Žilina – Trnava 6:0 (kon.) | Dunajská Streda – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 3:1 (kon.)
Senica – Prešov 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:2 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:2 (1:1)
FC Nitra
sk Sobota 12.05.2018, 17:45 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:45.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Dnes máme na programe kompletnú porciu zápasov 31. kola. Zaujímavý súboj sa odohrá v Zlatých Moravciach. Zverenci Juraja Jarábka vyzvú futbalistov Nitry, ktorí takisto svoje domáce zápasy hrajú na štadióne ViOnu.

    ZLATÉ MORAVCE

    Zlaté Moravce s najväčšou pravdepodobnosťou obsadia v sezóne 2017/18 konečné desiate miesto. Na Podbrezovú strácajú dve kolá pred koncom päť bodov a rovnaký náskok majú aj pred jedenástou Senicou. Najmä s jarnou časťou nemôžu byť červeno-modrí spokojní. V tomto roku vyhrali iba jedno z jedenástich stretnutí, keď zdolali Prešov 4:0. Rozhodujúci gól strelil Brazílčan Ewerton, ktorý je po jarnom odchode Róberta Gešnábela najlepším strelcom mužstva. V ostatných troch zápasoch skóroval a dobrú formu bude chcieť potvrdiť aj v regionálnom derby. Zlaté Moravce pred týždňom prehrali na pôde Senice 1:3, keď sa hattrickom zaskvel Frank Andersson Castaneda Velez. Červenú kartu videl Juraj Kotula, a tak v predposlednom dueli ročníka bude absentovať. Zaujímavosťou je, že zverenci Juraja Jarábka v aktuálnej sezóne ani v jednom z troch prípadov Nitranov nezdolali.

    FK NITRA

    Futbalisti Nitry figurujú na siedmom mieste tabuľky a stále majú veľkú šancu na to, aby si zahrali baráž o účasť v predkole Európskej ligy. Záver sezóny si však zbytočne skomplikovali. Ľutovať môžu najmä prehru spred siedmich dní, keď podľahli Michalovciam 1:3. Zemplínčania im totiž dýchajú na chrbát a aktuálne strácajú už len tri body. Zverenci Ivana Galáda vyhrali vonku len tri z pätnástich zápasov a podľa krajného obrancu Matúša Kuníka ich ani dnes nečaká nič jednoduché. „,Moravce sú ťažký, bojovný súper. Majú dobrých obrancov, ktorí vedia podporiť aj útok. Vyhrali síce iba jeden zápas, ale budú chcieť bodovať, aby sa vyhli baráži o udržanie sa v lige,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu. Po treste za žlté karty sa do základnej zostavy vracia Tomáš Kóňa. Najväčším útočným tromfom pre mužstvo spod Zobora je Tomáš Vestenický, ktorý v šiestich dueloch trikrát skóroval.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    17.03.18 Nitra – Zlaté Moravce 1:0
    05.11.17 Zlaté Moravce – Nitra 2:2
    11.08.17 Nitra – Zlaté Moravce 1:0
    26.04.14 Nitra – Zlaté Moravce 0:3
    09.11.13 Zlaté Moravce – Nitra 3:0
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Nikolić, Horník, Pintér, Chren (C) – Orávik, Pleva, Bariš, Harba – Paixao da Silva – O. Šašinka.
    Náhradníci: Novota – Karlík, Bartolomeu, Nascimento, M. Rigo, Duga, Urgela.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Machovec, Šimončič (C), Kóňa – Charizopulos, Vestenický, Kotrík.
    Náhradníci: Šípoš – Fabiš, Valenta, Fábry, Militosjan, Vencl, Farkaš.

    Rozhodcovia: Pavol Chmura – Tomáš Somoláni, Pavel Jánošík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    S menším oneskorením sa začalo dnešné stretnutie a hneď v úvodnej minúte sa dostal do šance Tomáš Vestenický. Nitriansky útočník sa poľahky pretlačil cez Denisa Horníka, no z tesnej blízkosti dokázal vyraziť jeho strelu Pavel Kováč.
     
    2
    Teraz sme videli hlavičkový súboj, v ktorom boli zainteresovaní René Kotrík a Miloš Nikolić. Na prvý pohľad to vyzeralo horšie pre obrancu Zlatých Moraviec, ale napokon budeme v zápase pokračovať bez ošetrovania.
     
    3
    Ondřej Šašinka teraz potiahol za dres nitrianskeho obrancu Richarda Križana. Jeho zákrok v strede ihriska bol úplne zbytočný a český útočník môže byť rád, že si hneď v úvode nevykoledoval žltú kartu.
     
    4
    Richard Križan napokon bude musieť byť ošetrovaný. Ani v tomto prípade to nevyzeralo nejako vážne, no obranca tímu spod Zobora sa drží za oblasť brucha. Uvidíme, či v zápase bude môcť pokračovať.
     
    5
    Lukáš Hroššo teraz veľmi zle rozohral. Loptu poslal priamo na nohu Ewertona Paixaa da Silvu, ten si ju následne potiahol bližšie k bráne, no jeho strela spoza šestnástky smerovala len do stredu brány.
     
    6
    Hostia zostanú pri lopte, pretože domáci kapitán Martin Chren si pomohol nedovolene v súboji s Tomášom Vestenickým. Naskytá sa tak šanca poslať loptu do šestnástky, exekútorom priameho kopu bude Tomáš Kóňa.
     
    7
    Nitrania rozohrali priamy kop nakrátko. To sa však neukázalo byť dobrým riešením, keďže o pár sekúnd neskôr si pomohol voči pravidlám hosťujúci kapitán Miloš Šimončič.
     
    8
    V ôsmej minúte registrujeme prvý ofsajd dnešného zápasu. Domáci futbalisti sa snažili prejsť po ľavej strane, no v momente prihrávky bol za obrannou líniou hostí Ewerton Paixao da Silva.
     
    9
    Nitra dala gól!
    Futbalisti spod Zobora sa dostávajú do tesného vedenia. Hosťujúci kapitán MILOŠ ŠIMONČIČ dostal veľa priestoru pred šestnástkou súpera, odhodlal sa k strele a s prispením ľavej žrde prekonal skúseného Pavla Kováča.
    9. Miloš ŠIMONČIČ - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    10
    Zlaté Moravce mali k dispozícii výhodu priameho kopu, ale nedostali sa do zakončenia. Center z pravej strany totiž spacifikoval Tomáš Kóňa a takmer aj založil rýchly brejk svojho tímu.
     
    11
    Momentálne sa hra odohráva v strede ihriska. Hráči v bielych dresoch predsa len trošku zvýšili svoju aktivitu a snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať skóre dnešného regionálneho derby.
     
    13
    Po faule Tomáša Kóňu mali výhodu priameho kopu domáci futbalisti. Rýchlou rozohrávkou sa snažili prekvapiť svojho súpera a napokon získavajú rohový kop. Jeho exekútorom bude Peter Orávik.
     
    14
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope síce nepresadili, ale následne mali veľkú šancu na vyrovnanie. Ewerton Paixao da Silva centrom z pravej strany našiel Harisa Harbu, ale ten hlavičkoval len do brvna.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu duelu nám ukončila nepresná strela domáceho kapitána Martina Chrena. Ten skúsil svoje šťastie strelou z pomerne veľkej diaľky, ale po ňom bude odkopávať Lukáš Hroššo.
     
    16
    Tentokrát vidíme ofsajd na strane Nitry. Na ľavej strane si nedal pozor na svoje postavenie René Kotrík. Zástavka postranného rozhodcu išla nahor, a tak budú môcť zaloziť útočnú akciu zverenci Juraja Jarábka.
     
    17
    Hra je pomerne často prerušovaná nedovolenými zákrokmi na jednej či druhej strane. Tento raz fauloval jeden z domácich hráčov, no následná rýchla rozohrávka Nitranov k ničomu neviedla.
     
    18
    Ewerton Paixao da Silva je tradične motorom útočných akcii Zlatých Moraviec. Aj teraz sa presadil po pravej strane cez Jána Chovanca, ale jeho center smeroval len rukavíc brankára Lukáša Hrošša.
     
    19
    Domáci futbalisti sa tešili z vyrovnávacieho gólu, ale ten napokon neplatí. Dalibor Pleva výborným centrom z ľavej strany našiel Ondřeja Šašinku. Český útočník síce hlavičkoval presne, no v momente prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    20
    Hlavný rozhodca Pavol Chmura prvýkrát siaha do svojho vrecka. Adresátom žltej karty je nitriansky stopér Richard Križan. Ťažko však povedať, či ju dostal za faul alebo skôr za následné protesty.
     
    21
    Zlaté Moravce budú kopať pokutový kop! Macdonald Niba síce najskôr dobre odvrátil center z ľavej strany, ale následne trošku zbytočne tvrdo išiel do súboja s Ondřejom Šašinkom. Čech spadol na trávnik a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod.
     
    22
    Zlaté Moravce dali gól!
    Po odpískaní pokutového kopu zobral zodpovednosť na svoje plecia skúsený PETER ORÁVIK. Pri realizácii penalty nešpekuloval, loptu napálil do stredu brány a prekonal Lukáša Hrošša. V polovici prvého polčasu tak prakticky začíname odznova.
    22. Peter ORÁVIK - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    23
    Hostia si po inkasovanom góle vypracovali výhodu rohového kopu. Tomáš Kóňa centroval z ľavej strany na prednú žrď, no tam nenašiel nikoho v bielom drese. Domáci futbalisti sa poľahky ubránili.
     
    24
    Martin Chren teraz prepadol na svojej ľavej strane. Využiť sa to snažil Tomáš Vestenický, ale po zblokovanom centri bude nasledovať len ďalší rohový kop zverencov Ivana Galáda.
     
    25
    Na center z pravej strany si naskakoval Macdonald Niba. Po kontakte so súperovym obrancom spadol na trávnik, ale tentokrát hlavný rozhodca dnešného derby na biely bod neukazuje.
     
    26
    Pavol Chmura vyťahuje žltú kartu ďalšiemu nitrianskemu obrancovi. Tentokrát je jej adresátom Matúš Kuník. Z obrannej štvorice hostí tak zostáva nepotrestaný už len Ján Chovanec.
     
    28
    Teraz sa tempo hry trošku upokojilo. Napriek tomu vidíme na pomery skupiny o udržanie veľmi dobré stretnutie, ktorému nechýba potrebný náboj i gólové korenie.
     
    29
    Hostia mali k dispozícii priamy kop po faule na Reného Kotríka. Ľavačkou poslal loptu do pokutového územia domácich Jaroslav Machovec, ale našiel len pripraveného brankára Pavla Kováča.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného zápasu. Aktuálne sú pri lopte častejšie hráči Nitry, ktorí majú veľkú šancu na to, aby si zahrali zrejme proti Žiline baráž o účasť v predkole Európskej ligy.
     
    31
    Domáci futbalisti mali veľkú gólovú príležitosť. Po chybe v rozohrávke hostí získal loptu Ewerton Paixao da Silva. Potiahol ju k šestnástke, potom presným pasom našiel Damiána Bariša, no ten tiesnený obrancom mieril do Lukáša Hrošša.
     
    32
    Zverenci Juraja Jarábka mali šancu na rýchly brejk, no ten sa po nepresnej prihrávke nekonal. Následne mohli ísť dopredu aj Nitrania, no center z pravej strany končí len v moci Pavla Kováča.
     
    33
    Teraz sme v priebehu minútu videli ofsajdy na oboch stranách. Najskôr si nedal pozor na svoje postavenie Martin Chren a o pár sekúnd neskôr postranný rozhodca avizoval aj ofsajd Miloša Šimončiča.
     
    34
    Po zblokovanej strele Ondřeja Šašinku mali domáci výhodu rohového kopu. Ewerton Paixao da Silva ho však nezahral najlepšie. Lopta skončila len pri Matúšovi Kuníkovi, ktorý ju upratal do bezpečia.
     
    35
    Na vlastnej polovici ihriska bol faulovaný Tomáš Vestenický, keďže prišiel vypomôcť svojim spoluhráčom pri predošlom rohu súpera. Nitrania si však dávajú na čas s rozohrávkou. To sa domácim fanúšikom nepáči.
     
    36
    René Kotrík sa teraz snažil presadiť po pravej strane. V rozhodujúcej chvíli sa však pošmykol, čím výrazne uľahčil prácu pre brániaceho domáceho kapitána Martina Chrena.
     
    38
    Po trošku neohrabanom zákroku jedného z domácich hráčov mala Nitra k dispozícii roh. Tomáš Kóňa poslal nebezpečný center do šestnástky súpera, ale Macdonald Niba si v hlavičkovom súboji počínal v rozpore s pravidlami.
     
    39
    V dnešnom zápase vidíme skutočne veľmi veľa nedovolených zákrokov. Ondřej Šašinka fauloval Richarda Križana a dokonca sa po tomto súboji strhla aj menšia výmena názorov oboch hráčov.
     
    40
    Prvý polčas sa blíži k svojmu záveru. Remízové skóre je zaslúžené. Nitrania o niečo lepšie vstúpili do zápasu, ale po strelenom góle dovolili prevziať iniciatívu do rúk hráčom Zlatých Moraviec.
     
    41
    Domáci futbalisti sa mohli dostať do vedenia. Po vyhranom súboji Michala Pintéra sa ocitol v dobrej šanci Ondřej Šašinka. Český útočník zakončoval slabšou ľavou nohou a možno aj preto minul bránu Lukáša Hrošša.
     
    42
    Hra sa opäť odvíja prevažne v strede ihriska. Územnú prevahu majú hráči v bielych dresoch, ktorí v jarnej časti sezóny vyhrali len jedno stretnutie. V polovici apríla dokázali zdolať Prešov jednoznačne 4:0.
     
    43
    Zlaté Moravce mali k dispozícii priamy kop. Po centri Petra Orávika z ľavej strany sme videli zaujímavý pokus o signál domácich futbalistov, ale vážnejšie zakončenie z toho nebolo.
     
    44
    Po ďalšom nitrianskom faule sme sledovali ďalší priamy kop domáceho mužstva. Center Petra Orávka však nebol dobrý, a tak bude nasledovať len odkop od brány Lukáša Hrošša.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca Pavol Chmura k prvému polčasu nepridal ani o sekundu viac. Je to trošku prekvapujúce, keďže sme videli dva góly a možno aj dve desiatky nedovolených zákrokov. Skóre stretnutia otvoril presnou strelou spoza šestnástky hosťujúci kapitán Miloš Šimončič, ale v polovici prvého dejstva vyrovnal z pokutového kopu Peter Orávik. Zlatomoravčania mali aj ďalšie šance, no Damián Bariš aj Ondřej Šašinka v koncovke zlyhali. Druhý polčas prestížneho regionálneho derby sa začne približne o 18:50 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili oba tímy v nezmenených zostavách. V úvode boli aktívni domáci futbalisti, ale po nedovolenom zákroku útočníka Ondřeja Šašinku prichádzajú o držanie lopty.
     
    47
    Hra sa teraz odvíjala v strede ihriska. Videli sme viacero prerušení kvôli autovým vhadzovaniam na jednej či druhej strane. Aktuálne sú však pri lopte domáci obrancovia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici.
     
    48
    Nitrania sa snažili presadiť sa po pravej strane. Zatiaľ málo výrazný Tomáš Vestenický však loptu nezachytil, a tak budeme pokračovať ďalším vhadzovaním na strane Zlatých Moraviec.
     
    49
    Ewerton Paixao da Silva centroval z ľavej strany. Macdonald Niba loptu stihol upratať do bezpečia, a tak mali domáci výhodu rohového kopu. Jeho exekútorom bol Peter Orávik, no lopta z jeho kopačky preletela celou šestnástkou.
     
    50
    Peter Orávik sa chystal na rozohranie ďalšieho priameho kopu. Snažil sa prekvapiť signálom na Ewertona Paixaa da Silvu, no jeho strelecký pokus neprešiel až k brankárovi Lukášovi Hroššovi.
     
    51
    Márius Charizopulos bol dnes mimoriadne nevýrazný na hracej ploche. Ivan Galád si toho všimol a v úvode druhého dejstva ho sťahuje z ihriska. Na jeho miesto prichádza Andrej Fábry.
     
    52
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti otáčajú priebeh dnešného derby. Nitrianski obrancovia si teraz vôbec nerozumeli. Haris Harba sa presadil, dokázal priťuknúť loptu ONDŘEJOVI ŠAŠINKOVI a ten strelou medzi nohy prekonal Lukáša Hrošša.
    52. Ondřej ŠAŠINKA - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    53
    Nitrania sa snažili reagovať na presný zásah svojho súpera. Vypracovali si výhodu rohového kopu, ale skúsený Tomáš Kóňa nenašiel v súperovej šestnástke nikoho v žltozelenom drese.
     
    54
    Striedajúci Andrej Fábry sa presadil po ľavej strane. Dostal sa k centru, no v šestnástke súpera nemal podporu svojich spoluhráčov. Loptu tak bezpečne chytá do svojich rukavíc Pavel Kováč.
     
    55
    Nitrania nemôžu pokračovať vo svojej akcii, pretože hlavný rozhodca zrejme odpískal útočný faul Tomáša Vestenického. Odkopávať od svojej šestnástky bude môcť domáci gólman.
     
    57
    Matúš Kuník šikovne posunul loptu na Tomáša Vestenického. Ten sa snažil presadiť cez brániaceho Michala Pintéra, no podľa signalizácie postranného rozhodcu si práve on počínal voči pravidlám.
     
    58
    Tomáš Vestenický po predošlom súboji zostal ležať na hracej ploche, ale napokon nebude potrebovať ošetrenie. V dnešnom zápase sa mu príliš nedarí, hoci už po niekoľkých sekundách mal veľkú šancu.
     
    59
    Peter Orávik prenikol po pravej strane, ale jeho následný center nebol presný. Hlavný rozhodca ukazuje, že bude nasledovať len odkop od brány skúseného Lukáša Hrošša.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončí druhé nitrianske striedanie. Miloš Šimončič má pre dnešok odpracované a na záverečnú polhodinu ho nahradí útočník Róbert Valenta.
     
    61
    Ondřej Šašinka pekným pasom našiel Petra Orávika. Ten z náročnej pozície dokázal vystreliť ľavačkou, ale loptu nasmeroval len do rúk pripraveného brankára Lukáša Hrošša.
     
    62
    Andrej Fábry predlžoval loptu za seba, no tam nebol nikto z jeho spoluhráčov. Loptu si tak bez problémov zobral Pavel Kováč a snažil sa nazbierať nejaké sekundičky pre domáci celok.
     
    63
    Po faule na Ondřeja Šašinku mali domáci možnosť rozohrávať priamy kop. Ewerton Paixao da Silva sa opäť pokúšal zahrať nejaký nacvičený signál, ale svojim pasom našiel len Matúša Kuníka.
     
    64
    Domáci futbalisti mohli zveľadiť svoj náskok. Macdonald Niba chyboval v rozohrávke a Ondřej Šašinka si šikovne vymenil loptu s Harisom Harbom. Český futbalista prekonal aj Lukáša Hrošša, no loptu smerujúcu do brány stihol odkopnúť Richard Križan.
     
    65
    Lukáš Hroššo si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Spoza pokutového územia vystrelil zrejme Damián Bariš, no jeho pokusu chýbala razancia a trošku pokrivkával aj smer strely.
     
    66
    Pred Harisom Harbom teraz dobre zahral Macdonald Niba. Po zákroku nitrianskeho obrancu nasledoval rohový kop domáceho celku, ale Peter Orávik našiel svojim centrom len niekoho v žltozelenom drese.
     
    67
    Zlaté Moravce v priebehu minúty zahrávali dva rohové kopy. Ani po jednom sa však do zakončenia nedostali, a tak si na definitívu svojho víťazstva budú musieť ešte počkať.
     
    69
    Ivan Galád poslednýkrát strieda v dnešnom stretnutí. Na trávnik sa dostane aj Vahagn Militosjan, čo je jasné posilnenie ofenzívy. Namiesto neho schádza z ihriska René Kotrík.
     
    70
    Nitra dala gól!
    Hostia dokázali vyrovnať skóre dnešného derby. Po centri z pravej strany zakončoval striedajúci Vahagn Militosjan. Jeho hlavičku Pavel Kováč ešte vyrazil, no následne už nemohol reagovať na dorážku TOMÁŠA VESTENICKÉHO.
    70. Tomáš VESTENICKÝ - 2:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    71
    Domáci futbalisti mali k dispozícii ďalší rohový kop, keďže svoje defenzívne povinnosti si splnil Macdonald Niba. Následný center Petra Orávika ale k ničomu podstatnému neviedol.
     
    72
    Prvým potrestaným hráčom na domácej strane je Damián Bariš. Defenzívne ladený záložník si tak musí dávať pozor na to, aby sa vo zvyšnom priebehu stretnutia vyvaroval podobných zákrokov.
     
    73
    Andrej Fábry mal trošku viac priestoru, a tak vystrelil spoza pokutového územia. Jeho strelecký pokus smeroval k pravej žrdi, no brankár Pavel Kováč si na dvakrát poradil.
     
    74
    Nitrania mali k dispozícii priamy kop. Z pravej strany centroval svojou ľavačkou Jaroslav Machovec, ale loptu nasmeroval len do rukavíc domáceho brankára Pavla Kováča.
     
    75
    Juraj Jarábek prvýkrát zasahuje do svojej zostavy. Na lavičku náhradníkov odchádza strelec druhého domáceho gólu Ondřej Šašinka. Na jeho miesto prichádza Ľubomír Urgela.
     
    77
    Vahagn Militosjan priniesol potrebné oživenie do hry tímu spod Zobora. Vybojoval pre hostí rohový kop, ale center následný center Andreja Fábryho preletel celým pokutovým územím.
     
    78
    Pre domácich sa črtala veľmi dobrá šanca. Ewerton Paixao da Silva potiahol rýchly brejk, presnou prihrávkou našiel striedajúceho Ľubomíra Urgelu, no ten úplne zbytočne váhal s koncovkou. Napokon bol jeho pokus zblokovaný.
     
    79
    Po predošlej situácii zostáva na trávniku ležať Macdonald Niba. Zrejme bude potrebovať ošetrovanie, čo nie je dobrá správa pre Ivana Galáda. Ten si totiž vyčerpal už všetky svoje striedania.
     
    80
    Ewerton Paixao da Silva dnes síce neskóroval, no je určite najaktívnejším hráčom domáceho celku. Teraz sa presadil po pravej strane, ale jeho strieľaný center bezpečne kryje Lukáš Hroššo.
     
    81
    Začala sa posledná desaťminútovka zápasu. Nitrania majú jasnú územnú prevahu, ale momentálne kombinujú len v okolí stredového kruhu. Dnes by potrebovali vyhrať, keďže Michalovce svoj domáci zápas zatiaľ zvládajú.
     
    82
    Macdonald Niba sa teraz vybral na útočný výlet. Na ľavej strane mu nabiehal aktívny Vahagn Militosjan, no nitriansky obranca celú akciu pokazil zbytočným pokusom o efektnú prihrávku.
     
    83
    Vahagn Militosjan dostal priestor na ľavej strane. Snažil sa potiahnuť si loptu bližšie k osi ihriska, ale čistým spôsobom ho odstavil od lopty Dalibor Pleva.
     
    84
    Domáci zahrávali priamy kop z pravej strany. Peter Orávik svojim centrom našiel jedného zo svojich spoluhráčov, no ten z náročnej pozície mieril vedľa ľavej žrde brány Lukáša Hrošša.
     
    85
    Vahagn Militosjan centroval z ľavej strany, no v šestnástke nenašiel nikoho v žltozelenom drese. Lopta prešla mimo hracej plochy, a tak bude nasledovať len odkop od brány Pavla Kováča.
     
    86
    Zlaté Moravce sa dopredu príliš nehrnú. Zrejme budú spokojné aj s remízou, ktorá im zabezpečí konečné desiate miesto v tabuľke Fortuna ligy. Aktuálne sa bránia na vlastnej polovici.
     
    87
    Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času registrujeme druhé domáce striedanie. Na trávnik sa dostane aj Cleber Silva Nascimento. Naopak, dnešná futbalová sobota sa končí pre Petra Orávika.
     
    88
    Hra sa teraz odvíja na polovici Nitry, no ďaleko nebezpečných priestorov. Vhadzovať budú zverenci Ivana Galáda, no ani tí sa nejako zbesilo dopredu nehrnú.
     
    89
    Sekundičky pomaly ubiehajú a sme čoraz bližšie k deľbe bodov. Pripomínam, že aj prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa na ihrisku Zlatých Moraviec skončil nerozhodne.
     
    90
    V poslednej minúte využíva Juraj Jarábek aj svoje posledné striedanie. Za potlesku domácich fanúšikov odchádza z ihriska Ewerton Paixao da Silva a na samotný záver vybieha Denis Duga.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu dve minúty. Okrem toho udeľuje žltú kartu brankárovi Pavlovi Kováčovi, ktorý sa až príliš okato snažil zdržovať priebeh hry.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Dnešné regionálne derby sa skončilo spravodlivou remízou 2:2. Zlaté Moravce sa v druhom polčase ujali vedenia, keď zužitkoval svoj dôraz v šestnástke súpera Ondřej Šašinka. Gól českého útočníka ale napokon víťazný nebol, pretože v 70. minúte vyrovnal štvrtým gólom v nitrianskom drese Tomáš Vestenický. V závere vyzerali byť obe mužstvá spokojné s bodom, a tak sme sa už ďalších šancí nedočkali. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (19:42:49)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 22. Orávik (pen.), 52. O. Šašinka (Harba) – 9. Šimončič, 70. Vestenický (Militosjan)

    Karty:   72. Bariš (ZMO), 90+1. Kováč (ZMO) – 20. Križan (NIT), 21. Niba (NIT), 26. Kuník (NIT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 21:24.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Nikolić, Horník, Pintér, Chren (C) – Orávik (87. Nascimento), Pleva, Bariš, Harba – Paixao da Silva (90. Duga) – O. Šašinka (75. Urgela).
    Náhradníci: Novota – Karlík, Bartolomeu, Nascimento, M. Rigo, Duga, Urgela.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Machovec, Šimončič (C) (60. Valenta), Kóňa – Charizopulos (51. Fábry), Vestenický, Kotrík (69. Militosjan).
    Náhradníci: Šípoš – Fabiš, Valenta, Fábry, Militosjan, Vencl, Farkaš.

    Rozhodčí: Pavol Chmura – Tomáš Somoláni, Pavel Jánošík
    thejrc.org