Rakousko – Slovensko 2:4 (kon.) | J. Korea – Lotyšsko 0:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 5:4 (1:0 po s.n.)
Finsko – Norsko 7:0 (kon.)
konec
Jižní Korea
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Lotyšsko
Úterý 08.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 16 – 39 (18:41:04)
     
    Je konec! Lotyšsko s naprostým přehledem zvládlo roli favorita a vítězí v dnešním utkání s Jižní Koreou vysoko 5:0! Lotyši po celou dobu kralovali a nedali soupeři šanci. Korejce dnes brzdila nedisciplinovanost. Lotyšsko si v dnešním střetnutí zahrálo devět přesilových her a dvě z nich dokázalo využít. Jedinou kaňkou na lotyšském vítězství je zranění Andrise Džerinše, který ze zápasu odstoupil už v první třetině. Jižní Korea tak nadále čeká na první bod, zatímco Lotyšsko bude bojovat o postup do čtvrtfinále!
     
    Konec zápasu.
    59:59 Roberts BUKARTS - 0:5
     
    59:59
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši tři desetiny před koncem utkání přidávají pátou branku! Favorit svého soupeře zcela rozebral! ROBERTS BUKARTS stál na správném místě a s naprostým přehledem uklidil puk do odkryté branky! Asistence: Rodrigo Abols, Miks Indrašis.
     
    59:15
    Lotyši se drali za odraženým kotoučem, ale Jong-čon I se obětavě vrhl proti kotouči a vyhodil jej za modrou čáru. Duel se už pouze dohrává.
     
    58:54
    Michael Swift je na konci utkání velmi frustrovaný a vrací se na trestnou lavici. Tentokrát dostává dvě minuty za krosček.
     
    58:43
    Jižní Korea hraje v plném počtu.
     
    58:06
    Rodrigo Abols nahodil puk od modré čáry. Před brankou jeho pokus ještě tečoval Rihards Bukarts, ale puk se od jeho hole odrazil mimo tři tyče.
     
    57:43
    Elvis Merzlikins nyní raději schoval vysoké nahození do lapačky. Lotyšský brankář tak přerušil hru a je velmi blízko k zapsání čistého konta.
     
    57:15
    Won-čong Kim vyvezl puk do středního pásma a snažil se jej nahodit za branku Lotyšska, jenže trefil prvního soupeřova hráče před sebou.
     
    56:43
    Michael Swift už to tentokrát přehnal a je vyloučen! Korejský hráč dostává dvě minuty za sekání.
     
    56:37
    Michael Swift napadal rozehrávku soupeře. Swift sice na puk nedosáhl, ale brankáře lotyšské reprezentace počastoval pěknou ledovou sprškou.
     
    56:15
    Balcers hledal přihrávkou před branku právě Jevpalovse, ale před druhým jmenovaným kotouč na poslední chvíli tečoval jeden z obránců.
     
    55:40
    Jevpalovs jel sám na korejského brankáře, snažil se jej rozhodit klamavým pohybem ramen, jenže Matt Dalton předvedl další super zákrok!
     
    55:10
    Won-čon Kim bekhendem hledal Younga, jenže tomu kotouč uzmul Balcers a projel s ním za modrou čáru. Jeho rána z úhlu však nebyla přesná.
     
    54:17
    Vitalijs Pavlovs sice projel do útočného pásma, jenže byl příliš rychlý a projel do ofsajdu. Vhazovat se nyní bude ve středním pásmu.
     
    54:03
    Cibulskis nahodil puk ze středního pásma. Jeho prudké nahození minulo korejskou branku a kotouč pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    53:10
    Michael Swift o sobě dal vědět ostrým zákrokem na Rihardse Bukartse a ostrým zákrokem jej poslal k zemi. Rozhodčí ale nechává pokračovat ve hře.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 12. Meija (Rubins), 19. Keninš (Balcers, Abols), 29. Roberts Bukarts (Karsums, Sotnieks), 42. Balcers (Indrašis, Abols), 60. Roberts Bukarts (Abols, Indrašis)


    Jižní Korea: Dalton (Song-če Pak) – Plante, Hjon-ho O, Ton-ko I, Regan, Young, Won-čon Kim, Jong-čon Seo – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Radunske, Min-Ho Čo, Swift – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Jin-Hui Ahn – Čong-u Čon, Sang-u Šin, U-sang Pak – Won-čong Kim.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Galvinš, Cibulskis, Balinskis, Sotnieks, Rubins, Freibergs, Zile – Roberts Bukarts, Džerinš, Indrašis – Karsums, Abols, M. Redlihs – Keninš, Pavlovs, Balcers – Razgals, Jevpalovs, Rihards Bukarts – Meija.

    Rozhodčí: Lemelin, Mayer – Kilian, Vanoosten
    ocianews.com