokem odehrál míč.
     
    58
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Giancarlo González, přichází Simone Romagnoli.
     
    57
    A do třetice všeho dobrého Suso. Ten nyní zachytil míč u pravé lajny a následně se jej pokoušel dohnat, Palacio si jej ale pokryl a došel si pro taktický faul.
     
    56
    Následně se Suso dostal k dalšímu střeleckému pokusu, ve vápně ale střílel pouze do připraveného bránícího hráče. Rossoneri ovšem pokračují v tlaku.
     
    55
    Další velká šance a Suso v ní! Hostující borec dostal míč do vápna od Çalhanoğlua. Španělský borec ale zklamal a zblízka trestuhodně zakončoval vysoko nad branku.
     
    54
    Následně se domácím nepovedlo nic vymyslet a hra bude pokračovat odkopem od branky Donnarummy. AC vletělo do druhého poločasu hodně aktivně, domácí nehrají dobře.
     
    52
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Ádám Nagy, přichází Felipe Avenatti.
     
    52
    Adam Masina následně přidržel pronikajícího hráče a vidí žlutou kartu, hra bude pokračovat standardní situací. Předtím ale budou domácí poprvé v utkání střídat.
     
    51
    Tak to byla šance! Protiútok AC Milán byl zakončen pokusem Cutroneho z hranice vápna k levé tyčce, míč ale nakonec skončil právě na brankové konstrukci. Suso z dorážky zakončoval do pozorného brankáře!
     
    50
    Dlouhý nakopávaný míč za obranu ukořistil Patrick Cutrone, jenž obešel obránce a hledal ve vápně volného Kessiého. Ten se ale do zakončení díky obrannému zákroku nedostal.
     
    49
    Sanžení Rossoneri bylo následně ukončeno útočným faulem Hakana Çalhanoğlua. Pokračovat se tak bude odkopem z hloubi obranné poloviny Bologny.
     
    47
    Franck Kessié byl následně ve středu hřiště faulován a AC Milán tak bude rozehrávat z poloviny hřiště standardní situaci. Uvidíme, zda se milánským něco povede vymyslet.
     
    46
    Domácí se hned dostali do útoku a Andrea Poli se pokoušel najít spoluhráče v šestnáctce. Míč byl ovšem zablokován a skončil v autu, pokračuje se hrou domácího celku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce a hostující AC Milán vede 2:0! První půl hodinu to byla taktická bitva s čekáním na první chybu, pak se to ale rozjelo. Nejdříve domácím nebyla uznána branka díky ofsajdu, následně se Rossoneri dostali do vedení díky brance Hakana Çalhanoğlua. Domácí rychle srovnali, ale branka Riccarda Orsoliniho byla díky ruce Palacia odvolána. V nastaveném čase tak zvýšil vedení svého celku na 2:0 Giacomo Bonaventura.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Davide Calabria posílal jeden z posledních míčů do vápna Bologny, na hranici malého vápna byl ale odvrácen pozorným Sebastienem De Maiem. Poločas skončí vedením Milána 2:0.
     
    45+4
    Hosté nikam nespěchají a určitě nechtějí inkasovat branku do šatny. Vidíme tak kombinaci Rossoneri na vlastní polovině, nikam se borci v bílém neženou.
     
    45+3
    Domácí celek měl k dispozici standardní situaci z levé strany. Míč vletěl do vápna, ale spíše do záklonu. Útočící hráči se tak k hlavičce nedostali a pokračuje se ve středu hřiště.
    45+1. Giacomo BONAVENTURA - 0:2
     
    45+1
    AC Milán právě vstřelil branku!
    V první nastavené minutě z celkových pěti v prvním poločase vidíme druhou branku Milána. Domácí kombinovali, ale v předbrankovém prostoru osudně chybovali. GIACOMO BONAVENTURA se ujal míče, ve vápně udělal kličku a svižnou střelou k levé tyčce navýšil vedení svého celku na 2:0.
     
    44
    AC Milán se nyní dostal do útoku a na hranici vápna se pokoušel zakončit Suso. Bránící hráče ovšem neobelstil, Davide Calabria následně simuloval a píská se jeho ruka, míče se chytil na zemi.
     
    42
    Z dálky to zkoušel frustrovaný Riccardo Orsolini, jehož rána ale nebyla vůbec přesná. Míč po zemi letěl jen vedle branky a skončil v zámezí za brankou Donnarummy.
     
    41
    Domácí celek je smutný a hlavně tedy střelec Riccardo Orsolini, jenž vstřelil svou první branku a jenž byl hodně šťastný. Poté neměl daleko k breku, Bologna se ale nevzdává a nadále je aktivní.
    39.
     
    39
    Bologna se dočkala branky, ale ta byla později nakonec zrušena díky videu! Rohový kop našel ve vápně volného Riccarda Orsoliniho, jenž propálil brankáře. Branka byla následně odvolána díky ruce jednoho z domácích.
    37.
     
    37
    Parádní akce domácí Bologny! Adam Masina našel krásným centrem od levé lajny na zadní tyčce nabíhajícího Ibrahimu M'Bayeho. Ten se dostal do hlavičkového zakončení, Donnarumma ale skvěle zasáhl!
     
    36
    Domácí celek se hned nacpal do vápna, kde se ale nepovedlo zakončit Palaciovi. Mohl se tak pokračovat rychlou protiakcí, ta ale byla pokažena nepřesnou přihrávkou.
    34. Hakan ÇALHANOĞLU - 0:1
     
    34
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní akce milánského AC! Centr do šestnáctky našel volného Kessiého, jenž zpracoval míč pro Cutroneho. Ten následně přiťukl míč na kopačky HAKANA ÇALHANOĞLUA, jenž dělovkou k levé tyčce otevřel skóre. Parádní trefa.
     
    32
    Aktivní napadání hostů bylo ukončeno faulem na Ericka Pulgara, jenž byl při otočce kopnut do kotníku. Bologna tak bude rozehrávat standardku z poloviny hřiště.
     
    31
    Naprosto následně domácímu celku nevyšel centr na pravou stranu. Ibrahima M'Baye byl míčem přelobován a ten skončil v autu, pokračuje se autem milánského AC.
     
    30
    Ibrahima M'Baye následně před vápnem centroval do šestnáctky, ale zblokovaný míč nakonec doletěl do rukavic Donnarummy. Ten hned rozjíždí akci svého celku.
     
    29
    Milánští jsou nyní aktivnějším celkem, ale parádně hrající Bologna v defenzivě nechybuje. Nyní jeden z útoků ukončil rázným zásahem Simone Verdi. Mezitím se Bonucci vrátil na trávník.
     
    27
    Již se pokračuje ve hře a u míče jsou hosté, kteří se dostali k míči od sportovního odevzdání od domácích. Leonardo Bonucci je ošetřován za postranní čárou, kam odkulhal.
     
    26
    S hodně bolestivou grimasou vidíme na travnaté ploše ležet Leonarda Bonucciho. Ten ve vzdušném souboji šatně došlápl a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    24
    Přímý kop byl zakončen technickou střelou do středu branky, kde operoval mladý brankář Gianluigi Donnarumma. Simone Verdi to zkusil dobře, ale míč nikterak dobře neumístil.
     
    23
    Pár sekund držel pronikajícího Palacia hostující Manuel Locatelli. Těsně ped vápnem argentinský borec upadl a Locatelli tak vidí žlutou kartu. Bologna má k dispozici parádní standardku.
     
    21
    Ricardo Rodríguez následně fauloval a v další akci byl úspěšný proti Palaciovi, který jej tělem odehrál a měl vybojovat aut. Rozhodčí ale viděli jako posledního dotknout se právě argentinského forvarda.
     
    20
    Davide Calabria vybojoval míč a po pravé straně postupoval do útoku podél lajny. Riccardo Orsolini jej ovšem poslal k zemi a hosté budou rozehrávat z hloubi vlastní poloviny standardní situaci.
    18.
     
    18
    Domácí celek se následně dostal do velké šance. Ve vápně přišla hlavička, která skončila na tyčce. Následně došlo k dorážce, jenž brankou již skončila, ale branka nakonec neplatí pro ofsajd.
     
    17
    Milánští se nyní hnali do hodně nadějné situace, ale Sebastien De Maio skvěle zakročil na polovině hřiště a přišla protiakce domácích. Ta byla zakončena centrem do šestnáctky, kde Andrea Poli zakončoval nad branku.
     
    16
    Následně se u pravé lajny pokoušel cokoliv vymyslet Simone Verdi. Byl ovšem v klinči snad tří bránících hráčů, kteří jej do zakončení nepropustili. Nakonec z toho je aut pro Rossoneri.
     
    15
    Na levé straně Adam Masina zpracovával nakopávaný míč rukou a ten se objevil v autu. Pokračuje se tak autovým vhazováním hostujícího celku, který by dnes chtěl konečně uspět.
     
    13
    Následně se ve vápně objevil argentinský útočník Rodrigo Palacio. Ten nejprve zakončoval ve vápně do obětavého obránce, následně se mu zakončit nepovedlo a míč skončil v autu.
     
    12
    Nadýchaný centr do šestnáctky následně dostával mladý útočník Patrick Cutrone. Ten míč zachytával špičkou kopačky, zakončit se mu nakonec nepovedlo. Odkop od branky Miranteho.
     
    11
    Po pravé straně se o pár sekund později probíjel Franck Kessié. Africkému fotbalistovi se ovšem nepovedlo projít až do střelecké pozice, bránící hráč o jeho tělo vybojoval aut pro domácí.
     
    10
    Milánské AC se následně dostalo s míčem do útoku a Hakan Çalhanoğlu se pokoušel projít do vápna po levé straně. Na hranici vápna ale narazil na pozorné bránící hráče.
     
    8
    Hosté kombinovali na vlastní polovině a následně se dostali do útoku. Sebastien De Maio a Patrick Cutrone se před brankou střetli a pokračovat se bude po ošetření obou borců.
     
    7
    Zatím je to vyrovnaná bitva bez šancí a spíše se hraje na polovině hřiště. Očividně nás čeká bojovné utkání, které rozhodnou maličkosti.
     
    6
    Hosté se dostávali do útoku. Hakan Çalhanoğlu dostal míč na kopačku, ale jeho zpětná přihrávka nebyla přesná. Následně byl turecký borec faulován a hosté budou kopat standardní situaci.
     
    4
    Adam Masina byl dlouhým centrem na levou stranu hledán, ale křídelní hráč Bologny dále pokračovat nemůže. Míč skončil v autu a pokračovat se bude autem hráčů AC Milán.
     
    3
    Následně dostával míč do útoku Rodrigo Palacio, kterému se ale slušnou nabídku do útoku zachytit nepovedlo. U míče jsou tak bránící hráči milánského celku.
     
    2
    Ricardo Rodríguez se pokoušel rozehrát, ale u levé lajny se mu nepovedlo obstřelit napadajícího hráče domácího celku. Rossoneri se v úvodu nemohou k ničemu dostat.
     
    1
    Utkání začalo rozehrou hostujícího celku. Bránící hráči AC kombinovali na vlastní polovině, ale brzy o míč přišli. Pokračuje se tak hrou domácí Bologne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou na travnaté ploše a utkání během chvilky začne. Domácí borci byli přivítáni velkým choreem, za třemi body je bude hnát zaplněný stadion.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Mirante – M'Baye, De Maio, G. González, Masina – Á. Nagy, Pulgar, A. Poli – Verdi, Palacio, Orsolini.
    Náhradníci: Ravaglia, A. Da Costa – Di Francesco, Džemaili, Krafth, Krejčí, Crisetig, Ch. Keita, Torosidis, Falletti, S. Romagnoli.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Bonucci, C. Zapata, Ricardo Rodríguez – Kessié, Locatelli, Bonaventura – Cutrone, Suso, Çalhanoğlu.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Storari – Antonelli, Torrasi, N. Kalinić, Musacchio, Borini, G. Gómez, André Silva, Montolivo, Abate..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Česká stopa
    Na domácí soupisce figuruje Ladislav Krejčí. Pětadvacetiletý záložník, jak asi víte, přestoupil do Itálie z pražské Sparty. V této sezoně se objevil v jedenácti ligových duelech. V nich ani jednou neskóroval.
     
    Bologna je dle mínění sázkových kanceláří outsiderem tohoto střetnutí. V tabulce ji patří dvanáctá pozice se ziskem devětatřiceti bodů z čtyřiatřiceti odehraných duelů. V tom posledním remizoval dnes domácí celek na hřišti Cagliari poměrem 0:0. Co se týče poté zápasů s velkými týmy, tak můžeme zmínit výsledek 1:1 na konci března s AS Řím.

    Nejlepším střelcem domácích v tomto ročníku Serie A je osmigólový Ital Verdi, jenž si také připsal na své konto devět asistencí. Pakliže se zaměříme na absence, tak zjistíme, že domácímu mužstvu bude dnes scházet zraněná dvojice Helander – Donsah. Otazník poté visí nad startem tria Destro – Pulgar – Torosidis.
     
    AC Milán
    Hosté se nacházeli před 35. kolem italské ligy v tabulce na sedmém místě, když získali čtyřiapadesát bodů. Přitom před sezónou se měli rvát o titul. Mužstvo posílil například italský stoper a v současné době kapitán AC Bonucci. V tomto ligovém ročníku postupují přímo do Champions League ze Serie A první čtyři celky. Takže sezóna jako taková bude na San Siru hodnocena spíše negativně.

    Na poháry ztrácí, resp. šestou Atalantu ztrácí AC jeden bod. A může za to především domácí prohra s Beneventem o minulém víkendu. Benevento zvítězilo na hřišti soupeře 1:0, ale i přes tuto výhru se s italskou ligou po sezoně rozloučí. V utkání se mezi střelce zapsal pouze Iemmello. AC nevyužilo v závěru ani hru proti desíti, když se po druhé žluté kartě a úderu loktem nechal vyloučit Diabate.
     
    Vzájemné zápasy
    AC - BOL 2:1
    AC - BOL 3:0
    BOL – AC 0:1
    BOL – AC 0:1
    AC – BOL 0:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Panuška

    Branky: 74. De Maio (Verdi) – 34. Çalhanoğlu (Cutrone), 45+1. Bonaventura (Çalhanoğlu)

    Karty:   52. Masina (BLG) – 23. Locatelli (ACM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:12.
    Bologna FC: Mirante – M'Baye, De Maio, G. González (58. S. Romagnoli), Masina (82. Ch. Keita) – Á. Nagy (52. Avenatti), Pulgar, A. Poli – Verdi, Palacio, Orsolini.
    Náhradníci: Ravaglia, A. Da Costa – Di Francesco, Džemaili, Krafth, Krejčí, Crisetig, Ch. Keita, Torosidis, Falletti, S. Romagnoli, Avenatti.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Bonucci, C. Zapata, Ricardo Rodríguez – Kessié, Locatelli, Bonaventura (84. Montolivo) – Cutrone (80. N. Kalinić), Suso, Çalhanoğlu (76. Borini).
    Náhradníci: An. Donnarumma, Storari – Antonelli, Torrasi, N. Kalinić, Musacchio, Borini, G. Gómez, André Silva, Montolivo, Abate.
    thejrc.org