Pardubice – Třinec 1:0 (kon.) | Vítkovice – Olympia Radotín 0:0 (kon.) | Sokolov – Hr. Králové 1:2 (kon.)
Znojmo – Žižkov 2:2 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
0:0 (0:0)
FK Olympia Radotín
Neděle 06.05.2018, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    26. kolo Fortuna národní ligy nabízí dva velmi důležité zápasy pro vývoj záchranářských bojů. Jededn z nich se hraje na Městském stadionu v Ostravě, kde domácí MFK Vítkovice poprvé v historii přivítají pražského soupeře FK Olympia. Oba týmy nastoupí v rozdílném rozpoložení. Zatímco Vítkovice se v poslední době zvedají, Olympia tápe a po nadějném podzimu klidně nakonec může sestoupit. Získá některý ze soupeřů extrémně důležité tři body, nebo se budou muset rozdělit, což nebude vyhovovat nikomu?
     
    MFK Vítkovice

    Vítkovice i ve druhé druholigové sezóně od znovuzrození klubu v roce 2011 bojují o záchranu. Loni to po neskutečném finiši zvládly, letos však na jaře dlouho takovou formu neměly. Sice dokáží vítězit doma, v posledních 3 domácích utkáních dokonce neinkasovaly, ale z hřišť soupeřů v této části sezóny přivezly pouze dva body za remízy ve Znojmě a Třinci. Přitom přímé souboje s dalšími ohroženými kluby, Frýdkem-Místkem a Ústím nad Labem, odehrají právě na jejich trávnících. Nutně tak musí nadále co nejvíce bodovat na svém stadionu, na kterém je čekají do konce soutěže ještě 3 zápasy. V prvním z nich je čeká další sestupem ohrožený soupeř, kterému se navíc aktuálně vůbec nedaří. Dokáže tým navázat na zlepšené výkony v posledních kolech (i porážka v Příbrami byla po velmi solidním představení), využije problémů soupeře a v plné sestavě, tj. i s navrátilci Davidem Mikulou a Liborem Žondrou, kterým skončily karetní tresty, vyhraje čtvrtý domácí zápas v řadě? Pokud se chce zachránit, musí.

    Vítkovice provedly v zimní přestávce několik změn, další noví hráči se objevili i v průběhu jara a výsledkem je, že se na hřišti v tomto ročníku v jejich dresu představilo již 29 různých hráčů, aniž by jediný z nich zasáhl do každého utkání. Nejvíce startů, 22, nasbírala trojice David Mikula, Vladimír Mišinský, Tomáš Mrázek a Dan Ožvolda. Nejlepšími střelci týmu jsou útočník Tomáš Mrázek a záložník Filip Twardzik s 4 brankami, další čtyři hráči se trefili ve vítkovickém dresu 3x . Obecně však mají Vítkovice problém v zakončení a dosud se v sezóně prosadilo 11 hráčů. Nejtrestanějším mužem týmu je stoper a kapitán David Mikula s 8 žlutými kartami, kterému právě vypršel dvouzápasový trest. Stejně je na tom i útočník Libor Žondra, který ale tři karty nasbíral ještě v Hradci. Celkově tým v 25 zápasech obdržel 66 žlutých a 1 červenou kartu. Vyloučeným hráčem byl hned na počátku ročníku při zápase v Opavě stoper Martin Honiš, který již ve Vítkovicích nepůsobí.

    Aktuální bilance Vítkovic:
    25 zápasů, 6 vítězství, 6 remíz, 13 porážek, skóre 28:43, 24 bodů a 15. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Vítkovice – Vlašim 4:0
    Příbram – Vítkovice 2:1
    Vítkovice – Č. Budějovice 2:0
    Třinec – Vítkovice 0:0
    Táborsko – Vítkovice 1:0
     
    FK Olympia

    Olympia ve své historicky první sezóně v profesionální soutěži začala s obrovským nováčkovským elánem. Hlavně na hřištích soupeřů řádila jako černá ruka a jednu dobu byla nejlepším týmem druhé ligy mimo vlastní hřiště. Vedlo to k tomu, že po 11 kolech byla na 5. místě tabulky s dvoubodovým odstupem na čelo a ještě po 19. kole měla aktivní zápasovou bilanci a 14bodový náskok na sestupové pozice. Jenže to byla půlka března a od té doby klub, který se přestěhoval z Hradce Králové do Prahy, nevyhrál. V šesti zápasech uhrál pouhé dva body a náskok na 15. místo je najednou pouze pětibodový, což při současné formě týmu a počtu kol do konce vůbec nemusí být dostačující. Olympia spadla do velkých problémů, které dokonce po dva týdny staré domácí porážce od Frýdku-Místku eskalovaly v situaci, kdy horkokrevný řecký majitel klubu okamžitě po zápase vyhodil 3 hráče, aby je po vychladnutí vzal za 3 hodiny podmínečně zpátky. V týmu je v současnosti evidentně nepohoda a nezkušenost celého klubu v kombinaci s rostoucí nervozitou mohou být rozhodující faktory, které nakonec určí výsledek na konci ročníku. Aby Olympia mohla ve druhé lize pokračovat, bude se muset co nejdříve zlepšit, ale proti nabuzeným Vítkovicím to bude mít hodně těžké.

    Olympia se po postupu do druhé ligy proměnila v pořádnou cizineckou legii. V kádru se objevili hráči hned 8 národností, celkově jich do hry v této sezóně zasáhlo už 29. Ani jeden nenaskočil do všech zápasů, nejvíce startů, 23, má záložník Miroslav Verner. Nejlepším střelcem je řecký útočník Giorgos Katidis s 8 trefami, ale zbytek týmu ho příliš nepodporuje. Na druhou stranu celkově se dokázalo prosadit už 14 různých hráčů, 9 z nich ale pouze jednou. Nejtrestanějším mužem je opět Giorgos Katidis s 8 žlutými kartami, kvůli kterým v tomto utkání ještě nemůže nastoupit. Obecně má Olympia obrovský problém s disciplínou, v sezóně její hráči viděli celkem 80 žlutých a 5 červených karet. Obránce Lukáš Maršálek, který už v klubu nepůsobí, je jedním ze dvou hráčů tohoto ročníku druhé ligy, který byl vyloučen hned 2x.

    Aktuální bilance Olympie:
    25 zápasů, 7 vítězství, 8 remíz, 10 porážek, skóre 28:39, 29 bodů a 11. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Olympia – Sokolov 0:1
    Hradec Králové – Olympia 4:1
    Olympia – Frýdek-Místek 1:4
    Olympia – Příbram 2:2
    Varnsdorf – Olympia 2:1
     
    Vzájemné zápasy

    Vzhledem k tomu, že Olympia, až do loňského roku hradecká, působila téměř celou svoji historii v krajských soutěžích nebo v divizi, je seznam vzájemných zápasů s Vítkovicemi tak krátký, jak jen může být. První zápis do něj byl totiž učiněn až loni na podzim, v říjnu na stadionu Evžena Rošického v Praze na Strahově. Došlo k velkému překvapení, tehdy pátá Olympia utrpěla vůbec první domácí porážku ve druhé lize, Vítkovice naopak vyhrály teprve podruhé v ročníku a dosud jde o jejich jediné vítězství na hřišti soupeře. Přitom dění na hřišti tomu neodpovídalo a Ostravané zaslouženě získali 3 body po výsledku 2:0. V domácím prostředí by to velmi rádi napodobili.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Mikula (C), Dramé, Twardzik – Pašek, Motyčka, Okleštěk, Hýbl – Mrázek, Žondra.
    Náhradníci: Chmiel – Malík, Tkáč, Urbančok, Ožvolda, Mišinský, Kučera.

    FK Olympia Praha: Stejskal – Žežulka, Rothe, Broukal (C) – Moulazimis, Ruml, Giditz, Frizoni – Keita, Michlík – Hejný.
    Náhradníci: Soukup – Liener, Verner, Jukl, Fišl, Novák.

    Rozhodčí: Pechanec – Ratajová, Vít.
     
    Do sestavy domácích se vrací kapitán Mikula a útočná věž Žondra, kterým skončil trest za žluté karty. Vítkovice tak jsou v plné síle. Základní jedenáctka hostů se mění prakticky každým zápasem.
     
    V Ostravě je ideální fotbalové počasí. Jasná obloha a 19°C. Pouze čerstvý vítr by mohl v některých okamžicích hlavně brankářům poněkud znepříjemnit situaci.
     
    Aktéři utkání prvě vstupují na trávník. Domácí v tradičních modrých dresech, hosté v také obvyklé žlutočerné kombinaci.
     
    Výkop do prvního poločasu provedou Vítkovice.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nákop do pravého křídla domácím nevyšel, Frizoni vhazuje.
     
    2
    Po sérii autů se hosté dostali až do šestnáctky, centr z levé strany přiletěl na hlavu Keity, který namířil do pravé šibenice, ale Květon hned na začátku zápasu předvedl perfektní zákrok a vyráží na roh!
     
    3
    Centr z rohu přeletěl všechny hráče, ale s vítkovickou tečí, takže je tu další roh z druhé strany.
     
    4
    Tento centr už Mikula bezpečně odvrací mimo vápno.
     
    5
    Olympia ale zůstala v útoku, až nyní ztratila míč na levém křídle a Cverna vhazuje.
     
    5
    Jenže ihned po vhazování se k míči dostali opět Pražané, přenesli hru doprava, ale Michlík nezvládl centr.
     
    6
    Dramé zakročil před Hejným, následný centr z pravé strany domácí obrana také zvládla.
     
    7
    Ostravané jsou stále pod tlakem a nejsou shcopni se k míči vůbec dostat, natož s ním chvíli hrát.
     
    8
    Olympia v poklidu kombinuje na půlce a čeká na chybu.
     
    8
    Motyčka vybojoval míč poblíž středového kruhu, chtěl vysunout Mrázka, ale poslal mu nechytatelný pas.
     
    8
    Mikula se zbavil Michlíka, dlouhý nákop posunul Žondra, ale Mrázka pokryl Broukal.
     
    9
    Vhazování domácích na pravém křídle.
     
    10
    Hlavičkovanou po dlouhém hodu Cverny v pohodě zlvádli obránci a Keita definitivně poslal míč mimo šestnáctku.
     
    10
    Nepřesná kombinace Vítkovic na půlce, přihrávka do zámezí.
     
    11
    Twardzik faulován, z trestného kopu došlo k přenesení hry doprava, Žondra sklepával hlavou Paškovi, ale nepřesně.
     
    12
    Žondra perfektně v obraně, skluzem obral o míč Keitu, ale Motyčka míč neudržel.
     
    12
    Keita na hranici faulu poslal k zemi Paška, rozhodčí nechává hru plynout.
     
    13
    Hosté nakonec vybojovali na vlastní polovině míč a rozvíjejí další útok.
     
    14
    Dlouhá kombinace, pomalý postup směrem vpřed, až se hosté dostali do pravého křídla, ale Moulazimis nedokázal pořádně odcentrovat. Dramé míč odkopává, ale žlutočerní budou vhazovat.
     
    15
    Dlouhý aut prodloužil v nepříliš pohodlné pozici směrem k brance Hejný, Květon s tímto míčem neměl žádnou větší práci.
     
    15
    Přetažený centr Hýbla na Paška, navíc míč se nakonec dostal za brankovou čáru a Stejskal bude odkopávat.
     
    16
    Giditz rozehrál trestný kop na půlce dozadu. Hosté opravdu vůbec nikam nespěchají.
     
    17
    Moulazimis neudržel na pravém křídle míč na hrací ploše, ten uvede do hry Květon.
     
    18
    Za obranou se zničehonic ocitl Hejný, ale než si srovnal míč, měl na zádech oba stopery, kteří ho nakonec předběhli a zablokovali cestu k brance. Hejný to vyřešil zpětnou přihrávkou na Keitu, ale jeho rána, i následně střela Rumla, byly zablokovány prvními protihráči v cestě.
     
    19
    Další průnik Olympie, tentokrát po pravé straně, ale Michlík v plném běhu ani nevystřelil, ani neodcentroval.
     
    21
    Centr na Hejného, který hlavičkoval ze stoje, s čímž neměl Květon žádné potíže.
     
    21
    Mrázek se provinil faulem při snaze dostat se k míči, takže velmi krátká chvilka domácích v útoku zase skončila.
     
    22
    Ruml na zemi po docela ostrém zákroku Okleštěka, kterému rozhodčí docela důrazně domlouvá.
     
    23
    Hodně přetažený centr z trestného kopu letěl za zadní tyč, kde se útočící hráči dopustili nějakého prohřešku, takže je pískáno a Květon bude rozehrávat.
     
    24
    Opratrná kombinace domácích, až přišla dost nepřesná přihrávka na Hýbla, který ale udržel míč ve hřišti.
     
    25
    Hodně nepřesný nákop do pravého křídla, kde vůbec nikdo z domácích nebyl.
     
    25
    Ihned po odkopu od branky se k ní hnal zpět Mrázek, postupoval středem, rozhodl se vypálit zhruba z 22 metrů, ale výrazně minul.
     
    26
    Další hodně pomalá a opatrná kombinace Pražanů na půlce.
     
    27
    Broukal vystihl sklepnutí Okleštěka na Mrázka a vydal se napříč hřištěm.
     
    27
    Broukal byl nakonec faulován u levé lajny Žondrou, který za to dostává žlutou kartu.
     
    28
    Dlouhý centr z trestného kopu na zadní tyč, kde skákali hned tři hráči Olympie, někdo z nich poslal míč směrem k brance, ale míč by až k ní nedoletěl, takže Květon musel udělat tři rychlé kroky.
     
    29
    Na druhé straně Stejskal s obtížemi vyrážel centr z levé strany, následně Okleštěk postupoval podél vápna, patičkou připravil střelu Twardzikovi, po jehož zakončení se bude kopat roh.
     
    30
    Pravděpodobně Mrázek zakončoval centr z rohu a překonal Stejskala, jenže toho na brankové čáře zastoupil Žežulka a zabránil míči v cestě do sítě! Akce pokračovala a je tu další roh Vítkovic.
     
    31
    Také druhý roh byl přetaven v gólovou šanci! Centr do chumlu na bližší tyč, odkud se míč obloukem snášel ke druhé tyči do branky, ale Stejskal na poslední chvíli dokázal zasáhnout!
     
    32
    Dotřetice příležitost domácích, po dlouhém centru z pravé strany na zadní tyč hlavičkoval Žondra pouze do rukavic Stejskala.
     
    33
    Olympia po delší době v útoku, domácí ale zvládli zastavit akci a Frizoni bude vhazovat.
     
    34
    Po vhazování a sraženém pokusu o centr je tu třetí roh hostů.
     
    35
    Michlík chtěl asi kopat roh na přední tyč, ale poslal míč po zemi podél čáry, ten navíc ještě před brankou hřiště opustil.
     
    36
    Taktický faul Žondry na půlce nutí Pražany k další pomalé kombinaci.
     
    36
    Žežulka nepřešel přes Motyčku, ale rozvinutí rychlého kontru se domácím nezdařilo.
     
    37
    Twardzik v prudkém běhu zkoušel zidanovku, byl při tom dost hrubě faulován, obešlo se to bez žluté karty. Ještě předtím zůstal pod hlavní tribunou ležet po jednom ze soubojů Frizoni a musí být ošetřován.
     
    38
    Frizoni odveden ze hřiště, pokračuje se.
     
    39
    Nákop do vápna hostů neúspěšný, domácí vhazují u své střídačky a Frizoni se vrací do hry.
     
    39
    Okleštěkova střela z 23 metrů zablokována prvním protihráčem, domácí vhazují na levé straně.
     
    40
    Mikula si dovolil na půlce jako poslední hráč kličku, která mu vyšla, ale přes dalšího hráče už nepřešel a žlutočerní se rozbíhali do situace 3 na 3. Hrozícímu nebezpečí zabránil pozičně výborný Twardzik.
     
    40
    Žondra se připletl do souboje s Žežulkou a Stejskalem, oba upadli na zem a rozhodčí píská faul.
     
    41
    Mrázek se nádherně otáčel za míčem kolem Žežulky a rýsovala se jasná gólovka, ale obránce Olympie ho objal a složil na zem. Trestný kop ze 17 metrů.
     
    41
    A pochopitelně žlutá karta pro Žežulku.
     
    42
    Rozhodčí dlouho umravňuje zeď.
     
    42
    Twardzik dokázal obstřelit zeď, ale míč nešel mimo dosah Stejskala, který u své pravé tyče vyráží! Následně se míč ocitl za brankou vinou domácích hráčů.
     
    43
    Vítkovice po dokpu získávají míč opět do své moci a zůstávají na útočné polovině.
     
    44
    Dlouhý odkop Frizoniho tuto fázi na krátký okamžik zastavuje.
     
    45
    K tomuto nákopu se Mrázek nedostal a opět Frizoni odkopává daleko za půlku.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Twardzik hledal před vápnem střeleckou pozici, jednoho hráče se zbavil, na druhém ale jeho pouť skončila.
     
    45+1
    Mikula další nepochopitelnou chybou na půlce vyslal hosty do brejku, ale Hejný byl vytlačen ze střelecké pozice a centr v obtížné pozici nedal tak, jak by chtěl. Květon ho lapil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi hodně opatrný první poločas, oba týmy dobře ví, jak důležité jsou body z tohoto zápasu. Prvních 30 minut byla výrazně lepší Olympia, chvílemi zatlačila soupeře až před branku a již ve 2. minutě měla stoprocentní šanci, ale Keitovu hlavičku do šibenice vytáhl Květon. Do další gólovky se hnal Hejný, ale byl dostižen a obě střely po zpětné přihrávce byly zablokovány. Sám Hejný také dvakrát střílel, ale ani jednou nešlo o nebezpečný pokus. Až s uplynutím půlhodiny se Vítkovice zmátořily a začaly hrát fotbal. Výrazně jim k tomu pomohla série dvou rohových kopů, přičemž z každého bla gólová šance. Nejprve Mrázkovo zakončení z čáry odkopl Žežulka, poté po centru na bližší tyč na poslední chvíli zasahoval Stejskal. Až do přestávky poté měli více ze hry domácí a mohli se prosadit z přímého kopu z 17 metrů, ale Twardzikovu střelu Stejskal také vyrazil. Do kabin se tak jde za bezbrankového stavu.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Střely na branku: 4-3
    Střely mimo: 2-0
    Rohové kopy: 2-3
    Ofsajdy: 0-0
    Fauly: 6-5
    Žluté karty: 1-1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Hráči jsou zpátky na hřišti, zdá se, že k žádnému střídání nedošlo. Výkop do druhého poločasu provede Olympia.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zatím hodně nesmělá hra ve středu pole.
     
    47
    Mrázek pronikl do pokutového území po pěkné přihrávce Okleštěka, ale jeho centr byl i pro Žondru moc vysoký.
     
    48
    Twardzik povalil Keitu, Moulazimis si postavil míč na centr z trestného kopu.
     
    48
    A poslal ho mezi malé vápno a penaltu, kde v chumlu hráčů viděl rozhodčí faul Rotheho.
     
    49
    Přenesení hry do pravé strany vystihl Hýbl, Twardzik se poté podíval a poslal míč rozbíhajícímu se Žondrovi, ale příliš daleko před něj.
     
    50
    Z možného brejku Vítkovic po další chybě už už vznikal kontr Olympie do rozhozené obrany, ale přišla další ztráta míče.
     
    51
    Mikula tentokrát dobře vystoupil z řady a byl přitom dokonce faulován.
     
    51
    Mrázek byl zády k brance, tak chtěl přiťuknout míč na střelu Motyčkovi, ale provedl to mizerně a zvedl oči v sloup.
     
    52
    Žondra se otočil kolem svého strážce a vypálil po zemi z 25 metrů, jenže přímo doprostřed. Přesto Stejskal nekrotil míč úplně lehce.
     
    53
    Cverna přeskočil o hlavu vyššího Hejného, Mrázek ale neprodloužil přesně Motyčkovi.
     
    54
    Žondra v gólové šanci! Po centru zprava hlavičkoval na zadní tyči, ale netrefil branku!
     
    55
    Pašek prošel z pravé strany do středu, Okleštěk poté vracel míč do křídla Cvernovi, ale míč nakonec skočil k Stejskala, který rozehrává další akci hostů.
     
    56
    Do Motyčkova centru se hezky položil z voleje Twardzik, ale z velkého úhlu těsně minul zadní tyč!
     
    56
    První střídání Olympie. Michlíka nahrazuje Liener.
     
    58
    Právě Liener se probíjel středem pole, ale nakonec o míč přišel.
     
    58
    Keita zkoušel na pravé straně koloběžku, ale soupeře se nezbavil a následná přihrávka na penaltu nebyla přesná.
     
    59
    Po dlouhém autu Moulazimise se do odraženého míče opřel Ruml, ale ze vzduchu nedokázal nastavit nárt tak, jak bylo potřeba.
     
    60
    Po dlouhém autu na druhé straně mají nakonec domácí roh.
     
    61
    Centr z rohu mířil na malé vápno, kde si ale obránci situaci pohlídali. Když chtěli domácí vrátit míč do ohně, byl odmáván ofsajd.
     
    62
    Aut Olympie na levém křídle, k rozehrávání se vůbec nehrne.
     
    62
    Sklepnutý aut házejícímu hráči a po další přihrávce centr na bližší tyč, kde se od hráče hostů míč odrazil za branku.
     
    63
    Hosté jsou čím dál pomalejší s rozehrávkou čehokoliv, současný stav jim vyhovuje.
     
    64
    Okleštěk s Paškem na pravé straně nic pořádného nevymysleli.
     
    64
    Liener se dopustil hodně ostrého zákroku na půlce a dostává žlutou kartu.
     
    65
    Po rozehrané stadardce se míč dostal do pravého křídla, odkud přiletěl parádní centr na zadní tyč, kde Motyčka hlavičkoval o zem, ale Stejskal dokázal odhadnout odraz míče a vyrazil!
     
    66
    Jeden z hráčů hostů bojoval na zemi před brankou soupeře tak vehementně, až bylo pískáno.
     
    67
    Další centr zprava na zadní tyč, tentokrát zakončoval Hýbl, ale jen do rukavic Stejskala.
     
    68
    Olympia při napadání faulovala kousek za půlkou, opět se bude muset bránit.
     
    69
    Dlouhý pas k lajně na rozběhnutého Keitu, ale toho pohlídal Twardzik a zařídil vhazování.
     
    70
    Žondra chtěl pouštět dlouhý nákop za sebe Mrázkovi, ale fauloval u toho.
     
    70
    Druhé střídání Olympie. Rumla nahrazuje Verner.
     
    71
    Hejný se prodíral mezi beky za pasem z hloubi pole, ale stopeři situaci pohlídali a vyřešili jí hlavičkou Květonovi.
     
    72
    Vítkovice jsou nastěhované v útoku, ale zatím tomu chybí nápad.
     
    72
    Po sražené střele z otočky je tu roh Ostravanů.
     
    72
    První střídání Vítkovic. Mrázka nahrazuje Mišinský.
     
    72
    Právě Mišinský se opřel do odraženého míče po rohovém kopu, ale nastřelil dobíhajícího protihráče.
     
    73
    Twardzik chtěl hodně dlouhým míčem přenést hru na Paška do pravého křídla, ale nedal to přesně.
     
    To vše před zraky 595 diváků.
     
    74
    Olympia rezignuje na nějaké větší útočení, brání a čeká na brejky.
     
    75
    Twardzik si všiml rozběhnutého Paška a poslal mu míč do potenciálně gólové šance, ale odraz od země byl hodně silný a míč Paška přeletěl.
     
    76
    Keita mohl strhnout vedení na stranu Olympie, ale po centru z levé strany nejprve zblízka zakončoval pouze do tyče a ne úplně snadnou dorážku ze vzduchu ze dvou metrů přestřelil!
     
    77
    Cverna povalen Lienerem, trestný kop od pravé lajny.
     
    77
    Centr letěl někam před penaltu, kde hlavičkoval Žondra a branku těsně přehodil. I kdyby šel míč mezi tyče, Stejskal byl připraven a chytil by ho.
     
    78
    Další možnost brejku pro hosty, ale přihrávka doprava na Keitu nebyla přesná a celou akci zabrzdila. Sám Keita to pak celé ukončil další špatnou přihrávkou, kterou vystihl Mišinský.
     
    79
    Okleštěk se tomu brejku snažil v zárodku zabránit faulem a dostává žlutou kartu.
     
    79
    Mezitím si Mišinský stavěl míč na přímý kop zhruba z 24 metrů.
     
    80
    Jenže střela se mu vůbec nepovedla. Přestřelil možná o 2 metry.
     
    81
    Dlouhý míč do pravého křídla, Pašek neměl šanci toto stíhat.
     
    81
    Hýbl pokryl míč do pravé strany na Moulazimise a ve spolupráci s Květonem vše vyřešil.
     
    81
    Druhé střídání Vítkovic. Okleštěka nahrazuje Ožvolda.
     
    81
    Poslední střídání Olympie. Keitu nahrazuje Jukl.
     
    83
    Dlouhý míč až na malé vápno, kde se do šance dostával Žondra, ale byl tísněn a hlavou neusměrnil míč mimo dosah Stejskala. Brankáře poté domácí faulovali.
     
    84
    Odražený Hýblův centr z levé strany si musel Twardzik téměř na 30 metrech nejprve srovnat na levačku a pak vypálil k levé tyči, ale vzhledem ke vzdálenosti to nebylo nic, s čímž by si Stejskal neporadil.
     
    85
    Na hřišti po této akci zůstal ležet Frizoni a musí být ošeřen.
     
    86
    Frizoni odveden za branku, hraje se dál.
     
    87
    Liener se po levé straně dral k centru, zvládl to až u brankové čáry a míč doplachtil pouze na horní síť.
     
    88
    Další snahu domácích hatí útočný faul na pravé straně, Frizoni se opět zvedá ztěžka.
     
    88
    Liener je plný energie a snažil se v prudkém běhu přelstít Cvernu, ale nedokázal to.
     
    89
    Hýbl měl ve vápně několik spoluhráčů, ale centrem všechny přehodil. Pašek poté na pravé straně zařídil roh.
     
    90
    Míč odvrácen před vápno, kde Mišinský dvakrát neměl moc možností ke střelbě. Nakonec je tu další roh.
     
    90
    Během hlavičkované v šestnáctce Olympie se Žondra dopustil faulu.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+1
    Faul Jukla v hlavičkovém souboji po Stejskalově odkopu.
     
    90+1
    Motyčka se probíjel z pravé strany do vápna, ale podle rozhodčího byl odzbrojen čistě.
     
    90+2
    Polovina nastavení pryč, hosté se stále v pohodě brání.
     
    90+3
    Ožvolda mohl střílet po přiťuknutí, ale musel si míč posunout a to byla chyba.
     
    90+3
    Ožvolda zatáhl v brejku za záchrannou brzdu na půlce a dostává žlutou kartu.
     
    90+4
    Ožvolda procházel středem, ale nedokázal předat míč doprava.
     
    90+4
    Květonův odkop nezvládl Žondra zpracovat a ještě má jednu možnost Olympia.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase poměrně rychle převzali otěže hry domácí hráči, ale jejich dnešní problém se jmenoval důraz a přesnost v zakončení. V dobrých pozicích netrefili krátce po sobě branku Žondra s Twardzikem, Motyčkovu hlavičku o zem perfektně vychytal Stejskal. Bránící se Olympia neměla mnoho brejků, ale přesto nakonec mohla vyhrát, jenže Keita zblízka trefil tyč a dorážku ze dvou metrů poslal nad branku. Utkání tak skončilo bezbrankoovu remízou.
     
    Statistiky druhého poločasu

    Střely na branku: 5-0
    Střely mimo: 4-4
    Rohové kopy: 4-0
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 11-11
    Žluté karty: 2-1
     
    Statistiky celého utkání

    Střely na branku: 9-3
    Střely mimo: 6-4
    Rohové kopy: 6-3
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 17-16
    Žluté karty: 3-2
     
    Vítkovice po 3 domácích výhrách v řadě tentokrát nedaly gól, což pro ně není dobrou zprávou. Zůstávají tak na 15. místě s jednobodovu ztrátou na Frýdek-Místek, na jehož půdě budou za týden hrát v existenčním zápase. Olympia sice nevyhrála již posedmé za sebou, ale tento bod pro ni nakonec může mít cenu zlata. Dostala se na pomyslnou záchranářskou metu 30 bodů, ale její los v posledních 4 kolech není zrovna dobrý. Ještě bude muset bojovat.
     
    Z Vítkovic je to vše, děkuji za pozornost. (17:34:28)

    Libor Štěpán

    Branky:

    Karty:   27. Žondra (VIT), 79. Okleštěk (VIT), 90+3. Ožvolda (VIT) – 41. Žežulka (OHK), 64. Liener (OHK)


    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Mikula (C), Dramé, Twardzik – Pašek, Motyčka, Okleštěk (81. Ožvolda), Hýbl – Mrázek (72. Mišinský), Žondra.
    Náhradníci: Chmiel – Malík, Tkáč, Urbančok, Ožvolda, Mišinský, Kučera.

    FK Olympia Radotín: Stejskal – Žežulka, Rothe, Broukal (C) – Moulazimis, Ruml (70. Verner), Giditz, Frizoni – Keita (81. Jukl), Michlík (56. Liener) – Hejný.
    Náhradníci: Soukup – Liener, Verner, Jukl, Fišl, Novák.

    Rozhodčí: Pechanec – Ratajová, Vít

    Diváci: 595
    ocianews.com