Guimarães – Porto 0:1 (kon.) | Boavista – Belenenses 1:0 (kon.)
konec
Boavista FC
1:0 (1:0)
CF OS Belenenses
Sobota 12.05.2018, 21:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Boavista Porto počtvrté v řadě udržela čisté konto a posouvá se v tabulce na sedmé místo, když jediný gól padl už v 19. minutě. Druhá půle měla celkově slabší úroveň, hosté v deseti hráli vyrovnanou partii, ale vyložených šancí bylo oboustranně málo. Fotbalistům Belenenses ještě může zítra pohoršit na konečné dvanácté místo Portimonense. (22:59:30)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední akce Boavisty končí ofsajdem.
     
    90+3
    Zcela mimo dění sedí na trávníku a drží se za koleno domácí brankář Vágner. Rozhodčí běží k němu a pomáhá mu na nohy. Vágnera dělí už jen vteřiny od čtvrté vychytané nuly v řadě.
     
    90+2
    Rychlý brejk Boavisty zakončil silně nepovedeným střeleckým pokusem Ruiz.
     
    90+1
    Mandiang ještě faulem dává hostům možnost rozehrát standardku.
     
    90+1
    Sudí Oliveira nastavuje pouze tři minuty, tedy méně, než kolik trvala samotná dvě ošetření.
     
    90
    Cleylton se přece jen ještě zapojuje do hry, modří jsou v deseti a čas jim utíká rychle, i když se dá čekat delší nastavení kvůli dvěma vleklým ošetřováním.
     
    89
    Simão skončil po svém průniku na zemi, když se nedočkal odpískání faulu, zapojil se vsedě do hry a překvapivě vybojoval míč zpátky, jenže kolmice dopředu nikoho ze spoluhráčů neoslovila.
     
    87
    Po dlouhém přerušení přišel na řadu domácí přímák, na dlouhou nohu se po míči natahoval Simão, ale stačil ho jen posunout před sebe a tam ho sebral čerstvý brankář Fernandes.
     
    86
    José Cleylton de Morais dos Santos opouští hřiště na nosítkách, to je velká nepříjemnost pro Belenenses. Povolené možnosti k vystřídání už vyčerpali a tak hrají v devíti.
     
    84
    Cleylton se zřítil na trávník v křečích, první pomoc mu poskytuje domácí brankář.
     
    83
    Ke střele se ale po standardce hosté nedostali, naopak museli honem rychle zpátky zastavit rychlý brejk, který vedl Renato Santos.
     
    83
    Hosté to stále nevzdávají, Nathanova střela po zemi zpoza šestnáctky byla tečovaná a Belenenses získává roh.
     
    82
    CF OS Belenenses Lisabon mění v posledních minutách sezóny brankáře: Muriel Becker si plácl se svým nástupcem, jímž je Ricardo Fernandes.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Leonardo Ruiz (Boavista Porto).
     
    81
    Ruiz kličkoval v pokutovém území, nevystřelil, nepřihrál a nakonec o míč přišel.
     
    80
    Boavista naposledy střídá: ze hřiště odchází zatím jediný úspěšný střelec Jaílton Alves Miranda Kuca a přichází Aymen Tahar.

    Karel Jedlička

    Branky: 19. Kuca

    Karty:   53. Talocha (BOA), 68. Espinho (BOA), 81. L. Ruiz (BOA) – 27. Pereirinha (BLN), 57. Muriel (BLN), 77. Hanin (BLN)   42. Pereirinha (BLN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 21:12.
    Boavista FC: Vágner – Carraça, Raphael, Robson, Talocha – Mandiang (C), Simão – R. Santos, Espinho (73. L. Ruiz), Kuca (80. Tahar) – Rochinha (56. Mateus).
    Náhradníci: G. Assis – Nuno Henrique, E. Machado, Tahar, Mateus, L. Ruiz, Rui Pedro.

    CF OS Belenenses: Muriel (82. Ri. Fernandes) – Pereirinha, Ahman-Persson, G. Silva (C), Hanin – Saré, Cleylton – A. Sousa (65. Chaby), Fredy, Licá – Maurides (46. Nathan).
    Náhradníci: Ri. Fernandes – A. Geraldes, Sasso, Chaby, B. Dias, Nathan, Caeiro.

    Rozhodčí: Oliveira – Vieira, Cunha
    ocianews.com