Hr. Králové – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Ostrava – Zlín 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 13.05.2018, 11:00 • Areál Slavia HK • Juniorská liga – O titul • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hradec Králové

    Hradec Králové se po šesti odehraných zápasech nachází na pátém místě skupiny o titul. Dosud prohrál sice jen jednou, ale hned třikrát remizoval a celkově si připsal devět bodů. Skóre má tým z Východních Čech aktivní, jelikož vstřelil šest branek a inkasoval jich pět.

    Nadstavbovou skupiny nezahájili Královehradečtí zrovna ideálně, jelikož padli na hřišti Sparty 1:2. Poté přišla remíza na Slovácku a výhra proti Baníku. Následovaly další dvě remízy v Teplicích a proti Liberci. V posledním utkání Hradec Králové zvítězil na hřišti Zlína 1:0.

    Nejlepší střelec:
    Jiří Miker – 14 branek.
     
    FK Mladá Boleslav

    Středočeši jsou na tom ještě lépe, co se týče postavení v tabulce. Odehráli o zápas méně, ale získali deset bodů, což je katapultuje na třetí místo. V pěti utkáních třikrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. Zároveň se mohou pyšnit nejlepším útokem celé ligy, přestože mají odehráno o zápas méně než většina týmů, nasázeli totiž čtrnáct branek.

    Do boje o titul vstoupila Boleslav dobře, když porazila Liberec 5:2. Pak přišla remíza se Zlínem a prohra na vlastním hřišti se Slováckem. Následovalo vítězství nad Příbramí a zápas volna, jelikož duel s Karvinou se neodehrál. V posledním utkání Středočeši vyhráli, když porazili Spartu 4:0.

    Nejlepší střelec:
    Daniel Novák – 9 branek.
     
    Vzájemné zápasy v základní části:

    6. kolo, 3.9. 2017
    FK Hradec Králové – Mladá Boleslav 4:2
    Branky: 34. Martinec, 38. Chocholatý, 57. Vlkanova, 78. Patrick – 20. Klobása, 67. Klobása.

    Karty: 66. Jukl (HKR), 76. Patrick (HKR) – 61. Kühnel (MBL).

    16. kolo, 27.11. 2017
    Mladá Boleslav – Hradec Králové 3:3
    Branky: 1. Novák, 36. Komličenko, 53. Vukadinovič – 47. Čech, 64. Miker, 65. Petřík.

    Karty:v40. Komličenko (MBL), 46. Kühnel (MBL), 84. Novák (MBL), 86. Kopa (MBL) – 39. Miker (HKR), 51. Pajer (HKR), 70. Bexigas (HKR), 76. Martinec (HKR).
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vízek – Vukčevič, Miker, Chocholatý, Súkenník, Hašek, Kundrt, Kropáček, Jašarevič, Čech, Jukl (C).
    Náhradníci: Mach – Rybczuk, Saletovič, Brokeš, Bičiště.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Rudzan, Sus, Košek, Vejr, Dohnalík, Procházka, Zabilanský, Kopa, Klíma, Glöckner (C).
    Náhradníci: Najman, Krčmář, Drobný, Vrána.

    Rozhodčí: Marek – Polák, Pospíšil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    A měli jsme zde první velmi zajímavou šanci utkání, kterou měli domácí strana! Hradec se dostal do rychlého kontru, přišel pozemní centr do šestnáctky, kde jej na poslední chvíli odpálil hostující obránce.
     
    6
    Jinak jsou to ale především hráči Mladé Boleslavi, kteří zatím drží míč na svých kopačkách častěji. Ke gólové šanci se ještě nedostali.
     
    7
    Po několika soubojích ve středu hřiště se míč dostal k nohám hráčů v modrých, tedy k Mladé Boleslavi, avšak ta se o něj sama připravila. Aut pro domácí.
     
    8
    V posledních minutách jsou o něco aktivnější Východočeši. Centr do vápna ovšem obrana hostujícího týmu odvrátila a s míčem hrají hosté.
     
    9
    Několika kličkami se středopolař Mladé Boleslavi zbavil svých protihráčů, jenže jeho finální přihrávka nebyla ani trochu přesná. Hradec se u míče ale dlouho nezdržel.
     
    10
    Hostující obránce raději uhasil možné nebezpečím odkopem na autové vhazování. Poté se k balónu dostala Mladá Boleslav, která vhazuje na útočné polovině.
     
    11
    Zatím je hra ovšem hodně opatrná. Je vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu, aby inkasoval jako první. Zatím jsme neviděli žádnou gólovku.
     
    12
    Konečně nějaká střela! Radek Kopa si jako první sebral odhlavičkovaný míč nějakých dvacet metrů od brány a vypálil. Střela mu ovšem moc nesedla a skončila hodně vysoko nad bránou Vízka.
     
    13
    Po faulu na polovině hřiště rozehrávala Mladá Boleslav, která se postupným útokem dostala až k šestnáctce, jenže tam o míč velmi rychle přišla.
     
    14
    Ani domácí hráči v bílém se s míčem dlouho nepobavili. Jejich útok skončil nepřesným pasem, který dolétl až ke gólmanovi Mladé Boleslavi.
     
    15
    Domácí ovšem dobře napadali rozehrávku hostí a Chocholatý hledal svého spoluhráče na hranici vápna. Ten si ovšem míč nezpracoval.
     
    15
    Na druhé straně přišel rychlý protiútok. Ten skončil centrovaným míčem, jenž našel hostujícího hráče. Jeho hlavička ale nešla mezi tři tyče.
     
    16
    U balónu je Mladá Boleslav, jež kombinuje na útočné polovině a byla z toho velmi dobrá šance! Jeden z útočník sklepl prsama míč na svého spoluhráče, jehož ztečovaná rána šla jen těsně vedle levé tyčky!
    16.
     
    17
    Po následném rohovém kopu se strhla mel o míč v pokutovém území. Naštěstí pro domácí nikdo z hostí nemohl napálit míč přes hradbu těl do brány.
     
    18
    O něco lepší jsou v posledních minutách fotbalisté hostující Mladé Boleslavi. Ti teď hodně zatápějí svým soupeřům a klidně už mohli o branku vést.
     
    19
    Další centr do šestnáctky domácích a dobrá šance pro hosty! Centr sklepl mladoboleslavský útočník na svého spoluhráče, jehož rána z voleje minula branku.
     
    20
    K míči se konečně dostali také Východočeši, kteří rozehrávali rohový kop. U balónu byl ovšem nejrychleji Šeda, který vyboxoval míč až na polovinu hřiště.
     
    21
    Hráči v bílých dresech se stále drží na obranné polovině soupeře. Přišel další nákop do vápna, který hosté odpálili. Opět jen k nohám domácích, ovšem ani jejich další snaha neskončila úspěšným centrem.
     
    22
    Hradec Králové zvýšil svou aktivitu a napadá rozehrávku Středočechů hodně vysoko. Ti s tím měli menší problémy, ale nakonec se dostali do útoku.
     
    23
    Avšak ne na dlouho. míč jim byl sebrán obranou Votroků, ale ani ti s míčem dlouho nepobyli. Odkopli ho jen na autové vhazování, které zahrávali hosté.
     
    25
    Mladoboleslavští fotbalisté zahrávali další rohový kop, po kterém přišla gólovka! Míč se dostal na hranici vápna, kde ho hostující hráč poslal na svého spoluhráče, jenž běžel vstříc brankáři. Ten ho však dokázal vychytat!
     
    26
    Následovala spousta osobních soubojů na polovině hřiště s tím, že některé byly hodně ostré, ale rozhodčí nechal hru běžet. Až posléze píská proti domácím.
     
    27
    Hostující obránce se hnal s balónem na útočnou polovinu. Místo dalšího běhu ovšem zvolil centr, který sebrala obrana Hradce Králové.
     
    28
    Dobrý centr do šestnáctky domácích! ten už letěl na úplně volného mladoboleslavského hráče, když těsně před ním sebral míč Vízek.
     
    29
    Nepřesná nákop skončil opět v rukavicích domácího gólmana. Ten rozehrál až na polovinu hřiště, kde sebrali míč Mladoboleslavští.
     
    30
    Michal Dohnalík dobře napadal rozehrávku svého soupeře. Ten tak byl nucený odkopnout míč na polovinu hřiště, kde ho opět získali hosté.
     
    31
    Vše skončilo velmi nepřesnou přízemní střelou. Vízek může v klidu odkopávat od své branky. Nakonec musí poslat míč až na polovinu hřiště.
     
    32
    Dominik Hašek zahrával standardní situaci, po které vyslal do vápna centr. Ten však nebyl povedený a odpálil ho první hráč v šestnáctce.
     
    33
    Hráči v modrých dresech mají možnost dalšího rohového kopu poté, co jeden z domácích celkem nesmyslně poslal míč na roh, když okolo něj nikdo nebyl.
     
    34
    Míč se dostal na hranici vápna, kde byl hostující hráč faulován šlapákem! To je velmi nadějná pozice pro přímý kop. Okolo míče jsou hned tři hráči.
     
    34
    Nakonec přišla velmi slušná střela. Ta přeletěla ve slušné rychlosti zeď, ale mířila přímo doprostřed branky, kde ji Vízek vyškrábl nad břevno.
    34.
     
    35
    Následný rohový kop byl přetažený a k míči se dostali hráči Hradce Králové. Mladá Boleslav ovšem znovu rychle přistoupila a vybojovala míč pro sebe.
     
    36
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ahmo Jašarevič, přichází Ondřej Brokeš.
     
    37
    Dobrou přihrávku vyslal mladoboleslavský záložník. Byl to takový lob za obranu, jenže o něco blíže měl k míči domácí gólman, který ho také sebral.
     
    38
    Hráči v bílých dresech si v posledních minutách hodně koledují. Nejsou schopní přejít přes polovinu hřiště s míčem na kopačkách a spíše se jen brání.
     
    39
    Až teď se jim konečně povedlo dostat se do útoku po nákopu svého gólmana a několika osobních soubojích. Nakonec ale míč skončil mimo tři tyče.
     
    41
    To vypadalo, že by se domácí mohli dostat do první gólové šance! Nakonec ale centr trefil jen prvního hostujícího hráče a balón od něj odražený lapil Šeda.
     
    42
    Na konci poločasu se nám začíná Hradec Králové osmělovat! Do šestnáctky přilétl další centr, u kterého byl ovšem nejrychleji hostující brankář.
     
    43
    Na druhé straně pálil mladoboleslavský hráč z hranice vápna. Do rány mu dal na poslední chvíli tělo jeden z obránců, a ta se odrazila mimo nebezpečí.
     
    44
    U odraženého míče byl o kousek dříve domácí obránce, který tak zažehnal potencionální nebezpečí. Na druhé straně konči rychlý protiútok faulem na hranici šestnáctky.
     
    45
    K přímému kopu se postavil jeden z domácích hráčů, kterému rána ovšem vůbec nesedla. Jeho střela skončila vysoko nad bránou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Po tomto nepovedeném přímém kopu ukončil sudí první poločas. Navrch mají jasně hráči Mladé Boleslavi, avšak ani jednu z dobrých šancí využít nedokázali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hráči v modrých dresech jsou aktivní hned od začátku druhého poločasu. Jsou si vědomí své převahy, kterou by chtěli brzy využít.
     
    47
    A z ničeho nic mohli vést domácí hráči! Brankář špatně vyběhl a balón se již snášel do brány, když ho na brankové čáře jeden z hostujících obránců odhlavičkoval!
     
    48
    Další centr letěl do šestnáctky hostujícího týmu. Ten odhlavičkoval hostující obránce, a poté si pro míč doběhl mladoboleslavský gólman.
     
    50
    Zbytečný faul v podání domácího hráče, který připravil Hradec Králové o možnost napadání středočeské rozehrávky. Následně přišel faul i na druhé straně.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Jiří Miker (FC Hradec Králové).
     
    51
    Velmi ostrý souboj kousek od šestnáctky Mladé Boleslavi vyhodnotil rozhodčí jako faul domácího hráče. Boleslav může v klidu rozehrát.
     
    52
    Dobře vystoupil hostující obránce, který tak zamezil průnikové přihrávce. Navíc se hosté dostali do rychlého brejku, avšak centr byl odvrácen.
     
    53
    Na dnešní utkání si do Hradce Králové našlo cestu hned 53 fanoušků!
     
    54
    Chyba hostujícího obránce není potrestána! Ten zbytečnými kličkami přišel o míč a hostující útočník posílal míč po zemi do vápna, kde stihl obránce zakročit.
     
    55
    Velká šance také na druhé straně, konečně vidíme nějaký ofenzivní fotbal! Dobrou přihrávku za obranu dostal mladoboleslavský útočník, jenže Vízek dobře vyběhl a zmenšil střelci úhel.
    55.
     
    56
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A hosté nakonec svou aktivitu proměňují ve vedoucí branku! Po rohovém kopu se k míči dostal ONDŘEJ RUDZAN, jenž nádhernou ranou k tyči rozveselil hostující fanoušky a dal svému týmu jednobrankový náskok.
    56. Ondřej RUDZAN - 0:1
     
    58
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází René Kropáček, přichází Aleš Rybczuk.
     
    59
    V útoku jsou nyní královehradečtí fotbalisté, kteří by chtěli odpovědět na branku soupeře co nejrychleji. Dnes se jim ovšem v ofenzivní části nedaří.
     
    60
    Trojice hráčů v bílých dresech vybojovala míč na polovině hřiště, ale domácí u něj dlouho nezůstali. Mladá Boleslav se dobře ubránila a odkopla míč až na půlku.
     
    61
    Zajímavý osobní souboj, po kterém chtěli domácí penaltu. Brankář nejspíše zatáhl hráče Hradce Králové ve velmi dobré pozici. Penalta se ovšem nepíská.
     
    62
    U míče jsou znovu Východočeši, kteří jsou přece jen v posledních minutách aktivnější než jejich soupeři. Nutno dodat, že oni to potřebují, jelikož o gól prohrávají.
     
    63
    Dobré napadání mladoboleslavského hráče získalo hostujícímu týmu balón na jejich kopačky. Dlouho se s ním však na útočné polovině nezdrželi.
     
    64
    Velmi důrazně si rozhodčí promluvil s faulujícím hráčem domácích, ale zatím se to obešlo bez karty. Zajímavá pozice pro standardní situaci na zvýšení skóre.
     
    65
    Centr ovšem nepatřil mezi nejpovedenější. Centr do šestnáctky, kde bylo hodně hráčů, odvrátil hned první fotbalista v bílém dresu.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Vítek Vejr (FK Mladá Boleslav).
     
    66
    Mladá Boleslav pochopila, že není dobré být pasivní a čekat na šance soupeře. Proto přilétl do vápna centr, který na poslední chvíli obrana domácích odvrátila.
     
    67
    Tento rohový kop se hráčům v modrých dresech zrovna dvakrát nepovedl. Byl z toho hodně přetažený centr, který nikdo nestihl na hrací ploše.
     
    68
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Sebastian Chocholatý, přichází Dominik Bičiště.
     
    68
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Vítek Vejr, přichází David Krčmář.
     
    70
    Hostující fotbalisté zbytečně faulovali na útočné polovině, díky čemuž darovali domácím míč. Ti se tak mohou hnát do útoku, dlouho se u balónu nezdrželi.
     
    72
    Viděli jsme několik slovních přestřelek s rozhodčím, ovšem vše se obešlo bez rozhodčího a můžeme zase pokračovat ve hře.
     
    73
    Šeda měl možnost výkopu balónu, ovšem k tomu se dostali domácí hráči, kteří jsou nastěhovaní na útočné polovině, kde se snaží obléhat bránu hostí.
     
    74
    Do šestnáctky Východočechů přilétl velmi nebezpečný centr, po kterém se strhlo několik osobních soubojů. Poslední střela byla sražena mimo tři tyče.
     
    75
    Další rohový kop už Východočeši ubránili bez větších potíží. Přesto je to jedna standardní situace, která zatím určuje ráz zápasu a vedení hostí.
     
    76
    Hra nám ale poněkud ztratila tempo oproti prvním deseti minutám ve druhém poločase. Hradec Králové se snaží útočit, ovšem dnes mu to prostě nejde.
     
    77
    Centr do šestnáctky se už snášel na volného hráče v pokutovém území, když na poslední chvíli zasáhl hostující obránce, který odpálil míč do bezpečí.
     
    78
    Mladá Boleslav si v pohodě hlídá své vedení, soupeře k ničemu nepouští. Přesto chybí ještě nějakých dvanáct minut a stát se může cokoliv.
     
    80
    Naprosto zbytečný faul na polovině hřiště předvedl hostující hráč. Domácí ovšem trochu váhali s rozehrávkou, a tak začínají od obránců na své obranné polovině.
     
    81
    Už to vypadalo, že se Hradec Králové dostane do zajímavé pozice, když se ozvala píšťalka sudího, která zastavila útok domácích. Faul a míč pro hosty.
     
    82
    Záložníci domácího týmu si přihrávají mezi sebou na polovině hřiště a snaží se najít nějakou skulinku v obraně Mladé Boleslavi, ta však zatím brání dobře.
     
    84
    Hráči v modrých dresech sice o jednu branku vedou, přesto se snaží stále hodně vysoko napadat a svého soupeře nepouští do blízkosti šestnáctky.
     
    85
    Dlouhý nákop na poloviny hřiště od Šedy sebrali Východočeši. Ti se dostali do rychlého útoku a následoval faul! Hradec Králové bude kopat penaltu, to je ojedinělá šance na srovnání stavu!
     
    86
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A je srovnáno! S naprostou suverenitou proměnil pokutový kop IGOR SÚKENNÍK, který poslal brankáře na druhou stranu a sám poslal míč k pravé tyči. Je srovnáno! Hradečtí vytěžili z minima maximum!
    86. Igor SÚKENNÍK - 1:1
     
    88
    Mladá Boleslav byla v dnešním utkání aktivnější, přesto to vypadá, že si z dnešního utkání odveze jen bod. Hosté se tak ještě snaží v posledních chvílích útočit.
     
    89
    Následoval celkem zajímavý centr do šestnáctky a dobrá střela k tyči, kterou lapil Vízek. Veškeré vzrušení však bylo zbytečné, jelikož hostům je odpískán faul.
     
    90
    Vypadá to, že se dnes týmy podělí. Mladá Boleslav má sice míč na svých kopačkách, ale na polovině hřiště a nemůže se probít až k zakončení.
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty! V těch ještě Středočeši tlačí svého soupeře, ovšem znovu se připravili o možnost útoku, když v šestnáctce faulovali.
     
    90+2
    Míč létá z jedné strany na druhou, avšak gólmani je v pohodě chytají a odkopávají co nejdál od své branky. V poslední minutě má míč u sebe Hradec Králové.
     
    90+2
    A Hradec klidně může otočit stav! Má k dispozici dobrou pozici z přímého kopu po dalším zbytečném faulu!
     
    90+3
    K tomu se postavil Dominik Hašek, jenže jeho střela jen trefila zeď. Po tomto odrazu píská hlavní sudí konec utkání a oba týmy si připisují bod za remízu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase se hrál podstatně lepší fotbal než v tom prvním. Boleslav do něj vstoupila aktivně a svou převahu korunovala gólem Rudzana, jehož povedená střela zapadla přesně k tyči. Hradec se snažil útočit, ale moc mu to nešlo. Přesto vyrovnal, jelikož dostal k dispozici pokutový kop, který proměnil Súkenník.
     
    Ode mě je to z dnešního utkání vše. Přeji Vám hezký zbytek dne a někdy zase na počtenou u dalšího onlajnu! (12:56:02)

    Denisa Józsová

    Branky: 86. Súkenník (pen.) – 56. Rudzan

    Karty:   50. Miker (HKR) – 65. Vejr (MBL)


    FC Hradec Králové: Vízek – Vukčevič, Miker, Chocholatý (68. Bičiště), Súkenník, Hašek, Kundrt, Kropáček (58. Rybczuk), Jašarevič (36. Brokeš), Čech, Jukl (C).
    Náhradníci: Mach – Rybczuk, Saletovič, Brokeš, Bičiště.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Rudzan, Sus, Košek, Vejr (68. Krčmář), Dohnalík, Procházka, Zabilanský, Kopa, Klíma, Glöckner (C).
    Náhradníci: Najman, Krčmář, Drobný, Vrána.

    Rozhodčí: Marek – Polák, Pospíšil

    Diváci: 53
    thejrc.org