Ostrava – Liberec 1:1 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.) | Plzeň – Slovácko 1:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 12.05.2018, 16:15 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • HET liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký den a u dalších online přenosů na počtenou. (18:14:18)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 48% – 52%
    Střely na bránu: 2 – 5
    Střely mimo: 7 – 6
    Rohy: 5 – 4
    Fauly: 14 – 22
     
    Je dobojováno. Hostující celek byl v úvodním poločasu lepším mužstvem a také za to přišla zasloužená odměna. V nastaveném čase proměnil Coufalovu přihrávku ve vedoucí branku Oscar a Baník šel tedy do druhé půle s jednobrankovou ztrátou a navíc bez zraněného Milana Baroše, který hřiště opustil již ve 21. minutě.
    Do druhého poločasu ovšem vstoupili lépe domácí a také se dočkali zaslouženého vyrovnání. Po několika slibných šancí se nakonec trefil po přihrávce Martina Filla Tomáš Poznar. Ostrava se následně snažila v ofenzivní činnosti přidat druhý zásah, ale to se jí nakonec nepodařilo. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 1:1, díky kterému Ostrava odskočila na rozdíl jednoho bodu Karviné, která však má k dobru zápas v Jablonci. Naopak Liberec si touto ztrátou pořádně zkomplikoval boj o evropské poháry.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zdeněk Folprecht ještě dostává žlutou kartu za předchozí zákrok na Martina Filla a utkání je u konce.
     
    90+3
    Hosté před Diopem zahráli míč raději až k Hladkému a vypadá to, že se v tomto zápase již nic nestane.
     
    90+3
    Jenže Liberec z ní zahrozit nedokázala a byl mu následně odpískán ofsajd. Rozehrávat tak může Jan Laštůvka.
     
    90+2
    Liberec se v nastaveném čase tlačí za druhou brankou. Střela z pravé strany se neujala, ale Slovan má další možnost z přímého kopu po ruce Pazdery, který navíc vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Karafiát si poté postavil míč ke střele ze standardky, avšak tu poslal vysoko nad Laštůvkovu bránu. Domácí brankář si tak již staví balón k odkopu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuta nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Tohle již vypadalo pro Baník slibně. Jenže místo přihrávky na levou stranu na úplně volného Filla směřoval míč na Diopa, který se nacházel v ofsajdovém postavení.
    89. Diop po chybě hostujícího brankáře netrefuje branku.
     
    89
    Velkou chybu Hladkého Baník netrestá! Špatný odkop vyběhnutého hostujícího brankáře chtěl potrestat střelou do prázdné brány Dame Diop, který ovšem v tísni minul bránu Liberce.
     
    88
    Mikulův přetažený centr se dostal až na pravou stranu k Coufalovi, od nějž se nakonec míč odrazil do autu po souboji s Denisem Granečným.
     
    87
    Další Jiráskův centr směřoval na zadní tyč. Hladký jej vyboxoval na rohový kop, ze kterého však Baník zahrozit nedokázal.
     
    86
    Po centru se de Azevedo na zadní tyči tlačil k zakončení. Jenže místo míče trefil jen Havelku. Hra však pokračovala a hosté posléze faulovali na pravé straně a budou se muset opět bránit.
     
    85
    Na následný centr špatně vyběhl Hladký a vše musel hasit z pohledu Liberce na zadní tyči Vladimír Coufal, jenž míč hlavičkoval na roh.
     
    84
    Velmi zbytečný faul hostů na pravé straně přímo před zraky pomezního sudího na Diopa vyústil v další standardku Baníku.
     
    83
    Na pravé straně se po centru již Pazdera nedostal, ale Ostrava může po dvou odkopech Laštůvky znovu útočit. Bartl fauloval Martina Filla, který se velmi těžko zvedá z trávníku.
     
    82
    Coufal tentokrát ustrážil v dalším souboji Granečného, ale Baník přesto zůstane u míče poté, co byl na půlce faulován Jiří Fleišman.
     
    82
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Daniel Bartl.
     
    81
    De Azevedův centr stačil vyboxovat na malém vápně Hladký a Liberec se po chvíli opět řítil do protiútoku. Laštůvka posléze velmi dobře vyběhl a chytře pustil míč do zámezí.
     
    80
    Coufal si nyní pomohl rukou v souboji s Granečným. Ačkoliv se to hostujícímu kapitánovi nelíbí, tak Baník bude zahrávat standardku z levé strany.
     
    80
    Mikula posléze skvěle odhlavičkoval míč do zámezí po nákopu Baníku. Ten však zůstane u míče a bude vhazovat.
     
    79
    Pazderovi s Granečným nakonec vypomohl Šindelář, jenž odkopl míč do bezpečí. Následně jej ovšem opět ztratil de Azevedeo nepřesnou přihrávkou na půli hřiště.
     
    78
    Václav Pilař ovšem svou ranou trefil jen Jiráska ve zdi Ostravy, od kterého se míč odrazil na další roh Liberce.
     
    77
    Procházka byl nyní pozdě v souboji s Pilařem a po střetu je pískána zajímavá standardní situace pro Liberec ze zhruba pětadvaceti metrů.
     
    76
    Ostravští stopeři nyní vyhráli dva důležité hlavičkové souboje ve vápně a nakonec po souboji Filla s hostujícím hráčem budou vhazovat Slezané.
     
    75
    Pulkrab sice odstavil od míče Procházku, ale celou situaci z pohledu Baníku vyřešil Martin Šindelář, jenž balón odkopl do zámezí.
     
    74
    Jirásek se po přihrávce Granečného snažil zrychlit hru pasem do vápna. Ten ovšem v pohodě dostala do bezpečí liberecká obrana.
     
    73
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Denis Granečný.
     
    72
    Slibně se rozvíjející brejk Liberce pokazil Pilař svým centr, který na přední tyči sebral Jan Laštůvka, jenž okamžitě zahajuje další akci Baníku.
     
    71
    Coufalův centr zprava našel pouze hlavu Šindeláře a Liberci je posléze pískán faul na pronikajícího Martina Filla.
     
    70
    Další akce hostů je zastavena praporkem pomezního sudího, který odmával těsný ofsajd Václava Pilaře po přenesení na levou stranu.
     
    69
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Oscar, přichází Petr Ševčík.
     
    68
    A teď už zase Baník. Fillův centr ovšem Liberec odvrátil a následnou nabídku sebral do rukavic Hladký, který se ještě dostal do kontaktu s Poznarem, avšak celý souboj se obejde bez karetního napomenutí.
     
    67
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Miloš Bosančić, přichází Zdeněk Folprecht.
     
    67
    A Slovan také vystrkuje růžky! Z ojedinělé akce ve druhém poločasu pálil po přihrávce zleva Havelka, avšak Laštůvka dokázal jeho ránu vyrazit a následně je hostům pískán ofsajd.
     
    66
    Jenže následný centr doletěl přesně do rukavic brankáře Hladkého, jený okamžitě posílá své spoluhráče do protiútoku.
     
    65
    Zatím se potvrzuje, že Liberci druhé poločasy příliš nevycházejí a nyní se zuby nehty brání tlaku Ostravy. Navíc bude Baník rozehrávat další rohový kop.
    64. Poznar v šanci!
     
    64
    Nyní však mohl ostravský útočník svůj předchozí faul odčinit druhým gólem! De Azevedo skvěle obral o míč soupeře na levé straně a poté hledal na hranici šestnáctky právě Poznara, který levačkou minul levou tyč liberecké brány.
     
    63
    Následuje první žlutá karta pro Baník. Tu viděl za zákrok u lajny Tomáš Poznar.
     
    62
    A další nebezpečný atak domácích! Z pravé strany proletěla přihrávka napříč vápnem, ačkoliv se po něm natahovali Poznar a spol. Nakonec zakončoval a zadní tyči ve skluzu de Azevedo, jenž v těžké pozici minul bránu.
    61. Diop v šanci, ale není to branka Ostravy!
     
    61
    Ostrava se tlačí za vedoucím gólem! Nyní pálil velmi pohotově z pravé strany vápna Dame Diopa, ale jeho střela nakonec lízla pouze horní síť.
     
    61
    Šindelářův smělý průnik středem hřiště končí až dobrým zásahem Václava Pilaře, který ve skluzu nepustil přihrávku na Pazderu.
     
    59
    Opět aktivní de Azevedo na levé straně. Tentokrát se však po Fleišmanově přihrávce k míči nedostal, jelikož před ním dobře zasáhl Vladimír Coufal.
     
    58
    Velmi povedená akce Baníku! De Azevedo na levé straně prostrčil míč Hrubému do pokutového území, který svou přihrávkou oslovil na přední tyči Dame Diopa, jenž svým zakončení jen těsně minul Hladkého bránu.
     
    57
    Jirásek velmi dobře získal míč, avšak poté zbrzdil rychlý kontr Ostravy, což je pro domácí velká škoda, jelikož byli ve velkém počtu na útočné polovině.
     
    56
    Václav Pilař si následně navedl míč velmi typicky do středu hřiště na pravou nohu, avšak poté bránu Laštůvky vysoko přestřelil.
     
    56
    Jirásek posléze ostře dojel Mikulu, ačkoliv zahrál nejprve míč. Nicméně se bude kopat proti bráně Ostravy.
     
    55
    Baník je očividně povzbuzen vyrovnávacím gólem a málem se po šikovné akci středem hřiště dostal k další tutovce. Na poslední chvíli ovšem dobře zakročila liberecká obrana.
     
    54
    Následně se snažil opět o útočnou aktivitu Liberec, ale Ostravané se dokázali ubránit a navíc budou moci vhazovat.
    52. Tomáš POZNAR - 1:1
     
    52
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava je na nohou, jelikož Baník srovnává skóre zápasu! Pří rychlém ataku domácích již mohl z hranice vápna pálit de Azevedo, ale ještě prostrčil míč na Martina Filla, jenž se dokázal probít do pravé strany šestnáctky, odkud našel přihrávkou před prázdnou bránu TOMÁŠE POZNARA, jenž již měl situaci velmi snadnou.
     
    51
    Tomáš Poznar se následně snažil dostat přes Mikulu k míči, avšak nakonec je po jejich vzájemném střetu pískán faul ostravského hráče.
     
    50
    Po kombinaci Bosančiće s Mikulou a míč již ocitl za postranní lajnou, z čehož resultuje vhazování pro Baník.
     
    49
    Tomáš Poznar se rychle hnal za prodlouženým míček do pokutového území, ale Kačaraba nakonec ustrážil balón v cestě do zámezí před domácí forvardem.
     
    47
    Fillo si sice míč dobře zpracoval na prsa, ale při následné kličce jej o něj čistě připravil liberecký Mikula.
     
    46
    Tomáš Poznar se ihned probíjel směrem vpřed, ale nakonec jej zezadu poslal k zemi Kačaraba. Další souboj této dvojice následoval po standardce v pokutovém území, po které nakonec míč sebral do rukavic brankář Hladký.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází Milan Jirásek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:16.
     
    První půle je minulostí. V jejím průběhu byl lepším týmem hostující Liberec, který se v průběhu poločasu jen zastřeloval. Ostrava prakticky po jeho většinu toho moc nepředvedla, ale vše se změnilo v samotném závěru. Ve druhé minutě nastavení šokoval Liberec ostravské publikum přesnou přihrávkou Coufala, kterou proměnil ve vedoucí gól Oscar. Hned vzápětí mohl srovnat Dame Diop, jenže ten hlavou Hladkého nepřekonal. Ostrava tedy po pětačtyřiceti minutách prohrává 1:0 a navíc bude dohrávat zápas bez Milana Baroše, který byl ve 21. minutě vystřídán kvůli zranění.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Na následný centr si Hladký dobře vyběhl a dokázal míč vyboxovat a vypadá to, že se již v této části nic nestane.
    45+3. Hladký zabránil vyrovnávací brance!
     
    45+3
    A rázem mohlo být vyrovnáno! Na parádní centr do vápna si naběhl Dame Diop, jenž hlavou zakončoval o zem. Ležící Hladký však jeho pokus vyškrábl na rohový kop.
    45+2. OSCAR - 0:1
     
    45+2
    Liberec právě vstřelil branku!
    A v závěru přichází šok pro domácí! Wisnerův centr odpálil Procházka jen k Vladimíru Coufalovi, který přesnou přihrávku z první oslovil na hranici malého vápna OSCARA, jenž pohotovou ranou prostřeluje Laštůvku.
     
    45+2
    Baník se v nastaveném čase usadil před vápnem Liberce, ale Hrubého rána byla sražení hostující obranou.
     
    45+1
    V prvním poločase nastaví sudí tři minuty.
     
    45
    Fillo poté ztratil míč na své polovině a Václav Pilař velmi ostrou ranou prověřil Jana Laštůvku, který ovšem ukryl balón bezpečně ve svých rukavicích.
    44. Pozna se ocitl ve velké šanci, ale zamířil těsně nad branku.
     
    44
    Sotva dopíšu poslední příspěvek, tak se domácí dostali k první slibné šanci! De Azevedo z levé strany našel na hranici vápna Poznara, jenž si míč rychle zpracoval, ale nakonec zamířil těsně nad hostující bránu.
     
    43
    Pomalu se nám blíží konec první půle. Baník v ní prakticky nic nepředvedl směrem dopředu a nevede se mu příliš ani kombinace. V obou směrech je zatím lepší Liberec.
     
    42
    Hlinka poté u středového kruhu poslal k zemi skluzem Oscara, čímž zastavil rodící se atak Liberce. Vše se obejde bez karetního napomenutí.
     
    41
    Liberec znovu pospíchal rychle do brejku. Jenže zleva nedokázal přesně odcentrovat a vpřed mohl posléze postupovat Hrubý. K němu se však dobře vrátil Wiesner, od nějž šel nakonec míč do zámezí.
     
    40
    De Azevedo posléze dobře zapracoval v defenzívě a poslal hlavou malou domů brankáři Laštůvkovi, který může v poklidu rozehrát.
     
    39
    Baníkovská obrana byl poté poměrně dost otevřená a již do ní spěchal s dalším kontrem Vladimír Coufal. Hostující kapitán se rozhodl ke střele ze střední vzdálenosti, jehož dělovku schytal Jiří Fleišman, který musí být následně ošetřen.
    38. Žlutá karta, kdy Pulkrab loktem zasáhl Procházku.
     
    38
    Vzápětí přichází druhá žlutá karta utkání. Vidí ji liberecký Matěj Pulkrab, jenž zasáhl při hlavičkovém souboji Procházku loktem do obličeje.
     
    37
    Nedovolený zákrok se píská také na protější polovině hřiště. Provinil se Dame Diop a rozehrávat tak může gólman Hladký.
     
    36
    Bosančićovi se centr ovšem vůbec nepovedl a míč skončil až na protější tribuně. Liberci byl navíc pískán útočný faul a bude se tak kopat proti bráně Slovanu.
     
    36
    Na druhé straně dobře zapracoval Fleišman, který nepustil k centru Pilaře. Liberec však rozehraje dalšího rohový kop.
     
    35
    Dobrá myšlenka od Hrubého, který vyslal kolmici za obranu hostů. Diop ovšem jeho záměr vůbec nepochopil a míč tak skončil až za brankovou čarou.
     
    34
    Pilař posléze špatnou přihrávkou poslal domácí do rychlého protiútok, avšak Diop celou akci trochu zbrzdil a následně navíc Poznar úplně pokazil svůj centr.
     
    33
    De Azevedův přeražený centr Ostravané již nezasáhli na hrací ploše a následuje odkop od liberecké brány.
     
    32
    Fleišman byl nyní sice v obležení tří protihráčů, ale nakonec se mu přeci jen podařilo vybojovat další rohový kop.
     
    30
    Baník však po dalším centru neuspěl a do kontru uháněli opět hosté. Oscar si zpracoval míč na hranici šestnáctky, ale střela se mu vůbec nepovedla. Jan Laštůvka poté důrazně vysvětluje svým spoluhráčům, že takhle to prostě nepůjde.
     
    29
    Wiesner šel poté velmi nebezpečně do skluzu proti Hrubému a dokonce si při něm sám ublížil. Navíc od sudího vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    27
    Tak to byla tutovka pro Liberec! Karafiát se na hranici malého vápna dostal k zakončení, které Laštůvka bravurně vyrazil. Míč se však od Mikuly odrazil opět do Laštůvky a balón se nakonec dokutálel těsně vedle tyče.
     
    26
    Slovan se ovšem velmi dobře dokázal ubránit a navíc velmi rychle spěchal do brejku. Nakonec se však domácí stačili vrátit a zablokovat Coufalův centr na rohový kop.
     
    25
    Poznar se na malou chvíli ocitl na obranou Liberce, ale ta jej dokázala vytlačit ven z vápna. Kačaraba poté zbytečně fauloval domácího útočníka, který byl u lajny zády k hřišti, což znamená další nebezpečí pro Liberec.
    24. Pulkrab hlavičkuje po centru Wiesnera!
     
    24
    Nyní velmi dobře zafungovala pravá strana Liberce. Coufal vybojoval zpět míč na Diopovi, načež se Wiesner skvěle zbavil Fleišmana. Na jeho centr si poté naskočil Pulkrab, který svou hlavičku poslal vysoko nad.
     
    23
    Baník se pokusil o rozehrání signálu, ale nakonec byl Fillo na pravé straně příliš obklopen soupeři a byl z toho jen postupný útok. Po následném centru zleva se snažil míč zpracovat ve vápně Poznar, ale byl odzbrojen obranou Slovanu.
     
    22
    Tomáš Poznar se pral jako lev v hloubi pole a nakonec byl přeci jen na jeho osobu odpískán faul. Veškeré dění se tak stěhuje k vápnu Liberce.
    21. Baroš dohrál vinou svalového zranění.
     
    21
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Baroš, přichází Dame Diop.
     
    21
    Milan Baroš se sice vrátil na hřiště, ale vzápětí se hlásí o střídání, což nikdo z domácích nevidí rád.
     
    20
    Ostravský kapitán již v doprovodu lékařů opustil hrací plochu a uvidíme, zda bude moci pokračovat.
     
    19
    Mezitím na trávník usedl Milan Baroš, který se drží někde v oblasti pravého stehna či třísla. To by byla pro Ostravu velmi citelná ztráta.
     
    18
    Dlouhý nákop domácích stoperů nenašel nikoho z ostravských útočníků a míč končí až u Hladkého.
     
    17
    Laštůvka si poté trochu zahrával s rozehrávkou a málem se díky tomu Liberec dostal do šance. Poté se nakonec přeci jen hosté dostali ke střele, ale Wiesnerova rána z velké dálky ohrozila tak maximálně ostravský kotel.
     
    15
    De Azevedo si velmi pěkně narazil s Milanem Barošem, který mu posléze míč vracel do vápna. Na poslední chvíli před brazilským hráčem zasáhla obrana Liberce.
     
    14
    Hosté nyní sice dobře kombinovali na útočné polovině, ale Václav Pilař byl poté chycen v těsném ofsajdu. Hrát tak může opět ostravský Baník.
     
    13
    Ostravané se poté neprosadili středem hřiště, kde se Liberec dokázal bet větších problémů ubránit.
     
    12
    Wiesnerův centr doletěl až na levou stranu po zásahu Pazdery. Odtud hledal Pilař právě Wiesnera, jenž však měl míč příliš na dlouhou nohu a ten tak skončil až v zámezí.
     
    11
    Coufalův dlouhý nákop končí až u Laštůvky, který míč odkopává daleko od své brány před dotírajícím Pulkrabem.
     
    10
    Baník nyní dobře vytlačil svého soupeře až na jeho obrannou polovinu, odkud musí liberečtí zakládat další útočnou akci.
    9. Laštůvka vyrazil střelu Wiesnera!
     
    9
    Výborně to poté napravo udělal Coufal, který stihl balón na hrací ploše velmi snadno obešel nadskakujícího de Azeveda. Liberecký kapitán následně přihrál na hranici vápna Wiesnerovi, proti jehož ráně musel zasahovat Jan Laštůvka.
     
    8
    Vladimír Coufal na zadní tyči míč odvrátil jen na hranici vápna k Hlinkovi, kterému střela vůbec nesedla a v pokutovém území je posléze domácím pískán útočný faul.
     
    7
    Hrubý se na chvíli ocitl osamocen s de Azevedem na pravé straně vápna, odkud se však prvnímu jmenovanému nepodařilo odcentrovat. Nicméně po zásahu liberecké defenzívy je z toho roh pro Baník.
     
    6
    Mikula posléze poslal k zemi Martina Filla a Baník tak mohl rozehrávat přímý volný kop. Po Fleišmanově nepovedeném centru vznikla ve vápně Liberce menší skrumáž, kterou hosté vyřešili včasným odkopem.
     
    5
    Následný pas na Pilaře byl příliš dlouhý a míč se nakonec ocitl až u Jana Laštůvky, který tak může rozehrávat.
     
    4
    Oscar se velmi dobře vyhnul ofsajdové pasti na pravé straně, odkud se také vřítil do pokutového území Ostravy. Svou zpětnou přihrávku ovšem našel jen kopačky domácích fotbalistů.
     
    3
    Pazdera po roztáhnutí hry servíroval centr do vápna. Jeho nabídka byla ovšem příliš přetažená a ani de Azevedo nedokázal na míč na zadní tyči dosáhnout.
     
    2
    Šindelář si nyní počínal výborně ve vzdušném souboji. Přes stopera Baníku se nedokázal k míči dostat Matěj Pulkrab.
     
    1
    Nepřesná přihrávku Oscara ve středu hřiště sebrali domácí, jenže de Azevedovi nakonec uskočil míč do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice sudích právě přivádí aktéry zápasu na hrací plochu a za malou chvíli začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, R. Hrubý, Hlinka, de Azevedo – Baroš (C), Poznar.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Diop, Azackij, Jirásek, P. Breda, Stáňa.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Kačaraba, Karafiát, Mikula – Bosančić, Havelka – Wiesner, Oscar, Pilař – Pulkrab.
    Náhradníci: Nguyen – Breite, Folprecht, Köstl, Ševčík, Bartl, Kerbr.

    Rozhodčí: Franěk – Arnošt, Pochylý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední dvě vzájemná utkání

    18.11.2017 Liberec – Baník 2:1
    23.4.2016 Baník – Liberec 0:2
     
    FC Slovan Liberec

    Liberci se v uplynulých týdnech nedaří a boj o poháry se mu tak trochu vzdálil. Aktuálně sídlí na 6. místě se 42 body a pětibodovou ztrátou na pátý Jablonec.
    Slovan navíc z posledních pěti zápasů čtyřikrát prohrál a jednou remizoval a téměř měsíc a půl tedy čeká na výhru. Dnes má v Ostravě tak o motivaci postaráno.
    Na hřištích soupeřů se Liberec představil ve třinácti střetnutích, ze kterých vytěžil 17 bodů. Právem mu tak náleží 6. příčka v tabulce venkovních celků.

    Posledních pět utkání

    5.5.2018 Liberec – Jihlava 1:3
    29.4.2018 Jablonec – Liberec 2:0
    22.4.2018 Liberec – Slavia 0:0
    14.4.2018 Dukla – Liberec 2:0
    7.4.2018 Liberec – Teplice 1:2

    Nejlepší střelec

    Matěj Pulkrab 9
     
    FC Baník Ostrava

    Baník se po minulém kole ocitl po dlouhé době mimo sestupové pozice a tři zápasy před koncem mu patří 14. místo se 26 body. Na záda mu sice dýchá o skóre horší Karviná, ale situaci mají Slezané již ve svých rukou. Navíc mohou stíhat i soupeře před sebou, kteří jsou v těsném kontaktu s ostravským klubem.
    Za dalším úspěchem Slezany jistě požene i výborné publikum. Před ním Ostrava neprohrála poslední čtyři duely a celkově jí v tabulce domácích týmů náleží 13. příčka se ziskem 18 bodů.
    Bohumil Páník bude mít navíc k dispozici kompletní kádr. Jedinou výjimkou je zraněný brankář Martin Šustr.

    Posledních pět utkání

    5.5.2018 Mladá Boleslav – Baník 0:0
    28.4.2018 Baník – Sparta 3:2
    21.4.2018 Sigma – Baník 1:0
    14.4.2018 Baník – Bohemians 2:0
    7.4.2018 Zlín – Baník 0:2

    Nejlepší střelec

    Milan Baroš 9
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 28. kola HET ligy mezi Baníkem Ostrava a Slovanem Liberec. Zápasu začíná v 16:15 a u jeho sledování Vám přeji hezkou zábavu.

    Radomír Fukala

    Branky: 52. Poznar (Fillo) – 45+2. Oscar (Coufal)

    Karty:   63. Poznar (OVA), 90+2. Pazdera (OVA) – 29. Wiesner (LIB), 38. Pulkrab (LIB), 90+3. Folprecht (LIB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:4. Fauly: 14:22.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, R. Hrubý, Hlinka (46. Jirásek), de Azevedo – Baroš (C) (21. Diop), Poznar (73. Granečný).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Diop, Azackij, Jirásek, P. Breda, Stáňa.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Kačaraba, Karafiát, Mikula – Bosančić (67. Folprecht), Havelka – Wiesner, Oscar (69. Ševčík), Pilař (82. Bartl) – Pulkrab.
    Náhradníci: Nguyen – Breite, Folprecht, Köstl, Ševčík, Bartl, Kerbr.

    Rozhodčí: Franěk – Arnošt, Pochylý

    Diváci: 10155
    thejrc.org