Francie – Česko 0:6 (kon.) | Norsko – USA 3:9 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 3:5 (kon.)
Německo – Finsko 3:2 (po pr.)
konec
Norsko
3:9 (0:3, 1:4, 2:2)
USA
Neděle 13.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning, Dánsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4553 diváků. (18:42:45)
     
    Končí nám tímto poměrně zábavné utkání skupiny B mezi Norskem a USA. Spojené státy potvrdily roli favorita a berou výhru 9:3, když ve druhé třetině přidaly dva góly, skórovali White a Pionk. Norové taktéž přidali ve třetí části po dvou trefách, prosadili se v krátké době bratři Olimbové. USA si tak zajistilo postup do čtvrtifinále, to Norové budou muset o setrvání v elitní skupině tvrdě bojovat s Koreou v posledním zápase. Ode mne je to dnes vše, příjemný nedělní večer vám přeje Tomáš Kalas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Haukeland si teď celkem zavařil při lehké rozehrávce a musel se ještě hodně ohánět, aby to nebyla „desítka“.
     
    59:01
    Jdeme do samotné poslední minuty zápasu, opravdu se hraje bez emocí. Poslední minutu utkání ale USA dohrají ve čtyřech, vyloučen je White za hákování.
     
    58:19
    Larkin si triumfálně projel středem hřiště, chvíli to trvalo, než ho dostoupil nějaký norský bek a otočil hru. Hraje se bez nějakých extra okamžiků zápasu.
     
    57:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Že bychom se dočkali i desátého gólu USA? NEAL PIONK dostal přesnou přihrávku na druhou stranu hřiště od Bonina a z první nedal Haukelandovi šanci! Asistence: Nick Bonino, Chris Kreider.
    57:27 Neal PIONK - 3:9
     
    56:26
    Hughes si hledal pozici na střelu, nakonec vytěžil pouze nahrávku na modrou čáru kolegovi Thompsonovi, který způsobuje ofsajd. Sudí to teď taktéž vzal lehce na pobavení a hrál si s gestikulací, ale nakonec to je opravdu ofsajd.
     
    55:56
    Čtyři minuty do konce zápasu, Američané vedou o pět branek, jejich radost na střídačce zřejmě mírně zhatí icing, ale je vidět, že to vůbec nevadí.
     
    55:54
    Butcher se dostal k parádní střele na mezikruží, Haukeland zasáhl pouze koncem hole!
     
    55:33
    Domácí v plném počtu.
     
    55:09
    Dvacet sekund do konce přesilovky, stále jsou Spojené státy v tlaku a drží čtyřku Norska na ledě.
     
    54:21
    Ani hosté se neženou nijak ohromeně do útočného pásma a opravdu už se zápas dohrává. Kane nyní zkoušel protlačit kotouč do branky z ostrého úhlu, ale nezadařilo se.
     
    53:32
    Vyloučení i na druhé straně. Faulovaným je opět Gaudreau, tentokrát se již trestat bude. Norský kapitán Holös nasadil šroubovák Gaudreauovi a je vyloučen na dvě minuty.
     
    53:07
    Hosté v plném počtu.
     
    52:45
    Thoresen měl několik dorážek za sebou, ale neprostřelil roztáhlého Darlinga.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 27. K. Forsberg (Lindström), 47. K. A. Olimb (Bonsaksen, Holös), 48. M. Olimb (Bull, Lindström) – 9. P. Kane (McAvoy, Atkinson), 13. P. Kane (DeBrincat, Atkinson), 16. McAvoy (DeBrincat, White), 22. D. Larkin, 31. Martinez (D. Larkin), 37. Lee (D. Larkin, J. Gaudreau), 40. Atkinson (Jensen, P. Kane), 43. White (Bonino, C. Murphy), 58. Pionk (Bonino, Kreider)


    Norsko: Haugen (31. Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Johannesen, Bull (A), Espeland, Sörvik, Sveum, Trettenes – K. A. Olimb (A), M. Olimb, Salsten – Valkvae Olsen, Bastiansen, Haga – Lindström, K. Forsberg, S. Thoresen – Kristiansen, Roest, Röymark.
    USA: Kinkaid (41. Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, McAvoy, Pionk, Jensen, Hughes, T. Thompson – Atkinson (A), Bonino, P. Kane (C) – Lee, D. Larkin, J. Gaudreau – Kreider, White, DeBrincat – Coleman, D. Ryan, Gibbons.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Wehrli (SUI) – Lhotský (CZE), Suominen (FIN)

    Diváci: 4553
    bahis siteleri