Karviná – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Brno – Jablonec 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Ostrava 0:0 (kon.)
Liberec – Jihlava 1:3 (kon.) | Olomouc – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 0:0 (kon.)
Slavia – Plzeň 2:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:3 (0:1)
FK Dukla Praha
Sobota 05.05.2018, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • HET liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Poslední čtyři kola má před sebou aktuální ročník HET ligy a v boji o záchranu je stále naplno namočena celá spodní polovina tabulky. Zbrojovku Brno už sice může spasit pouze zázrak, ale druhé sestupové místo může obsadit kdokoliv od 9. do 15. místa. Rozdíl mezi těmito pozicemi jsou pouze 4 body. Hodně může napovědět utkání MFK Karviná – FK Dukla Praha. Pro hosty by vítězství znamenalo prakticky jistou záchranu, tentýž výsledek by zároveň shodil Karvinou do obrovských problémů. Ta totiž, pokud chce před posledními 2 koly dýchat aspoň trochu normálně, musí bezpodmínečně vyhrát.
     
    MFK Karviná

    Karviná má problém. Dlouho si to nechtěla úplně připustit, ale teď už čelí vážnému nebezpečí. Na začátku jara to po sérii 3 vítězství v řadě, která se nakonec protáhla na 8 neprohraných zápasů za sebou, vypadalo nadějně. Tým se z 15. místa po 15. kole dostal na 9. pozici a los domácích zápasů napovídal, že by se přímé boje o záchranu Slezanů týkat nemusely. Jenže hráči nedokázali zvítězit od konce února, v některých utkáních dokonce podali výkony nehodné nejvyšší soutěže a v současnosti je Karviná pouze bod od sestupových pozic. Na vině jsou především utkání v Brně a doma se Slováckem, ve kterých předvedla ony zmíněné mizerné výkony, poté doma nedokázala porazit o nic nehrající Teplice a právě tyto body klubu chybí ke klidu. Navíc má v posledních 2 kolech vyloženě vražedný los, přímé souboje o záchranu s Baníkem a v Teplicích. Pro zajištění aspoň trochu výhodné pozice právě před těmito střety musí Slezané proti také ohrožené Dukle bezpodmínečně vyhrát, poprvé po 8 zápasech. Se střeleckou potencí posledních 2 měsíců to ale vůbec nebude jednoduché, ačkoliv obrana funguje celkem obstojně. Nervozita a strach také můžou sehrát svoji roli. Dokáží hráči všechny tyto nepříznivé faktory překonat, nebo spadnou do ještě větších problémů?

    Trenéři Jozef Weber a po něm Josef Mucha dosud v sezóně poslali do hry celkem 25 různách hráčů 4 národností, přičemž pouze jediný, útočník Filip Panák, zasáhl do všech zápasů. Nejlepšími střelci týmu jsou útočník Tomáš Wágner a záložník Lukáš Budínský s 8 góly. Tito dva snipeři dohromady nasázeli více než polovinu gólů celého mužstva, ale zbytek týmu je v tomto moc nepodporuje a dosud se v průběhu ročníku mohlo z úspěšné trefy radovat jen 9 různých hráčů. Nejlepším nahrávačem je mozek týmu záložník Lukáš Budínský s 4 asistencemi, který je dohromady s 12 body na 5. místě bodování celé ligy. Nejtrestanějším mužem je záložník Jan Šisler, jeho 10 žlutých karet je dokonce nejvíce v soutěži, což je vizitka, kterou se tento hráč určitě chlubit nebude. Přitom Karviná celkově obdržela pouze 47 žlutých karet a patří mezi nejslušnější celky ligy, navíc jako jeden z pouhých dvou týmů dohrál všechny zápasy v plném počtu.

    Aktuální bilance Karviné:
    26 zápasů, 6 vítězství, 8 remíz, 12 porážek, skóre 28:35, 26 bodů a 13. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Plzeň – Karviná 2:0
    Karviná – Teplice 1:1
    Slavia – Karviná 3:2
    Karviná – Slovácko 0:0
    Brno – Karviná 0:0
     
    FK Dukla Praha

    Také Dukla Praha čelí dosud největšímu nebezpečí od návratu do nejvyšší soutěže v roce 2011. Až na jednu výjimku skončila vždy v horní polovině tabulky, na to ale letos může zapomenout. Podzim ještě nic takového nenaznačoval, nejsevernější pražský ligový klub přezimoval s 8bodovým náskokem na 15. místo. Jenže na jaře se trápí, bodoval pouze ve 4 utkáních a náskok je pouze 4bodový. Má nejslabší obranu celé ligy, ačkoliv v ní hrají exsparťané Jakub Podaný a Ondřej Kušnír. S týmem mohlo být ještě hůř, ale dokázal zvítězit v posledních dvou domácích soubojích s Libercem a Brnem. Jenže pohled na los závěrečných kol říká, že Pražané už nemusí získat ani bod. Po Karviné hrají doma se Slavií, v Mladé Boleslavi a na závěr s Plzní. Náskok 4 bodů nemusí stačit, Dukla potřebuje aspoň jednou vyhrát. Podaří se jí to už v Karviné, čímž by se pravděpodobně definitivně zachránila?

    Trenér Jaroslav Hynek v průběhu této sezóny neměl potřebu dělat větší změny v kádru a dosud poslal na hřiště jen 23 různých hráčů 6 národností, všichni pak mají minimálně 3 starty. Ale pouze jeden, brankář Filip Rada, nastoupil do všech zápasů a navíc nechyběl ani minutu. Nejlepším střelcem je útočník Jan Holenda se 7 zásahy. Ani Dukla nepatí mezi produktivní týmy, ale do střelecké listiny se v tomto ročníku dokázalo zapsat již 12 různých hráčů. Nejlepším nahrávačem je obránce Jakub Podaný s 6 asistencemi, v tomto ohledu je na 6. místě celé ligy. Nejtrestanějším mužem je opět Jakub Podaný s 7 žlutými kartami, takže pokud chce dohrát sezónu na hřišti a ne na tribuně, nesmí už dostat žádnou další. Celkem hráči Dukly viděli již 58 žlutých karet a patří tak mezi nejvíce trestané týmy soutěže. Také 3 červené karty patří k vyššímu počtu, předčasně do sprch museli hned v srpnu v Teplicích obránce Michal Bezpalec, v prosinci prozměnu doma s Teplicemi obránce Ondřej Kušnír a v březnu na Bohemce záložník Frederik Bilovský.

    Aktuální bilance Dukly:
    26 zápasů, 8 vítězství, 5 remíz, 13 porážek, skóre 28:46, 29 bodů a 10. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Dukla – Brno 2:1
    Slovácko – Dukla 2:0
    Dukla – Liberec 2:0
    Sparta – Dukla 3:0
    Dukla – Olomouc 2:3
     
    Vzájemné zápasy

    MFK Karviná a FK Dukla Praha se poprvé střetly na podzim 2008 ve druhé lize, kde se pravidelně potkávaly 3 sezóny. Poté Dukla postoupila mezi elitu, takže další setkání na hřišti proběhlo až poté, co do nejvyšší soutěže postoupila také Karviná. Celkově bylo odehráno 10 utkání (9 ligových a 1 pohárový), přičemž pouze jednou vyhráli hosté, konkrétně Karviná ve druhé lize v létě 2009. Další 4 zápasy skončily remízou, včetně jediného pohárového, ve kterém tehdy domácí Karviná postoupila v listopadu 2016 až na penalty. V nejvyšší soutěži je vzájemná bilance zatím zcela vyrovnaná, 1 vítězství Karviné, jedna remíza a jedno vítězství Dukly. To přišlo v prvním souboji této sezóny, na podzim v Praze, kde sice Slezané vedli v průběhu druhého pločasu už 2:0, ale domácí dokázali otočit na konečných 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: P. Le Giang – Štěrba, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Panák, Janečka – Lingr, Budínský, Kalabiška – Ramírez.
    Náhradníci: Krnáč – Čolić, Šisler, Voltr, Štepanovský, Weber, Letić.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Ostojić, Jiránek, Podaný – Marek Hanousek (C), Holík, Bilovský – Brandner, Djuranović, Néstor.
    Náhradníci: M. Hruška – Koreš, Holenda, Douděra, Bezpalec, Preisler, Kušnír.

    Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Podaný.
     
    Karviná se musí obejít bez střelce Tomáše Wágnera, kterého postihly náhlé zdravotní potíže. V útoku tak dostává od začátku šanci Venezuelan Ramírez. Naopak na stoperu už nechybí uzdravený Jan Hošek.
    Dukla postrádá vykartovaného Ivana Schranze, zranění jsou Mario Holek a Daniel Tetour. Pouze na lavičce zatím začíná uzdravený Jan Holenda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V Karviné je nádherné jarní počasí. Vymetená obloha, slabý vítr a 19°C. Přesto se nedá očekávat větší návštěva. Dukla není atraktivní soupeř, navíc týmu se v poslední době nedaří. Podle očekávání bude téměř prázdný sektor hostů.
     
    Aktéři utkání právě vstupují na trávník. Domácí v tradičních bílých dresech, hosté také v obvyklé sytě červené barvě se žlutým lemováním.
     
    Výkop do prvního poločasu provede Dukla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Neuvěřitelná situace, výkop je opakován.
     
    1
    Hned v prvním souboji se skácel Djuranović, drží se za hlavu, ale hraje se dál a po chvíli vstává.
     
    1
    Rychlý kontr Karviné táhl po levé straně Kalabiška, pronikl do šestnáctky, ale nezamířil k brance, nýbrž se snažil hledat centrm někoho na druhé straně, kde ale nikdo nebyl.
     
    2
    Dukla reaguje akcí po pravé straně, ze které získala rohový kop.
     
    3
    Centr na bližší tyč chtěli zakončovat hned dva hráči hostů, ale míč z chumlu vyletěl mimo branku. Pražané sice reklamují ruku, nebo aspoň roh, ale rozhodčí ukazuje odkop od branky.
     
    4
    Domácí ztratili míč ve středu pole, ale Djuranović byl v ofsajdu.
     
    4
    Ramírez se po vhazování dokázal vymotat z rohu, ale míč na Kalabišku byl moc vysoký a sklepnutí hlavou na Budínského se nepovedlo.
     
    5
    Ramírez výborně posunul hlavou Budínskému, ale toho perfektně odtalčil od míče Jiránek. Budínský sice dokázal vzápětí míč znovu vybojovat a Ramírez pálil z rohu vápna, trefil ale prvního bránícího protihráče.
     
    6
    Postupný útok Dukly chtěl Holík roztáhnout přihrávkou do pravého křídla, ale tu vystihl Eismann.
     
    7
    Dlouhý pas k levé lajně rozběhnutý Néstor zachytil na hřišti a dokázal odcentrovat na zadní tyč, tam si Holík zpracoval míč, ale obránce se nezbavil a střeleckým pokusem ho trefil. Poté ho navíc fauloval.
     
    8
    Holík zabránil Panákovi v rozjetí útočné akce taháním za dres.
     
    9
    Djuranović má zatím problémy s pohlídáním své pozice vůči obráncům. Další ofsajd.
     
    10
    Karviné se zatím postupný útok vůbec nedaří a ztrácí míče po přechodu na útočnou polovinu.
     
    10
    Pěkná akce po ose Milošević – Bilovský – Djuranović po pravé straně skončila centrem posledně jmenovaného, Brandner se chtěl v šestnáctce otočit a zpracovat si přitom míč, ale nezvládl to a Le Giang je zatím bez práce.
     
    11
    Na levé straně dlouho domácí vymýšleli, jak přelstít dobře postavenou obranu, ale zmohli se pouze na nepřesnou přihrávku do zámezí, za což je diváci moc nepochválili.
     
    12
    Možnost brejku hostů, Djuranović se rozbíhal za obranu, ale opět byl v ofsajdu.
     
    13
    Lingrovu akci po pravé straně zakončila nepřesná přihávka do pokutového území.
     
    14
    Panák obral skluzem Holíka o míč, ale Slezané po několika přihrávkách opět o míč přichází. Kombinace zatím není jejich silnou stránkou.
     
    15
    Další pokus zahajují domácí až od svých obránců.
     
    15
    Milošević ostře zajel do Kalabišky a rozhodčí poté musí umravňovat rozčilujícího se Bilovského.
     
    16
    Budínský se uvolnil u levé lajny, zamířil do středu před šestnáctku, tam si narazil s Ramírezem, ale ten mu vrátil míč příliš dopředu, takže přes veškerou snahu s tím už Budínský nic neudělal.
     
    17
    Ramírez se ve středu pole otočil s míčem, postoupil 20 metrů vpřed, ale nepřešel přes stopery.
     
    18
    Néstor si na hranici pokutového území nabíhal do gólové pozice po výborné přihrávce, ale i tentokrát se jednalo o ofsajd.
     
    18
    Na druhé straně se dral mezi stopery na kolmicí Janečka, dostal se před ně, ale v tísni zakončit nedokázal. Diváci se sice dožadovali penalty, ale na tu ten souboj opravdu nebyl.
    18. Janečka se řítil do šance, penaltu si vyprošoval marně
     
    19
    Nepřesný střelecký pokus hostů ze střední vzdálenosti pouze zaduněl o reklamy za brankou Le Gianga.
     
    20
    Djuranović se snažil sbíhat na kolmici do levé strany vápna, ale míč dokázal zastavit Dreksa.
     
    21
    Opět Djuranović, tentokrát na pravém křídle. Přes Hoška nepřešel, ale vybojoval na něm aut.
     
    21
    Néstor se rozběhl do levého křídla, ale přes skluzujícího Štěrbu nedokázal odcentrovat a navíc se jako poslední dotkl míče, takže následuje pouze odkop od branky.
     
    22
    Kombinaci Karviné přibrzdil faul mezi střídačkami.
     
    23
    Janečka vyslal do vápna Budínského, ten vrátil míč na centr Eismannovi, ale centr nebyl dobrý a domácí můžou být rádi, že z něj mají aspoň aut.
     
    24
    Djuranović padá v souboji v zárodku brejku, rozhodčí mlčí a lavička hostů se rozčiluje.
     
    24
    Hra se mezitím přenesla na pravou stranu a Karviná má první roh.
     
    25
    Rozehraný roh, Kalabiška vrátil míč Eismannovi, jenž levačkou centroval na penaltu, kde úřadoval hlavičkující Djuranović.
     
    25
    Budínský ve středu pole potáhl míč a vystřelil, po teči se bude kopat další roh.
     
    26
    Perfektní centr na malé vápno přesně na hlavu Panáka, který ale trefuje pouze tyč za bezmocným Radou, který měl navíc štěstí v tom, že míč se od konstrukce branky odrazil přímo do jeho rukou!
    26. Velká šance domácích! Hlavička Panáka skončila v náruči Filipa Rady
     
    27
    Rychle za sebou dvě útočné akce Dukly. První zastavuje ofsajd, ve druhé jí míč utekl za brankovou čáru.
     
    28
    Néstor od půlky utekl Lingrovi, z levé strany namířil do pokutového území a rozhodl se pro přímou střelu na zadní tyč, na kterou sice byl Le Giang krátký, ale míč těsně minul branku!
     
    29
    Kalabiška prodlužoval míč Ramírezovi, který sice přetlačil Ostojiće, ale do hry se nakonec stejně nedostal.
     
    30
    Budínský při napadání drobně fauloval Jiránka, což rozhodčí viděl, odpískal a hosté mají na rozehrávku klid.
     
    31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Panák ztratil míč na půlce a za tuto chybu domácí tvrdě pykají! Do nezformované obrany pronikl Lukáš Holík, jehož střelu k pravé tyči ještě Le Giang skvěle zachránil, ale míč vyrazil pouze před nohy dobíhajícího UROŠE DJURANOVIĆE, který neměl problém trefit prázdnou branku a poslat hosty do vedení! Bez asistence.
    31. Uroš DJURANOVIĆ - 0:1
     
    32
    Janečka faulován na levé straně, u míče Budínský a Eismann.
     
    33
    Nakonec centroval Budínský, ale příliš nízký míč letěl za zády chumlu hráčů, takže z toho žádné nebezpečí vzniknout nemohlo.
     
    34
    Panákův odkop z nouze sice chtěl stíhat Lingr, ale absolutně neměl šanci.
     
    34
    Le Giang si obrovsky zavařil nepovedeným odkopem malé domů, vysokou svíci poslal přímo nad sebe a nakonec byl rád, že Djuranović padající míč nezpracoval a mohl ho tak zachytit do ruky.
     
    35
    Rychlý kontr táhl Djuranović, ale neodvážil se do kličky, předa míč doprava Bilovskému a Miloševiće nakonec odclonil Kalabiška, takže se bude kopat od branky.
     
    36
    Kalabiška v akci na druhé straně, na hraně vápna se snažil vybudovat střeleckou pozici, ale proti přesile to nezvládl.
     
    37
    Dukla v poklidu kombinuje na vlastní půlce.
     
    38
    Ramírez po dlouhém souboji s jedním z protihráčů ve sředu pole nakonec získává trestný kop pro domácí. K brance zhruba 30 metrů, u míče opět Budínský a Eismann.
    38. Střela Budínského skončila mimo bránu
     
    39
    Dlouho se rovná zeď.
     
    40
    Budínský se rozhodl pro přímou střelu, ale s odrazem o zem namířil asi 2 metry vedle levé tyče, což Radu z klidu vyvést nemohlo.
     
    40
    Centr Lingra z pravé strany proletěl nezasažen napříč šestnáctkou, takže Eismann vhazovat nebude, ač by chtěl.
     
    41
    Ramírez v souboji přišlápl Holíka, kterého nárt dost bolí, ale rozběhá to.
     
    42
    Dlouhý nákop z trestného kopu do pravého křídla, kde pravděpodobně Brandner hlavou prodlužoval míč směrem k brance, ale tam byl pouze Le Giang.
     
    43
    Ramírez sraženým centrem vybojoval rohový kop.
     
    43
    Eismannův centr spadl přesně na hlavu Budínského, který byl ale plně zaměstnán tlačenicí a nemohl nijak ovlivnit, kam se míč odrazí. Bylo to na druhou stranu pokutového území.
     
    44
    Holík u středového kruhu zastavil Budínského za cenu žluté karty.
     
    45
    Dlouhý nákop od pravé lajny na malé vápno, kde ale byl nejvýše boxující Rada, který poslal míč daleko od své branky.
     
    45
    Janečka bojoval na pravém křídle, v souboji upadl, ale rozhodčí ukazuje odkop od branky, kterým první poločas pravděpodobně skončí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas dlouho nenabízel nic světoborného. Opatrná hra z obou stran, hlavně snaha neudělat chybu. Na šance se tak čekalo 25 minut a do vedení mohli jít nejdříve domácí, jenže Panák hlavičkou z rohového kopu trefil pouze pravou tyč. Vzápětí měli šance také hosté. Nejprve Néstor po sólosprintu z levé strany těsně minul, ale o 2 minuty později se už Dukla mohla radovat. Po chybě Panáka ještě Le Giang vychytal Holíka, ale Djuranović měl z dorážky snadnou úlohu. Otřesená Karviná ve zbylých 15 minutách nic kloudného nevymyslela a pokud nechce mít v závěru ligy obrovské potíže, musí po změně stran výrazně přidat.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 58%-42%
    Střely na branku: 0-2
    Střely mimo: 3-3
    Rohové kopy: 3-1
    Ofsajdy: 0-5
    Fauly: 8-9
    Žluté karty: 0-1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:00.
     
    Hráči jsou zpět na hřišti, domácí budou vykopávat a také střídají.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání Karviné. Lingra nahrazuje Letić.
     
    46
    První domácí útok zastavuje ofsajd.
     
    47
    Druhý prozměnu faul jednoho ze záložníků Dukly, trestný kop.
     
    47
    Po pasu Eismanna z trestného kopu propadl míč ke Kalabiškovi, který ze vzduchu z 10 metrů prudkou ranou přestřelil!
     
    48
    Le Giang zasahuje proti nepříliš
     
    49
    Karviná právě vstřelila branku!
    Rychlé vyrovnání po změně stran Karviná přesně potřebovala! Odkopem Le Gianga začala gólová akce, již ležící Panák vyhrál souboj o míč a poslal ho do běhu JANA KALABIŠKY, který pronikl středem do vápna a nekompromisní střelou k pravé tyči rozjásal diváky! Asistence: Filip Panák.
    49. Jan KALABIŠKA - 1:1
     
    50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla si ale z prvního protiútoku bere vedení zpět! Z pravého křídla přihrával Hanousek, z dvojice spoluhráčů asi 12 metrů od branky se míče ujal LUKÁŠ HOLÍK a střelou k pravé tyči okamžitě odpovídá! Asistence: Marek Hanousek.
    50. Lukáš HOLÍK - 1:2
     
    52
    Karviná mohla vzápětí znovu vyrovnat, ale Letićovu ránu vyrazil Rada a dorýžku z hranice šestnáctky Kalabiška opět přestřelil!
    52. Šance domácích! Letič vyprášil rukavice gólmana Rady
     
    53
    Kalabiška tentokrát napřáhl z 25 metrů a parádní ranou do šibenice pořádně protáhl Radu, který vyráží na roh!
     
    54
    Rohy byly nakonec dva, po druhém z nich pálil Panák, ale branku netrefil.
     
    55
    Djuranović utíkal v brejku od půlky sám na Le Gianga, před ním přibrzdil, nasadil ke kličce, kterou ale domácí brankář výborně vystihl!
    55. Potlesk! Le Giang výborně vyběhl proti Nestórovi a zabránil mu ve skórování
     
    55
    Hosté mají nakonec rohový kop.
     
    56
    Obrana si s centrm z rohu poradila.
     
    57
    Faul na středu hřiště asi 30 metrů od branky, další příležitost pro domácí.
     
    58
    Tentokrát žádná přímá střela, ale centr do chumlu hráčů, po kterém bude Karviná vhazovat.
     
    59
    Néstor se na levém křídle vyhnul Dreksovi, který nezvládl ani faulovat, ale k centru už nedošlo.
     
    61
    Dukla právě vstřelila branku!
    To začíná s domácími vypadat hodně špatně! Opět akce z pravé strany, Djuranović přihrával pod sebe BRANISLAVU MILOŠEVIĆOVI, který z velkého úhlu nepříliš povedenou střelou překovává Le Gianga, na jehož vrub tento gól musí být rozhodně připsán! Asistence: Uroš Djuranović.
    61. Branislav MILOŠEVIĆ - 1:3
     
    62
    Druhé střídání Karviné, ještě před rozehráním. Ramíreze nahrazuje Šisler.
     
    62
    Ve stejném okamžiku také první střídání Dukly. Djuranoviće nahrazuje uzdravený Holenda.
     
    63
    Karviná je vývojem zápasu dokonale otřesena a Dukla přes dvoubrankový náskok zatlačila domácí hluboko na jejich polovinu.
     
    64
    Až útočný faul dává Slezanům znovu míč.
     
    64
    Vysoký centr z pravé strany se snášel na zadní tyč, kde Milošević na poslední chvíli hlavou odehrál před Eismannem.
     
    65
    Trestný kop Karviné z levé strany. Letić levačkou poslal vysoký míč zhruba na penaltu, kde hlavičkoval Hošek, ale nezvládl u toho mířit.
     
    66
    Šisler odzbrojil Brandnera, domácí jdou vpřed po levé straně.
     
    67
    Jenže Letić nepřetlačil Miloševiće a bude se odkopávat od branky Filipa Rady.
     
    67
    Janečka namohl stihnout na hřišti dlouhý nákop do pravého křídla.
     
    68
    Pražané se v poklidu brání a domácí útoky jsou dost bezradné. Teď navíc Eismann nedokázal zpracovat Štěrbovo přenesení hry doleva a daruje soupeři vhazování.
     
    69
    Za faul na Letiće dostává žlutou kartu Ostojić.
     
    70
    Chystá se trestný kop zhruba z 27 metrů ze středu hřiště, u míče Eismann a Budínský.
     
    70
    Eismann posunul Budínskému, jehož centr na zadní tyč poslal na roh Holík.
     
    71
    S rohovým kopem si obrana hostů poradila, navíc Dukla vyrazila do brejku, ale Brandner byl na levé straně odzbrojen.
     
    72
    Další centr z levé strany, ale vysoké míče zatím obrana v červeném dobře hlídá.
     
    72
    Janečka na levé straně umotal pouze sám sebe a daruje soupeři vhazování.
     
    72
    Druhé střídání Dukly. Néstora nahrazuje Kušnír, jasné posílení obrany.
     
    73
    Kalabiška se Štěrbou hráli na pravé straně, přes Janečku se míč vracel k naběhnutému Kalabiškovi, ale ten už byl v ofsajdu.
     
    74
    Budínský chtěl před vápnem posunout míč spoluhráči, ale nedal do toho dost síly.
     
    75
    Po faulu Dreksy na útočné polovině vyrazila Dukla do brejku, zleva se řítil sám na Le Gianga Podaný, ale zblízka ho prostřelit nedokázal! Rohový kop.
    75. To byla šance! Podaný nedokázal zblízka prostřelit Le Gianga
     
    76
    S tímto rohem si domácí poradili bez potíží, ale vzhledem k průběžnému stavu je to moc těšit nemůže.
     
    Netěší to ani drtivou většinu z 3 117 nahlášených diváků. Kde pořadatelé toto číslo vzali, by mě ale docela zajímalo, protože na stadionu rozhodně není více než 2 500 lidí.
     
    77
    Poslední střídání Karviné. Janečku nahrazuje Voltr.
     
    78
    Snahy domácích jsou čím dál více křečovité.
     
    79
    Štěrba po zákroku na něj zůstává ležet a drží se za holeň. Nakonec je pískáno.
     
    79
    Chyba Štěrby, nedokázal pořádně odkopnout míč, trefil pouze Kušníra. Ten se rozhodl ihned odcentrovat, ale vůbec to nezvládl.
     
    80
    Budínský měl dobrou myšlenu, všiml si sprintujícího Letiće a poslal mu míč, jenže nákop byl o něco delší, než měl být.
     
    81
    Rychlý kontr Pražanů po pravé straně, Holík si naběhl na přihrávku, ale z úhlu střílel mimo.
     
    82
    Utkání v poklidu spěje ke svému konci. Karviná evidentně na jeho zdramatizování nemá.
     
    83
    Naopak Dukla mohla svůj náskok ještě navýšit! Z pravé strany utíkal na branku Bilovský, vystřelil asi z 12 metrů a těsně minul levou tyč domácí branky!
     
    84
    V dalším útoku hosté míč do sítě dostali, ale předcházel tomu ofsajd Kušníra na levém křídle.
    84. Brandner dopravil míč do brány, gól neplatí kvůli ofsajdu
     
    86
    Kalabiška zápasnickým chvatem složil běžícího Podaného a dostává oprávněně žlutou kartu. Podaný musí být ošetřen.
     
    86
    Podaný je na nohou, ani nemusí ze hřiště.
     
    87
    Dukla chtěla tahat čas na levé straně, ale rychle ztratila míč.
     
    88
    Holenda si nevybíravě vyšlápl na Štěrbu při napadání a také vidí žlutou kartu.
     
    88
    Dlouhý nákop posílá před Letićem Ostojić na rohový kop.
     
    88
    Vysoký centr z rohového kopu se snesl na hlavu skákajícího Hoška, který taktéž obloukem poslal míč na branku a Rada musel natáhnout ruce, aby míč zastavil.
     
    89
    Trestný kop domácích z levé strany nakonec skončil centrem, se kterým si Rada v pohodě poradil.
     
    89
    Po dalším brejku Dukly měl velkou příležitost Podaný, ale sám se vyhnal ze střelecké pozice. Poslal aspoň míč před branku, kde dotal přiťuknuto na střelu z hranice šestnáctky Hanousek, ale Le Giang vytáhl velmi dobrý zákrok u své levé tyče!
    89. Le Giang vyrazil gólovku Hanouska
     
    90
    Poslední střídání Dukly. Holíka nahrazuje Douděra.
     
    90
    Nastavují se 2 minuty.
     
    90+1
    Faul pravděpodobně na Hanouska na půlce, ten zůstává ležet a tahá čas.
     
    90+2
    Letić ještě dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Už se nic dalšího nestane.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas začal raketově. Hned po třech minutách nakompromisně vyrovnal Kalabiška a zdálo se, že se Karviná nadechuje k obratu. Nadšení ale po dalších dvou minutách utnul Holík, který zblízka prostřelil Le Gianga. Přesto domácí nesložili zbraně a měli hned dvě další šance na vyrovnání, ale Letić ani Panák svými ranami neuspěli, Rada svůj tým podržel. Hrálo se nahoru dolů a vzápětí se sám na Le Gianga řítil Néstor, jenže kličku mu brankář výborně vystihl. Duklu to ale nemuselo mrzet, v 61. minutě pojistil vedení opět průstřelem zblízka Milošević, a jak se ukázalo, rozhodl o výsledku. Slezany tento gól nesmírně otřásl a až do konce zápasu si už nedokázali vytvořit nic, z čeho by mohli skórovat. Hosté pozorně bránili a vyráželi do nebezpečných brejků, ale Podaný a Bilovský sami před Le Giangem neuspěli, takže Dukla vyhrála "pouze" 3:1.
     
    Statistiky celého utkání

    Držení míče: 54%-46%
    Střely na branku: 4-7
    Střely mimo: 6-4
    Rohové kopy: 7-3
    Ofsajdy: 3-8
    Fauly: 14-18
    Žluté karty: 2-3
     
    Dukla slaví veledůležité vítězství, posunulo ji na 9. místo a s 32 body je prakticky zachráněná. Naopak Karviná nevyhrála už 9. zápas v řadě a padá na předposlední místo, o skóre za Baník, který hostí za 2 týdny na svém stadionu v doslova existenčním zápase. Vzhledem k akutální formě jednotlivých týmů je ale zřejmé, že Karviná se stává výrazným favoritem sestupu.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (18:23:15)

    Libor Štěpán

    Branky: 49. Kalabiška (Panák) – 31. Djuranović, 50. Holík (Marek Hanousek), 61. Milošević (Djuranović)

    Karty:   86. Kalabiška (KAR), 90+2. Letić (KAR) – 44. Holík (DUK), 69. Ostojić (DUK), 88. Holenda (DUK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:8. Fauly: 14:18.
    MFK Karviná: P. Le Giang – Štěrba, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Panák, Janečka (77. Voltr) – Lingr (46. Letić), Budínský, Kalabiška – Ramírez (62. Šisler).
    Náhradníci: Krnáč – Čolić, Šisler, Voltr, Štepanovský, Weber, Letić.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Ostojić, Jiránek, Podaný – Marek Hanousek (C), Holík (90. Douděra), Bilovský – Brandner, Djuranović (62. Holenda), Néstor (72. Kušnír).
    Náhradníci: M. Hruška – Koreš, Holenda, Douděra, Bezpalec, Preisler, Kušnír.

    Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Podaný

    Diváci: 3 117
    bahis siteleri