Guingamp – Marseille 3:3 (kon.)
konec
EA Guingamp
3:3 (1:2)
Olympique Marseille
Pátek 11.05.2018, 20:45 • Stade de Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:15. (22:43:49)
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas sedmatřicátého kola končí nerozhodným výsledkem 3:3.

    Bleskový start hostující celku završil úvodní brankou po vynikajícím centru Thauvina Valere Germain. Druhou branku přidal v patnácté minutě právě kapitán Marseille Florian Thauvin a s Guingampem to nevypadalo nejlépe. Domácím se ale podařilo stabilizovat hru a byli odměněni snížením v samotném závěru poločasu. Po Briandově střele do břevna se jako první dostal k dorážce Clément Grenier. V začátku druhé půli byli výrazně aktivnější domácí fotbalisté. Po odpískání ruky Lucase Ocampose a proměněné penaltě bylo bleskově vyrovnáno. Následně musel Steve Mandanda hasit brejk Brianda, hostující brankář po faulu vyfasoval červenou kartu a kopala se další penalta. Tu bez potíží proměnil Jimmy Briand a Guingamp šel dokonce do vedení. Marseille se ale podařilo i v deseti srovnat krok po šťastné teči Thauvina v pokutovém území. Strhující závěr už branku nepřinesl a tak si oba týmy připisují do tabulky po bodu.

    Bod je pro Marseille velká ztráta! V boji o druhou pozici dnes musel tým kolem kapitána Thauvina jednoznačně vyhrát, aby měl ještě šanci přeskočit Lyon s Monakem. Po remíze však zůstává na čtvrté příčce a bude čekat na zaváhání soupeřů v sobotních duelech.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Yannis Salibur mohl v páté minutě nastavení rozhodnout, ale Boubacer Kamara udržel na brankové lajně nerozhodný stav
     
    90+5
    Také Guingamp měl jednu z posledních rozehrávek rohového kopu. Po neskutečném závaru před Pelém pálil Salibur, Pelé už byl překonán, ale na brankové lajně ho dokázal zastoupit neskutečným zákrokem Kamara.
     
    90+4
    Marseille mělo k dispozici ještě jednu rozehrávku volného přímého kopu. Dlouhý pas do vápna ale bezpečně odpravil od Johnssona Coco.
     
    90+3
    Strhující závěr pokračuje. Po Saliburově centr pálil z druhého doteku Briand, který ale těsně minul branku Yohanna Pelého.
     
    90+2
    Florin Thauvin mohl završit hattrick. Hostující kapitán utekl po levé straně, ale neměl tolik sil jako obránci. Kerbrat se k němu na poslední chvíli dokázal stáhnout a rozhodit natolik, že Thauvin pálil hodně mimo.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Tlak Marseille pokračuje! Bouna Sarr centroval do vápna, našel přesně ve spolupráci střídajících hráčů Njieho, který ale hlavičkoval jen mimo tři tyče.
     
    89
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Étienne Didot, přichází Moustapha Diallo.
     
    89
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Lucas Deaux, přichází Yannis Salibur.
     
    88
    Hned pět rohových kopů v krátkém čase rozehrával hostující celek. Sanson opět nebezpečně hledal v pokutovém území Thauvina. Ten ale pálil jen do obránce před sebou.
     
    87
    Marseille tak muselo rozehrávat hned dva rohové kopy po sobě jen v devíti hráčích. Sanson nebyl v dobré pozici, ale dokázal pro svůj tým získat další roh.
     
    86
    Sarr má problémy s levým ramenem. Lékaři hostujícího týmu se snaží dát záložníka Marseille dohromady, ale zatím to nevypadá nejlépe.
     
    85
    Marseille povzbudila vyrovnávací branka. Hosté dokonce myslí znovu na útok. Po rohovém kopu a zmatcích před Johnssonem musel vše řešit až Sorbon na brankové lajně.
     
    84
    Péle musel řešit další problémy. Grenier sice přetáhl balon, tak že se ho Briand nemohl dotknout, ale centr mířil na zadní tyč a hostující brankář musel předvést povedený zákrok.
    82. Florian THAUVIN - 3:3
     
    82
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok pro domácí! Marseille se nemohlo ve druhém poločase usadit ani na útočné polovině, ale nyní po náhodné akci srovnává stav i v deseti hráčích. Bouna Sarr se štěstím odcentroval do vápna, FLORIAN THAUVIN předskočil obránce a usměrnil balon ke vzdálenější tyči.

    Vít Schück

    Branky: 43. Grenier, 53. Grenier (pen.), 70. Briand (pen.) – 3. Germain (Thauvin), 15. Thauvin (Ocampos), 82. Thauvin (B. Sarr)

    Karty:   22. Grenier (GUG), 56. Sorbon (GUG)   68. Mandanda (OMA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:15.
    EA Guingamp: Johnsson – Eboa Eboa, Kerbrat, Sorbon, Ikoko – Didot (89. Diallo), Deaux (89. Salibur) – Benezet (80. Coco), Grenier, Thuram – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Martins Pereira, Diallo, Blas, Giresse, Salibur, Coco.

    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Sertic, Kamara, Amavi – Anguissa, Maxime López (66. N'Jie) – Thauvin (C), M. Sanson, Ocampos (74. B. Sarr) – Germain (69. Pelé).
    Náhradníci: Pelé – Bedimo, Abdennour, N'Jie, Sari, B. Sarr, Rocchia.

    Rozhodčí: Delerue – Rahmouni, Danizan
    thejrc.org