Genk – Charleroi 4:1 (kon.) | Gent – Anderlecht 1:0 (kon.) | Standard – Club Brugge 1:1 (kon.)
konec
Standard Lutych
1:1 (1:1)
Club Brugge KV
Neděle 13.05.2018, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:59:29)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:1.
    Radost hostů po zisku titulu!
     
    Je konec! Bruggy dokázaly na půdě Standardu Lutych uhrát remízu 1:1 a stávají se mistrem belgické ligy! Domácí celek dnes soupeři několikrát zatopil, ale vedení neudržel a přišel o šanci bojovat o titul do posledního kola! Bruggy mají před posledním kole čtyřbodový náskok a cesta z Lutychu dnes bude pro hostující fotbalisty rozhodně velmi veselá!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Hans Vanaken, přichází Ivan Tomečak.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Luis Pedro Cavanda (Standard Lutych).
    Žlutou kartu dostává Hans Vanaken (Club Bruggy KV).
     
    90+1
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mehdi Carcela-González, přichází Moussa Djenepo.
     
    90
    Carlinhos táhl akci domácího celku středem hrací plochy, jenže ani on s balónem u nohy nedošel až do šestnáctky. Na hřišti se navíc strhla potyčka.
     
    89
    Domácí trenér stojí až na samotné hranici svého koridoru a tlačí své svěřence za vstřelením rozhodující branky.
     
    88
    Standard zahrával přímý kop z hranice pokutového území. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo v červeném.
     
    87
    Benoit Poulain byl jako první u odraženého míče a parádním skluzem zakopl míč do autu. Standard bude nyní vhazovat.
     
    86
    Středem hrací plochy se do pokutového území tlačil Cavanda, nicméně pozorný Mechele se před ním natlačil tělem a nenechal domácího hráče zakončit.
     
    85
    Guillermo Ochoa vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Fotbalisté Standardu už nemají moc čas, který potřebují ke vstřelení vítězné branky.
     
    84
    Horvath dlouho otálel s odkopem od branky a za zdržování hry dostává žlutou kartu.
     
    83
    Bruggy se v závěru utkání pouze brání. Hostující fotbalisté nemusí nikam spěchat. S nastavením je od mistrovského titulu dělí deset minut.
     
    82
    Luis Pedro Cavanda vyvezl míč ven z pokutového území, jenže nikdo z domácích fotbalistů se mu nenabídl do volné pozice.
     
    81
    Duje Čop neuspěl v hlavičkovém souboji s Mechelem. Hostující zadák dostal domácího útočníka pod tlak a chorvatský útočník zahrál do zámezí.
     
    80
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Krépin Diatta, přichází Terry Osei-Berkoe.
     
    79
    Luis Pedro Cavanda si navedl míč na hranici pokutového území a vypálil levačkou. Jeho pokus však prosvištěl kolem levé tyče hostující svatyně.
     
    78
    Domácím stále drhne kombinace. Fotbalisté domácího celku nemohou najít cestičku do šestnáctky. Střídající Čop trefil jen obránce.
     
    77
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Duje Čop.
     
    76
    Vanaken se v souboji u postranní čáry natlačil před Agba a nechal se chytře faulovat. Bruggy mohou pokračovat v kombinaci.
     
    75
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Jelle Vossen, přichází Timmy Simons.
     
    74
    Ethan Horvath vyrazil ven z branky a na malém vápně schoval míč do rukavic. Emond jej navíc faulovat. Bruggy nasbírají další cenné vteřinky.
     
    73
    Hostující trenér ví, že remíza Bruggám stačí k zisku mistrovského titulu! Hosté tak chystají střídání, které má za úkol posílit defenzivní činnost.
     
    72
    Christian Luyindama Nekadio pelášil za míčem na vlastní polovinu. Domácí stoper našel Emonda, který vypálil z úctyhodné vzdálenosti a jen o kousek minul šibenici!
     
    71
    Cimirot dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže fotbalisté v modrých dresech soupeře nadále nepouštějí do pokutového území.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Carlinhos (Standard Lutych).
     
    69
    Jelle Vossen poslal krásnou přihrávku na pravou stranu, jenže míč vystihl Cimirot, který jej odkopl do zámezí.
     
    68
    Vanaken táhl akci hostujícího celku po pravém křídle. Hostující středopolař se nechal vytlačit k rohovému praporku, kde jej obránci obrali o míč.
     
    67
    Standard kombinuje s míčem na polovině hrací plochy a snaží se najít skulinku v obraně soupeře. Bruggy však brání těsně při sobě.
     
    66
    Na světě je další žlutá karta! Za ostrý skluz ji dostává hostující Denswil.
     
    65
    Standard se vydal do dalšího útoku. Cavanda prošel s míčem po pravém křídle, jenže jeho postup skončil na kopačkách Poulaina.
     
    64
    Ochoa zachránil šance domácího celku na úspěch! Wesley pláchl obráncům po levé straně, odcentroval do pokutového území, ale Vossen trefil jen mexického brankáře!
     
    63
    Renaud Emond se v pokutovém území dral do zakončení. Domácí útočník se natlačil mezi dva obránce Brugg, ale Mechele byl v hlavičkovém souboji důraznější.
     
    62
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José Mpoku, přichází Carlinhos.
     
    61
    Uche Henry Agbo dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, kde však neměl čas na rozehrávku. Bruggy vybojovaly míč pro sebe.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Bruggy nadále drží remízu, která pro ně znamená zisk mistrovského titulu!
     
    59
    Edmilson Junior postupoval s míčem po pravém křídle, kde se zbavil Beoita Poulaina, jenže druhý jmenovaný jej opět dostihl a nenechal jej odcentrovat.
     
    58
    Tempo hry po změně stran pořádně opadlo. Do pokutových území obou celků sice létají prudké centry, jenže na trávníku kralují obě defenzívy.
     
    57
    Mechele nyní musel dávat pozor na další nepříjemný centr. Hostující obránce si však všiml volného prostoru a prodloužil míč do bezpečí.
     
    56
    Uche Henry Agbo operoval s míčem u nohy na pravém křídle. Domácí obránce odcentroval na značku pokutového kopu, kde hlídkoval hostující Mechele.
     
    55
    Wesley dostal krásnou přihrávku na levou stranu, ale pozorný Agbo proti němu bleskově vystoupil a nenechal jej projít do pokutového území.
     
    54
    Po následném přímém kopu se do zakončení tlačil Stefano Denswil, který si při výskoku pomohl útočným faulem.
     
    53
    Jelle Vossen prošel s míčem na polovinu soupeře, kde jej nešťastně fauloval Gojko Cimirot. Vše se obešlo bez karetního trestu. Hosté rozehrají přímý kop.
     
    52
    Mehdi Carcela-González dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku, jenže jeho pokus skončil vedle branky.
     
    51
    Mpoku sprintoval za prudkou přihrávkou na polovinu soupeře, kde se dostal k míči, jenže vinou podklouznutí už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    50
    Jelle Vossen si naběhl na vysoký oblouček na hranici pokutového území a zakončil levou nohou. Jeho pokus se ještě odrazil o zem a skončil vedle branky.
     
    49
    Mpoku chtěl urychlit rozehrávku domácího celku. Domácí rychlík si míč přehodil na pravačku a poslal přihrávku za obranu, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    48
    Standard zahrával přímý kop z blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na hranici pokutového území, kde zasáhl pozoný obránce.
     
    47
    Paul-José Mpoku dostal přihrávku na polovinu soupeře, kde si krásným zpracováním posunul míč do volného prostoru, ale po kontaktu se soupeřem upadl.
     
    46
    Bruggy obstaraly výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek ihned zaútočil po pravém křídle a Laifis musel nebezpečí hasit skluzem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí a zatím jsme sledovali parádní bitvu! Domácí Standard se po deseti minutách ujal vedení, když se po rohovém kopu prosadil Constantinos Laifis! Poté byli domácí nadále aktivnější, ale nedokázali přidat druhou branku. Naopak krátce před přestávkou začaly hrozit Bruggy, jenže Wesleyho v první šanci vychytal Ochoa. Přeci jen se hosté do přestávky dočkali. Minutu před pauzou vyrovnal Jelle Vossen!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Jelle Vossen (Club Bruggy KV).
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
    44. Jelle VOSSEN - 1:1
     
    44
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Tak pozor! Nakonec je vyrovnáno! Sudí po poradě s kolegou u videa potvrzuje hostující branku! Vanaken poslal přihrávku do pokutového území a JELLE VOSSEN s přehledem uklidil míč k tyči!
     
    43
    Tak pozor! Sudí ještě ukazuje, že se půjde podívat na video!
     
    42
    Bruggy se sice radovaly ze vstřelené branky, ale hlavní rozhodčí ji neuznává! Vanaken podle něj zahrál ve skluzu rukou.
    41. Wesleyho šance
     
    41
    Guillermo Ochoa zachránil domácí celek před pohromou! Wesley se ve vápně dostal k centru z pravé strany, ale mexický brankář jej nenechal vyrovnat!
     
    40
    Bruggy v posledních minutách přeci jen zvýšily svou aktivitu a tlačí se do zakončení. Domácí obránci však hrají při sobě a nedávají soupeřům prostor.
     
    39
    Vanaken dostal přihrávku na pravé křídlo, jenže Agbo jej ostrým zákrokem poslal k zemi. Sudí však nechal kartu v kapsičce.
     
    38
    Uche Henry Agbo potáhl míč na polovinu soupeře, kde se ale nechal vytlačit k postranní čáře a v souboji s Denswilem se dopustil faulu.
     
    37
    Guillermo Ochoa je v první půli často vidět, ale spíše při rozehrávce. Domácí brankář zatím neměl moc práce a s přehledem diriguje rozehrávku.
     
    36
    Vanaken nyní zahrával rohový kop Brugg. Jeho centr přiletěl na malé vápno, kde kraloval dobře postavený obránce Constantinos Laifis.
     
    35
    Wesley se po levém křídle prosmýkl do pokutového území, jenže jeho zpětnou přihrávku přečetl obránce Christian Luyindama Nekadio, jež míč odkopl do bezpečí.
     
    34
    Domácí trenér je s vývojem dnešního utkání spokojený. Lodivod Standardu nabádá své svěřence, aby nadále pokračovali v aktivním napadání soupeře.
     
    33
    Bruggy zahrávaly přímý kop z blízkosti pokutového území. Exekuce se ujal Vanaken, jehož pobídka přiletěla na přední tyč, kde zasáhl Mpoku.
     
    32
    Renaud Emond si naběhl na prodlouženou přihrávku na polovinu Brugg. Domácí útočník svedl souboj s Mechelem, který jej vytlačil k postranní čáře.
     
    31
    Právě Edmilson Junior si nyní naběhl na krásnou přihrávku za hranici pokutového území, jenže v pádu zakončil dobré tři metry vedle hostující branky.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně zajímavé utkání. Domácí Standard se brzy ujal vedení a od té doby vévodí dění na hrací ploše.
     
    29
    Edmilson Junior dostal krásnou přihrávku do běhu, jenže v akci nemohl pokračovat kvůli odmávanému ofsajdu.
     
    28
    Mehdi Carcela-González se zpoza hranice pokutového území opřel do volného míče. Jeho rána levačkou ve vzduchu ještě zaplavala a míč proletěl vysoko nad břevnem.
     
    27
    Fotbalisté Standardu opět drží míč na kopačkách a nepouštějí soupeře do pokutového území. Pocognoli dostal přihrávku na levou stranu a nechal se faulovat.
     
    26
    Mohlo to být 2:0! Renaud Emond se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže vinou špatného zpracování zakončil velmi slabě!
     
    25
    Renaud Emond si nabíhal na krásnou přihrávku mezi obránce soupeře. Zadáci Brugg se však stáhli k sobě a prudkou přihrávku zablokovali.
     
    24
    Wesley se neohroženě pustil mezi stopery domácího celku, nicméně obránci Standardu k němu skvěle přistoupili a urostlého útočníka odstavili od míče.
     
    23
    Gojko Cimirot se s míčem u nohy otočil na hranici pokutového území, jenže dotěrný obránce Mechele mu nedal ani metr prostoru navíc. Domácí hráč tak nezakončil.
     
    22
    Wesley si skvělou hrou tělem udělal prostor na hranici pokutového území. Zadáci v červeném k němu bleskově přistoupili a odkopli mu míč.
     
    21
    Jelle Vossen se na hranici pokutového území chystal ke střele, jenže pod nohy se mu položil obránce Christian Luyindama Nekadio a ostrým skluzem zakopl míč do autu.
     
    20
    Renaud Emond neohroženě vletěl do hlavičkového souboje s obráncem hostujícího celku a nechal se faulovat. Standard bude rozehrávat v blízkosti vápna soupeře.
     
    19
    Sébastien Pocognoli podpořil domácí ofenzívu dlouhým náběhem po levém křídle. Krajní obránce Standardu se však přes zásah Poulaina k centru nedostal.
     
    18
    Domácí fotbalisté se po skvělém vstupu do utkání snaží uklidnit hru. Zadáci Standardu nikam nespěchají a na vlastní polovině si vyměňují krátké přihrávky.
     
    17
    Jelle Vossen v souboji na vlastní polovině trefil vysokou nohou jednoho z hráčů v červeném dresu. Standard může rozjet další útočnou akci.
     
    16
    E Hans Vanaken dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy a pokusil se odcentrovat. Do cesty se mu postavil obránce, který míč srazil do autu.
     
    15
    Bruggy se na malou chvíli nastěhovaly na polovinu Standardu, jenže hráčům v modrých dresech zatím schází aktivní pohyb.
     
    14
    Bruggy se vydaly do útoku s pokusem o rychlou odpověď. Wesley si brousil zuby na prudký přízemní centr, ale brankář Ochoa balón schoval do rukavic.
     
    13
    Domácí fanoušci jsou po vstřelení úvodní branky jako utržení ze řetězu. Na stadionu nyní panuje opravdu excelentní atmosféra.
    11. Constantinos LAIFIS - 1:0
     
    11
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po deseti minutách hry dostává do vedení! Standard zahrával rohový kop. Na centrovaný míč si naskočil CONSTANTINOS LAIFIS a nadvakrát dokázal překonat hostujícího brankáře!
     
    10
    Ochoa tentokrát poslal vysoký nákop na pravou stranu, jenže přihrávka z kopačky mexického brankáře skončila na kopačkách hostujích hráčů.
     
    9
    Také na straně hostujícího celku už je první zraněný. Benoit Poulain schytal ránu v souboji v šestnáctce a drží se za rameno.
     
    8
    Renaud Emond si pokryl míč na hranici pokutového území a Marvelous Nakamba jej ostrým zákrokem poslal k zemi.
     
    7
    Domácí fotbalista už je v rukou lekářů. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat. Každopádně zákrok vypadal hodně bolestivě.
     
    6
    Edmilson Junior si na levém křídle posunul míč kolem Poulaina, který sice zasáhl balón, ale vzal s ním i nohu domácího fotbalisty, který nyní zůstává ležet na trávníku.
     
    5
    Wesley sprintoval za parádním obloučkem za obranu Standardu. Domácí brankář však vystartoval na hranici šestnáctky a schoval míč do rukavic.
     
    4
    Luis Pedro Cavanda chyboval při zpracování na pravé straně hrací plochy a míč mu uskočil do zámezí. Vhazovat budou fotbalisté Brugg.
     
    3
    Také na druhé straně musel hrát Horvath. Gólman hostujícího celku poslal vysoký nákop na polovinu hrací plochy, kde se faulu dopustil Mehdi Carcela-González.
     
    2
    Do kombinace domácího celku se nyní zapojil také brankář Ochoa. Mexický brankář přenesl hru na pravou stranu a domácí mohou znovu zaútočit.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Standard se ihned vydal do útoku, ale odražený míč odkopl do bezpečí Wesley.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Standard bude hrát v červeném, zatímco Bruggy přijely v modrých dresech.
     
    Standard, který se v úvodu letošní sezóny hodně trápil, dnes ještě může zdramatizovat boj o belgický titul. Dvě kola před koncem soutěže ztrácí právě na Bruggy čtyři body a v případě dnešní výhry soupeře dostane pod pořádný tlak. Doma navíc ve skupině o titul ještě neztratil ani bod. Bruggy venku naopak zvítězily pouze jednou. V minulém kole Bruggy vyhrály na půdě Sportingu Charleroi, zatímco Standard uspěl na hřišti Anderlechtu.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Standardem Lutych a Clubem Bruggy KV. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 11. Laifis – 44. Vossen

    Karty:   70. Carlinhos (STA), 90+2. Cavanda (STA) – 45+1. Vossen (BGY), 66. Denswil (BGY), 84. Horvath (BGY), 90+2. Vanaken (BGY)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:1.
    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Luyindama Nekadio, Laifis, Pocognoli – Agbo, Cimirot (77. Čop) – Mpoku (62. Carlinhos), Carcela-González (90+1. Djenepo), Edmilson Junior – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Djenepo, Čop, Carlinhos, Selahi, Vanheusden, Goreux.

    Club Brugge KV: Horvath – Poulain, Mechele, Denswil – D. Cools, Vormer, Nakamba, Diatta (80. Osei-Berkoe) – Wesley, Vanaken (90+3. Tomečak), Vossen (75. Simons).
    Náhradníci: V. Gabulov – Tomečak, Scholz, Simons, Refaelov, Osei-Berkoe, Diaby, Clasie.
    thejrc.org