Sparta – Zlín 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:1 (1:0)
FC Zlín
Pátek 04.05.2018, 19:15 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Hezký páteční večer při sledování úvodního zápasu 27. kola fotbalové HET ligy, pražská Sparta na domácí Letné přivítá Fastav Zlín a můžeme se těšit na utkání, ve kterém oběma zúčastněným jde o hodně.
     
    AC SPARTA PRAHA

    Ač před sezónou pomýšleli na výrazně vyšší ligové příčky, tak do dnešního utkání sparťané vstoupí z pozice páté. Po zlepšených výkonech a zisku sedmi bodů z tří kol mezi sedmým a dvacátým dubnem tým Pavla Hapala minulý týden nestačil na Baník, kterému v Ostravě podlehl 2:3 a na třetí Olomouc už Sparta ztrácí pět bodů.

    Nejlepším sparťanským střelcem dosavadního průběhu ligového ročníku je Josef Šural, autor osmi branek. O dva góly méně si připsal Václav Kadlec a pět branek vsítila nejdražší posila ligové historie, Nicolae Stanciu.

    Trenér Hapal má k dispozici takřka kompletní kádr.
     
    FC FASTAV ZLÍN

    Hosté ze Zlína mají před závěrem sezóny velké starosti. Sérii nepovedených domácích zápasů nedokázali utnout ani minulý týden proti Bohemians 1905, ačkoliv vedli takřka celý zápas, ale v samém závěru inkasovali branku na 1:1, což je ponechává v tuhém boji o udržení prvoligové příslušnosti.

    Tím spíše, že Moravany čeká velmi náročný los do závěru sezóny. Kromě Sparty se utkají ještě s dalšími pohárovými adepty Olomoucí a Libercem, jednoduché nebude ani derby se Slováckem.

    Trenér Petrželu navíc trápí velmi špatná ofenziva. V dosavadních 26 kolech žluto-modří skórovali pouze 25 branek, což je v produktivitě týmů řadí až na třetí místo od konce, jelikož hůře už na tom jsou pouze Slovácko a s odstupem poslední Brno.

    Zlínu se ale začalo dařit na hřištích soupeřů. Zatímco v tabulce zápasů venku se ještě na konci března Zlín krčil na samém dně, tak v posledních třech zápasech přivezl mimořádně důležitých sedm bodů, přičemž absolutní senzací byl dosud poslední výlet Zlína do české metropole, neboť o všechny body dokázal v Edenu obrat obhájce ligového titulu, pražskou Slavii. O výhru v Jihlavě pak Zlín, podobně jako proti Bohemians, přišel až ve třetí minutě nastaveného času, naopak v Mladé Boleslavi dokázal těsné vedení udržet.
     
    VZÁJEMNÁ BILANCE

    V dosavadních pětadvaceti vzájemných zápasech Zlín dokázal v takřka polovině všech případů se Spartou neprohrát. Nejúspěšnější klub české historie zvítězil třináctkrát, v šesti případech se z výhry radoval Zlín a dalších šest vzájemných utkání nemělo vítěze.

    Zatímco na zlínské Letné jsou Moravané dokonce úspěšnějším celkem (5-3-3 pro Zlín), tak na té pražské Sparta zcela dominuje (10-1-1 pro Spartu), když Zlín v těch dvanácti zápasech vstřelil pouhých pět branek.

    Jediná výhra Zlína na Spartě se datuje již k listopadu 2002, kdy před pouhými dvěma a půl tisíci diváky o výhře tehdejší Tescomy Zlín rozhodl Petr Novosad jedinou brankou utkání v 68. minutě. Druhého bodového zisku se pak Zlín dočkal loni v březnu, kdy si domů odvezl bezbrankovou remízu.

    První letošní souboj na Moravě měl velmi dramatický náboj, když Sparta byla blízko vítězství poté, co branku na 2:1 pro hosty zaznamenal Marc Janko, ovšem v nastaveném čase se podařilo vyrovnat Adnanu Džafičovi. Pro letní bosenskou posilu Zlína to byla druhá ligová branka v novém angažmá a dosud poslední.
    Pohled do sparťanské kabiny.

     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Kaya, Štetina, M. Frýdek – Stanciu, Kulhánek, Kanga, Plavšić – Drchal, Josef Šural (C).
    Náhradníci: Bičík – Ben Chaim, Sáček, Vatajelu, Mich. Kadlec, Nhamoinesu, Lafata.

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Bačo, Bijimine, Gajič, Bartošák – Jiráček (C), Traoré – Ekpai, Mehanović, Matejov – Beauguel.
    Náhradníci: Šiška – Džafić, Hnaníček, Železník, Slaměna, Hronek.

    Rozhodčí: Nenadál – Hájek, Dobrovolný.
     
    Sparta se dnes musí obejít bez Václava Kadlece, kterého v základní sestavě nahrazuje dorostenec Václav Drchal.

    Hosté se představí bez Daniela Holzera, kterému nedovoluje nastoupit dohoda klubů, jelikož Holzer ve Zlíně hostuje ze Sparty. Ze stejného důvodu absentuje Vukadinović, místo nějž se na hrotu objeví Francouz Jean-David Beauguel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rozhodčí Martin Nenadál se svými asistenty Kamilem Hájkem a Zdeňkem Dobrovolným přivedl fotbalisty na tradičně výborně připravený pažit letenské arény.
     
    Před úvodním výkopem přítomní minutou ticha uctí památku někdejšího sparťanského obránce Pavla Pergla.
    Minuta ticha k uctění památky Pavla Pergla
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujal nejmladší fotbalista na trávníku, Václav Drchal.
     
    1
    Na časomíře neuběhla ani půlminuta hry a Stanciu vnikl do pokutového území a nebezpečnou ránou k bližší tyči vyzval k prvnímu povedenému zákroku Stanislava Dostála!
    1. Stanciu měl první šancí zápasu
     
    2
    Po následném rohovém kopu míč nebezpečně propadl mezi několika fotbalisty před Dostálem, nikdo v rudém se ale k zakončení neprobojoval.
     
    2
    Druhý rohový kop Pražanů rozehrál Srdjan Plavšić, Zahustel se ale k míči neprobojoval přes Bartošáka.
     
    2
    Šural se krásně uvolnil na levé straně hřiště, poté přihrávkou do pokutového území vyzval ke koncovce Drchala, ten se marně pokusil ještě s míčem obtočit kolem bránícího soupeře.
     
    3
    Frýdkův přízemní centr Drchal šikovně propustil mezi nohami za sebe, kde ale oba nabíhající sparťané měli k míči dále než bránící Gajič.
     
    3
    Během prvních tří minut Sparta rozehrávala již tři rohové kopy, z toho třetího rudí nedokázali Dostála nikterak ohrozit.
     
    4
    Josef Šural byl v pokutovém území podražen Jiráčkem a nevěřícně nechápe rozhodnutí sudího Nenadála, jenž nechal pokračovat ve hře a penaltu nepíská.
    4. Šural byl v pokutovém území podražen Jiráčkem
     
    6
    Sparťané nadále mají míč výhradně pod svoji kontrolou, tentokrát kombinují v okolí středové čáry.
     
    7
    Stanciu si v pokutovém území narazil míč s Drchalem do volného prostoru, jeho ránu z ostrého úhlu Dostál vyráží. To už ale byl ve vzduchu praporek postranního rozhodčího Kamila Hájka, podle nějž byl rumunský špílmachr v těsném ofsajdu.
     
    8
    V africkém souboji ve středu pole si Ibrahima Traoré došel pro faul Kangy, hosté ale po rozehrávce záhy o míč přišli.
     
    9
    Zahustel výrazně zaváhal při rozehrávce a Matejov dostal mnoho volného prostoru na levém křídle, ovšem nasměroval dopředu velmi nepřesný pas, který snadno zpracoval Kaya.
     
    9
    Při dalším závaru před zlínskou brankou byl přistrčen k zemi Václav Drchal, ani tentokrát ale rozhodčí Nenadál penaltu nepíská.
     
    10
    Již čtvrtý rohový kop Sparty Nicolae Stanciu nasměroval ke vzdálenější tyči, kde se k zakončení probojoval Josef Šural a jeho hlavičku mířící pod břevno Stanislav Dostál vyráží nad branku!
     
    11
    Sparťané nadále nebezpečně dotírají na pokutové území Moravanů, Plavšić se i s trochou štěstí uvolnil na pravé straně přes Bača, následný přízemní centr před zlínskou branku se neujal.
     
    12
    Václav Drchal vyhrál hlavičkový souboj s Bijiminem a vysunul tak Šurala zcela osamoceného vstříc brankáři Dostálovi, sparťanský kapitán dokázal zlínského brankáře snadno překonat, to už ale byl Šuralovi máván ofsajd.
     
    14
    Stanciu si elegantně obhodil Gajiče a kolmicí hledal Šurala, ten se ale vracel z ofsajdového postavení, což vyústilo ve třetí ofsajd domácích v dosavadním průběhu zápasu.
     
    16
    S nepřesným sparťanským nákopem si nedokázal poradit Ondřej Bačo. Zlínský obránce tak dlouho váhal, jak situaci sehraje, až mu míč utekl do zámezí a Sparta tak dostává takřka zdarma možnost pátého rohového kopu.
     
    16
    Krátce poté bude následovat i šestý, před ním si ale ještě rozhodčí Nenadál bere na pohovor Štetinu s Beauguelem.
     
    17
    Stanciu poté centroval přímo do brankového území, Dostál se ale přes klubko těl dokázal probojovat k míči a vyboxovat jej ze zlínského pohledu do bezpečí.
     
    18
    Nepřesnou Frýdkovu přihrávku vystihl Bačo, po krátké kombinaci hostů se ale míče znovu zmocnila Sparta.
     
    19
    Josef Šural si vynutil faul Bartošáka ve velmi nebezpečné vzdálenosti u pokutového území Zlína. To je běžně výborná palebná pozice pro Nicolae Stancia.
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    A skutečně! NICOLAE STANCIU znovu skóruje přímo z volného kopu, Stanislav Dostál plachtil vzduchem marně!
    20. Nicolae STANCIU - 1:0
     
    22
    Sparťané už se znovu nastěhovali na útočnou polovinu, souhra Zahustela se Stanciem u pravé postranní čáry ale končí ofsajdem Rumuna.
     
    23
    První střelecký pokus Zlína v dnešním utkání si do statistik připisuje Ubong Ekpai, autor jedné ze zlínských branek v prvním vzájemném utkání (2:2) na něj ale vzpomínat v dobrém nebude, když z hranice pokutového území vysoko přestřelil sparťanskou branku.
     
    25
    Ekpai s míčem na své kopačce proběhl po útočné polovině až k pokutovému území, Matejov následně neprostřelil bránícího Ondřeje Zahustela.
     
    26
    Další standardní situace pro Spartu a Stanciův centr k bližší tyči byl velice nebezpečný, hosté ale v klíčovou chvíli dokázali míč ukopnout před Zahustelem, jenž by mohl zakončovat do odkryté části zlínské branky.
     
    27
    Po dlouhém nákopu na sparťanskou polovinu míč směroval ven ze hřiště, Ekpai se jej ještě pokusil dostihnout na hrací ploše, ale Semih Kaya soupeře nasměroval až takřka do hlediště a usadil Ekpaie mezi technickou četu.
     
    29
    Dlouhý nákop napříč útočnou polovinou propadl za zlínské zadáky, čehož mohl využít Drchal k samostatnému úniku, ovšem Dostál včas vyběhl z branky a sparťanskému dorostenci snížil úhel, díky čemuž si i poradil s lobovaným zakončením Drchala.
    29. Drchalova šance
     
    31
    V souboji dvou hráčů nosících číslo dvacet Václava Drchala na levém křídle srazil Jonathan Bijimine. Drchal má zřejmě vážné problémy s kolenem, neboť se svíjí na trávníku v bolestech a velmi pravděpodobně nebude moci v utkání pokračovat.
    31. Zranění Drchala
     
    32
    Václava Drchala okamžitě na trávníku nahrazuje David Lafata.
     
    33
    Následnou standardní situaci Stanciu rozehrál nakrátko s Plavšićem, závar před brankářem Dostálem ukončil svým hvizdem rozhodčí Nenadál, jenž viděl sparťanský faul.
     
    34
    Bijimineho nákop Beauguel prodloužil do běhu Ekpaiovi, ten si ale nedokázal poradit s bránícím Martinem Frýdkem a ani tato mezinárodní souhra Zlína nevedla k nějakému ohrožení sparťanské branky.
     
    35
    Po autovém vhazování Zlína Ekpai netrefil míč při pokusu o nůžky, Beauguel ale dokázal posunout míč k volnému Matejovovi, ten neprostřelil klubko těl před Nițou.
    35. Šance Matejova
     
    36
    Traoré ve středu hřiště podkopl rozběhnutého Plavšiće a prohlíží si v ruce rozhodčího Nenadála žlutou kartu.
     
    39
    Ekpai se znovu nedokázal probít kolem dobře bránícího Frýdka, ten mu v sedě dokázal ukopnout míč za postranní čáru.
     
    39
    Zlínští už se v posledních minutách osmělili a dokáží se s míčem usadit také ne útočné polovině.
     
    40
    Centr Mehanoviće jen proletěl pokutovým územím Sparty, z opačné strany se neujal ani centr Ekpaie.
     
    40
    Po krátké chvíli si Ekpai našel místo k dalšímu centru, přes Kayu ale míč dokázal nadvakrát zkrotit do svých rukavic brankář Niță. Rozhodčí Nenadál navíc píská nedovolený zákrok Beauguela.
     
    41
    Stanciu výborným pasem za zlínskou obranu uvolnil Lafatu, ten ale zblízka nedokázal překonat brankáře Dostála!
    41. Obrovská šance Lafaty
     
    42
    Zahustel si na pravé straně vyměnil míč s Kangou a byť se zpětná přihrávka gabonského středopolaře zdála o něco delší než by bylo žádáno, tak Zahustel ještě dokázal míč dostihnout ve vymezeném prostoru a odcentrovat, ovšem pouze k brankáři Dostálovi.
     
    43
    Po zaváhání ve zlínské rozehrávce Šural hlavičkoval zcela osamocený před Dostálem jen do zlínského brankáře, to už mu ale byl znovu odmáván ofsajd.
     
    43
    Na centr Matejova k přední tyči si naběhl Beauguel, v nadějné pozici ale míč netrefil dobře a ten poté minul sparťanskou branku.
    43. Beauguel přestřeluje bránu
     
    44
    Značné zdravotní potíže trápí i Martina Frýdka, ten také zřejmě nebude moci pokračovat v utkání.
     
    45
    Frýdek, držící se za kyčel, kulhá za postranní čáru a bude se moci hrát. Zatím i s Martinem Frýdkem, jenž se ještě pokusí rozběhat své zranění.
     
    45+1
    Rozhodčí Nenadál k úvodním pětačtyřiceti přidává tři nastavené minuty.
     
    45+2
    Další sparťanský ofsajd, tentokrát po zajímavě vyhlížející narážečce Plavšiće s Lafatou.
     
    45+2
    Nejaktivnějším zlínským fotbalistou je zatím Ubong Ekpai, trápí jej ale koncovka, neboť i jeho další střela mířila několik metrů mimo sparťanskou branku.
     
    45+3
    Kulhánek na levém křídle zakombinoval s Plavšićem, poněkud divoká souhra ale skončila bez úspěchu a rozhodčí Nenadál ukončil první poločas.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní duel sedmadvacátého kola Sparta rozehrála velmi útočně, na trávníku zcela ovládla prvních 25 minut, do nichž Nicolae Stanciu také vložil první branku zápasu, ale protože už se další šance neujaly, tak je zápas stále otevřený.

    V druhé části prvního poločasu už začali hrát výrazně aktivněji také hosté, zatím ale čekají na výraznější příležitost k ohrožení Stanciova krajana ve sparťanské brance Florina Nițy.
     
    Po změně stran se na trávník nevrátí Martin Frýdek, kterého do druhého poločasu nepustí zdravotní potíže ze závěru úvodního dějství a na trávníku jej nahradí Costa Nhamoinesu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Frýdek, přichází Costa.
     
    48
    Jiráček si ve středu pole došel pro Lafatův faul, hosté se mohou usadit na sparťanské polovině.
     
    49
    Zlínští ale brzy o míč přišli, úvod druhého poločasu doprovází řada nepřesností na obou stranách.
     
    50
    Stanciu zezadu podkopl rozběhnutého Bartošáka a je rozhodčím Nenadálem žlutě napomenut.
     
    52
    Po sparťanské souhře na levé straně hřiště zpoza pokutového území napřáhl Kanga, jeho technická střela ale proletěla o minimálně metr nad břevnem zlínské branky.
    52. Plavšič našel zpětnou přihrávkou Kangu, ten zkoušel technickou střelu
     
    54
    Plavšić si u levé postranní čáry dobře zpracoval dlouhé přenesení hry a vysunul do volného prostoru Costu, centr zimbabwského obránce se pak neujal.
     
    55
    Zahustel se protáhl po pravém křídle a byť byl při vniku do pokutového území zastaven dvěma soky, tak Sparta bude v útočné akci pokračovat od rohového praporku.
     
    56
    Osmý rohový kop Sparty byl ze všech nejméně povedený, Stanciův centr letěl do prostoru, kde nebyl nikdo v rudém a hosté se snadno ubránili.
     
    57
    Kanga vybojoval míč na útočné polovině a po následném individuálním průniku sám střílel, ovšem jen do bránícího Bijimineho.
     
    57
    Hosté rozehráli velmi nadějně vyhlížející kontr ve čtyřech proti třem sparťanům, Mehanovićův centr ale postrádal veškerou kvalitu.
     
    59
    Hosté se usadili na útočné polovině, nepřesný nákop Bartošáka do pokutového území ale Costa v klidu sklepl k brankáři Nițovi.
     
    59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanské publikum bouří radostí, po dlouhé době se totiž střelecky dokázal prosadit místní lídr, DAVID LAFATA!

    Costa se probil po levém křídle i díky pohledné narážečce s Nicolae Stanciem a poté centimetrově přesným pasem před branku připravil pro Lafatu branku jako na zlatém podnose!
    59. David LAFATA - 2:0
     
    61
    Sparťané se znovu vrhli do útočení a Bačo zalehl Josefa Šurala, z čehož rezultuje žlutá karta pro zlínského obránce a také další nebezpečná standardní situace pro Spartu, respektive Nicolae Stancia.
     
    62
    Nicolae Stanciu znovu všem přítomným předvedl fantastickou kopací techniku a svoji další skvělou střelu tentokrát nasměroval do břevna! Zlínská branka se pořádně otřásla.
    62. Břevno Stanciua
     
    63
    Kanga byl faulován poblíž sparťanské lavičky, sparťané budou rozehrávat z místa přestupku.
     
    65
    Guélor Kanga si vynutil další zlínský nedovolený zákrok ve středu pole, dnes to byl již minimálně čtvrtý faul na tohoto gabonského středopolaře Sparty.
     
    67
    Hosté se rozmístili po útočné polovině, Bartošákův centr ale s přehledem stahuje ze vzduchu brankář Florin Niță.
     
    68
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Mirzad Mehanović, přichází Petr Hronek.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Adnan Džafić.
     
    69
    Zdravotní potíže ve sparťanském týmu trápí tentokrát Guélora Kangu, ten má zřejmě krvavý šrám na stehně.
     
    69
    Netradiční kombinace sparťanů, hrotový útočník Lafata svým centrem vyzval k hlavičce Srdjana Plavšiće, ten však z těžké pozice na hranici pokutového území nedokázal nasměrovat míč níže než několik metrů nad zlínskou branku.
    69. Hlavička Plavšiče
     
    70
    Dnešní utkání na Letné sleduje 9 437 diváků, z převážné většiny zatím spokojených s vývojem dnešního utkání.
     
    72
    Ze zápasu se trochu vytratilo tempo hry, momentálně se převážně bojuje ve středu hřiště.
     
    73
    Výborné přenesení hry Kulhánkem na pravou stranu si ještě lépe zpracoval Stanciu, poté ale nedokázal přihrát míč přes těsně bránícího Bartošáka.
     
    74
    Standardní situace pro Zlín, Džafičův centr se ale neujal a sparťané už přesunuli hru do středu pole, kde Jiráčkovi byl pískán faul na Stancia.
     
    76
    Costa se pokusil zaútočit pomocí rychlé narážečky s Kangou, zpětná přihrávka druhého jmenovaného ale byla velmi nepřesná.
     
    77
    Stanciu na pravém křídle zakombinoval se Zahustelem a poté ostře střílel, ovšem jen do připraveného brankáře Dostála.
    77. Šajtle Stanciua
     
    77
    Srdjan Plavšić velmi ostře atakoval Jiráčka a stává se čtvrtým žlutě napomenutým fotbalistou dnešního zápasu.
     
    78
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté dramatizují dnešní utkání! Jiráček dostal na levém křídle prostor k centru, Hronek prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde jej UBONG EKPAI hlavou posunul pod břevno sparťanské branky!
    78. Ubong Moses Ekpai - 2:1
     
    80
    Jonathan Bijimine absolutně nezvládl odkop od vlastního pokutového území a měl velké štěstí, že neposunul Lafatu samotného před odkrytou zlínskou branku. Sparťané mohou zaútočit od rohového praporku.
     
    81
    Stanciův centr hosté sice odvrátili do bezpečí, ale jen na chvíli, neboť rumunskou oporu Sparty posléze fauloval Lukáš Bartošák.
     
    82
    I s dalším centrem Nicolae Stancia se ale zlínští fotbalisté dokázali poradit.
     
    84
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Petr Jiráček, přichází Lukáš Železník.

    Kapitánskou pásku od Petra Jiráčka přebírá Zoran Gajič.
     
    85
    Po centru Stancia z další standardní situace se odraženého míče ujal Srdjan Plavšić a měl dostatek času si jej zpracovat, poté ale střílel jen do bránícího Bača.
     
    86
    Po rychlé zlínské akci měl Hronek obrovské množství prostoru na útočné polovině, jeho prudkou skákavou střelu Niță jen vyrazil před sebe, rumunský brankář ale dokázal míč dostihnout ještě před atakujícími zlínskými soupeři!
    86. Hronkova obrovská šance!
     
    87
    Ekpai se dokázal probít přes Kangu, ačkoliv se jej soupeř pokusil přidržením zastavit, poté ale velmi nepřesně centroval až za sparťanskou branku.
     
    88
    Další souboj Ekpaie s Kangou, tentokrát hostující fotbalista zasáhl sparťana loktem do obličeje, píská se proti žluto-modrým.
     
    90
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Bogdan Vatajelu.
     
    90+1
    Rozhodčí Nenadál poskytuje Zlínu ještě dvě nastavené minuty naděje na vyrovnání.
     
    90+1
    Momentálně se ale hraje v hloubi zlínské poloviny, kde bude Costa vhazovat.
     
    90+2
    Traoré ustál přetlačovanou s Kangou a poté hledal v pokutovém území Beauguela, ten ale na míč nedosáhl kolem Costy a balónu se zmocnil sparťanský brankář Niță.
    90+2. Poslední šance Zlína
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    V úvodním zápase 27. kola fotbalové HET ligy Sparta poráží Zlín 2:1, když střeleckými zápisy se o to postarali Nicolae Stanciu a David Lafata.

    Sparta měla 77 minut utkání pod svoji kontrolou, závěr poté Zlín sice zdramatizoval díky brance Ekpaie po standardní situaci, v závěrečných minutách pak ale hosté zahrozili jen při skákavé dalekonosné střele Hronka, což při snaze o vyrovnání bylo málo.
     
    Sparta se vítězstvím posouvá na čtvrté místo ligové tabulky před Jablonec, Severočechy ale ještě čeká zítřejší utkání na hřišti posledního Brna. Na třetí Olomouc Sparta aktuálně ztrácí dva body.

    Zlín zůstává na devátém místě díky skóre o dvě branky lepšímu oproti pražské Dukle, na pásmo sestupu stále disponuje čtyřbodovým náskokem a příští kolo jej čeká těžké utkání s Olomoucí, Sparta cestuje do Jihlavy. (21:17:03)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 20. Stanciu, 59. Lafata (Costa) – 78. Ekpai (Hronek)

    Karty:   50. Stanciu (SPA), 77. Plavšić (SPA) – 36. Traoré (ZLN), 61. Bačo (ZLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 13:21.
    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Kaya, Štetina, M. Frýdek (46. Costa) – Stanciu, Kulhánek, Kanga, Plavšić (90. Vatajelu) – Drchal (32. Lafata), Josef Šural (C).
    Náhradníci: Bičík – Ben Chaim, Sáček, Vatajelu, Mich. Kadlec, Nhamoinesu, Lafata.

    FC Zlín: S. Dostál – Bačo, Bijimine, Gajič, Bartošák – Jiráček (C) (84. Železník), Traoré – Ekpai, Mehanović (68. Hronek), Matejov (68. Džafić) – Beauguel.
    Náhradníci: Šiška – Džafić, Hnaníček, Železník, Slaměna, Hronek.

    Rozhodčí: Nenadál – Hájek, Dobrovolný

    Diváci: 9 437
    thejrc.org