Teplice – Brno 1:4 (kon.) | Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Jablonec – Karviná 2:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (1:0)
MFK Karviná
Neděle 13.05.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! HET liga vrcholí a my se zaměříme na zřejmě nejdůležitější zápas celého 28. kola mezi týmy FK Jablonec a MFK Karviná. Zatímco jeden celek bojuje o Evropu, druhému jde o holé přežití v soutěži. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    FK JABLONEC

    Favorit střetnutí je jasný. Jablonec se s příchodem Petra Rady dostal do úctyhodné pohody a na jaře přehrává jednoho soupeře za druhým. Dlouho platilo, že tento tým bojuje o Evropu na dvou frontách. Ve středu ovšem nezvládl finále MOL Cupu a v Mladé Boleslavi přenechal prvenství Slavii. Jablonečtí tedy musejí co nejlépe zvládnout závěrečná ligová kola, chtějí-li obsadit konečné třetí místo.

    Konkurence nese podobu Sparty a Olomouce, přičemž si na vše ze druhé vlny brousí zuby ještě Liberec. Po menším úpadku formy se Radovi svěřenci dostali nazpět do pohody. Nejenže ovládli právě velké severočeské derby, ale v dalším kole nekompromisně odklidili z cesty taktéž potápějící se Brno. Severočeši v souboji s Karvinou zcela jistě nebudou chtít brát nic jiného, než plný bodový zisk. Dokáží potvrdit roli favorita?
     
    MFK KARVINÁ

    Forma Slezanů má oproti soupeři opačnou tendenci. Na jaře totiž výkony ani zdaleka nepřipomínají představy trenéra Muchy a Karviná má obrovské problémy se záchranou. Momentálně se dokonce nachází na sestupové patnácté příčce a konkurence Baníku, který poslední dobou pravidelně boduje, je neúprosná.

    Na výhru Karvinští čekají už dlouhých devět zápasů. Od setkání se Zlínem, který porazili jednoznačně 4:0, skórovali pouze osmkrát a především domácí porážka od Dukly z minulého kola může být fatální. Utkání v Jablonci bude mít pikantní nádech pro Tomáše Wágnera. Útočník, jenž je společně s Lukášem Budínským nejlepším střelcem svého týmu, na severu Čech ještě nedávno působil. Bude to právě on, kdo bude mít šanci dopomoci překvapení?
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Jablonec se s Karvinou v rámci nejvyšší soutěže střetl prozatím pouze třikrát. Ani jednou nebyl k vidění nerozhodný výsledek, dvakrát zvítězili Severočeši a v jednom případě Slezané. V předchozích střetnutích nebyla nouze o góly, padlo jich třináct.

    Poslední vzájemný zápas:

    14. kolo: Karviná – Jablonec 2:1 (0:1)
    ----------------------------------------------------
    Branky: 53. Panák (Šisler), 77. Kalabiška (Šisler) – 36. Tecl (Masopust). Držení míče: 50 % : 50 %. Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:18.

    Když se mužstva setkala na podzim, urodila se právě zmiňovaná karvinská výhra. Lépe do utkání vstoupil Jablonec, ale poločasové vedení neudržel. Domácí přidali obrátky a zaslouženě souboj otočili.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Jovović, Považanec, Trávník, Matěj Hanousek – Chramosta, Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Janković, Pleštil.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann (C) – Šisler, Panák – Štepanovský, Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Krnáč – Štěrba, Lingr, Voltr, Weber, Hošek, Ramírez.

    Rozhodčí: Pechanec – Boček, Hock..
     
    Hráči obou mužstev již ve stále horkém počasí vstupují na hrací plochu. Jablonec jakožto domácí tým oblékl tradiční zelené dresy, Karviná nastoupí ve žluté variaci. Fotbalisty vítají jen skromně zaplněné ochozy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Je to tu, rozhodčí Ondřej Pechanec poprvé zadul do píšťalky a utkání odstartovalo! Výkop obstarali domácí fotbalisté, konkrétně Jan Chramosta. Míč se pohybuje na jabloneckých kopačkách.
     
    1
    Severočeši pečlivě rozvíjejí úvodní akci. Balón se nakonec dostal až k pokutovému území, kde se jej snažil zkrotit Vladimir Jovović, ale nebyl úspěšný.
     
    2
    Matěj Hanousek využil náběhu Martina Doležala po levé lajně a posunul mu míč do běhu. Doležalův přízemní centr poté bezpečně odvrátil mimo prostor šestnáctky pozorný Benjamin Čolić.
     
    3
    Karviná o sobě taktéž dala vědět. Luděk Pernica odhlavičkoval centr pouze za sebe, kde se k míči dostal Pavel Eismann a poslal jej za vápno. O těžký volej se pokusil Lukáš Budínský a vystřelil až na tribunu.
     
    4
    Vladimir Jovović se na pravé straně nerozpakoval a vyslal centr před branku. Bohužel pro domácí jej nezatočil dostatečně a Patrik Le Giang snadno zasáhl a rozehrává.
     
    4
    Luděk Pernica ve sprinterském souboji zkušeně vystál Lukáše Budínského a nechal míč dojet až do zámezí. Vlastimil Hrubý tedy bude vykopávat od své svatyně.
     
    5
    Michal Trávník se snažil přenést hru. Balón však k Jaroslavu Zelenému díky malé výšce nedoputoval a Peter Štepanovský akci přerušil. Z brejku hosté nic nevytěžili.
     
    6
    Zdálo se, že Michal Trávník vybojoval v souboji s Peterem Štepanovským rohový kop. Všechny tedy překvapilo rozhodnutí sudího, který nařídil odkop od branky strážené Patrikem Le Giangem.
     
    7
    Emoce trošku stoupají. Tomáš Holeš u autové čáry posadil na trávník Bojana Letiće a Slezané budou mít k dispozici standardní situaci, ze které by se dal poslat dobrý míč do vápna.
     
    8
    Exekuci na sebe vzal Lukáš Budínský. Míč ale netrefil podle svých představ a vysoký bochánek stáhl Vlastimil Hrubý do rukavic. Rychlou rozehrávkou navíc umožnil svému týmu rychlý přechod do brejku.
     
    9
    Míč nyní putoval před hostujícím pokutovým územím z hlavy na hlavu. Všechny doteky patřily Karvinským a žádné nebezpečí se tedy nekonalo. Posléze se to pokusil rozčísnout nákopem Michal Trávník, také jemu ovšem zatím chybí klid a přesnost.
     
    10
    Vladimir Jovović posadil protihráče přímo na hýždě a po zemi našel Martina Doležala. Ten se snažil dostat co nejblíže k brance, až jej rozhodil Marek Janečka a Karviná situaci přečkala bez úhony.
    10. Doležal se proti obraně Karviné neprosadil
     
    12
    Jablonec se nyní vydává spíše postupnou cestou a nikam nespěchá. Luděk Pernica kombinuje s kolegou ze stoperské dvojice, Davidem Lischkou, a Slezané zatím dobře drží své pozice.
     
    13
    Hosté jsou zataženi v poměrně hlubokém bloku. Jakub Považanec tedy práskl do míče z uctivé vzdálenosti, leč Patrik Le Giang mohl zůstat i v horku ledově klidný, pokus totiž proskákal poměrně značně mimo prostor tří tyčí.
    13. Střela Považance z dálky
     
    14
    Hru hostů se snaží pozvednout statečná skupina nejvěrnějších fanoušků, která své oblíbence přijela povzbudit ze vskutku velké dálky. V těchto chvílích má dokonce nad domácími příznivci převahu. Na hřišti je ale lepší Jablonec, jenž bude zahrávat rohový kop.
     
    15
    Michal Trávník poslal poměrně vysoký centr ke vzdálenější tyči. Tam jej temenem zasáhl Luděk Pernica a vysoký oblouček mířící z jeho hlavy vyřešil Patrik Le Giang poměrně snadno.
     
    16
    Hra se nyní zdržuje u autové čáry. Matěj Hanousek vhodil míč do hry, načež hledal Luděk Pernica dlouhou přihrávkou Martina Doležala. Neúspěšně, balón doputoval až ke gólmanovi.
     
    17
    Jan Chramosta si kousek za pokutovým územím vcelku okatě říkal o faul a jeho přání vyslyšeno nebylo. Karviná tedy může přejít na útočnou polovinu, kde se doposud příliš neohřála.
     
    18
    Zde v Jablonci dobře vědí, jak kvalitně umí Jan Šisler vypálit. Přízemní dělovka karvinského záložníka ale nepředstavovala žádnou hrozbu, jelikož vůbec netrefila branku. Hosté se ale dostali na dostřel rychle a efektivně.
     
    19
    Slezané to znovu sehráli dobře. Peter Štepanovský měl spoustu času na centr, ale vůbec se ho nezhostil dobře a míč, který kontroloval Vlastimil Hrubý pohledem, přistál na horní síti jeho klece.
     
    20
    Vladimir Jovović si trošku pohrál s Bojanem Letićem, načež hledal ve vápně stojícího Jana Chramostu. Ten byl bráněn velmi těsně a nemohl na výzvu spoluhráče patřičně zareagovat.
     
    21
    Jan Chramosta předvedl neskutečný sprint a dostihl zdánlivě ztracený balón. Nakonec ale přeci jen slaví Jan Šisler, který těžil z toho, že domácí útočník nedokázal míč zcela odehrát.
     
    23
    Patrik Le Giang vykopl od branky. Kulatý nesmysl po sérii odrazů doputoval k Bojanu Letićovi. Ten si jej srovnal na dalekonosnou ránu, která ohrozila spíše hrstku diváků na tribuně za domácí bránou.
     
    24
    Severočeši v těchto chvílích prožívají menší krizi a vůbec se jim nedaří v kombinaci. Vše velice emotivně prožívá hlasitě křičící Petr Rada, jenž se snaží své svěřence patřičně nabudit.
     
    25
    Bochánek z kopačky Jakuba Považance doplachtil až do šestnáctky. Tam se s ním snažil pracovat Jan Chramosta, ale Patrik Le Giang vyběhl a při pokusu o vyboxování míče zřejmě trefil jabloneckého forvarda do hlavy. Jan Chramosta zůstává ležet na hrací ploše a míří k němu zdravotníci. Penalta se nepíská.
     
    26
    Jan Chramosta už je za čarou připraven k návratu do hry. Karviná tedy hraje krátkou přesilovku a využila ji k tečované ráně Lukáše Budínského, kterou Vlastimil Hrubý v klidu sebral ze země.
     
    27
    Domácí příznivci pískají, toto se jim nelíbí. Další pobyt Jablonce u vápna končí nezdarem, Martin Doležal totiž píchl míč směrem k Michalu Trávníkovi příliš slabě a Marek Janečka jeho úmysl přečetl dokonale.
     
    28
    Vysoký nákop Vlastimila Hrubého zasáhl Filip Panák a přemístil hru na jabloneckou obrannou polovinu. Tam byl jeden z Karvinských lehce faulován a hosté tedy budou v klidu rozehrávat.
     
    29
    Tomáš Holeš přerušil karvinskou akci. Situace už hrozila domácím přečíslením, leč Jan Chramosta se zachoval trošku zbrkle a nedokázal akci patřičně rozvinout.
     
    30
    Jan Šisler (KAR) se stává prvním držitelem žluté karty. Rozhodčí takto ocenil zbytečný zákrok na Jakuba Považance v okolí půlicí čáry.
     
    31
    Martin Doležal bojoval v předbrankovém prostoru co jen mu síly stačily, ale v obležení hned několika protihráčů balón přeci jen ztratil. Karviná se tedy může vydat do rychlé protiakce.
     
    32
    A Slezané nebyli daleko od otevření skóre! Bojan Letić pronikl z levé strany do pokutového území a bodlem vystřelil. Prudký pokus prosvištěl těsně nad horní tyčí, teď se muselo Vlastimilu Hrubému pořádně ulevit.
    32. Letićova střela pořádně vystrašila Hrubého
     
    33
    No vida, zápas najednou dostává tempo. Vladimir Jovović prokázal výbornou kopací techniku a přibližně z dvaceti metrů parádně vypálil. Dělovku zastavilo břevno, načež se míč odrazil jen těsně před brankovou čáru! Nyní měla obrovské štěstí pro změnu hostující družina.
     
    34
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Ale nyní branková konstrukce Severočechům pomohla a skóre je otevřeno! Vladimir Jovović vymyslel exkluzivní průnikovou přihrávku. Tu přebral JAN CHRAMOSTA, jenž z pravé strany šestnáctky vystřelil na vzdálenější tyčku. Od ní se balón lehce odrazil a zamířil do sítě.
    34. Jan CHRAMOSTA - 1:0
     
    36
    Karviná se nechce s prozatímním stavem smířit a okupuje prostor u pravého rohového praporku. Snaha ovšem nevykrystalizovala v nic víc, než v útočný faul. Hrát tedy opět mohou jablonečtí fotbalisté.
     
    37
    Michal Trávník vtipně rozehrál standardní situaci. Na jeho výborný centr si naběhl stoper Luděk Pernica a z voleje jej tlačil před branku, kde střelu zblokovala obrana Karviné.
     
    38
    Toto je velice nepříjemná situace pro obě strany. V souboji se nezaviněně srazil Michal Trávník s Filipem Panákem. Po rychlém vzpamatování se jsou hráči zpět na nohách a po krátkém ošetření budou zřejmě ve hře pokračovat.
     
    39
    Jan Chramosta se dral za obranu a když už to pro hosty zavánělo průšvihem, skvělý obranný zákrok předvedl navrátivší Benjamin Čolić. Patrik Le Giang poté odpravil míč před dobíhajícím Tomášem Holešem do zámezí.
    39. Čolic vystavil stopku Chramostovi
     
    40
    Po rohovém kopu to před brankou Slezanů bylo poměrně nepřehledné. Někteří diváci si přáli odpískání ruky, nicméně hra pokračovala a Jan Chramosta za slušné pozice zakončil vysoko nad Le Giangovu klec.
     
    42
    Zelenobílí se s blížícím se koncem první půle dostávají do herní pohody a nyní měli k dispozici přímý kop z ostrého úhlu. Michal Trávník se rozhodl pro střílený centr, který odkopl mimo nebezpečné prostory pozorný Pavel Eismann.
     
    43
    Další centr našel Patrika Le Gianga, jenž se prezentoval rychlou rozehrávkou. Akce Karviné příliš dlouho netrvala, míč totiž skončil za autovou čarou a vhazovat bude Jaroslav Zelený.
     
    44
    Jablonec evidentně chce dohrát poločas daleko od své vlastní svatyně. V další akci spolupracoval Jan Chramosta s Tomášem Holešem. Míč se jim do šestnáctky dostat nepodařilo, nicméně hrát ještě může Michal Trávník.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty. Nastavení započala aktivněji Karviná a Jaroslav Zelený měl co dělat, aby včas přistoupil k Filipu Panákovi, jenž nabíhal po pravém křídle.
     
    45+1
    Slezané pokračují v živějším výkonu, ale jejich snaha opět skončila jen a pouze v zámezí. Matěj Hanousek uvádí balón zpátky do hry a každou chvíli by měl být první poločas ukončen.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je za námi. Aktivnější byl Jablonec, ale notně jej brzdily zbytečné nepřesnosti. Přesto se dokázal gólově prosadit, a to když Vladimir Jovović vyslal do šance o tyč zakončujícího Jana Chramostu. Karviná ale vůbec nepůsobila bezradným dojmem a rozhodně má šanci s výsledkem něco udělat.

    Střely po 1. poločase:
    Jablonec 3:3 Karviná.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Opět se hraje! Míč tentokráte uvedla do hry Karviná, která má jasný úkol, a to minimálně vyrovnat. Jan Šisler se tomu okamžitě snaží dopomoci dlouhým nákopem, ale ten zamířil až k Vlastimilu Hrubému.
     
    47
    Vladimir Jovović táhl protiútok, leč do kompletní defenzivy soupeře pronikal prakticky sám. Zkusil to tedy individuálně a dobrý obranný zákrok si připsal Pavel Dreksa, jenž ve skluzu získal balón pro své barvy.
     
    48
    A mohlo být vyrovnáno! Po rohovém kopu přiletěl do šestnáctky další centr. Naskočil si na něj Filip Panák, který dostal až příliš mnoho prostoru. Jabloneckým se to ovšem nakonec nevymstilo, zakončení hlavou totiž zamířilo těsně vedle tyče.
     
    49
    Slezané hýří aktivitou a domácí s tím mají problémy. Před brankou poskakoval další míč a požár uhasil až Vladimir Jovović, jenž odpálil míč na rohový kop. Ten rozehrál Bojan Letić tak, že se žádný ze spoluhráčů k hlavičce neprosadil.
     
    50
    A další roh Karviné, tentokrát po dobré práci Tomáše Wágnera. Hosté z něj ovšem opět nic nevytěžili, centr Lukáše Budínského totiž zblokoval Jaroslav Zelený tak, že šel balón do zámezí právě od záložníka hostů.
     
    51
    Matěj Hanousek se probíjel kupředu. Dostal se do souboje s Pavlem Dreksou, který se nakonec stal obětí útočného faulu. Karviná tedy bude rozehrávat z vlastní obranné poloviny.
     
    52
    Marek Janečka těsně za hranou pokutového území trefil při pokusu o odehrání míče Martina Doležala. Volný přímý kop pro Jablonec z nadějné pozice! Dá se očekávat centrovaný míč.
     
    53
    A také, že ano! Michal Trávník zakroutil kulatý nesmysl do šestnáctky, kde se nejvýše vyšrouboval právě faulovaný Martin Doležal. Jeho zakončení zpoza malého vápna ale zamířilo nad branku, střelec to měl v tísni složité.
    53. Nebezpečná hlavička Doležala
     
    54
    Patrik Le Giang uvedl balón do hry dlouhým výkopem, po kterém se strhla série osobních soubojů. Jan Šisler byl nakonec faulován, Karviná ovšem se standardkou nenaložila vůbec dobře a vykopávat bude pro změnu Vlastimil Hrubý.
     
    55
    Hra se v těchto chvílích nese ve znaku přenášení akce od brankáře k brankáři. Pokračuje v tom také David Lischka, jenž řeší letící míč sklepnutím ke strážci domácí svatyně.
     
    57
    Jan Šisler byl jako první u odvráceného míče a poslal jej na Lukáše Budínského. Ten si ho pěkně pokryl a počkal na podporu spoluhráčů. Ta nebyla zrovna nejrychlejší a Karviná tak musí útočit do zcela zformované severočeské obrany.
     
    58
    Filip Panák překonal s míčem na kopačce vskutku dlouhou vzdálenost. Poté přihrál Marek Janečka, kterého překvapil Michal Trávník, jenž se ukázkově vrátil do defenzivy a odstavil Janečku tělem.
     
    59
    Jan Chramosta skvěle oklamal hostující obranu a posunul míč do uličky Vladimiru Jovovićovi. Už to vypadalo, že bude reprezentant Černé Hory zakončovat z vyložené pozice, to ovšem překazil parádním skluzem Marek Janečka!
    59. Janečka skvělým obranným zákrokem překazil Jovovićovi zakončení
     
    60
    Bojan Letić pronikl po levém křídle a výborným centrem nalezl hlavu Petera Štepanovského. Ten se objevil ve vyložené šanci, ale zblízka mířil hlavou mimo prostor branky! Toto může Slezany mrzet.
     
    61
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Jan Šisler, přichází Radek Voltr.
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Eric Ramírez.
     
    Dnešní zápas sleduje na Střelnici 2 603 diváků.
     
    63
    Karviná právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Slezané udeřili z rohového kopu, které se jim až doposud příliš nevedly. Domácí nedokázali centr patřičně odvrátit a míč se po několika odrazech dostal od brankáře Vlastimila Hrubého až k PAVLU DREKSOVI, který jej zblízka napálil mezi tři tyče!
    63. Pavel DREKSA - 1:1
     
    64
    Vyrovnávací branka, která rozhodně nebyla nezasloužená, jen podnítila zlost jabloneckých příznivců. Ti na svůj tým pískají, nyní mu totiž nevychází takřka nic a marně se pokouší dostat na dostřel Patriku Le Giangovi.
     
    66
    Patrik Le Giang uvedl míč do hry výkopem od své branky. Matěj Hanousek poté trošku přistrčil Radka Voltra a balón tedy doputoval do autu. Jablonec jej poměrně rychle získal, ale ani teď si nedokázal rozumně přihrát.
     
    67
    Bojan Letić hraje na levé straně velmi dobře a nyní znovu dostal míč do vápna. Škoda pro hosty, že šla pobídka Tomáši Wágnerovi na paty a zakončení nebylo přesné.
     
    68
    Právě Bojan Letić (KAR) nyní fauloval tak, že mu sudí Pechanec neváhal ukázat žlutý kartonek.
     
    69
    Ze standardky ale Severočeši nevytěžili vůbec nic. Michalu Trávníkovi se centr nevydařil podle představ a David Lischka na něj prakticky neměl šanci dosáhnout. Patrik Le Giang bude vykopávat.
     
    70
    Míč se ze souboje odrazil k Tomáši Holešovi, jehož nevýraznou střelu bez přípravy v klidu zachytil Patrik Le Giang do rukavic. Jablonec se snaží.
     
    71
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A snaha je zúročena. Domácí to sehráli účelně. Míč putoval na levé křídlo, odkud jej Jaroslav Zelený neváhal odcentrovat. Před brankou stál zcela neobsazený MARTIN DOLEŽAL, který těžil ze slabé chvilky stoperů a nechytatelnou hlavičkou zvedl diváky ze sedadel!
    71. Martin DOLEŽAL - 2:1
     
    72
    Rázem panuje na severu Čech o poznání lepší nálada. Matěj Hanousek se snažil o další centr, ale ten se mu přes dvojnásobnou přesilu beků vyslat nepodařilo. Hrát tedy může Karviná, která bude vhazovat na útočné polovině.
     
    73
    Tomáš Holeš na pravém okraji hřiště dělal, co mohl. Bojana Letiće obelstil, ale další soupeře už ne. Balón se tedy opět nachází v zámezí, hosté trošku získávají potřebnou půdu pod nohama.
     
    74
    Teď to Karviná zkouší postupným útokem. Trpělivě vyčkává na volné okénko v jablonecké defenzivě, ale nedočkala se a aktivní Tomáš Holeš vybojoval ze souboje s Markem Janečkou rohový kop z pravé strany.
     
    76
    Exekuce se trošku protáhla, nicméně nakonec Michal Trávník přeci jen odcentroval. Nejvýše se dostal Lukáš Budínský a odvrátil míč za pokutové území, kde ještě neúspěšně bojoval Matěj Hanousek.
     
    77
    Nyní to nevypadá dobře s Vladimirem Jovovićem. Ten totiž zůstává ležet před brankou Patrika Le Gianga a vypadá to na nějaké svalové zranění. Dost možná bude muset Petr Rada dnes poprvé střídat. Michal Trávník míč pochopitelně zakopl do autu.
     
    78
    Vladimir Jovović se už za pomoci zdravotníků vyškrábal zpět na nohy. Zkouší se za lajnou rozběhat, jeho účast ve zbytku utkání je stále ve hvězdách.
     
    79
    Petr Rada střídá, ale jedná se o jinou výměnu. Odchází Martin Doležal, autor prozatím rozdílové branky. Nahrazuje jej zkušený Tomáš Hübschman, který by měl vyztužit defenzivní linie.
     
    80
    Opět dochází ke komické situaci, kdy se Petr Rada hádá s jedním z jabloneckých fanoušků. Okolní příznivci se dobře baví, ale nyní je úplně nepotěšil centr Tomáše Holeše, který míč poslal daleko mimo dosah spoluhráčů.
     
    83
    Zdá se, že s blížícím se koncem utkání Karviná paradoxně přestává hrozit. Navíc bude čelit standardní situaci, Pavel Dreksa (KAR) totiž poslal k zemi Jana Chramostu. Za nesportovní reakci navíc vidí žlutou kartu.
     
    82
    Několik hráčů přeběhlo míč, až přišla řada na Vladimira Jovoviće. Ten pálil tvrdě, ale nepřesně. Míč skončil asi dva metry nad břevnem hostující svatyně a z nadějné situace tedy nic není.
    82. Jovović přestřeluje bránu
     
    83
    Tomáš Wágner chytře prodloužil centrovaný míč za sebe. Ve velké šanci se mohl objevit Radek Voltr, ale zradil ho první dotek a z ostrého úhlu už nedokázal nic vymyslet.
     
    86
    Jablonec nadále posiluje defenzivu, Michala Trávníka nahrazuje stoper Jiří Piroch.
     
    86
    Jaroslav Zelený se zachoval malinko zbrkle a místo konstruktivního založení akci poslal příliš dlouhý nákop. Ten zaměstnal Patrika Le Gianga, který balón snadno chytil a nakopl jej na útočnou polovinu karvinských fotbalistů.
     
    87
    Lukáš Budínský standardní situaci nerozehrál vůbec špatně. K hlavičce se dostal jeden z hostů a míč vylétl z chumlu hráčů tak, že takovým padáčkem doplachtil k zasahujícímu Vlastimilu Hrubému.
    87. Ramírezova zajímavá hlavička
     
    88
    Standardku nyní vybojovali také domácí, ale skončilo to nezdarem po všech stránkách. Jakub Považanec totiž odcentroval prachbídně, a navíc byl ještě Janu Chramostovi odpískán nedovolený zákrok v předbrankovém prostoru.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jaroslav Diviš.
     
    90
    Filip Panák spěchal přes půlicí čáru. Svědomitě se s ním vracel Jan Chramosta (JAB), který nakonec soka stáhl za dres k zemi a dostává žlutou kartu.
     
    90
    Volný kop se vydal rozehrát brankář Patrik Le Giang, ale bylo znát, že mu to není úplně vlastní. Našel totiž pouze svého protějška Vlastimila Hrubého. Mezitím sudí signalizuje, že se bude hrát ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Karviná už pochopitelně vrhá všechny síly do útoku a snaží se vše cpát před branku. Tam byl ovšem nyní Tomáš Wágner příliš důrazný a po kontaktu s gólmanem je mu pískán nedovolený zákrok.
     
    90+2
    Slabý centr Pavla Dreksy sice dokázal Bojan Letić hlavou zasáhnout, ale neměl šanci zakončit nějak kvalitněji. Vlastimil Hrubý předvádí dost možná poslední zákrok dnešního podvečera.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým FK Jablonec! Rozhodně to ale nebylo tak jednoznačné, jak by mohlo tabulkové postavení obou soupeřů predikovat. Slezané, kteří bojují o záchranu, dokonce vyprodukovali více střel, ale doplatili na špatně odbráněnou situaci, při které zblízka vsítil rozhodující gól hlavičkující Martin Doležal. Karviná tedy zůstává připoutána na patnáctém místě tabulky, zatímco se Severočeši dostávají na čtvrtou. Bude to ještě pořádný boj!

    Střely celkem:
    Jablonec 6:9 Karviná.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek víkendu! Někdy příště opět na počtenou. (19:58:43)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 34. Chramosta (Jovović), 71. Doležal (Zelený) – 63. Dreksa

    Karty:   90. Chramosta (JAB) – 30. Šisler (KAR), 68. Letić (KAR), 83. Dreksa (KAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Jovović (89. Jaroslav Diviš), Považanec, Trávník (86. Piroch), Matěj Hanousek – Chramosta, Doležal (79. Hübschman).
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Janković, Pleštil.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann (C) – Šisler (61. Voltr), Panák – Štepanovský (61. Ramírez), Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Krnáč – Štěrba, Lingr, Voltr, Weber, Hošek, Ramírez.

    Rozhodčí: Pechanec – Boček, Hock.

    Diváci: 2 603
    thejrc.org