Karviná – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Brno – Jablonec 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Ostrava 0:0 (kon.)
Liberec – Jihlava 1:3 (kon.) | Olomouc – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 0:0 (kon.)
Slavia – Plzeň 2:0 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
0:0 (0:0)
FK Teplice
Sobota 05.05.2018, 17:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • HET liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer z Uherského Hradiště. Vítám Vás u sledování 27. kola HET ligy, ve kterém 1. FC Slovácko přivítá na svém stadionu hráče FK Teplice.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko čtyři kola neprohrálo, když remizovalo v Karviné a naposledy v Edenu se Slavii, oba dva duely skončily stejně 0:0 a zvládlo dva po sobě jdoucí utkání v domácím prostředí se záchranářskými konkurenty Brnem (1:0) a Duklou Praha (2:0). Nyní mu přísluší 11. pozice se ziskem 28 bodů a předposlední Baník Ostrava má tříbodový náskok.

    Vraťme se ještě k poslednímu kolu, kde Slovácko uhrálo již zmíněný bod na Slavii. Pražané si vytvořili v průběhu zápasu celkem slušný počet příležitostí, ze kterých mohli vstřelit branku, ale vše vyřešil dobře chytající Heča spolu se spoluhráči v obraně. V prostoru vápna se udály tři ošidné situace, po kterých slávisté volali po penaltě, ale sudí Julínek nechal vždy hru plynout. Modrobílí vyráželi k brance Koláře jen sporadicky, ale také si vytvořili dvě šance, nejprve Navrátilem a ještě větší Krejčím, jehož hlavička šla jen těsně vedle levé tyče. Slovácko tak odjíždělo z Prahy spokojené s bodovým ziskem a s vědomím, že nedostalo branku už 443 minut!
     
    Teplice

    Severočeši soutěž už dohrávají v poklidu, pohybují se v klidném středu tabulky a mají na svém kontě 33. bodů, co je nemůže těšit, je fakt, že tři kola nevyhráli, jen dvakrát remizovali, v Karviné a s Mladou Boleslaví totožným výsledkem 1:1, naposled vyhráli na půdě Liberce 1:2. V minulém kole podlehly Teplice Hanákům 1:2, když o první branku střetnutí se postaral již v 1. minutě Zahradníček, na to reagoval za šest minut vyrovnávající brankou Tomáš Kučera, o osudu utkání rozhodl jedenáct minut před koncem hlavou hostující Plšek.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Krejčí, Břečka, Divíšek – Hofmann – Navrátil, Havlík, Sadílek, Petr – Zajíc.

    FK Teplice: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevakovič, Kučera – Hora, Žitný, Rezek – Vaněček.
     
    V zápasech Slovácka a Teplic převládají hlavně remízy, celkem ve čtrnácti případech skončilo utkání remízou, domácí fotbalisté zvítězili v šesti duelech a Teplice se radovaly z vítězství jedenáctkrát.
     
    V utkáních také rozhodčí rozdávají hodně karet, v průměru pět karet na zápas. Hráči vstřelili v 31 duelech celkem 79 branek, což odpovídá 2,5 branky na zápas.
     
    -42
    Kouč Kordula nahradil vykartovaného Daníčka Janoškem a místo zraněného Havlíka nastupuje Machalík, od úvodního hvizdu bude zaměstnávat obranu Teplic útočník Tomáš Zajíc. Jeho protějšek Šmejkal nahradil Krále v obraně Ljevakovičem, na pozici defendera bude hrát Soungole a od začátku střetnutí dostane důvěru Žitný.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, J. Krejčí (C), Divíšek – Machalík, Janošek – Navrátil, Sadílek, Petr – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – S. Hofmann, Jakub Rezek, Vasiljev, Hellebrand, Reinberk, Kubala.

    FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Ljevaković (C), Jeřábek, Krob – Soungole, Kučera – Hora, Jan Rezek, Žitný – Vaněček.
    Náhradníci: Jakub Diviš – Kodad, Kodeš, Díaz, Haljeta, Trubač, Čmovš.

    Rozhodčí: M. Zelinka – T. Mokrusch, M. Wilczek.
     
    -27
    Obě dvě mužstva jsou již na hrací ploše a rozcvičují se.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -3
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu, Slovácko bude hrát v bílých kompletech a Teplice nastupují ve žlutých dresech a modrých trenýrkách.
     
    -1
    Pro Jana Navrátila dnešní souboj s Teplicemi bude dvoustý zápas v nejvyšší soutěži.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Slovácko rozehrává míč od zadních řad, do kombinace zapojuje i brankáře Heču.
     
    3
    Domácí fotbalisté stále drží míč ve své moci, na chvíli si kulatý nesmysl půjčil Tomáš Kučera, který jej u levé lajny ztratil. Janošek dlouhým nákopem se snažil najít Navrátila na pravé straně, po kombinaci byl faulovaný domácí hráč a Slovácko zůstane u míče.
     
    4
    Kombinace Jana Navrátila s Jakubem Petrem vyzněla naprázdno, první jmenovaný poslal míč do vápna, jenže přihrávka byla příliš dlouhá a hostující celek se ubránil.
     
    5
    I Tepličtí se snažili o kombinační souhru na pravé straně, před vápnem střílel Rezek levou nohou velmi nepřesně.
     
    6
    Krejčí špatnou přihrávkou nadělal starosti Hečovi, který ve skluzu odvrátil míč na rohový kop.
     
    6
    Krob ze standardní situace našel na zadní tyči Ljevakoviče, který ještě vracel balon do ohně, Slovácko se ubránilo a přešlo do rychlého protiútoku, ale ten ztroskotal na špatné finální fázi.
     
    7
    Modrobílí si vytvořili mírnou územní převahu, střela Navrátila byla zblokována další z kopačky Janoška už mezi tři tyče prošla, Grigar balon v pohodě míč ukryl v náruči.
     
    10
    Ondrášek centroval, odražený balon si našel Rezek a vystřelil ránu, jeho pokus byl sražený obranou Slovácka.
     
    11
    První zajímavý okamžik zápasu! Sadílek byl s míčem v pokutovém území a vystřelil technickou střelu na protější tyč, při střele na kluzkém trávníku upadl, balon orazítkoval břevno teplické svatyně.
    11. Sadílek si vytvořil prostor ve vápně, jeho střela orazítkovala břevno Grigarovy brány
     
    13
    Teplice rozehrály standardní situaci nakrátko a poté odcentroval jeden z hostujících hráčů do malého vápna, kde svedl souboj Heča s Vaněčkem, domácí brankář balon vyboxoval.
     
    15
    Po kombinaci Machalíka s Navrátilem, domácí krajní záložník centroval do vápna na Petra který se ale přes obránce k hlavičce nedostal.
     
    16
    Sudí Zelinka pískl po souboji Zajíce s Jeřábkem faul na domácího fotbalistu a Slovácko bude rozehrávat ze středu hřiště.
     
    17
    Sadílek je dnes střelecky při chuti, míč s v pokutovém území přehodil na levou nohu a nártem vystřelil, balon šel těsně nad břevnem.
    17. Aktivní Sadílek napřáhl z hranice velkého vápna, jeho střela proletěla těsně nad břevnem
     
    18
    Navrátil individuálně prošel přes polovinu hřiště a v pokutovém území vystřelil bodlem a minul hostující branku.
     
    20
    Machalík přihrával do pokutového území Zajícovi, ten si míč zpracoval a narazil jej znovu Machalíkovi, jeho střela levou nohou se mezi tři tyče nevlezla.
     
    22
    Janošek kolmicí před vápnem našel Jurošku, ofenzivní obránce si s míčem vyjel doprostřed hřiště a vystřelil levou nohou přízemní střelu, která šla vedle levé tyče.
     
    23
    Patrik Žitný byl faulovaný u postranní čáry, na centr si nabíhal na zadní tyči Hora, který jen v tísni odrazil míč vedle branky, kde si pro něj došel vybíhající Heča.
     
    25
    Krob centroval od levé lajny do pokutového území, zadáci Slovácka dobře zareagovali a balon odvrátili.
     
    26
    Břečka dlouhým nákopem hledal na pravé straně Navrátila, jenže přihrávka byla až příliš dlouhá a balon opustil hřiště.
     
    28
    Teplice kombinovaly po levé straně, balon nakonec odcentroval Kučera na zcela volného Žitného, vybíhající Heča balon sebral těsně před už střílejícím Žitným.
     
    29
    Druhá střela na branku Slovácka v zápase, zasloužil se o ni Janošek, brankář Grigar nadvakrát míč pokryl.
     
    32
    Žitný šel středem hřiště a přihrál na levou stranu Horovi, který si míč chystal na střelu, když šel s balonem podél velkého vápna a také vystřelil, Heča nemusel zasahovat.
     
    35
    Druhé břevno v zápase! Vypadalo to, že Jakub Petr bude nejprve před vápnem přihrávat do kraje, ale nakonec se s míčem otočil k brance Grigara a vystřelil, balon olízl brankovou konstrukci.
    35. Opět se zatřáslo břevno! Petr vypálil zpoza vápna, Grigara zachránila horní tyč
     
    37
    Juroška centroval zprava do pokutového území, Petr si míč zpracoval a poslal jej proti noze Divíškovi, ten hledal na malém vápně Zajíce, který hlavičkoval v ofsajdové pozici.
     
    40
    Machalík z brankové čáry poslal ostrý centr do malého vápna, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů se nedostal, hosté poté balon dostali ze šestnáctky.
     
    42
    Do šance se už dostával Vaněček, ale kapitán Krejčí ho dobře v pokutovém území zakřižoval a sebral mu balon, který poté odkopl.
     
    43
    Po centru Rezka hlavičkoval nebezpečně před malým vápnem Vaneček, jeho pokus šel vedle levé tyče.
     
    45
    Z levé strany centroval Divíšek na zadní tyči, Zajíc byl u míče pozdě a nestačil jej od brankové čáry v pádu poslat před branku.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase je zatím stav bezbrankový. Slovácko mělo v prvním dějstvím více ze hry, orazítkovalo dvakrát břevno po pěkných střelách Sadílka a Petra, Teplice ohrožují Hečovu branku spíše z krajních centrů, kde se tlačí do zakončení Vaněček.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání Slovácka. Do druhého poločasu už nenastoupil Josef Divíšek a nahrazuje jej Petr Reinberk.
     
    47
    Dlouhý centr směřoval na Petra, Vondrášek hlavičkoval směrem ke svému brankáři a nadělal mu starosti, teplický brankář musel balon zkrotit těsně před brankovou čárou.
     
    48
    Patrik Žitný viděl jako první žlutou kartu.
     
    49
    Slovácko kopalo v krátkém sledu dva rohové kopy, ten druhý byl nebezpečný, když na centr naskočil Břečka a jen o kousek minul teplickou branku.
    49. Břečka hlavičkoval po rohu těsně vedle Grigarovy brány
     
    50
    Modrobílí pokračují ve stejném trendu jako v prvním poločase, snaží se být aktivní a vytvořit si šance.
     
    53
    Slovácko podruhé vystřídalo, Filip Kubala nahradil Tomáše Zajíce.
     
    54
    Vondrášek měl před sebou volnou dálnicí a šel s míčem až těsně před pokutové území, kde přihrál Rezkovi, jehož centr byl odvrácen.
     
    56
    Teplice málem zahrozily, když se do zakončení tlačil na zadní tyči Hora, ale jeho střelu srazil na poslední chvíli Juroška.
     
    56
    Následný centr směřoval na první tyč, kde balon odhlavičkoval Břečka.
     
    57
    Sadílek postupoval po levé straně, zkraje vápna technicky se snažil obstřelit Grigara, ale střelu mu nevyšla podle jeho představ.
     
    59
    Za dlouhým míčem sprintoval Petr, který před vápnem přihrával do druhé vlny Sadíkovi, který hned nevystřelil, hosté se stačili vrátit ve větším počtu, Sadílek poté raději přihrál zpět Petrovi, jenž technicky nasměřoval balon do náruče Grigara.
     
    62
    Navrátil centroval na zadní tyč, kde číhal Petr, před nímž teplická obrana balon odvrátila na roh.
     
    63
    Domácí fotbalisté branku neohrozili, protože Grigar sebral míč ze vzduchu.
     
    65
    Nyní se chvíli nehrálo, jelikož ve středu hřiště zůstal po souboji ležet Rezek.
     
    66
    Hostující hráč po drobném ošetření pokračuje ve hře.
     
    66
    Juroška vyjel od postranní čáry podél velkého vápna a vystřelil levou nohou, Grigar musel balon nadvakrát zkrotit.
    66. Individuální akci zakončil Juroška střelou, kterou nadvakrát zkrotil Grigar
     
    68
    Slovácko kopalo rohový kop, ve vápně hlavičkoval Kubala, balonu se poté zmocnil Reinberk, který špatně odcentroval.
     
    69
    První změna v teplické sestavě. Jakub Hora přepustil místo Danielovi Trubačovi.
     
    69
    Další standardní situace ve prospěch Slovácka šanci nevyzněla, jelikož se Janoškovi nepovedl volej a pro Grigara chytit míč byla lahůdka.
     
    71
    Také Teplice kopaly rohový kop, Krob nacentroval míč na Rezka, který se jej snažil vpádu hlavou posunout na své spoluhráče, ale domácí obrana dobře zareagovala.
     
    75
    Slovácko kopalo rohový kop, Sadílek centroval na první tyč, balon propadl, ale domácí hráči nezakončili a míč poté chytil Grigar.
     
    76
    Teplice kopaly volný přímý kop, Rezek namířil míč skákavou střelou k levé tyče. Heča balon kryl.
    76. Skákavý pokus Rezka z přímého kopu skončil v rukavicích Heči
     
    78
    Sadílek vystřelil levou novou, balon byl tečovaný a mířil na branku Grigara, teplický golman jej chytit přímo do koše.
     
    80
    Slovácko kombinovalo na teplické polovině, Juroška centroval do vápna, hlavou odvracel Jeřábek.
     
    80
    Poslední střídání Slovácka, Jakub Petr přepustil místo Jakubovi Rezkovi.
     
    82
    Severočeši kopali rohový kop, Vaněček střelou z otočky vysoce přestřelil.
     
    83
    Trubač přihrával ve vápna Vanečkovi, který balon jen jemně tečoval mimo, žádná nebezpečná situace z toho nebyla, i když zprvu to tak vypadalo.
     
    85
    Jakub Rezek fauloval na polovině Teplic, aby zastavil rozvíjející akci hostů.
     
    86
    Rezek ze středu hřiště vystřelil přízemní střelu, která ale minula cíl.
     
    87
    Následná střela Trubače byla ale o hodně nebezpečnější, když jeho střela šla těsně nad břevnem.
     
    88
    Teplice na konci zápasu podruhé střídaly, Jana Rezka vystřídal Petr Kodeš.
     
    89
    Vypadá to, že utkání skončí bezbrankovou remízou, Teplice se moc do útoku nehrnou, spíše se soustředí na udržení jednoho bodu.
     
    90
    Modrobílí budou mít výhodu standardní situace, Sadílek nebezpečný centr do vápna poslal, Ljevakovič odvrátil na roh.
     
    90
    Druhá půle bude nastavena o tři minuty.
     
    90+1
    Sadílek nacentroval míč na hlavu Břečky, který balon trkl vedle levé tyče.
     
    90+2
    Po centru Jurošky přihrával Kubala proti noze Reinberkovi, který vystřelil hodně nepřesně.
     
    90+3
    To byla z dnešního utkání poslední akce, sudí Zelinka poté zápas ukončil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání nakonec skončilo bezbrankovou remízou 0:0. Slovácko bylo i ve druhém poločase lepším mužstvem, ale nedokázalo si vypracovat žádnou stoprocentní šanci, která by skončila brankou, Teplice měly jen jednu nebezpečnou situace po střele Trubače, jenž skončila těsně nad brankou. (18:54:58)

    Tomáš Kučera

    Branky:

    Karty:   85. Jakub Rezek (SLO) – 48. Žitný (TEP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:4.
    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, J. Krejčí (C), Divíšek (46. Reinberk) – Machalík, Janošek – Navrátil, Sadílek, Petr (80. Jakub Rezek) – Zajíc (53. Kubala).
    Náhradníci: Daněk – S. Hofmann, Jakub Rezek, Vasiljev, Hellebrand, Reinberk, Kubala.

    FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Ljevaković (C), Jeřábek, Krob – Soungole, Kučera – Hora (69. Trubač), Jan Rezek (88. Kodeš), Žitný – Vaněček.
    Náhradníci: Jakub Diviš – Kodad, Kodeš, Díaz, Haljeta, Trubač, Čmovš.

    Rozhodčí: M. Zelinka – T. Mokrusch, M. Wilczek

    Diváci: 4075
    thejrc.org