Bayern – Stuttgart 1:4 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 3:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 2:6 (kon.)
Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 3:2 (kon.)
Hamburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 4:1 (kon.)
konec
SC Freiburg
2:0 (0:0)
FC Augsburg
Sobota 12.05.2018, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:17. (17:18:57)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Freiburgu, který se zachránil v nejvyšší soutěži. Domácí zlepšili svojí hru ve druhém poločase, kde vsítili dvě branky. Augsburg toho směrem dopředu moc nepředvedl a odjíždí tak s prázdnou.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Už, už se zdálo, že se střídající Stenzel dostane k něčemu vážnějšímu, nakonec ho stačil doběhnout hostující Schmid.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Sergio Córdova (FC Augsburg).
     
    85
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Janik Haberer, přichází Çağlar Söyüncü.
     
    85
    Augsburg se rázem dal do útočení, nicméně stále nepřichází nic vážnějšího. Schwolow je i nadále bez složitějšího zákroku.
     
    84
    Caiuby se prezentoval brilantním zpracování míčem, načež následovala rána do ochranné sítě. Hodně nepovedené zakončení.
     
    83
    Kleindienst doslova vletěl do hostujícího Baiera, který pochopitelně skončil na zemi. Augsburg okamžitě rozehrál volný kop.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Marco Terrazzino (SC Freiburg).
     
    81
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes deset minut. Freiburg si kontroluje nadějné vedení, hosté se k ničemu nedostávají.
     
    80
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Jan Morávek, přichází Simon Asta.
     
    79
    Obrázek hry se nikterak nemění. Domácí fandové už oslavují setrvání v nejvyšší soutěži, jejich radost by překazily tři branky soupeře.
     
    74
    Hosté jakoby rezignovali na jakékoliv útočení. Poslední vteřiny se odehrávají na polovině Augsburgu, Günter si chystá rohový kop.
     
    73
    Günter zkoušel zakroutit míč ke vzdálenější tyči, kulatý nesmysl se ale stočil daleko od všech zúčastněných. Hodně nepovedená exekuce.
     
    72
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Nils Petersen, přichází Robin Koch.
     
    71
    Co scházelo! Kleindienst si přichystal ránu zpoza šestnáctky, která jen o vlásek minula branku. Luthe by byl zřejmě bez šance.
     
    70
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Freiburg bude zahrávat další volný kop, tentokráte z levé strany.
     
    69
    Další celkem zbytečná chyba hostujícího celku nepřinesla nic nebezpečného ze strany Freiburgu. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    68
    Caiuby na nic nečekal a sám se ujal autového vhazování. Po krátké prodlevě ho nakonec poslal vedle stojícímu Richterovi.
     
    67
    Tak v tuto chvíli to budou mít hosté hodně složité. Freiburg totiž odskočil o dvě branky a do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut.
    66. Tim KLEINDIENST - 2:0
     
    66
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Tak pozor, domácí jdou do dvoubrankového vedení! TIM KLEINDIENST postupoval po levé straně sám na brankáře, kterého chytře podstřelil. To byl skvostný protiútok Freiburgu!
     
    66
    Nakonec z toho byl zisk rohového kopu, který si vzal na starost aktivní Schmid. Na jeho nabídku sice reagoval Danso, avšak míč prodloužil za sebe.
     
    66
    Poslední minuty zápasu patří Augsburgu. Hosté sevřeli svého soupeře na jeho vlastní polovině, domácí ale nepouštějí protivníka k ničemu vážnému.
     
    65
    O pár vteřinek později to dalším centrem zkoušel Schmid, nicméně ani v tomto případě nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
    64. Velká šance domácích.
     
    64
    Obrovská šance Freiburgu! Po rohovém kopu si na vzdušný centr naskočil Gulde, který hlavičkou zamířil o vlásek vedle.
     
    63
    Další velmi dobrá práce v podání Petersena rozjela akci po pravém křídle, odkud Kleindienst trefil pouze rukavici Lutheho.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry a ve druhém dějství sledujeme o poznání ofenzivnější podívanou. Dokonce jsme se už dočkali jedné branky.
     
    61
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Mike Frantz, přichází Pascal Stenzel.
     
    60
    Snad poprvé se s míčem seznámil hostující Córdova, který ho posílal do šestnáctky. Jako první ve vzduchu byl domácí Gulde.
     
    59
    Dnes hodně nevýrazný Frantz zkoušel prostrčit míč mezi dva bránící hráče na Haberera, nakonec ale špičkou kopačky zasáhl Gouweleeuw.
     
    58
    Hra je opět přerušena, tentokráte po zákroku na domácího Kublera. Další jednoznačný faul, Freiburg okamžitě rozehrál standardku.
     
    57
    Kubler měl před sebou moře prostoru, a nakonec se rozhodl vypálit z velké dálky. Střela mu ale absolutně nesedla.
     
    56
    Ten měl ale krátkého trvání a hra se hodně rychle přestěhovala na druhou stranu. Kleindienst ale neuspěl individuálním průnikem.
     
    55
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Sergio Córdova.
     
    54
    Terrazzino se chtěl doslova probít do pokutového území, ještě před samotnou hranicí ale zasáhl Khedira. Augsburg to zkouší kontrem.
     
    53
    K balónu se postavil domácí středopolař Höfler, který to ale vyřešil velmi špatně. Míč poslal pouze do území, ve kterém se nacházel Luthe.
     
    52
    Krátce po rozehrávce se domácí Haberer prezentoval velmi mrštým pohybem, který až za cenu faulu zastavil Baier.
     
    51
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme čekali něco málo kolem padesáti minut. V tuto chvíli jsou na tahu hostující hráči.
    50. Nicolas HÖFLER - 1:0
     
    50
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Petersen výborně zabojoval uvnitř pokutového území a poté předal míč vedle stojícímu spoluhráči. Ten centr našel v pádu zakončujícího NICOLASE HÖFLERA, který zamířil přesně.
     
    50
    Hodně důležitý zákrok vytasil domácí zadák Kempf, jenž tak trochu kostrbatě nepustil míč na unikajícího Richtera.
     
    49
    Augsburg to zkoušel po pravém křídle, odkud přiletěl centr z kopačky Schmida. V pokutovém území se ale nenacházel nikdo v šedém.
     
    48
    Hned v úvodních minutách si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Petersen, který taktickým faulem zastavil Baiera.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo fotbal svázaný taktikou. Freiburg si je totiž vědom, že mu k jistotě záchraně chybí pouze bod. Podle toho utkání také vypadá, viděli jsme pouze jednu vyloženou šanci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    42
    První poločas se nám neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes tři minuty. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Freiburg to sehrál velmi dobře, po prodlouženém míči se na zadní tyči natlačil do zakončení Gulde. První vážnější zákrok si připsal Luthe.
     
    40
    Kubler se protáh kolem hostujícího Baiera, který ho podrazil. Jedná se snad o čtvrtý nedovolený zákrok německého záložníka v dnešním zápase.
     
    39
    Schmid si narazil s Richterem a ihned vypálil. Rána z jeho levé nohy postrádala větší přesnost, Schwolow tak nemusel zasahovat.
     
    38
    Hosté se pochopitelně nikam bezhlavě neřítí a naopak pečlivě rozjíždějí útočný výpad od své branky. Freiburg se zatím brání velmi dobře.
     
    37
    Augsburg si pořádne zavařil při své rozehrávce a napadající Frantz uzmul balón. Tentýž hráč centroval do vápna, Petersen ale nedoskočil.
     
    36
    Do kombinace se zapojil také český záložním Morávek, který se snažil vysunout Caiubyho. Včas u míče byl domácí Gulde.
     
    35
    Odpovědnost na sebe vzal Richter, jenž to zkoušel cvičeným signálem. Vše ale končí útočným faulem křídelníka Caiubyho.
     
    34
    Hosté po delší době přelezli vlastní polovinu a okamžitě z toho byla standardka. Nedovoleným zákrokem se provinil Kempf.
     
    29
    Hlavní sudí zřejmě ještě uviděl nějaký drobný kontakt domácího hráče a Augsburg mohl vhazovat. Khedira ale našel pouze Kempfa.
     
    28
    Baier chytrým způsobem vyvezl míč a poté ho bodlem poslal na Richtera. Ten byl rychlostně pomalejší a balón skončil až za postranní čárou.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Martin Hinteregger (FC Augsburg).
     
    26
    Augsburg to zkoušel rychlým protiútokem, po kterém Caiuby usiloval o autové vhazování. Hlavní sudí nakonec ukázal opačným směrem.
     
    25
    Luthe si při své rozehrávce od branky dával s odkopem pořádně načas. Nakonec to ještě stihl před napadajícím Kleindienstem.
     
    24
    Freiburg si vyzkoušel také exekuci standardní situace. Do vzduchu se opět vyškrábal Höfler, který ani nyní nezamířil přesně.
     
    23
    Hinterreger vhazoval na útočné polovině, svojí vzdušnou nabídku ale poslal zpět na Baiera. Augsburg je v posledních minutách pasivní.
     
    22
    Na pořadu dne byl první rohový kop domácích. K rozehrávce se postavil Terrazzino, po jehož nabídce mířil vysoko nad Höfler.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovka, která nám nabízí vyrovnanou podívanou. Zatím jsme viděli pouze jednu vyloženou šanci.
     
    20
    Höfler se kousek od středového kruhu dostal do úzkých, ze kterého ho nakonec zachránil až faul soupeře. Freiburg rychle rozehrál.
     
    19
    Petersen si jasným gestem řekl o balón, který následně také obdržel. Po zpracování hrudí se ale centr srazil do rukavic Lutheho.
     
    18
    Tady to možná zavánělo žlutým kartónkem. Hinteregger totiž neodhadl dráhu letu míče a místo toho ostře fauloval Küblera.
     
    17
    Richter si počkal na náběh Schmida, na kterého vyslal lehký dloubáček. Ten by příliš dlouhý a skončil až u domácího brankáře.
     
    16
    Petersen dokázal zalepit hodně prudkou přihrávku, míč se ale odrazil do volného prostoru, kde si útočným faulem pomohl Höfler.
     
    15
    Domácí si nyní hodně dlouho pohrávají s míčem. U kulatého nesmyslu se během krátké chvíle protočila snad kompletní jedenáctka.
     
    14
    Nakonec z toho bylo pouze autové vhazování, po kterém z velké vzdálenosti hlavičkoval Caiuby. Schwolow si na míč v klidu počkal.
     
    13
    Augsburg má v posledních minutách výrazně více ze hry. Před malým momentem vybojoval Baier další rohový kop.
    12. První práce pro Schwolowa.
     
    12
    První šance zápasu! Hostující Schmid pronikl snadným způsobem do šestnáctky, načež jeho ránu k zadní tyči musel zlikvidovat Schwolow.
     
    11
    Hostující Baier usiloval o hrací předmět, který nakonec v obležení přesily protihráčů nedokázal zachytit. Hrát tak může Freiburg.
     
    10
    Aktivní Günter byl rychlejší v souboji se Schmidem, následná polovysoká nabídka na Höflera skončila pouze u soupeře.
     
    9
    První střelecký pokus dnešního zápasu vyprodukoval Petersen, který si naskočil na centr Güntera. Jeho hlavička ale skončila za brankou.
     
    8
    Dalekonosný nákop spadl přesně na hlavu Petersena, který ještě prodlužoval míč za sebe. Ovšem přesně na nohu Gouweleeuwea.
     
    7
    Terrazzino obdržel přihrávku na levé křídlo, kde se ale nacházel také Schmid. Freiburg ale zůstává s míčem na kopačkách.
     
    6
    Také domácí brankář si vyzkoušel práci s kulatým nesmyslem, se kterým si ale moc neporozuměl. Nepřesný odkop ale zachytil Haberer.
     
    5
    Nyní jsme svědky lehce nezáživnější pasáže hry. Augsburg kontroluje hru u své šestnáctky, do kombinace se zapojil také Luthe.
     
    4
    Kubler se chtěl dostat podél pravé autové čáry, tento úmysl ale přečetl hostující Hinteregger, který poslal míč do zámezí.
     
    3
    Hned v samotném úvodu se Augsburg dostal k rozehrávce standardní situace. Khedira jí rozehrál zpět na obrannou polovinu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Gulde, Kempf, Günter – Frantz, Haberer, Höfler, Terrazzino – Petersen, Kleindienst.
    Náhradníci: Gikiewicz – Höler, Koch, Ravet, Schuster, Söyüncü, Stenzel.

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Danso, Gouweleeuw, Hinteregger – R. Khedira, Baier – Richter, Morávek, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Giefer – Kačar, Asta, Bekiroglu, Córdova, Janker..
     
    FC Augsburg

    Na opačné straně stoji nevyzpytatelný Augsburg, který se nachází těsně za polovinu tabulky. Augsburgu momentálně patří jedenáctá příčka a v případě tříbodového vítězství si maximálně polepší o jedno místo. Hostující tým dnešního utkání nemá vůbec špatnou formu, nicméně poslední čtyři zápasy přinesly pouze jedno vítězství. Zároveň má tento celek o poznání lepší ofenzívu, než jeho dnešní soupeř. Podobně je na tom také defenzíva, která se řadí k tomu lepšímu, co Bundesliga letos nabízí.
     
    SC Freiburg

    Fotbalisté Freiburgu rozhodně neprožívají povedenou sezónu, jedno kolo před koncem se nachází na poslední nesestupové pozici. Freiburg se rovněž nachází v hodně špatné formě, neboť z posledních pěti ligových zápasů zvítězil pouze v jediném. Hodně mizerně si v letošní sezóně počíná útočná vazba, která je druhá nejhorší v celé soutěži. Podobně je na tom také defenzíva, která rovněž patří k tomu horšímu. Freiburg si na vlastním stánku počíná o poznání lépe, v tabulce domácích zápasů mu patří třináctá pozice.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SC Freiburg a FC Augsburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Branky: 50. Höfler (Haberer), 66. Kleindienst

    Karty:   82. Terrazzino (FRE) – 27. Hinteregger (AUG), 87. Córdova (AUG)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:17.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Gulde, Kempf, Günter – Frantz (61. Stenzel), Haberer (85. Söyüncü), Höfler, Terrazzino – Petersen (C) (72. Koch), Kleindienst.
    Náhradníci: Gikiewicz – Höler, Koch, Ravet, Schuster, Söyüncü, Stenzel.

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Danso, Gouweleeuw, Hinteregger – R. Khedira (55. Córdova), Baier (C) – Richter, Morávek (80. Asta), Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Giefer – Kačar, Asta, Bekiroglu, Córdova, Janker, Roesch.
    thejrc.org