Amiens – Méty 2:0 (kon.) | Angers – Nantes 0:2 (kon.) | Bordeaux – Toulouse 4:2 (kon.)
Lille – Dijon 2:1 (kon.) | Monaco – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Montpellier – Troyes 1:1 (kon.)
Nice – Caen 4:1 (kon.) | PSG – Rennes 0:2 (kon.) | Štrasburk – Lyon 3:2 (kon.)
konec
AS Monaco
1:0 (0:0)
AS Saint-Étienne
Sobota 12.05.2018, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Ligue 1 na počtěnou. (22:56:58)
     
    Je za námi utkání, která tak trochu šťastně vyhrávají domácí. Viděli jsme vyrovnanou bitvu, až v posledních deseti minutách byli aktivnější a lepší domácí. Ti berou tři body díky penaltě v první minutě nastavení, kterou vstřelil Fabinho.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rachid Ghezzal udělal naprostou blbost. Po ukončení utkání něco pronesl směrem k rozhodčímu a zbytečně se jej dotýkal. Vidí tak červenou kartu na závěr.
     
    90+4
    Hosté se hnali snad třikrát za obranu Monaca, ale pokaždé byla jejich akce ukončena rázným odkopem. Odehrávají se poslední chvilky utkání, Monaco šťastně vyhraje.
     
    90+3
    Po rozehře se hraje třetí minuta nastavení, což je právě ten čas, který byl sudím nastaven. Díky penaltě ale bude ještě minimálně jedna minuta nad rámec nastavení hrána.
    90+1. FABINHO - 1:0
     
    90+1
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Míč si na svá bedra vzal záložník FABINHO, jenž udělal dva kroky a střelou k pravé tyčce překonal Ruffiera. Hostující brankář udělal pro body vše, ale nakonec to ani tak nestačilo.
     
    90
    Tak tohle je neskutečné! Thomas Lemar z úhlu zakončoval, ale Ruffier jej parádně vychytal. Následně šel domácí křídelník pro dorážku, ale byl faulován a domácí čeká penalta!
     
    89
    Domácí borci zahrávali rohový kop, který ale podle představ nevyšel. Následně se sváděl sprinterský souboj jeden na jednoho za míčem, který zvládl bránící hráč Monaca, jenž si pomohl s brankářem Subašićem.
     
    87
    Monaco začíná být nebezpečné až v momentě, kdy je nejspíše pozdě. Uvidíme, zda ale domácí přecijen něco vymyslí a skórují za pět minut dvanáct.
     
    86
    Poslední minutky tohoto utkání právě probíhají. Saint-Étienne kombinovalo na útočné polovině, ale nic nevymyslelo. Přišel protiútok, který zakončoval přihrávkou na malé vápno Pietro Pellegri. Míč šel Ruffierovi mezi nohy, ale hostující mág díru utěsnil!
     
    84
    Mohla ale přijít odměna na straně druhé. Hosté se dostali do zakončení a hlavička šla k levé tyčce, kam se ještě dvojice hráčů natahovala, ale nedosáhla. Míč tak skončil v zámezí.
    83. Úžasné zákroky Ruffiera!
     
    83
    Byl to právě Thomas Lemar, kdo standardku rozehrál. Jeho pokus Ruffier vyrazil a stejně úspěšný byl také proti dorážce Sylly. Neskutečný dvojzákrok!
     
    82
    Pronikání domácího celku bylo ukončeno faulem na Thomase Lemara. Ten dva zákroky ustál, ten třetí už ustát nešlo. Ze sedmadvaceti metrů tak bude Monaco zahrávat standardku.
     
    80
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Pietro Pellegri.
     
    79
    Nyní to Djibril Sidibé řešil o něco lépe. Dostal míč na pravou stranu vápna a z první míč napálil na branku. Prostor tří tyčí ovšem jen těsně přestřelil a bude se odkopávat od branky Ruffiera.
     
    78
    Thomas Lemar poslal míč do vápna, kde našel Sidibého. Ten se po zaváhání obrany dostával ke kličce. V momentě, kdy už to měl těžké, spadl a chtěl penaltu. Ta mu ale odpískána nebyla.
     
    76
    Jonathan Bamba se prostě rozeběhl a míč napálil, ale to asi nebylo úplně suprové řešení. V americkém fotbalu by se možná prosadil, v tom normální to ale byl počin pouze k pousmání.
     
    75
    Po rohovém kopu přišel ve vzdušném souboji faul Ghezzala a ASSE bude rozehrávat přímý kop z celkem nadějné pozice. Povede se mu vstřelit branku?
     
    74
    Rychlý útok po pravé straně zakončoval v rychlosti Romain Hamouma. Do jeho střeleckého pokusu se ovšem položil bránící hráč, jenž míč srazil na rohový kop.
     
    73
    Více jak sedmdesát minut je minulostí a my stále čekáme na první branku, která dnes asi nepřijde. Hráče obou celků ovšem nepodceňujme, ačkoliv si za celé utkání nic jiného nezaslouží.
    71. Monaco bylo blízko první brance, nakonec ale zabránil bránící hráč
     
    71
    Po exekuci rohového kopu se fanoušci za brankou radovali z branky, ta ovšem nejspíše nepřišla. Hlavička jednoho z hráčů letěla do branky, kde jeden z hostů zabránil výkopem z brankové čáry!
     
    70
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Gabriel Silva, přichází Ole Selnaes.
     
    69
    Těsně před vápnem ASSE leží jeden z hráčů hostujícího celku a protahuje se, jde o Gabriela Silvu, jenž s pomocí lékařů opouští travnatou plochu. Pokračovat se bude rohovým kopem Monaca.
     
    68
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Almamy Touré, přichází Djibril Sidibé.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Marcos Rony Lopes, přichází Rachid Ghezzal.
     
    66
    Následně přišel rohový kop, jenž byl ve vápně zakončován hlavičkou. Balon ovšem skončil nad brankou a píská se odkop od branky Monaca, které bude brzy střídat.
     
    65
    Obrovská šance ASSE na skórování vyšla vniveč! Jonathan Bamba dostal míč na levé straně vápna a po kličce střílel. Jeho pokus ale Subašić skvěle vyrazil!
     
    64
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Paul-Georges Ntep, přichází Romain Hamouma.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Assane Dioussé, přichází Kévin Monnet-Paquet.
     
    63
    Na opačné straně přišel centr z levé strany do vápna. Julien Serrano hledal Syllu již s míčem v autu, rozhodčí si toho ale nevšimli. Sylla následně zakončoval nad branku.
    61. Technická střela Cabelly skončila zákrokem brankáře
     
    61
    Pěkný střelecký pokus obstaral Rémy Cabella. Francouzský středopolař se na hranici vápna odhodlal k technické střele na zadní tyčku, Subašić byl ovšem připraven.
     
    60
    Standardní situace Saint-Étienne byla vyvrcholením dnešní bídy. Jeden z hráčů rozehrával z pravé strany, ale míč branku přeletěl snad o dvacet metrů minimálně.
     
    59
    Na druhé straně byl k zemi poslán Jonathan Bamba a hosté budou mít k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice. Uvidíme, co nám přinese.
     
    58
    Po delší době a menším ošetřování se pokračuje. Monaco se dostalo do střelecké pozice z hranice vápna. Pokus po zemi ale skončil zákrokem pozorného Ruffiera.
     
    55
    Nyní je to nakopávaná z jedné strany na druhou a na šance stále čekáme. Utkání nás zatím dost zklamává. Uvidíme, zda se to v následující půlhodině změní.
     
    54
    Nyní se ve více lidech do vápna dostali hosté, ale zakončit se jim ideálně nepovedlo. Míč skončil v zámezí a pokračovat se bude odkopem od branky Subašiće.
     
    53
    Domácí se nyní po zákroku ve vápně dožadovali penalty, ale rozhodčí utkání hodně rychlým a jasným gestem naznačil, ať se hráč zvedá. Hrajeme dál.
     
    51
    Hosté ovšem nic nevymysleli a přišla protiakce. Youri Tielemans se po kličkách odhodlal ke střele, která byla ovšem Subotićem sražena na rohový kop.
     
    50
    Následně přišel ve středovém kruhu faul jednoho z domácích hráčů, a tak hra bude pokračovat standardní situací hostujícího Saint-Étienne.
     
    49
    Monaco kombinuje před vápnem a pokouší se něco vymyslet, ale jeho snaze chybí rychlá střela či šikovná přihrávka. Finální fázi ovšem postrádají oba celky.
     
    47
    Assane Dioussé unikal podél levé lajny a pokoušel se prostrčit míč na pronikajícího spoluhráče. Tomu se ale míč na hřišti zachytit nepovedlo a pokračuje se odkopem od branky.
     
    46
    Domácí se hned hnali do útoku, ale ve středu hřiště přišel faul. Monaco tak bude rozehrávat standardní situaci z půlící čáry. Uvidíme, co se jim povede vymyslet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi nudný první poločas, který nenabídl téměr nic. Brankáři moc práce neměli a hrálo se spíše ve středu travnaté plochy. Nejspíše jsme od utkání francouzské špičky čekali více .Snad nás druhý poločas příjemně překvapí a nabídne toho mnohem více.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hraje se první nastavená minuta a domácí se odhodlali k ještě jednomu střeleckému pokusu. Lemar to zkoušel zajímavě, ale pokus nebyl přesný. Míč skončil vedle branky.
     
    45
    Centr našel na zadní tyčce důrazného Kamila Glika, jenž na hranici malého vápna zakončoval jen těsně vedle branky. Vše bylo s faulem, a tak byl všechen rozruch zbytečný.
     
    44
    V posledních chvilkách prvního poločasu uvidíme ještě jednu standardní situaci. Po faulu nějakých třicet metrů od branky se budou něco pokoušet vymyslet fotbalisté Monaca.
     
    43
    Aktivní Loïc Perrin se dostal k míči před vápnem a viděl vyběhnutého brankáře Monaca. Střelou pod víko se jej pokoušel nachytat na hruškách, ale nakonec trefil jen horní síť.
     
    42
    Hosté se přecijen dostali do útoku a vybojovali rohový kop z levé strany. Míč vletěl do malého vápna, kde ovšem nikdo v zeleném nebyl. Subašić se balonu zmocnil a rozehrává.
     
    41
    Kévin Théophile-Catherine následně u levé lajny přistrčil jednoho z domácích a po odpískání míč odkopl do mantinelu u hřiště. Vysloužil si žlutou kartu.
     
    40
    Monačtí fotbalisté začínají být aktivní. Hostující obrana nyní odvrátila centrovaný míč na zadní tyčku, následná střela šla do autu a opět se bude odkopávat.
     
    39
    Na centrovaný míč si naskočil Jemerson, jenž míč lepil k pravé tyčce. Kulatý nesmysl ovšem branku minul a ten skončil v autu. Pokračovat se bude odkopem z nohou Ruffiera.
     
    38
    Moussa Sylla se následně dostával do vápna a ve vzdušném souboji se pokoušel zakončovat. Neven Subotić je ovšem dominantní borec a o míč jej připravil. Roh pro Monaco.
     
    36
    ASSE míč hned odvrátilo a následně podél pravé lajny chtělo projít do útoku. Míč byl ovšem zablokován a míč skončil v autu, pokračovat se bude autem hostů.
     
    35
    Následně se domácí dostali do vápna, kde se jim ale zakončit nepovedlo. Julien Serrano následně stál proti dvojici bránícím hráčům a od levé lajny vybojoval standardku.
     
    34
    Šlágr kola nám moc krásného fotbalu nenabízí ani po půlhodině hracího času. Je to směrem dopředu od obou celků jedna velká bída. Hlavně od domácího celku by se nejspíše čekalo více.
     
    32
    Yann M'Vila se následně objevil na zemi poté, co jej měl nohou do hlavy trefit Tielemans. Ten se jej ovšem ani nedotkl, nicméně hra pokračuje standardkou hostů.
     
    31
    První půlhodina dnešního utkání je za námi a my stále čekáme na první střelecký úspěch či nějakou šanci. Aktivnějším celkem jsou hosté, kteří se ale zatím do ničeho nedostali.
     
    29
    Na druhé straně to vyzkoušel z nějakých pětadvaceti metrů João Moutinho. Jeho pokus ale branku minul a skončil pár centimetrů nad. Pokračuje se odkopem.
     
    28
    V rychlém útoku na druhé straně zkoušel zahrozit obránce Gabriel Silva. Ten si naběhl po levé straně do vápna a zasekávačce pálil. Subašić ale jeho pokus do středu branky chytil.
     
    27
    Thomas Lemar už už postupoval sám na brankáře Ruffiera, když mu ale byl odpískán dost těsný ofsajd. Pokračovat se tak bude odkopem od branky hostujícího brankáře.
     
    26
    Opět to po levé straně zkoušeli hosté. Ti hrají jen podél jedné lajny, tu druhou vůbec nezkoušejí. Přihrávka byla nicméně nepřesná a míč skončil v autu.
     
    25
    Po neúspěšné rozehře hostů se domácí fotbalisté hnali do otevřené obrany, do zakončení se ovšem nedostali. Moussa Sylla celou akci vedl, ale nikterak nezakončil.
     
    23
    Následně mohl právě Julien Serrano rozjet další akci svého celku po levé straně. Po přihrávce ale míč zašlápl a ten nešťastně zapadl do autu, pokračuje se autem ASSE.
     
    22
    Thomas Lemar zahrával neúspěšnou standardní situaci po svém. Poslal míč do malého vápna, kde nikdo v červenobílém nebyl. Míč skončil v rukavicích připraveného Ruffiera.
     
    21
    Monaco po nepovedeném výkopu hostujícího brankář kombinuje blízko vápna a pokusí se něco vymyslet. Na levé straně byl totiž faulován obránce Serrano.
     
    20
    Centrovaný míč Bamby od levé lajny našel hlavu pozorného bránícího hráče, akce nicméně pokračovala. Na nadýchaný centr si naběhl Perrin, jenž ale mířil vedle branky.
     
    19
    Po útoku domácích přišla hned protiakce ASSE. Pokus Gabriela Silvy z levé strany byl odvrácen na aut, hned po něm byl stejný hráč faulován. Hosté mají k dispozici standardku.
     
    17
    Následně přišel centrovaný míč z pravé strany do vápna, kde se ale zjevil pozorný Subašić. Domácí brankář si celou situaci pohlídal a míč ukryl v rukavicích.
     
    16
    Domácí fotbalisté stále jen napadají a sledují kombinační hru Saint-Étienne. Monaco nepodává zatím svůj nejlepší výkon a hosté jsou dnes připraveni dost kousat.
     
    15
    Následně se hosté ve středu hřiště pokoušeli něco vymyslet, ale přihrávka na levou stranu nebyla přesná a míč skončil v zámezí. Pokračovat se bude vhazováním Monaca.
     
    14
    Do docela slibné šance se dostávali hosté. Gabriel Silva unikl po levé straně a do vápna předal nadějný míč, Rémy Cabella ale v záklonu střílel jen nad branku.
     
    12
    Následně se domácí dostali k rohovému kopu. Snažení na útočné polovině bylo zakončeno centrem do vápna, kde byl míč odkopnut právě na rohový kop.
     
    11
    Monaco začíná poklidným tempem a směrem do útoku to není ono. Třetí celek Ligue 1 se sice snaží, ale jejich aktivita není nejlepší. Uvidíme, co se jim povede vymyslet v následující akci.
     
    10
    Již uzdravený Mathieu Debuchy se prohnal kolem pravé lajny a pokoušel se přes bránícího hráče vybojovat rohový kop. Právě francouzský bek se ovšem dotkl jako poslední.
     
    9
    Následně se do vápna hnali hosté. Paul-Georges Ntep se dostával do šestnáctky, ale těsně před ním mu byl míč odkopnut do autu. ASSE se v útoku udrží.
     
    8
    Aktuálně probíhá na hřišti ošetřování kolena Debuchyho, který nevypadal vůbec dobře. Po pár sekundách opustil hřiště a Ruffier odkopává z vlastního vápna.
     
    7
    Na druhé straně centroval od levé lajny do vápna obránce Serrano, kterému se ale nepovedlo nikoho najít. Následně zastavil tvrdým zákrokem Debuchyho a vidí žlutou kartu.
     
    5
    Následně postupoval individuálně Rémy Cabella, který si následně naběhl do střelecké pozice. Z nějakých dvaceti metrů zakončoval v běhu, ale branku minul.
     
    4
    Do první akce utkání a vůbec prvního útočného snažení se dostali hosté. Moussa Sylla pronikl po pravé straně a zakončoval. Padající Subotić míč zblokoval a ten se dostal do rukavic připraveného Ruffiera.
     
    2
    Saint-Étienne zatím domácímu celku míč nepůjčilo a stále vidíme jejich kombinační hru. Hosté se ovšem do blízkosti branky Subašiće zatím nedostávají.
     
    1
    Hosté rozehráli a hned se ženou do útoku. ASSE dnes nastupuje v zelených dresech a jejich první snažení je vedeno po levé straně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný sobotní večer všem fanouškům Ligue 1. Na travnaté ploše celku z knížecího státu jsou fotbalisté obou celků, což značí brzký začátek utkání mezi Monacem a Saint-Étienne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – A. Touré, Glik, Jemerson, Serrano – Moutinho, Fabinho – Rony Lopes, Tielemans, Lemar – Moussa Sylla.
    Náhradníci: Sy – Sidibé, N'Doram, R. Ghezzal, Falcao, Mboula, Pellegri.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Subotić, Perrin – Debuchy, Dioussé, M'Vila, Gabriel Silva – Cabella, Ntep – Bamba.
    Náhradníci: Moulin – Pajot, Selnaes, Hamouma, Monnet-Paquet, Berić, Pierre-Gabriel.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani.
     
    AS SAINT-ÉTIENNE (6.)

    Fotbalisté Saint-Étienne mají stále šanci a naději do dalších bojů. Aktuálně ztrácejí dva body na Rennes, které drží poslední postupové místečko do evropských pohárů. Les Verts naposledy po dlouhé době prohráli, na domácím hřišti padli s Bordeaux v poměru 1:3. Nejlepším střelcem celku je s osmi góly Remy Cabella.
     
    AS MONACO FC (3.)

    Monaco v letošní sezóně přišlo o několik strůjců posledního titulu a letos PSG na druhé místo neposlali. Celek z knížeckého státu okupuje třetí pozici s jednobodovou ztrátou na famózně hrající Lyon. Monaco naposledy vyhrálo 2:1 na půdě patnáctého Caenu.V dresu Les Rouge et Blanc opět září kolumbijský snajpr Falcao, jenž letos vstřelil již osmnáct branek.
     
    Krásný den všem nadšencům do francouzské kopané. Předposlední kolo Ligue 1 nabídne šlágr kola, ve kterém se střetnou fotbalisté třetího Monaca, jenž na svém travnatém pažitu vyzvou šesté Saint-Étienne, které bojuje o Evropskou ligu. Souboj na ostří nože startuje ve 21:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Panuška

    Branky: 90+1. Fabinho (pen.)

    Karty:   7. Serrano (ASM) – 41. Théophile-Catherine (SET)   90+4. R. Ghezzal (ASM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:11.
    AS Monaco: Subašić – A. Touré (68. Sidibé), Glik, Jemerson, Serrano – Moutinho, Fabinho – Rony Lopes (68. R. Ghezzal), Tielemans (80. Pellegri), Lemar – Moussa Sylla.
    Náhradníci: Sy – Sidibé, N'Doram, R. Ghezzal, Falcao, Mboula, Pellegri.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Subotić, Perrin – Debuchy, Dioussé (64. Monnet-Paquet), M'Vila, Gabriel Silva (70. Selnaes) – Cabella, Ntep (64. Hamouma) – Bamba.
    Náhradníci: Moulin – Pajot, Selnaes, Hamouma, Monnet-Paquet, Berić, Pierre-Gabriel.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    thejrc.org