Vel. Meziříčí – Hodonín 4:2 (kon.) | HFK Olomouc – Hulín 0:4 (kon.) | Zlínsko – Val. Meziříčí 1:2 (kon.)
Kroměříž – Líšeň 3:4 (kon.) | Prostějov – Petřkovice 3:1 (kon.) | Hlučín – Mohelnice 1:1 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
0:4 (0:1)
SK Spartak Hulín
Pátek 04.05.2018, 17:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    1. HFK Olomouc

    Olomouci se v letošní sezóně moc nedaří. Již teď má velice těžkou pozici pro záchranu. Nachází se totiž na předposledním místě, když v jednadvaceti zápasech získala pouhých jedenáct bodů. Devět kol před koncem ji od prvního nesestupového místa dělí hned bodů dvanáct. Hanáci letos zvítězili jen třikrát, zatímco hned šestnáctkrát (!) prohráli.

    Z posledních pěti utkání se Olomouci povedlo jen to první. V tom totiž dokázala porazit Petřkovice 4:0 na jejich hřišti. Poté se ale Hanákům už nedařilo. Přišly čtyři porážky, ve kterých inkasovali třináct branek, zatímco jich vstřelili jen čtyři góly.

    Nejlepší střelec týmu:
    Milorad Dabić – 6 branek.
     
    SK Spartak Hulín

    To Hulín je na tom o něco lépe, přestože jistotu záchrany ještě nemá. Nachází se na dvanácté pozice, když doposud získal dvacet pět bodů. Spartak se pyšní celkem slušnou střeleckou formou, jelikož nasázel hned čtyřicet dva branek, což je čtvrtý nejlepší útok soutěže. V obraně je to ale horší, protože dostali branek čtyřiačtyřicet, což je třináctá nejhorší obrana.

    Forma Spartaku není také vůbec dobrá. Jen v prvním z posledních pěti utkání si připsal alespoň bodu za remízu na hřišti Otrokovic. Poté přišly čtyři prohry nad Rýmařovem, Velkým Meziříčím, Hlučínem a Uničovem.

    Nejlepší střelec týmu:
    Michal Šrom – 8 branek.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Kubica – Plesník, Buček (C), Horka, Krejčí, Dabić, Banasik, Voleský, Seibert, Juráš, Antl.
    Náhradníci: Svoboda, Bořil, Spurný, Foukal, Krumpolc.

    SK Spartak Hulín: Dostál – Oulehla, Malenovský, Zlámal (C), Vyskočil, Hradil, Dvořáček, Rožek, Šrom, Vyskočil, Ondřejka.
    Náhradníci: Unger, Michálek, Minář, Pospíšil.

    Rozhodčí: Páral – Kulička, Grečmal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    6
    O něco aktivnější jsou zatím hráči Olomouce. Ti si již připsali několik nebezpečných útoků, ale ani jedna ze střel, které vyprodukovali se nevešla mezi tři tyče.
     
    7
    Domácí hráč byl faulován na polovině hřiště a Hanáci měli možnost rozehrávky. Vše skončilo nebezpečnou střelou, která se nakonec odrazila na roh.
     
    8
    A po rohovém kopu přišla první střela na bránu v zápase. Navíc nebyla jedna, nýbrž hned dvě! Ani jedna z nich ovšem neskončila za brankovou čárou.
     
    10
    Do útoku se konečně dostali také hostující hráči. Nic světoborného ovšem nevymysleli. Na druhé straně může vhazovat Olomouc.
     
    11
    Ta však míč na vlastní polovině ztratila a hosté se hnali do útoku. Jejich pokus skončil na rohovém kopu. I po tom se dostali do šance, ta však skončila mimo.
     
    13
    Olomouc je zatím mnohem lepší domácí tým, který se dostává častěji do zakončení. Tentokrát ji ovšem zastavilo ofsjadové postavení.
     
    16
    Co se týče brankových příležitostí, těch jsme zatím moc neviděli. Hulín zahrával rohový. Konečná střela ovšem nešla na branku. Odkop Kubicy.
     
    18
    Nějakou dobu obléhali domácí fotbalisté útočnou polovinu, ovšem ani zde se pokus nevesel mezi tři tyče.
     
    20
    Olomoučtí hráči faulovali na polovině hřiště, a tak měl Spartak možnost rozehrávky. Kubica svou rozehrávkou našel jen hostujícího hráče.
     
    23
    Po delší době jsme viděli přímočarý tah na branku, tentokrát v podání olomouckého týmu. To bylo ovšem vše, jelikož domácí byli o míč obráni.
     
    25
    Zatím jsme viděli celkem osm střel. Hned šest z toho ale nešlo na branky, nýbrž mimo. Proti dvěma střelám musel vytáhnout zákrok hostující gólman.
     
    27
    Domácí hráči jsou zatím aktivnější, cítí, že už moc šancí na to, aby se dostali ze sestupových pozic, nemusí být moc. Branku vsítit ale zatím nedokázali.
     
    29
    Na druhé straně rozehrával již svůj sedmý rohový kop Spartak Hulín. K zakončení se ovšem nedostal a u míče jsou Hanáci.
     
    31
    Ti se nakonec dostali ke střele, jenže ta se znovu nevešla mezi tři tyče. Dostál svým odkopem poslal svůj tým do útoku, jenže ne na dlouho.
     
    33
    Ani Olomoučtí toho dopředu moc nevymysleli, a tak měli hosté možnost autového vhazování. To se jim však nepovedlo podle představ a u míče jsou domácí.
     
    35
    Domácí fotbalisté obléhají polovinu soupeře. Nejprve to byl neúspěšný útok, jenže hosté odkopli balon je na aut. Tak se Olomouc dostala k zakončení, které znovu nešlo na branku, ale mimo ní.
     
    36
    Hulín právě vstřelil branku!
    První střela na bránu v podání Spartaku konči první brankou utkání! Olomouc má sice míč více na svých kopačkách, přesto prohrává. Do míče se opřel MICHAL VYSKOČIL, a ten skončil až v síti.
     
    39
    Domácí fotbalisté by rádi srovnali ještě do konce poločasu. Příležitost k tomu měli. Po rohovém kopu se do zakončení dostal útočící hráč, jenže Dostál vyškrábl jeho střelu na další roh.
     
    41
    Do brankové šance se ovšem Olomoučtí dostat stále nemohou. Navíc zůstal po jednom ze soubojů zůstat ležet na hřišti domácí hráč, nicméně to vypadá, že bude moci hrát dále.
     
    43
    U míče jsou znovu domácí hráči. Co se týče procentuálního držení balonu, byli by na tom jistě lépe. Jenže fotbal se hraje na góly, a ten Olomouc ještě nedala.
     
    44
    Olomoučtí měli k dispozici rozehrání přímého kopu z dobré pozice. Nakonec celá akce ale skončila jen střelou mimo tři tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je z námi první poločas utkání týmů zespodu tabulky. olomoučtí jsou sice aktivnější ve hře s míčem, jenže branku se jim zatím vstřelit nepodařilo, zatímco Hulínu ano. Ten tak vede 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Již dvě minuty se hraje nový poločas. Olomouc do něj opět vstoupila aktivně. Potřebovala by co nejrychleji srovnat stav utkání.
     
    49
    První střelu druhá části si ovšem připsal Hulín. Ten se dostal ke střele z velmi dobré pozice, jenže ta jen prosvištěla těsně vedle tyče.
     
    51
    Hra je ve druhé půli zatím velmi vyrovnaná. Jak Olomouc, tak Spartak se dokáže dostat na útočnou polovinu, ovšem se zakončením to je zatím slabší.
     
    53
    O něco je možná nebezpečnější Hulín! Ten si teď připsal velmi nebezpečnou střelu, proti které musel Kubica vytáhl velmi dobrý zákrok, po kterém budou hosté zahrávat další roh.
     
    53
    Hulín právě vstřelil branku!
    Spartak měl velký tlak poslední dvě minutky a dokázal toho znovu využít! Po rohovém kopu se hosté opět octli ve velmi dobré pozici, kterou také využili zásluhou ERIKA HRADILA.
     
    56
    Už to vypadá, že i Hanáci se trochu osmělili, co se týče útočné fáze. K ničemu nebezpečnému se ovšem dostat nemohou.
     
    59
    Spartak Hulín se hnal do nebezpečného protiútoku, jenže vše nakonec zastavila nepřesná přihrávka, kterou sebrali domácí fotbalisté.
     
    60
    Střídání v týmu SK Spartak Hulín: ze hřiště odchází Rožek, přichází Minář.
     
    62
    Hanáci se hnali do zajímavého útoku. I je však zradila nepřesná přihrávka, která skončila na kopačkách hostujících hráčů. Ti budou vhazovat na soupeřově půlce.
     
    64
    1. HFK Olomouc se snaží prodrat do zakončení, ale zatím se jí to vůbec nedaří. Hulín hraje ve druhém poločasu velmi dobře.
     
    66
    Spartak dokazuje, že je ve druhé části jasně lepším týmem. Dostal se k další střele na branku, proti které musel Kubica zasáhnout.
     
    69
    Ne, domácím hráčům to ve druhém poločase opravdu nejde. Hosté naprosto přebrali otěže dnešního utkání a pomalu si kráčí pro tři body.
     
    70
    Hosté se znovu dostali k dobré střele, kterou vyrazil domácí gólman na roh. Poté se ještě dostali k obléhání velkého vápna, kde zatím kombinují.
     
    70
    Střídání v týmu 1. HFK Olomouc: ze hřiště odchází Antl, přichází Spurný.
     
    69
    Hulín právě vstřelil branku!
    Toto už je pro domácí velmi špatná situace! Spartak ukazuje, že je kvalitnějším týmem a střílí již třetí branku v dnešním utkání. Prosadil se JIŘÍ OULEHLA.
     
    72
    Hra Olomouckých se sesypala jako domeček z karet. Hulín jim ani nepůjčuje balón a je opět na útočné polovině, kde se snaží něco vymyslet.
     
    72
    Hulín právě vstřelil branku!
    A to se mu také daří, jelikož už je to o tři branky! K tomu není, co dodat. Domácí nenavázali na výkon z prvního poločasu a jsou jasně horším týmem. Čtvrtou branku vstřelil MARTIN MALENOVSKÝ.
     
    75
    Konečně se k něčemu dostali také domácí hráči. Nakonec vše skončilo střelou, jenže ta se nevešla mezi tři tyče.
     
    76
    Střídání v týmu SK Spartak Hulín: ze hřiště odchází Hradil, přichází Michálek.
     
    76
    Střídání v týmu 1. HFK Olomouc: ze hřiště odchází Voleský, přichází Bořil.
     
    77
    Spartak Hulín je opět u míče a opět na soupeřově polovině. Tentokrát měl k dispozici autové vhazování, ze kterého toho moc nevymyslel.
     
    80
    Střely na branku: 3:7
     
    82
    Střídání v týmu SK Spartak Hulín: ze hřiště odchází Ondřejka, přichází Pospíšil.
     
    82
    Střídání v týmu 1. HFK Olomouc: ze hřiště odchází Dabić, přichází Krumpolc.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Vyskočil (SK Spartak Hulín).
     
    83
    Po delší době se ukázal také olomoucký tým. Ten dokonce dostal možnost přímého kopu. Ten se mu ale nepovedl podle představ a o míč nakonec přišel.
     
    85
    Na druhé straně útočil Hulín, jenže ani on se nedostal ke střele. Naopak v klidu může rozehrát Olomouc.
     
    88
    Zápas už se spíše jen dohrává. Do útoku už se také dostává Olomouc, což nebyl úkaz, který jsme v posledních minutách viděli častěji.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! SK Spartak Hulín naprosto opanoval druhý poločas, ve kterém nasázel hned tři branky. Olomoučtí se k ničemu pořádnému nedostali a s jejich pozicí v tabulce to stále nevypadá dobře. (18:50:15)

    Denisa Józsová

    Branky: 36. Vyskočil, 53. Hradil, 69. Oulehla, 72. Malenovský

    Karty:   82. Vyskočil (HUL)


    1. HFK Olomouc: Kubica – Plesník, Buček (C), Horka, Krejčí, Dabić, Banasik, Voleský, Seibert, Juráš, Antl.
    Náhradníci: Svoboda, Bořil, Spurný, Foukal, Krumpolc.

    SK Spartak Hulín: Dostál – Oulehla, Malenovský, Zlámal (C), Vyskočil, Hradil, Dvořáček, Rožek, Šrom, Vyskočil, Ondřejka.
    Náhradníci: Unger, Michálek, Minář, Pospíšil.

    Rozhodčí: Páral – Kulička, Grečmal
    thejrc.org