Bayern – Stuttgart 1:4 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 3:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 2:6 (kon.)
Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 3:2 (kon.)
Hamburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 4:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
2:6 (1:3)
RB Lipsko
Sobota 12.05.2018, 15:30 • Olympijský stadion, Berlín • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    83
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Maximilian Mittelstädt.
    82. BRUMA - 2:6
     
    82
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté, kterým dnes vychází téměř vše, na co sáhnou, ještě neřekli poslední slovo, pár minut před koncem totiž přidávají už svůj šestý zásah. Tentokráte se jednalo o fotbalovou parádu, kousek za vápnem si totiž míč na pravačku nachystal střídající BRUMA a parádní ranou jej zakroutil přesně do šibenice Jarsteinovy pokladnice.
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Yussuf Poulsen.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Stefan Ilsanker.
     
    68
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Fabian Lustenberger, přichází Per Ciljan Skjelbred.
    64. Salomon KALOU - 2:5
     
    64
    Hertha právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se fotbalisté z Berlína dočkali druhé branky, a alespoň malinko tak zdramatizovávají zbytek dnešního utkání. Nejprve trefil Mathew Leckie pouze horní tyč, o chvíli později přilétl do hostující šestnáctky nadýchaný centr od Plattenhardta, na který si seběhl SALOMON KALOU a nechytatelnou hlavičkou vykřesal pro celek z hlavního německého města jiskřičku naděje.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Ademola Lookman, přichází Bruma.
     
    58
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Peter Pekarík, přichází Julian Schieber.
     
    57
    Druhý gól Herthy nebyl ale vůbec daleko! Exekuce nařízené standardní situace se ujal Marvin Plattenhardt, jehož obávaná levačka zakroutila míč přes zeď, ale rovněž i kousek nad horní tyč Gulácsiho pokladnice.
    54. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:5
     
    54
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už opravdu zavání demolicí, Lipsko totiž na place opět naprosto dominuje a přidává už pátou trefu. Šikovná kombinace hostujících fotbalistů vyústila v náběh JEANA-KÉVINA AUGUSTINA, jenž napodobil svého kolegu Wernera a přízemním pokusem k zadní tyči nedal už hodně frustrovanému Jarsteinovi šanci.
    49. Timo WERNER - 1:4
     
    49
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Jakýkoliv bodový zisk se Herthě znovu o něco více vzdaluje, hosté se totiž na začátku druhého poločasu prosazují už počtvrté. Augustin vysunul vpřed TIMA WERNERA, který znovu potvrdil, že je útočníkem světové extratřídy, když si míč okolo obránce přehodil na pravačku a milimetrovou střelou k zadní tyči překonal Jarsteina.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Fabian Lustenberger (Hertha BSC).
     
    37
    Žlutou kartu dostává Ademola Lookman (RB Lipsko).
     
    35
    Znovu Pekarík. Slovenský obránce se nyní propracoval až ke střeleckému pokusu, obrana Lipska ale míč zblokovala na roh. Po něm mohli domácí znovu snížit na rozdíl jediné branky, jenže Rekik hlavičkoval do tyče a Torunarigha o pár okamžiků později v jasné tutovce nepochopitelně přestřelil.
    22. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:3
     
    22
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Vzhledem k tomu, čeho jsme byli v posledních minutách svědky, je třeba uznat, že tohle asi muselo přijít – Lipsko přidává další branku a vede už 3:1. Ademola Lookman se dobře zorientoval a posunul míč na velmi nedbale hlídaného JEANA-KÉVINA AUGUSTINA, na jehož ránu si nejistý Jarstein sice sáhl, v cestě do sítě jí ale nezabránil.
    7. Ademola LOOKMAN - 1:2
     
    7
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Brankové hody na Olympijském stadionu v Berlíně neberou konců, v osmé minutě jsme svědky už třetího gólu, hosté si berou ztracené vedení zpět. Výtečně to udělal Werner, který se díky šikovnému naznačení zbavil svého strážce a poté patičkou připravil možnost pro ADEMOLU LOOKMANU. Ten si potáhl míč na silnější pravačku a přízemní ranou na bližší tyč nedal Jarsteinovi šanci.
    4. Vedad IBIŠEVIĆ - 1:1
     
    4
    Hertha právě vstřelila branku!
    Začátek tohoto utkání je naprosto neuvěřitelný, také domácí ze své premiérové příležitosti vytěžili branku, a v Berlíně je tak znovu srovnáno! Hosté si neodpustili zbytečné zmatky v rozehrávce, a nabídli tak soupeři kop od rohového praporku. Marvin Plattenhardt zakroutil kulatý nesmysl přesně do míst, kde VEDAD IBIŠEVIĆ přetlačil Konatého a hlavičkou na přední tyč prostřelil Gulácsiho.
    2. Dayot UPAMECANO - 0:1
     
    2
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    No vida, na vedoucí branku tohoto utkání jsme nemuseli čekat dlouho, hostující fotbalisté si asi nemohli představit lepší začátek. Lookman se sice neprosadil okolo Plattenhardta, alespoň však pro své kolegy vybojoval rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Kampl, jenž svůj načechraný centr posadil přesně na hlavu DAYOTA UPAMECANA a ten přesným zakončením překonal Jarsteina.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 4. Ibišević (Plattenhardt), 64. Kalou (Plattenhardt) – 2. Upamecano (Kampl), 7. Lookman (Werner), 22. Augustin (Lookman), 49. Werner (Augustin), 54. Augustin (Lookman), 82. Bruma

    Karty:   46. Lustenberger (HER) – 37. Lookman (RBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (58. Schieber), Torunarigha, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Lustenberger (68. Skjelbred), Darida, Kalou – Ibišević (C), Selke (83. Mittelstädt).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Stark, Esswein, Duda, Schieber, Mittelstädt.

    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer, Konaté, Upamecano, Klostermann – Keïta (76. Ilsanker), Demme (C) – Kampl, Lookman (62. Bruma) – Werner (79. Y. Poulsen), Augustin.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Orban, Y. Poulsen, Ilsanker, Bruma, Kaiser.

    Rozhodčí: Sven Jablonski – Mark Borsch, Johann Pfeifer

    Diváci: 60 502
    thejrc.org