Liberec – Ostrava 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:0 (kon.) | Teplice – Slovácko 2:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
4:0 (2:0)
AC Sparta Praha
Neděle 06.05.2018, 11:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • Juniorská liga – O titul • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! V dnešním utkání juniorské ligy naprosto s přehledem zvítězila Mladá Boleslav o čtyři branky. Ta svého soupeře celý zápas válcovala a nepřipustila v druhém poločase žádné drama a v pohodě si dokráčela pro tři body. (12:51:21)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Neskutečnou šanci zahodili domácí hráči! Nádherně si záložník domácího týmu obhodil tři obránce a poslal míč zpět na volného Košeka, který přestřelil prázdnou bránu.
     
    88
    Jenže domácí fotbalisté se hned dostali zpět k míči a vybojovali přímý kop v nebezpečné pozici. Ten nakonec skončil dobrou šancí, ale dva hráči Mladé Boleslavi se nepohodli a jeden trefil míčem druhého. Mohlo to být o pět branek.
     
    87
    Hráči v bílých dresech nadále kontrolují utkání. Po pár přihrávkách mezi obránci se pokusili o rychlý přechod, který skončil u obránce hostí.
     
    86
    Obrana Sparty je dnes opravdu hodně prostupná. Mladoboleslavští se bez větších potíží dostávají do bezprostřední blízkosti gólmana.
     
    84
    Sparťaní se s dalším nákopem na jejich branku nepárali a raději odpálili míč až někam na tribunu. Domácí měli k dispozici hned dvě autová vhazování.
     
    83
    Na centr v pokutovém území si dobře naskakoval domácí hráč, ale míč jen o kousek netrefil. To byla velmi dobrá příležitost pro vstřelení páté branky.
     
    82
    Pražané se na polovině hřiště provinil faulem, po kterém mohou Středočeši bez větších potíží dále kontrolovat hru. O dnešním vítězi je rozhodnuto.
     
    81
    To byla další velká šance v podání Mladé Boleslavi! Přečíslení tři na dva poblíž branky. Hráč, který celou akci táhl, mohl bez potíží vystřelit, jenže zvolil lob, po kterém domácí o balón přišli.
     
    79
    Jan Šedý si hodně hlasitě křikl, aby mu nikdo na míč nesahal. Následně navíc hodil míč až na polovinu hřiště, kde se o něj Středočeši připravili nepřesným pasem.
     
    78
    Z dobré pozice zahrávali mladoboleslavští přímý kop. Ten byl vyřešen centrem na zadní tyč, který nejspíše hostující hráč srazil jen k nohám domácího hráče, který již nedokázal zareagovat.
     
    77
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Maksić, přichází Alexandr Tasić.
     
    76
    Ne, pražskému týmu se opravdu nedaří. Jeho hráči si nedokáží pořádně přihrát, natož se dostat do brankové příležitosti.
     
    75
    Vzápětí přišel další centr do pokutového území, který už byl nebezpečný! Skvěle zasáhl domácí obránce, jenž poté ještě dostal naloženo a je pískán faul.
     
    74
    Radwan vymyslel velmi zajímavý centr do vápna, jenže zde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, a tak ho obrana Boleslavi bez potíží odvrátila.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Martin Sus, přichází David Krčmář.
     
    73
    Po zákroku zůstal ležet na zemi Radwan, kterému se na nohy moc nechtělo. Nakonec mu byl obstříkán kotník a bude moci zůstat v utkání.
     
    72
    Do pokutového území Sparty letěl další centr, ale hostující obránci si s ním nakonec dokázali poradit. Přesto jsou u míče i nadále hráči v bílém.

    Denisa Józsová

    Branky: 26. Procházka, 45. Procházka, 49. Košek, 53. Zabilanský

    Karty:   42. Zabilanský (MBL) – 40. Maksić (SPA)


    FK Mladá Boleslav: Šeda – Klíma, Rudzan, Sus (74. Krčmář), Košek, Dohnalík (60. Vejr), Hubínek, Procházka, Zabilanský, Kopa, Glöckner (C).
    Náhradníci: Vejr, Krčmář, Vrána.

    AC Sparta Praha: Vorel – Pavlík, Maksić (77. Tasić), Ristić (67. Penc), Burda, Palečko, Špaček (C), Alexandr, Čajkovský, Mustedaganić, Radwan.
    Náhradníci: Penc, Tasić, Bačkovský.

    Rozhodčí: Orel – Arnošt, Vodrážka
    ocianews.com