Dortmund – Mohuč 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Bayern 1:3 (kon.)
W. Brémy – Leverkusen 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Freiburg 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 3:0 (kon.)
Augsburg – Schalke 1:2 (kon.) | Hannover – Hertha 3:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 2:0 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:2 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 05.05.2018, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    A mohlo být rozhodnuto. Amine Harit krásnou kolmicí vyslal do sólového úniku Cedric Teuchert. Ten se snažil mířit po zemi na bližší tyč, gólman Marwin Hitz ovšem dokázal střelu vytěsnit spičkou kopačky na rohový kop!
     
    90+1
    Před brankou Schalke vznikly po centru velké zmatky. Jan Morávek dobře uspěl ve vzdušném souboji a je pro Augsburg velká škoda, že Alfredu Finnbogasonovi akribatické zakončení nesedlo ideálně.
     
    88
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Cedric Teuchert.
     
    88
    Alfred Finnbogason (AUG) si v souboji s Thilem Kehrerem pomohl neparným útočným faulem. Posléze vztekle zakopl míč, za což vidí žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Baier, přichází Sergio Córdova.
     
    77
    Philipp Max (AUG) tvrdě atakoval jednoho z hostů po rozehrávce a po zásluze vidí žlutý kartónek.
     
    76
    Augsburg měl kopat penaltu! Centr Jonathana Schmida zastavil Jevhen Konopljanka rukou, kterou výrazně zvětšil objem těla. Rozhodčí situaci sledoval, ale v tomto případě domácí tým poškodil.
     
    72
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Jan Morávek.
     
    65
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Franco Di Santo, přichází Amine Harit.
     
    62
    Jevhen Konopljanka mohl hosty výrazně přiblížit k vítězství! Po zpracování povedené přihrávky byl ve vápně zcela neobsazen. S míčem si ještě trošku pohrál a pokusil se o technickou střelu na bližší tyč. Marwin Hitz se nenechal zmást a šanci likviduje!
     
    56
    Augsburg se už radoval z vyrovnání, ale pouze krátce! Gól Marca Richtera totiž není pro ofsajd uznán. Potvrdilo to také video. Richter dorážel ránu Caiubyho skutečně z postavení mimo hru.
     
    54
    Leon Goretzka táhl protiútok mužstva z Gelsenkirchenu. Vybral si Guida Burgstallera, jenž mu míč perfektně vrátil pod sebe. První jmenovaný ale ve velké šanci poslal míč přímo do rukavic gólmana!
     
    45+2
    A Alessandro Schöpf (SCH) váhal s autovým vhazováním tak dlouho, až se to sudímu přestalo líbit a odměnil hostujícího záložníka žlutou kartou. Trošku kuriózně se tak zdržování píská již během první půle.
     
    34
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Pokud měl Augsburg před chvilkou obrovské štěstí, nyní je tomu přesně naopak. Centr Daniela Caligiuriho z rohového kopu se po teči odrazil od stehna ALFREDA FINNBOGASONA přímo do jeho vlastní branky! Islandský kanonýr se tedy prosazuje poněkud jinak, než by sám chtěl.
     
    33
    Tady rozhodovaly centimetry! Křižná střela Jevhena Konopljanky se od tyče odrazila přímo k Danielu Caligiurimu. Ten zakončoval do úplně prázdné klece, ale míč mu úplně nesedl a Marwin Hitz jej dokázal na brankové čáře zázračně zastavit! Bylo to ale opravdu těsné, možná už balón čáru překročil.
     
    26
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Hosté se hodně zlobí, ale to nic nemění na tom, že je vyrovnáno! Benjamin Stambouli fauloval ve středu pole a všechny zaskočila blesková rozehrávka Daniela Baiera. Ten vyslal zcela nestráženého PHILIPPA MAXE do úniku a obránce Augsburgu mířil zcela přesně pod horní tyč!
     
    24
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tým z Gelsenkirchenu se ujímá vedení a stálo to za to! Daniel Caligiuri rozehrál standardní situaci nadýchaným centrem. Míč se po zásahu beka odrazil přímo k Guido Burgstallerovi, jenž jej ze strany nastřelil před branku. Patičkou balón zasáhl volný THILO KEHRER a namířil kulatý nesmysl přesně ke vzdálenější tyči!
     
    4
    Tak to mohl být velmi kuriózní gól! Thilo Kehrer pouštěl míč brankáři, jenž si pro něj vyběhl. Z ničeho nic se ovšem na místě zjevil Alfred Finnbogason a balón Ralfu Fährmannovi vypíchl. Poté mířil z ostrého úhlu do prázdné klece, ale trefil vzdálenější tyčku a po odrazu od ní zamířil míč podél brankové čáry pryč.

    Ondřej Belák

    Branky: 26. Max (Baier) – 24. Kehrer (Burgstaller), 34. Finnbogason (vla.)

    Karty:   77. Max (AUG), 88. Finnbogason (AUG) – 45+2. Schöpf (SCH)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:9.
    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Richter (72. Morávek), Baier (C) (79. Córdova), R. Khedira, Caiuby – Gregoritsch, Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Córdova, Danso, Janker, Kačar, Morávek, Parker.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Konopljanka, Schöpf – Burgstaller (88. Teuchert), Di Santo (65. Harit).
    Náhradníci: Nübel – Baba Rahman, Harit, Insua, Oczipka, Pjaca, Teuchert.

    Rozhodčí: Kampka

    Diváci: 30 660
    thejrc.org