Dortmund – Mohuč 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Bayern 1:3 (kon.)
W. Brémy – Leverkusen 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Freiburg 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 3:0 (kon.)
Augsburg – Schalke 1:2 (kon.) | Hannover – Hertha 3:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 2:0 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:2 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 05.05.2018, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pěkný sobotní večer a někdy příště opět na počtenou!
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se stává tým FC Schalke 04! Jelikož Dortmund prohrál s Mohučí, zajistili si Gelsenkirchenští s předstihem druhé místo v tabulce. Augsburg se ve druhém poločase snažil o vytvoření tlaku, ale byli to právě hosté, kdo po brejkových situacích více hrozil. Nutno ovšem přiznat, že měl tým z Bavorska kopat penaltu. (17:39:43)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Schalke mělo k dispozici ještě jeden zajímavý brejk. Táhl jej Leon Goretzka, jenž trošku prováhal šanci na přihrávku a po souboji padl na zem. Pískat se nebude, nicméně domácí již mají zoufale málo času.
     
    90+3
    A mohlo být rozhodnuto. Amine Harit krásnou kolmicí vyslal do sólového úniku Cedric Teuchert. Ten se snažil mířit po zemi na bližší tyč, gólman Marwin Hitz ovšem dokázal střelu vytěsnit spičkou kopačky na rohový kop!
     
    90+2
    Daniel Caligiuri nic nevymýšlel a jednoduše nakopl balón až k brance Marwina Hitze. Ten se snaží rychle rozehrát, ale zatím není úplně spokojen s aktivitou spoluhráčů.
     
    90+1
    Před brankou Schalke vznikly po centru velké zmatky. Jan Morávek dobře uspěl ve vzdušném souboji a je pro Augsburg velká škoda, že Alfredu Finnbogasonovi akribatické zakončení nesedlo ideálně.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o 4 minuty!
     
    89
    Philipp Max se po prudké přihrávce natahoval marně. Míč skončil až v autu a hostující fanoušci už ve svém sektoru pomalu začínají slavit postup do Champions League.
     
    88
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Cedric Teuchert.
     
    88
    Alfred Finnbogason (AUG) si v souboji s Thilem Kehrerem pomohl neparným útočným faulem. Posléze vztekle zakopl míč, za což vidí žlutou kartu.
     
    87
    Jan Morávek ve středovém kruhu fauloval Leona Goretzku a Gelsenkirchenští budou v klidu rozehrávat. Právě Goretzka si nakonec vybral Jevhena Konopljanku, jenž šetří čas u postranní čáry.
     
    86
    Guido Burgstaller s notnou dávkou štěstí udržel balón na svých kopačkách a znovu jej poslal dozadu. Po krátké kombinaci to zkusil z dálky Leon Goretzka a rána letěla příliš vysoko.
     
    85
    Daniel Caligiuri se od pokutového území vydal až k vlastní obranné polovině a poslal míč Benjaminu Stamboulimu. Ten si jej ještě vyměnil s Naldem a domácí musejí napadat.
     
    84
    Domácí trenér se během druhé půle projevuje poměrně divoce a nyní už jej musel umravňovat čtvrtý rozhodčí. Mezitím šetří Schalke cenné chvilky na útočné polovině.
     
    83
    Augsburg se snaží o zatlačení soupeře. Před Ranim Khedirou odkopl míč soupeř do zámezí, načež jej Philipp Max rychle vhodil zpátky do hry a kombinace pokračuje.
     
    81
    Philipp Max se pokusil zaskočit hostující defenzivu centrem z levého křídla. Právě centr byl bohužel pro tým z Bavorska nejslabším článkem celé akce a Ralf Fährmann jej snadno zkrotil.
     
    80
    Ralf Fährmann dostává míč od své klece dlouhým nákopem. Hráči Schalke ho ale nedokázali podržet na útočné polovině a hra už se znovu stěhuje před jejich šestnáctku.
     
    79
    Zajímavý centr posílal před branku z levé strany technicky dobře vybavený Caiuby. Benjamin Stambouli jej úspěšně odvrátil na roh, ze kterého už Augsburg nikterak výrazněji nezahrozil.
     
    79
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Baier, přichází Sergio Córdova.
     
    78
    Daniel Baier se nějakých pětadvacet metrů od brány nikterak nerozpakoval a bez přípravy vypálil. Prudká rána svištěla těsně nad zemí a přistála v rukavicích připraveného Ralfa Fährmanna.
     
    77
    Philipp Max (AUG) tvrdě atakoval jednoho z hostů po rozehrávce a po zásluze vidí žlutý kartónek.
     
    76
    Augsburg měl kopat penaltu! Centr Jonathana Schmida zastavil Jevhen Konopljanka rukou, kterou výrazně zvětšil objem těla. Rozhodčí situaci sledoval, ale v tomto případě domácí tým poškodil.
     
    75
    Michael Gregoritsch získal míč na hranici pravidel, a jelikož arbitr nepískal, mohl rozvinout protiútok. Alfred Finnbogason poté hledal přihrávkou pod sebe Jana Morávka, českému záložníkovi ovšem chyběl krok.
     
    74
    Daniel Caligiuri rozehrál rohový kop z levé strany nepříliš povedeným centrem. Marwin Hitz si pro něj snadno vyběhl a zkrotil kulatý nesmysl ve svých rukavicích.
     
    73
    Leon Goretzka si dal míč trošku dále od nohy a zakončoval tedy v pádu. Martin Hinteregger jeho pokus zblokoval, načež ještě Leon Goretzka ze země posílal míč zpět před branku. Opět si jej ale našel Martin Hinteregger a poslal ho do bezpečí!
     
    72
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Jan Morávek.
     
    71
    Benjamin Stambouli se snažil o konstruktivní rozehrávku. Guido Burgstaller jen naštvaně rozhodil rukama, když slabá přízemní přihrávka zamířila pouze na kopačky domácího hráče.
     
    70
    Schalke velmi dobře a především aktivně brání. Prorazit neprostupnou modrou hráz se pokusil Jonathan Schmid, ale ztroskotal na pozorném Danielu Caligiurim. Hosté hrají přesně to, co potřebují.
     
    69
    Alessandro Schöpf si pohledně narazil míč s Jevhenem Konopljankou. První jmenovaný poté vyslal technickou střelu, ta ovšem skončila vysoko nad brankou.
     
    68
    Augsburg disponuje výraznou převahou na držení míče, nyní tato hodnota činí 69 %. Chvílemi ale tým z Bavorska působí trošku bezradně a těžce hledá cestu na dostřel soupeřově svatyni. Stejně jako teď, kdy kombinuje pouze ve středu pole.
     
    66
    Augsburg nyní bude chvilku hrát v početní nevýhodě, Marco Richter totiž odchází za autovou čáru, kde mu zdravotník obstřikuje bolavou nohu. Domácí záložník by se měl brzy vrátit.
     
    65
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Franco Di Santo, přichází Amine Harit.
     
    65
    Domácí z rohového kopu nic nevytěžili a museli se vrátit až na polovinu hřiště. Po další kombinaci pálil zpoza vápna Michael Gregoritsch a v pádu nastřelil blokujícího Nalda.
     
    64
    Guido Burgstaller dostal dobrý pas do individuální akce. Už se zdálo, že by se mohl hnát sám na branku, leč Jeffrey Gouweleeuw mu míč při pokusu o zasekávačku výborně uzmul a sám rozjel akci, která končí rohem.
     
    62
    Jevhen Konopljanka mohl hosty výrazně přiblížit k vítězství! Po zpracování povedené přihrávky byl ve vápně zcela neobsazen. S míčem si ještě trošku pohrál a pokusil se o technickou střelu na bližší tyč. Marwin Hitz se nenechal zmást a šanci likviduje!
     
    61
    Thilo Kehrer hraje výborný zápas. Nejen, že skóroval, ale především si také výborně plní defenzivní povinnosti a nyní byl ve vzduchu opět úspěšný.
     
    60
    Augsburg se opět hlásí o slovo. Naldo dobře zasáhl proti centrovanému míči a domácí v ofenzivě zůstanou, budou totiž vhazovat. Za balónem už spěchá Philipp Max.
     
    59
    Už se zdálo, že Jevhen Konopljanka trošku prováhal správný okamžik k centru. Šikovný Ukrajinec se ale nakonec rozhodl pro dalekonosné zakončení, které minulo vzdálenější tyč asi o dva metry.
     
    57
    Caiuby si za pokutovým územím rovnal balón k dalšímu střeleckému pokusu. Nyní vsadil spíše na technické provedení, placírka však pozornému Ralfu Fährmannovi žádné vrásky nenadělala.
     
    56
    Augsburg se už radoval z vyrovnání, ale pouze krátce! Gól Marca Richtera totiž není pro ofsajd uznán. Potvrdilo to také video. Richter dorážel ránu Caiubyho skutečně z postavení mimo hru.
     
    55
    Po rohovém kopu domácích přilétl do vápna ještě jeden centr a Caiuby si zkoušel vymodlit penaltu. Na jeho pád ovšem sudí neskočil a hra pokračuje.
     
    54
    Leon Goretzka táhl protiútok mužstva z Gelsenkirchenu. Vybral si Guida Burgstallera, jenž mu míč perfektně vrátil pod sebe. První jmenovaný ale ve velké šanci poslal míč přímo do rukavic gólmana!
     
    53
    Daniel Caligiuri rozehrál přímý kop dlouhým centrem do šestnáctky. Míč to nebyl špatný, ale žádný ze spoluhráčů se k němu přes pozornou defenzivu Augsburgu nedostal.
     
    Dnešní utkání sleduje 30 660 diváků.
     
    52
    Michael Gregoritsch obdržel přihrávku do běhu a pokusil se zahrát Benjaminu Stamboulimu na populární housle. Obránce Schalke ovšem vše dobře přečetl a útočníka zastavil.
     
    51
    Ve druhé pětačtyřicetiminutovce zatím čekáme na první střeleckou situaci. Míč nyní více drží domácí a Caiuby získal na polovině hřiště faul na svoji osobu.
     
    50
    Thilo Kehrer dostal nepříjemnou přihrávkou svého spoluhráče do úzkých. Míč nakonec těsně překročil autovou čáru a Augsburg jej uvede zpět do hry vhazováním.
     
    49
    Přetažený centr z levé strany se dostal až do míst, kam nabíhal Alfred Finnbogason. Ten to měl velice těžké, balón se totiž nacházel poměrně vysoko a islandský forvard jej nezasáhl ideálně.
     
    48
    Alessandro Schöpf nedostal úplně ideální přihrávku, avšak stihl ji doběhnout ještě na hrací ploše. Jevhen Konopljanka poté zvolil postup vpřed a zklidnění situace.
     
    47
    Guido Burgstaller odvedl u postranní čáry v rámci možností velmi dobou práci a v souboji s přesilou vybojoval pro své barvy autové vhazování. Schalke se tedy stále drží na balónu.
     
    46
    Znovu se hraje! Míč tentokráte uvedli do hry fotbalisté v modrých dresech a přes nákop Benjamina Stambouliho se okamžitě snaží dostat do lukrativních pozic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    Je za námi první půle, která nabídla hned tři branky. Do vedení se dostali zásluhou povedené patičky Thila Kehrera hosté, ale dlouho jim náskok nevydržel. Trošku kontroverzně totiž vyrovnal Philipp Max a hrálo se opět od začátku. Schalke pomohla standardní situace, tečovaný centr od rohového praporku si smolně usměrnil do vlastní branky Alfred Finnbogason a nechtěně tak stanovil současný stav na 1:2. Gólů mohlo být k vidění i více, oběma gólmanům však jednou pomohla tyčka.

    Vzhledem k tomu, že Dortmund doma prohrává s Mohučí taktéž 1:2, má tým z Gelsenkirchenu velmi dobře zaděláno k tomu, aby si druhé místo zajistil už dnes.

    Střely celkem po 1. poločase:
    Augsburg 4:9 Schalke.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    A Alessandro Schöpf (SCH) váhal s autovým vhazováním tak dlouho, až se to sudímu přestalo líbit a odměnil hostujícího záložníka žlutou kartou. Trošku kuriózně se tak zdržování píská již během první půle.
     
    45+1
    V nastavené dvouminutovce se Augsburg ještě snaží něco vymyslet, snaha však skončila pouze chybným zpracováním a Alessandro Schöpf uvede míč vhazováním do hry.
     
    45
    Guido Burgstaller si už brousil zuby na náběh do pokutového území. Přihrávku od Leona Goretzky dostal přesnou, leč chyba byla na jeho straně. Nepohlídal si totiž své postavení a píská se ofsajd.
     
    44
    Daniel Baier se vydal na interesatní útočný výlet. Dostal se poměrně daleko, až se mu do cesty postavil Weston McKennie a ukázkově získal balón na své kopačky. Hosté tedy vyrážejí do brejku.
     
    43
    Ralf Fährmann si zpracoval malou domů a trošku zalaškoval s nervy fanoušků Schalke. Michaela Gregoritsche totiž nechal doběhnout až téměř k němu, nicméně nakonec míč odpálil včas.
     
    41
    Guido Burgstaller se po souboji na půlicí čáře ocitl na zemi a píská se faul. Záložník týmu z Gelsenkirchenu si ještě vše vyříkává se soupeřem, ale není to nic, co by mělo sudího vyvést z rovnováhy.
     
    40
    Daniel Caligiuri si u pravé postranní čáry dobře pokryl míč a neúspěšně se jej snažil posunout na spoluhráče. Hrát tedy může Augsburg, konkrétně pak Jonathan Schmid.
     
    39
    Caiuby se srdnatě rval s trojnásobnou přesilou, nicméně nakonec se ocitl na zemi. Rozhodčí v souboji žádný faul neviděl a domácí si tedy na nadějnou standardku musejí nechat zajít chuť.
     
    38
    Jonathan Schmid si při nakopnutém míči zjednal potřebný respekt a Franca Di Santa odstavil tělem. Obránce Augsburgu poté ještě konstruktivně rozehrál.
     
    37
    Martin Hinteregger vyvezl balón dopředu. Poté si jej dobře narazil s Michaelem Gregoritschem, nic zajímavého z toho ovšem nakonec nevzešlo, domácí totiž prováhali vhodný moment k centru.
     
    36
    Jevhen Konopljanka působí velice aktivním dojmem a nyní znovu hrozil. Jeho průnik po levém křídle ale dokázal Martin Hinteregger včas ukončit. Celek z Gelsenkirchenu je nyní viditelně lepší.
     
    34
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Pokud měl Augsburg před chvilkou obrovské štěstí, nyní je tomu přesně naopak. Centr Daniela Caligiuriho z rohového kopu se po teči odrazil od stehna ALFREDA FINNBOGASONA přímo do jeho vlastní branky! Islandský kanonýr se tedy prosazuje poněkud jinak, než by sám chtěl.
     
    33
    Tady rozhodovaly centimetry! Křižná střela Jevhena Konopljanky se od tyče odrazila přímo k Danielu Caligiurimu. Ten zakončoval do úplně prázdné klece, ale míč mu úplně nesedl a Marwin Hitz jej dokázal na brankové čáře zázračně zastavit! Bylo to ale opravdu těsné, možná už balón čáru překročil.
     
    32
    Augsburgští jsou v těchto chvílích vděčni za každý moment, kdy si mohou v klidu přihrát. Nyní si už poměrně dlouho vyměňují míč na vlastní obranné polovině hřiště.
     
    30
    Jevhen Konopljanka se ve vápně pokoušel o drzou kličku. Ta mu pomerně vyšla, ale střelu, která mířila vysoko na tribunu, nemusel Marwin Hitz jakkoliv řešit. Na Schalke je však vidět, že se snaží dostat zpět do vedení.
     
    29
    Daniel Caligiuri rozehrál rohový kop poměrně prudkým centrem. Hlavou jej zasáhl domácí Martin Hinteregger a odpravil jej mimo pokutové území.
     
    28
    Po gólu ještě probíhají poměrně dlouhé protesty. Nutno uznat, že opakované záběry prokázaly, že Benjamin Stambouli zřejmě nefauloval a standardka se tedy zahrávat neměla.
     
    26
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Hosté se hodně zlobí, ale to nic nemění na tom, že je vyrovnáno! Benjamin Stambouli fauloval ve středu pole a všechny zaskočila blesková rozehrávka Daniela Baiera. Ten vyslal zcela nestráženého PHILIPPA MAXE do úniku a obránce Augsburgu mířil zcela přesně pod horní tyč!
     
    25
    Tribuny už větřily potenciální vyrovnání, akci Michaela Gregoritsche však přerušil postranní rozhodčí z důvodu postavení mimo hru. Tak jako tak zamířil nástřel mimo tři tyče.
     
    24
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tým z Gelsenkirchenu se ujímá vedení a stálo to za to! Daniel Caligiuri rozehrál standardní situaci nadýchaným centrem. Míč se po zásahu beka odrazil přímo k Guido Burgstallerovi, jenž jej ze strany nastřelil před branku. Patičkou balón zasáhl volný THILO KEHRER a namířil kulatý nesmysl přesně ke vzdálenější tyči!
     
    21
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Daniel Baier, jenž se elegantně prohnal až do pozice pro centr. Poměrně nadějně poté hledal Alfreda Finnbogasona, ale přeci jen kousek k hlavičce chyběl.
     
    20
    Fanoušci si v krásném počasí zápas užívají a vytvářejí výbornou atmosféru. V těchto chvílích sledují postupný útok hostů, kteří se prostřednictvím série autových vhazování posouvají kupředu.
     
    19
    Philipp Max podnikl další útok po levé lajně. Míč se k němu nakonec vrátil a Maxův centr před připraveným Caiubym úspěšně odvrátil Weston McKennie.
     
    17
    Tým z Gelsenkirchenu konečně přebírá otěže do svých rukou a dokáže déle podržet míč. Guido Burgstaller toho nyní nemohl moc vymyslet, byl totiž v obležení hned tří protihráčů.
     
    16
    Leon Goretzka pěknou dlouhou přihrávkou oslovil Jevhena Konopljanku. Ten měl spoustu prostoru, doběhl až do vápna, tam už se mu ovšem zasekávačka nevydařila a Jeffrey Gouweleeuw zasáhl na jedničku.
     
    15
    Guido Burgstaller se po proniknutí do pokutového území nerozpakoval a vyslal střílený centr před branku. Škoda pro Schalke, že pobídka zamířila na dosah brankáři Marwinu Hitzovi, a ten nezaváhal.
     
    14
    Philipp Max nyní ve vlastní šestnáctce úspěšně zvládl sprinterský souboj s Francem Di Santem a odpravil míč do bezpečnějších prostorů.
     
    13
    Philipp Max se po postupném útoku týmu z Bavorska dostal k centru z levé strany. Škoda pro domácí, že jej poměrně značně přetáhl a spoluhráči neměli jakoukoliv šanci na něj dosáhnout.
     
    12
    Augsburg pokračuje v možná trošku překvapivě dominantním výkonu na míči. Stále platí, že jej soupeři téměř nepůjčuje. Schalke přitom může už dnes slavit druhé místo, Dortmund totiž prohrává s Mohučí 0:2!
     
    11
    První roh měli k dispozici domácí. Po slušně kopnutém centru se natahovalo hned několik borců, přičemž se Rani Khedira dokonce ocitl na zemi. Místo penalty se ale k jeho zlobě píská útočný faul.
     
    10
    Philipp Max si uřízl poměrně velké sousto a individuálně se vrhl kupředu. Dva hráče úspěšně odehrál, Benjamin Stambouli už však byl nad jeho síly. Na míči ovšem zůstává Augsburg.
     
    9
    Alessandro Schöpf se postaral o vhazování na levém křídle. Posléze se snažil individuálně prosadit Jevhen Konopljanka a jeho snaha vyústila k opětovnému návratu míče za čáru.
     
    8
    Michael Gregoritsch se podél levé postranní čáry prodíral kupředu. Rychlost měl slušnou a Daniel Caligiuri měl co dělat, aby mu přesným skluzem zabránil v dalším postupu.
     
    7
    Guido Burgstaller urazil s míčem na kopačce pořádný kus cesty. Poté si jej zkusil v blízkosti pokutového území vyměnit s Francem Di Santem, scházela ovšem přesnost.
     
    5
    Obětí tvrdého útočného faulu se stal Daniel Baier. Daniel Caligiuri byl arbitrem slovně pokárán, ale ještě je brzy k tomu, aby se udělilo karetní ohodnocení.
     
    4
    Tak to mohl být velmi kuriózní gól! Thilo Kehrer pouštěl míč brankáři, jenž si pro něj vyběhl. Z ničeho nic se ovšem na místě zjevil Alfred Finnbogason a balón Ralfu Fährmannovi vypíchl. Poté mířil z ostrého úhlu do prázdné klece, ale trefil vzdálenější tyčku a po odrazu od ní zamířil míč podél brankové čáry pryč.
     
    3
    Rani Khedira se v souboji srazil s Francem Di Santem. Souboj ve středu pole byl podle názoru rozhodčího nedovolený a je z toho přímý kop.
     
    2
    Hosté se stále nemohou dostat do hry. O narážečku se pokoušel Jevhen Konopljanka, leč s přesností si nepotykal. Martin Hinteregger rozvíjí další akci Augsburgu.
     
    1
    Jeffrey Gouweleeuw poslal na brankáře další přihrávku. Schalke si zatím nesáhlo na míč, ale to se teď změní, nákop Martina Hintereggera totiž skončil v zámezí.
     
    1
    Sudí Kampka dnes poprvé zadul do píšťalky a utkání ve skvělé atmosféře začíná! Výkop obstarali domácí, kteří prozatím kombinují na vlastní obranné polovině. Do hry se dostává také gólman Marwin Hitz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků již vstoupily na hrací plochu. Augsburg jakožto domácí tým oblékl oblíbené bílé dresy, zatímco se Schalke představí rovněž ve své typické barvě, tedy v modré. WWK Arena je zaplněna téměř do posledního místečka, tak pojďme na to!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Do utkání by mohla být taktéž otisknuta česká stopa. Domácí záložník Jan Morávek začíná na lavičce náhradníků a dá se očekávat, že bude patřit mezi žhavé adepty na vstup do zápasu v jeho průběhu.
     
    Fanoušky Augsburgu jistě potěší, že je už dnes zraněný kanonýr Michael Gregoritsch připraven v základní sestavě. Schalke se jej bude snažit udržet na uzdě s odvážným systémem na tři obránce.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Richter, Baier (C), R. Khedira, Caiuby – Gregoritsch, Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Córdova, Danso, Janker, Kačar, Morávek, Parker.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Konopljanka, Schöpf – Burgstaller, Di Santo.
    Náhradníci: Nübel – Baba Rahman, Harit, Insua, Oczipka, Pjaca, Teuchert.

    Rozhodčí: Kampka.
     
    FC SCHALKE 04

    Schalke musíme označit za dost možná nejpozitivnější překvapení letošního ročníku Bundesligy. Vedoucímu Bayernu sice samozřejmě nemůže jakkoliv konkurovat, druhé místo, které momentálně drží, má však právě díky dominanci bavorského velkoklubu skutečně velkou prestiž. Tím spíše, když se velký rival z Dortmundu musí mužstvu z Gelsenkirchenu dívat na záda. Zatím ovšem není nic hotovo, Borussia totiž dvě kola před koncem zaostává o pouhé dva body. Schalke tedy musí v Augsburgu udělat vše pro vítězství!

    V posledních utkáních nicméně hledalo cestu k výhře marně. Nejdříve opustilo německý pohár po souboji s Frankfurtem, a posléze přišly dvě ligové remízy s Kolínem a Mönchengladbachem. Schalke jednoznačně těží především z pevné defenzivy, ale ani v útoku to není špatné. Elitní kanonýr Guido Burgstaller rozvlnil sítě soupeřových svatyní již desetkrát. Potvrdí hosté roli favorita?
     
    FC AUGSBURG

    Mužstvo, jehož dres obléká mimo jiné také český fotbalista Jan Morávek, dlouho drželo naději na historicky teprve druhý postup do pohárové Evropy. Slušná forma ale postupně opadla a Augsburg tedy může Bundesligu dohrávat relativně v klidu, z jedenácté příčky v tabulce totiž má poměrně daleko k vrcholu i spodku. V posledních jedenácti zápasů porazil pouze Hannover a Mohuč.

    Augsburgští se budou muset vypořádat se širokou marodkou, mezi zraněnými se totiž momentálně nachází hned sedm borců, přičemž ještě Marcel Heller nemůže nastoupit z karetních důvodů. Nejlepším střelcem týmu je Michael Gregoritsch, ten je však také zdravotně indisponován. Připraven ovšem bude Islanďan Alfred Finnbogason, jenž má s dvanácti zásahy pouze o jednu branku méně. Přispěje k možné krádeži bodů?
     
    Zdravím všechny fanoušky německého fotbalu! Tamní Bundesliga už dospěla ke svému předposlednímu kolu. My se společně zaměříme na utkání mezi týmy FC Augsburg a FC Schalke 04. Zatímco domácí si užívají klidné vody středu tabulky, celek z Gelsenkirchenu si bude moci zajistit druhé místo. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Ondřej Belák

    Branky: 26. Max (Baier) – 24. Kehrer (Burgstaller), 34. Finnbogason (vla.)

    Karty:   77. Max (AUG), 88. Finnbogason (AUG) – 45+2. Schöpf (SCH)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:9.
    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Richter (72. Morávek), Baier (C) (79. Córdova), R. Khedira, Caiuby – Gregoritsch, Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Córdova, Danso, Janker, Kačar, Morávek, Parker.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Konopljanka, Schöpf – Burgstaller (88. Teuchert), Di Santo (65. Harit).
    Náhradníci: Nübel – Baba Rahman, Harit, Insua, Oczipka, Pjaca, Teuchert.

    Rozhodčí: Kampka

    Diváci: 30 660
    thejrc.org