Dortmund – Mohuč 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Bayern 1:3 (kon.)
W. Brémy – Leverkusen 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Freiburg 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 3:0 (kon.)
Augsburg – Schalke 1:2 (kon.) | Hannover – Hertha 3:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 2:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:2 (1:2)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 05.05.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu! V rámci předposledního kola Bundesligy se Borussia Dortmund představí naposledy v sezóně na domácí půdě, kde vyzve Mohuč. Oba celky mají stále o co hrát, a tak nás čeká jistojistě napínavá podívaná. Startuje se v 15:30!
     
    BORUSSIA DORTMUND (3.)

    Černožlutí nezažívají povedenou sezónu a letos nezískají ani jednu trofej. Borussia je aktuálně na třetí pozici se ztrátou dvou bodů na svého největšího rivala ze Schalke. Naposledy Dortmundští fotbalisté remizovali na hřišti Brém díky fenomenálnímu výkonu Jiřího Pavlenky 1:1. Nejlepším střelcem týmu je s osmi brankami Max Philipp, v závěsu je zraněný Michy Batshuayi či Marco Reus.

    Poslední tři zápasy v Bundeslize

    Brémy 1:1 Dortmund
    Dortmund 4:0 Leverkusen
    Schalke 2:0 Dortmund
     
    1. FSV MOHUČ 05 (14.)

    Zatímco vestfálský celek má starosti s honbou za druhým místem, Mohuč se musí ohlížet za záda. Sympatický celek má aktuálně na baráž náskok tří bodů a již dnes může udělat finální krok a udržet se tak v nejvyšší soutěži i pro příští rok. Naposledy Mohuč ukázala, že chce zůstat v první Bundeslize a porazila letos trápící se Lipsko 3:0. Nejlepším střelcem týmu je Japonec Muto.

    Poslední tři zápasy v Bundeslize

    Mohuč 3:0 Lipsko
    Augsburg 2:0 Mohuč
    Mohuč 2:0 Freiburg
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – Weigl – Pulisic, M. Götze, Reus, Sancho – Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Schmelzer, Şahin, Schürrle, Dahoud, G. Castro, Jarmolenko.

    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – Brosinski, Bell, Hack, A. Diallo – N. de Jong – Gbamin, Baku – Öztunali, Muto, De Blasis.
    Náhradníci: Zentner – Donati, Holtmann, Maxim, Quaison, Ujah, Onisiwo.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel..
    Poslední domácí utkání v kariéře čeká Romana Weidenfellera, jenž po šestnácti letech v Dortmundu skončí

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou na travnaté ploše zaplněného stadionu v Dortmundu, který obě mužstva přivítal choreem pro po sezóně končícího Romana Weidenfellera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo rozehrou domácího celku a aktivní kombinací směrem dopředu. Černožlutí se dostali před šestnáctku, ale Philipp s Reusem zakončit nedokázali.
     
    2
    U pravého rohového praporku se následně pokoušel napadat Pulisic, ale bránící hráč vše vyřešil chytře a o napadajícího Američana vybojoval aut.
     
    3
    Sokratis Papastathopoulos přijímal přihrávku na obranné polovině, kde byl ale aktivně napadán De Blasisem. Ten se nakonec ale přes řeckého tvrďáka nedostal do zakončení.
     
    4
    Mainz právě vstřelil branku!
    Hned první akce Mohuče na útočné polovině končí brankou, hosté skvěle využili zaváhání domácí obrany! Jean-Philippe Gbamin ve vápně udělal kličku a přenechal míč nabíhajícímu BOTE BAKUOVI, jenž tvrdou střelou pod víko překonal bezmocně přihlížejícího Bürki.
    4. Bote BAKU - 0:1
     
    6
    Domácí celek je stále ovšem hlasitě podporován domácím publikem a žlutočerní kombinují na vlastní polovině. Uvidíme, zda se jim povede odpovědět v následujících minutách.
     
    7
    Hosté jsou ovšem mnohem nebezpečnější ve svých útocích. Centrovaný míč od pravé lajny musel do autu odehrávat polský obránce Łukasz Piszczek.
     
    8
    Následně fotbalisté v červených dresech kombinovali u pravé lajny, jeden z hráčů ovšem nedokázal zpracovat lehkou přihrávku a míč tak skončil jen v zámezí. Aut pro Borussii.
     
    9
    Akanjimu se sice na levé straně míč odehrát nepodařilo a Öztunali mohl postupovat do útoku. Jeho první dotyk byl ovšem špatný a míč skončil v autu.
     
    10
    První zajímavější akce na straně domácích borců. Marco Reus se zjevil ve vápně, kde zakončoval na přední tyčku. Jeho pokus byl ovšem zablokován a hra pokračuje rohem.
     
    11
    Rohový kop byl odvrácen, ale snažení domácích pokračovalo. Z pravé strany letěl míč do malého vápna, kde byl ovšem pánem hřištěm Stefan Bell. Roh i z druhé strany.
     
    12
    Ani nyní ovšem o nic nešlo, nadýchaný míč byl odvrácen a Florian Müller následně plachtící míč ukořistil ve svých rukavicích. Pokračuje se odkopem od jeho branky.
     
    13
    Mainz právě vstřelil branku!
    Druhá akce hostujícího celku v předbrankovém prostoru a druhá vstřelená branka, skvělá produktivita hostí! Pablo De Blasis poslal od levé lajny nadýchaný míč do vápna, kde se ve vzduchu dokázal hlavičkou prosadit JOŠINORI MUTO! Skvěle sehraná akce a bídná obrana domácích.
    13. Jošinori MUTO - 0:2
     
    15
    Domácí se nacpali do šestnáctky, kde se pokoušeli něco vymyslet. Marco Reus bojoval u lajny, ale nakonec od něj se míč dostal do autu. Pokračuje se odkopem od branky hostujícího brankáře.
     
    16
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají zpátky do utkání! Vše začalo u skvěle hrajícího Sancha, jenž se na levé straně skvěle uvolnil a dostal do vápna. Tam předal míč MAXIMILIANOVI PHILIPPOVI, jenž jej zpracoval a z otočky chladně přidal svou devátou trefu v sezóně.
    16. Maximilian PHILIPP - 1:2
     
    18
    Ve středu hřiště byl následně faulován domácí záložník Julian Weigl. Rozhodčí tak přerušují hru a nabízejí domácímu celku standardní situaci, Borussia začíná ovládat hru.
     
    19
    Akce domácích byla nyní zakončena centrem z pravé strany do vápna. Łukasz Piszczek trefil ruku bránícího hráče a publikum si přálo penaltu, sudí ale zůstali chladní.
     
    21
    Dvacet minut za námi a tři branky již utkání nabídlo. Mohuč se pokouší hru uklidnit kombinací na vlastní polovině, domácí ovšem budou stále více a více tlačit.
     
    22
    Hosté jsou aktivní na útočné polovině, kde zaměstnávají bránící hráče Dortmundu. Ti jsou v těchto chvílích pozorní a borci v červeném se do zakončení nedostávají.
     
    24
    Stále hosté kombinovali, ale nemělo to žádnou myšlenku. Fanoušci i hráči Mohuče se dožadovali standardní situace, ale snažící se hráč faulován nebyl.
     
    25
    Jean-Philippe Gbamin následně hledal pohlednou přihrávkou nabíhajícího Muta. Japonskému střelci se ovšem míč zachytit nepovedlo, a tak u něj byl jako první Roman Bürki.
     
    26
    Následně se pokoušel na pravé straně něco vymyslet střelec branky Philipp. Ten ale po zasekávačce narazil do připraveného obránce a bylo tak po akci domácího celku.
     
    27
    Dlouhým centrem na pravou stranu se pokoušel najít Brosinskiho spoluhráč De Blasis. Jeho nabídka ale nebyla přesná a hostující obránce míč na hrací ploše nezachytil.
     
    29
    Nadýchaný míč do vápna posílal Jadon Sancho, ale ten našel jen pozorného obránce. V protiútoku zakončoval hodně nebezpečně Alexander Hack, ale Bürki vytáhl skvělý zákrok!
     
    30
    Po rohovém kopu přišla nebezpečná střela, kterou ale Bürki parádně vytěsnil. Bote Baku následně šlapákem přišlápl nohu Toprakovi a vidí první žlutou kartu utkání.
     
    32
    Jadon Sancho následně ukázal skvělý přehled na útočné polovině a našel volného Piszczeka. Ten z nějakých dvaceti metrů zakončoval do středu branky, Müller pozorný.
     
    33
    Na hřišti se objevil Ömer Toprak, který stále nejspíše vydýchává poslední šlapák na jeho osobu. Jsou u něj doktoři, kteří naznačují, že turecký reprezentant bude střídat.
     
    35
    Mezitím se ale pokračuje hrou Mohuče a Toprak se vrátil na travnatou plochu. Marcel Schmelzer se nicméně rozcvičoval a vypadalo to, že do utkání naskočí.
     
    36
    Následná útočná akce Borussie Dortmund byla ukončena faulem Marca Reuse, jenž k zemi nedovoleným způsobem poslal Nigela de Jonga. Rozehra z hloubi obranné poloviny Mohuče.
     
    38
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ömer Toprak, přichází Marcel Schmelzer.
     
    38
    Julian Weigl se dostal k míči na útočné polovině, ale sudí možná překvapivě pískali faul německého středopolaře. Pokračovat se bude hrou Mohuče.
     
    39
    Dlouhý míč za obranu dobíhal Marco Reus, ale jeho snažení přerušili sudí, jenž jej viděli v těsném ofsajdu. Opět tak bude ze své poloviny odkopávat fotbalisté Mohuče.
     
    40
    Na aktivního a rychlého Sancha se pověsila trojice bránících hráčů, která jej nakonec faulovala. Pokračuje se tak standardní situací domácího celku.
     
    41
    Ta ovšem nevyšla a Muto se hnal do rychlé protiakce. Julian Weigl ovšem jeho snažení na polovině hřiště za cenu žluté karty ukončil.
     
    42
    Domácí obrana ale nezvládá akce hostů. Daniel Brosinski nacentroval do vápna, kde se hlavičkou pokoušel prosadit Pablo De Blasis. Jeho pokus ale skončil jen těsně vedle branky.
     
    43
    Hodně se zlobí domácí fanoušci na sudího utkání, který nyní pískl faul Philippovi, jenž ve vzdušném souboji fauloval. Ze středu hřiště budou rozehrávat fotbalisté Mohuče.
     
    45
    V poslední minutě základní hrací doby prvního poločasu vidíme kombinační hru domácího celku. Nad rámec první poloviny budou nastaveny dvě minutky.
     
    45+1
    Marcel Schmelzer našel přesným centrem do šestnáctky volného Maxe Philippa. Ten se do míče hlavou opřel, ale branku jen těsně minul. Müller bude rozehrávat od své branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce a Mohuč po něm vede 2:1! Hosté do utkání vstoupili aktivně a povedlo se jim dát dvě rychlé branky zásluhou Bakua a Muta. Borussia sice brzy snížila díky Philippovi, ale více toho již nepředvedla. Hosté byli aktivnějším celkem a zaslouženě vedou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek se hnal do útoku, ale v ten moment byl pískán faul na jednoho z hostů. Samozřejmě se to domácím vůbec nelíbilo, nicméně nás čeká standardka Mohuče.
     
    47
    Hosté ovšem nic nevymysleli a hra byla ukončena odpískáním ofsajdu. Pokračuje se hrou domácích, kteří kombinují na útočné polovině a vymýšlejí nějakou vyrovnávací situaci.
     
    48
    Šanci budou mít z přímého kopu, který budou rozehrávat po faulu na Marcela Schmelzera. K míči se hned staví Marco Reus.
     
    49
    Reusovi ovšem nevyšla jak standardní situace v podání rohového kopu, tak ani následný rohový kop. Pokračuje se tak svižným protiútokem Mohuče.
     
    51
    Hosté kombinovali ve středu hřiště, kde ovšem nic nevymysleli. Pablo de Blasis dokonce centroval až na vlastního brankáře. Tempo druhého poločasu zatím není bůhvíjaké...
     
    52
    Parádním zákrokem se nyní předvedl krajní obránce Borussie Manuel Akanji. Ten pronikajícího hráče o míč připravil skluzem na balon, hosté ale u míče zůstanou.
     
    54
    Hodně překvapivě nyní ukázal sudí žlutou kartu Reusovi, jenž si počínal nedovoleně v takovém klasickém vzdušném souboji. Pokračovat se bude střídáním.
     
    54
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Alexandru Maxim.
     
    55
    Standardní situace byla zakončena nadýchaným míčem do vápna, kde zakončoval hlavou Pablo De Blasis. Jeho pokus ale skončil jen nad brankou Bürkiho.
     
    56
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází André Schürrle.
     
    57
    Poprvé ve druhém poločase se domácí prokličkovalo až do zakončení, Marco Reus ve vápně zakončoval, ale ani tento míč neprošel až na branku. Pokračuje se rohovým kopem.
     
    58
    Následně byl k zemi poslán André Schürrle a Borussia po neúspěšném rohovém kopu bude zahrávat standardní situaci. Na přímé ohrožení branky to ovšem není.
     
    59
    Domácí celek kombinuje dost rozpačitě a nedaří se mu nic vymyslet. Přihrávka na pravé křídlo byla naprosto špatná a míč skončil v autu. Pokračuje se od branky Mohuče.
     
    60
    Nyní to ale od domácích bylo již pohlednější. Reus dostával centr na hranici vápna, odkud hlavičkou přihrával nabíhajícímu Götzemu. Ten ale zakončit již nestihl.
     
    61
    Následně se hosté dostali po hodně dlouhé době do nějaké akce. Abdou Diallo centroval od levé lajny na Muta, který se dostal do zakončení. Japonský fotbalista byl ovšem skvěle bráněn a nakonec upadl.
     
    62
    Na druhé straně přišel průnik Reuse do vápna, kde se ale špílmachr domácích neprosadil. Bránící hráči jej skvěle zastavili a nepustili do jakéhokoliv zakončení.
     
    63
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunali, přichází Karim Onisiwo.
     
    65
    Domácí fotbalisté kombinovali na útočné polovině a Götze nakonec centroval do ohně. Míč ovšem šestnáctku přeletěl a skončil jen v autu, Mario nehraje vůbec dobře.
     
    67
    Domácí kombinovali před vápnem, ale nakonec bylo jejich snažení ukončeno po faulu, který vlastně nebyl. Sudí byl obsypán hráči ve žlutém. Muto následně viděl žlutou kartu za předchozí zákrok.
     
    68
    Domácí celek se snaží, ale jeho kombinace a finální fáze je opravdu špatná. Marcel Schmelzer nyní centroval od levé lajny, ale napálil jen bránícího hráče Mohuče.
     
    69
    Hra se následně přerušovala zakopnutím míče do autu kvůli ležícímu Akanjimu. Ten ale bude v pořádku, Weigl následně míč odevzdal v duchu fair-play.
     
    70
    Právě Julian Weigl se následně provinil faulem ve středu hřiště a je rozhodčím napomínán. Pokračuje se standardní situací Mohuče ze středu hřiště.
     
    72
    Domácí se dostali do vápna, kde se jim ovšem nepovedlo zakončit. Nejdříve nepropálil bránící hráče Philipp, následně Piszczekovi nevyšla klička proti bránícímu hráči.
     
    73
    Mario Götze se pokoušel něco vymyslet, ale jeho přihrávka z hloubi hřiště do vápna nebyla přesná a skončila jen v autu. To bylo od domácího odchovance vše, střídá.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Andrij Jarmolenko.
     
    75
    Borussia hraje sice celý poločas s míčem na kopačkách v útočné polovině, ale kombinace je slepá. Míče do vápna jsou odvráceny a centry nepřicházejí. Od domácího celku je to jedna velká bída.
     
    77
    Sokratis Papastathopoulos zastavil pronikání jednoho z hostů do útoku držením za dres a je dalším hráčem, jenž vidí žlutou kartu.
     
    79
    Borussii se následně nepovedlo zakončit v akci před vápnem a hosté mohli do protiakce. Přišel ovšem faul domácího hráče, potrestán ovšem nebyl.
     
    80
    Dobrá akce Dortmundu. Míč na pravou stranu obdržel Reus, který z první dával na penaltu, kde byla trojice domácích hráčů. Ani jeden ovšem v náběhu zakončit nedokázal.
     
    81
    Následně právě Reus dostával míč na nohu, ale ten si nedokázal ideálně zpracovat a ten doklouzal jen do rukavic brankáře Müllera. Pokračuje se od jeho branky.
     
    83
    Andrij Jarmolenko si obhodil dvojici bránících hráčů na pravé straně a následně byl zasažen do obličeje. Sudí ale nastavili vysoký metr a tento zákrok ani neodpískali.
     
    84
    Po neúspěšné akci Mohuče, která klidně mohla skončit penaltou, se pokračovalo rychlou akcí Borussie. Domácí se dostali do blízkosti branky, ale finální přihrávka vše zhatila.
     
    85
    Stefan Bell následně tvrdým faulem ve středu hřiště připravil o míč za cenu faulu Reuse. Vidí žlutou kartu a domácí budou rozehrávat standardní situaci.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jošinori Muto, přichází Giulio Donati.
     
    88
    Nyní se domácí dostali do nebezpečného ohrožení branky, ale odpískán byl faul Sokratise, jenž byl ve vzduchu důrazný. Opět to ale nebyl úplně jednoznačný faul.
     
    89
    Nadýchaný míč na zadní tyčku posílal Julian Weigl. Domácí bojovný záložník ale nenašel hlavu nikoho ve žlutém, skvěle zakročila pozorná obrana Mohuče.
     
    90
    Vyrovnání měl na hlavě po solidní kombinaci Marcel Schmelzer, kterému se ve vápně nepovedlo pokusem k levé tyčce překonat Müllera. Ten skvěle zakročil!
    90. Schmelzer mohl srovnat, ale jeho hlavička skončila v rukavicích Müllera
     
    90+1
    Následně se do otevřené obrany Borussie Dortmund dostala dvojice hráčů Mohuče, jejich snažení bylo ale ukončeno odpískáním ofsajdové pozice.
     
    90+2
    Akce Borussie v šestnáctce skončila hned poté, co Sokratis zahrával nůžkami a šlo o nebezpečnou hru. Odkopávat se bude od branky Müllera, Mohuč nejspíše získá tři body.
     
    90+3
    Do vzájemného souboje ve skluzu šli Schürrle a jeden z hostů. Nakonec se píská faul domácího hráče, čímž naděje domácích nejspíše nadobro skončily.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas byl v režii aktivnější Borussie, která se ale nedostávala do zakončení a vyrovnávací branku nepřišla. Rozhodlo tedy prvních dvacet minut, kdy se za hosty prosadili Baku a Muto, jedinou branku domácích vstřelil Philipp. Utkání končí vítězstvím a udržením Mohuče v Bundeslize.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a zase někdy u Bundesligy na počtěnou. (17:30:18)

    David Panuška

    Branky: 16. Philipp (Sancho) – 4. Baku (Gbamin), 13. Muto (De Blasis)

    Karty:   41. Weigl (DOR), 54. Reus (DOR), 77. Papastathopoulos (DOR) – 30. Baku (MAI), 67. Muto (MAI), 85. Bell (MAI)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 16:17.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak (38. Schmelzer), Akanji – M. Götze (74. Jarmolenko), Weigl, Reus – Pulisic (56. Schürrle), Philipp, Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Schmelzer, Şahin, Schürrle, Dahoud, G. Castro, Jarmolenko.

    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – Brosinski, Bell, Hack, A. Diallo – Gbamin, N. de Jong, Baku (54. Maxim) – Öztunali (63. Onisiwo), Muto (87. Donati), De Blasis.
    Náhradníci: Zentner – Donati, Holtmann, Maxim, Quaison, Ujah, Onisiwo.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
    thejrc.org