Jirny – Chrudim 1:1 (2:3 po pen.) | Brozany – Litoměřicko 3:1 (kon.) | Štěchovice – Převýšov 1:1 (3:4 po pen.)
Benátky n/J – Králův Dvůr 2:2 (2:0 po pen.) | Benešov – Vltavín 2:2 (11:10 po pen.)
konec
SK Sokol Brozany
3:1 (2:0)
FK Litoměřicko
Neděle 13.05.2018, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • Česká fotbalová liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mne odsud z Brozan vše. Přeji příjemný zbytek nedělního večera a někdy příště na počtenou! (18:50:58)
     
    Byť se Litoměřicko velmi snažilo, dostalo se pouze ke vstřelení jediné branky. Naproti tomu Brozany uhájily výhru v dnešním souboji a díky tomu se v tabulce posunuly nad svého soupeře.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Veselý, přichází Jelínek.
     
    88
    Litoměřičtí se ještě v závěru pokoušejí o zvrat v utkání, ovšem Brozany drží svůj obranný prostor celkem silně zahuštěný. Díky tomu do vápna neprojde žádný míč, natož pak litoměřický hráč.
     
    87
    Od středového kruhu rozehrál gólman Lipš. Šanci pak zakončil Martin Studecký, jehož pokus mířil do ochranné sítě za Ordeltově brankou.
     
    87
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Benda, přichází Studecký.
     
    85
    Naproti tomu ale z chumlu rychle vyběhl Lukáš Veselý. Ten poté běžel dlouho sám proti soupeřově brance. Prokličkoval si mezi několika hráči a následně se nechal chytře zfaulovat.
     
    85
    Litoměřičtí stáhli hru na polovinu soupeře, kde se snaží prostřelit zahuštěnou brozanskou obranu.
     
    84
    Dnešnímu utkání přihlíží pravděpodobně nejvíce diváků v této sezóně. Na brozanské hřiště si našlo cestu hned 550 fanoušků.
     
    82
    Brozany pomalu přecházejí na soupeřovu polovinu. Jejich průchod je ale přerušován častými vyhazováními míče za autovou čáru.
     
    81
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Valenta, přichází Marchuk.
     
    80
    Dlouhým odkopem poslal Lipš míč ke středu pole, odkud v akci Brozanští pokračovali díky odkopu po nedovoleném zákroku. Ovšem z této šance dokázaly Litoměřice rychle přejít k Lipšovi.
     
    79
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Tichý, přichází Marić.
    77. ŠOLLAR - 3:1
     
    77
    Brozany právě vstřelily branku!
    Tento stav se ale Brozanským nelíbil. Ihned po vhazování se dostali před branku, odkud dokázal prostřelit z levé strany zpoza vápna prostřelit vzdálenější šibenici IVAN ŠOLLAR.
    76. ŠIMKOVSKÝ - 2:1
     
    76
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přestože Litoměřice nedokázaly využít drtivý tlak z úvodu druhé půle, nakonec míč do branky dopravily. K pravé tyči uklidil přesně míč JAKUB ŠIMKOVSKÝ.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Mešič (Sokol Brozany).
     
    75
    Celkem dlouhá brozanská kombinace kolem velkého vápna byla zakončena nepříliš povedeným centrem zprava, který převzala litoměřická obrana.
     
    73
    Brozany se dostaly k dalšímu přímému kopu. I tentokrát jej ale dokázal Ordelt vyrazit před sebe, navíc přímo na svého spoluhráče.
     
    71
    Z této šance ale velmi rychle vyběhl osamocen Lukáš Veselý. Nikým nehlídán se sprintem proběhl až na hranici velkého vápna, kde ho nedovoleným skluzem srazil Patrik Valenta. Od sudího Šťastného si za to vysloužil žluté napomenutí.
     
    71
    Litoměřičtí jsou nuceni k rozehrávce od své branky. Velmi rychle se také přesunuli k brance soupeře.
     
    69
    Po krátkém intermezzu v podobě průniku Brozan těsně za polovinu soupeře převzaly Litoměřice opět míč na své kopačky. Následně se dostaly opět k Lipšovi, tentokrát však přímo do bezprostřední blízkosti.
     
    67
    Po střídání rozehrály Brozany svůj přímý kop. Prudký nákop v podání Rudolfa Slaničky však dokázal Adam Ordelt vyboxovat nad sebe.
     
    67
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwuma, přichází Vopat.
     
    66
    Chukwudi Chukwuma nestihl míč v souboji s Patrikem Valentou. Po jejich střetu se Litoměřičtí opět dostali do šance, která skončila opětovným Lipšovým odkopem.
     
    65
    Hosté stále drží míč na svých kopačkách. Byli však vytlačeni ke středové čáře, odkud se postupnou kombinací snaží probít opětovně k brance Přemysla Lipše.
     
    63
    I přes občasné brozanské výpady se drží Litoměřice na soupeřově polovině. Svou snahu ale nedokáží přetavit v přímé Lipšovo ohrožení, natož pak v gólovou trefu.
     
    61
    Litoměřičtí rozehrávají z prostoru kolem středové čáry. Každý z hráčů je ale osobně stíhán některým z Brozanských. Přesto se nakonec Litoměřice dostaly k rohovému kopu.
     
    60
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Šustr, přichází Zbudil.
     
    59
    V pokračování akce tentokrát znemožnil Cibulka Valentovi. Díky tomu se ale hosté dostali k přímému kopu. Jeho exekuce se zhostil Štěpán Kacafírek, který jej zahrál naprosto mizerně. Jeho slabší, přízemní střela mířila pouze vedle Lipšovy branky.
     
    57
    Čistým skluzem znemožnil Martin Štancl k pokračování akce Chukwudimu, který jinak stál sám před soupeřovou brankou. Díky tomu se nedostal ke střele a naopak Litoměřice k výpadu na opačný konec hřiště.
     
    56
    Přemysl Lipš znovu odkopává od své branky. Míč se dostal k Chukwumovi, který se s ní snažil pokračovat dál. Díky dvojnásobné přesile si ale nedokázal balon zpracovat tak, jak by potřeboval a přišel o něj.
     
    54
    Sérií dvou dlouhých nákopů, nejprve od gólmana, následně od Šollara po nedovoleném zákroku, se Brozany pokusily o průnik do vápna. Přímý kop ale dokázali Litoměřičtí odhlavičkovat a s míčem se dostat dále od své branky.
     
    52
    Obdobná situace je k vidění i na opačné straně hrací plochy. Litoměřičtí se též pokusili o průnik směrem k Lipšově brance, též narazili na brozanský obranný blok. Jediný rozdíl je v tom, že Brozanským se podařilo odklidit nákopem míč do bezpečí.
     
    50
    Brozanští se probíjejí do velkého vápna. Hranice prostupu je ale příliš zahuštěná litoměřickou obranou, díky čemuž jsou všechny jejich šance na ní narušeny.
     
    49
    Z přetaženého rohového kopu se k zakončení dostal Lukáš Veselý. Jeho prudké vypálení zprava mířila pouze těsně vedle tyče Ordeltovy branky.
     
    48
    Oba týmy se střídavě tlačí na branku. Díky častým a rychlým protiútokům tak i oba gólmani mají celkem velké množství práce.
     
    46
    Ihned po startu druhé půle se Litoměřice dostaly dlouhým nákopem směrem k Lipšovi. Díky větru se ale míč stáhl k rohu, kde se jej snažil dostihnout Radek Dvořák. Neúspěšně.
     
    46
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Výborný, přichází Kacafírek.
     
    46
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Husenský, přichází Zdržálek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Nejhorším možným výsledkem pro Brozany skončila první půle, dle slov příbramského trenéra Csaplára. V tomto poločase byla k vidění celkem vyrovnaná hra s mnoha šancemi na obou stranách. Ovšem Brozany měly více štěstí, díky čemuž také do druhé půle vstupují s dvojnásobnou výhodou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    David Surmaj dokázal prokličkovat mezi několika obránci brozanského celku. Následně k zakončení vyzval Jakuba Trýznu, jehož střela mířila těsně vedle levé tyče branky Přemysla Lipše.
     
    43
    Brozany velmi důrazně brání prostor před svou brankou. I tak se ale hosté dostali ke střele. Šanci vzal na sebe Bao Luong Nguyen, jehož obloučkovitá střela mířila přímo do náručí Přemysla Lipše.
     
    42
    Brozany se dostaly k dalšímu rohovému kopu. V hlavičkovém souboji mezi Chukwumou a Dominikem Šustrem byl úspěšnější litoměřický stoper, který hlavičkou poslal míč mimo vápno. Načež se jeho tým odhodlal k dalšímu protiútoku.
     
    40
    Freitas velmi důrazně bránil Davida Surmaje. Exsparťanský útočník se ale nechal přistrčit, což sudí zpozorovali a došlo k rozehrávce proti Lipšově brance.
     
    39
    Radek Dvořák rozehrál rohový kop po křídle. Litoměřičtí následně rozehrávali po křídle. Míč se ale dostal pouze k prostoru vedle branky a následnému Lipšově odkopu.
     
    38
    Litoměřičtí se nadále tlačí blíže k brance. Obrana Brozan ale prokázala svou komplexnost, díky které nedovolí svému soupeři vyloženou šanci na vystřelení proti Lipšovi.
     
    37
    O samostatný průnik se na druhé straně postaral Patrik Valenta. Již ve vápně, ale čistě ho před vystřelením nakonec dokázal zblokovat Matheus Freitas Carvalho Da Silva.
    35. VESELÝ - 2:0
     
    35
    Brozany právě vstřelily branku!
    Následně tu máme navýšení brozanského vedení! Z velké vzdálenosti poslal míč obloukem na branku LUKÁŠ VESELÝ, který přesně našel levý horní roh Ordeltovy branky.
    33. CHUKWUMA - 1:0
     
    33
    Brozany právě vstřelily branku!
    Brozanům se povedlo využít chaosu před litoměřickou brankou. Ve skupince hráčů se dostal k míči CHUKWUDI CHUKWUMA, který dokázal velmi přesně najít volnou skulinku v brance a tu přesně propálit. V tomto důležitém zápase tak poslal svůj tým do vedení.
     
    32
    Ve snaze převzít rozehrávku vzduchem se ocitl David Surmaj v ofsajdovém postavení. Z následného odkopu se dostaly Brozany blíže k brance soupeře. Tam celou šanci na poslední chvíli hasil Jakub Šimkovský.
     
    30
    Petr Tichý nepřešel do vápna přes soupeřovu obranu. I tak se ale Brozanským daří okupovat útočný prostor, navíc se neustále snaží o přechody blíže k brance.
     
    29
    Na Litoměřice čekal další rohový kop. Po jeho exekuci se ale dostal pouze nad branku Přemysla Lipše, kde se navíc zapletl v síti.
     
    28
    Domácí poté vrátili míč litoměřického celku, který se od gólmana dostal k další rozehrávce.
     
    27
    Litoměřicko se dostalo k rozehrávce kolem středové čáry. Po delší době se jim povedlo probít se blíže k velkému vápnu, ovšem celou akci přerušil rozhodčí díky zranění Muamera Mešiće.
     
    25
    O centr směrem k brance se tentokrát na druhé straně postaral Jakub Šimkovský. Brozanský obránce jej ale z malého vápna dokázal odkopnout dále od své branky. Celé nebezpečí ale neuhasil.
     
    23
    Brozany měly další velkou šanci! Chukwudimu se povedlo míč nacentrovat z levé strany přímo na Lukáše Veselého. Ten namířil míč z malého vápna přesně na branku. Ovšem i tentokrát dokázal Ordelt tuto akci vytěsnit.
     
    22
    Opětovně probíhá přetahovaná o míč kolem středové čáry. Tentokrát měli nepatrně větší převahu hosté, kteří se dostali na úroveň velkého vápna. Brozanské obraně se ale podařilo míč odkopnout do zámezí.
     
    20
    Před brankou se dostal k zakončení hlavičkou Chukwudi Chukwuma. Jeho střelu ale dokázal Ordelt v poslední chvíli vyrazit mimo prostor brankoviště. Brozany se tak dočkaly dalšího rohového kopu.
     
    19
    Oba týmy se přetahují o přesunutí hry na jednu či druhou stranu. Málokdy už se ale dostanou přímo ke gólmanovi. Toto privilegium tak umožní pouze míči.
     
    17
    Radek Dvořák zpracoval míč na úrovni střední čáry. Díky Mešićově napadání však byl nucen vrátit míč ke gólmanovi. Ordeltův následný odkop ale příliš daleko nemířil.
     
    15
    Brozanům se daří pronikat po křídle blíže k litoměřické brance. Byť jejich cesta je velmi často přerušována odklízením míče do prostoru mimo hřiště.
     
    14
    A druhý rohový kop pro brozanské fotbalisty. Freitas jej dokázal hlavičkou nasměrovat blíže k hloučku čekajících hráčů, už ale příliš vysoko. Tím pádem je přeletěl a míč si posléze zpracovali hráči soupeře.
     
    13
    Litoměřičtí pomalu rozehrávají od své branky. Sérií několika nákopů se dostali až do útočné zóny, ve které ale o míč přišli a domácí se vydali do rychlého protiútoku.
     
    11
    Velkou šanci měl na druhé straně i Jaroslav Benda! Z malého vápna poslal míč do volného prostoru litoměřické branky. Ovšem tento míč dokázal Ordelt zpozorovat a nohejbalovým odkopem ho poslal zcela mimo hřiště. Brozany tak dostaly výhodu rohového kopu.
     
    9
    Brozany celkem snadno přešly až k rohu hrací plochy. Tam se ale litoměřickým obráncům podařilo vytěsnit míč místo hřiště.
     
    7
    Přemysl Lipš ideálně vykryl svou chybu. Poté, co Freitas vybojoval míč v rychlostním souboji s Trýznou, poslal jej gólmanovi. Jeho nahození míče zpět do pole našlo pouze Davida Surmaje, před kterým se navíc otevřela zcela odkrytá branka. Na ní také okamžitě vypálil, ovšem Lipš se dokázal rychle vrátit zpět a i díky větru mu míč mířil přímo do rukavic.
     
    6
    Rudolf Slanička se postavil k přímému kopu z celkem dobrého umístění. Přízemní střela však mířila pouze levé tyče branky Adama Ordelta.
     
    4
    Litoměřičtí rozehrávají z prostředí kolem středové čáry. Rozehrávku soustavně napadá Chukwuma, ovšem kdykoliv ukořistí míč, dokáže jej litoměřická obrana vybojovat zpět.
     
    3
    Litoměřičtí dokázali obdobným tempem přejít zpět. Přímo do velkého vápna se ale přes zahuštěnou brozanskou obranu nemohou dostat.
     
    1
    Ihned po úvodním výkopu se domácí dostali do útočné situace. K ní se však ke gólmanu Ordeltovi hned nedostali. Ovšem díky nedovolenému zákroku litoměřické obrany se dostali k volnému kopu ze slibné vzdálenosti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Brozany: Lipš – Franc, Freitas Carvalho Da Silva, Cibulka (K) – Mešić, Tichý, Slančka, Šollar, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Tvrdoň – Jelínek, Studecký, Marić, Vopat.

    FK Litoměřicko: Ordelt – Šustr, Luong, Šimkovský (K), Trýzna, Výborný, Husenský, Valenta, Surmaj, Štancl, Dvořák.
    Náhradníci: Plachý – Zdržálek, Marchuk, Zbudil. Zajac, Kacafírek, Maršálek

    Rozhodčí: Šťastný – Hanousek, Beneš..
     
    Předchozí vzájemný zápas

    14.10., 10. kolo: FK Litoměřicko – SK Sokol Brozany 1:1
    Branky:
    52. Hanuš – 28. Chukwuma

    Sestava Litoměřicka: Plachý – Václavek, Šimkovský "C", Šustr, Dvořák, Grunert (65. Štancl), Hanuš, Šlehofer, Zdržálek (78. Brůžek), Trýzna, Surmaj (69. Blažek).

    Sestava Brozan: Lipš – Dunderović, Franc, Cibulka "C", Bubeníček, Studecký, Marič (46. Tichý), Slanička, Šollar (67. Hovorka), Benda (73. Stehlík), Chukwuma.
     
    FK Litoměřicko
    (13. místo, 39:47, 39 b.)

    Litoměřicko také nemá jistotu udržení se v třetí nejvyšší soutěži. Byť je v tabulce o dvě pozice výše, na Brozany má náskok pouze tři body. Mezi nimi je jen Benešov. Litoměřický tým se momentálně drží na vítězné vlně. Povedlo se mu ovládnout tři předchozí zápasy. Na jaře hrály Litoměřice ve venkovním prostředí čtyři utkání, z nichž ve dvou dokázali vyhrát. Z deseti dosavadních jarních zápasů dokázaly zvítězit v šesti.
     
    SK Sokol Brozany
    (15. místo, 48:56, 36 b.)

    Brozanský tým se v současné době potřebuje odpíchnout od patnáctého místa alespoň o pozici výše. Neboť je stále ohrožen sestupem, a to díky postavení klubů na sestupových pozicích ve Fotbalové národní lize. Byť v tuto chvíli by šli oba sestupující celky do Moravskoslezské fotbalové ligy. Brozanům se ale v domácím prostředí celkem daří, byť velké množství jejich utkání skončí až v penaltovém rozstřelu. Po devadesáti minutách porazily jen Nymburk, ovšem prohru taky zaznamenaly jen jednu, a to proti Jirnům.
     
    Zdravím Vás u 27. kola Fortuna České fotbalové ligy. V rámci něho se v okresním derby utkají dva týmy bojující o samotné udržení v ČFL. Domácí Sokol Brozany přivítá soupeře z okresního města FK Litoměřicko. Přeji Vám příjemné fotbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Branky: 33. Chukwuma, 35. Veselý, 77. Šollar – 76. Šimkovský

    Karty:   75. Mešič (BRO) – 71. Valenta (LTM)


    SK Sokol Brozany: Lipš – Franc, Freitas Carvalho Da Silva, Cibulka (K) – Mešić, Tichý, Slančka, Šollar, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Tvrdoň – Jelínek, Studecký, Marić, Vopat.

    FK Litoměřicko: Ordelt – Šustr, Luong, Šimkovský (K), Trýzna, Výborný, Husenský, Valenta, Surmaj, Štancl, Dvořák.
    Náhradníci: Plachý – Zdržálek, Marchuk, Zbudil. Zajac, Kacafírek, Maršálek

    Rozhodčí: Šťastný – Hanousek, Beneš.

    Diváci: 550
    thejrc.org