Rusko – Slovensko 4:0 (kon.) | J. Korea – Norsko 0:3 (kon.) | Česko – Rakousko 4:3 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (po pr.)
po prodl.
Kanada
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Lotyšsko
Pondělí 14.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning (Dánsko) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanaďané si v prodloužení zajistili účast ve vyřazovacích bojích a zítra mohou ještě v případě vítězství nad Německem postoupit na druhé místo ve skupině B (pokud zároveň Finsko prohraje s USA), čímž by se stali čtvrtfinálovým soupeřem českých hokejistů.
    Dnešní výkon Kanady byl ale opravdu slaboučký a hvězdy NHL proti Lotyšům, kteří nemají z nejslavnější ligy světa jediného hokejistu, rozhodně nijak nezářily.
    Lotyšsko si zahraje vlastně předkolo play-off, v posledním kole bude bojovat o poslední volnou vstupenku do čtvrtfinále v přímém souboji s domácím Dánskem. (22:36:11)
     
    Střely na bránu 33:15 (10:4, 12:9, 9:2 – 2:0).
     
    Dnešní utkání sledovalo 2966 diváků.
     
    Konec zápasu.
    Connor MCDAVID - 2:1
     
    60:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadská trojice od úvodního buly v prodloužení nepůjčila Lotyšům puk, vyšachovala jejich obranu a CONNOR MCDAVID zblízka sklepl ze vzduchu vlastní střelu, vyraženou o Gudlevskisův beton, zpátky do brány.
    Gól se ještě přezkoumával na videu, zásah byl na hranici hry vysokou holí, ale nakonec rozhodčí usoudili, že bylo vše v pořádku.
    Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zápas jde do prodloužení! Lotyšsko sice vyslalo za celou dvacetiminutovku jen dva střelecké pokusy, jedním z nich ale byla trefa do černého a dnes velice matná Kanada stále nemá jistou účast ve čtvrtfinále. K té potřebuje získat ještě rozdílový druhý bod v prodloužení či nájezdech, jinak bude muset spoléhat na příznivý výsledek reprízy olympijského semifinále s Německem.
    Střely na bránu ve 3. třetině 9:2, celkem 31:15.
    Vyloučení 0:2, celkem 2:2, bez využití.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Rozháraný hokej na náhodu pokračuje, Schenn nepřesně střílel z úhlu.
     
    58:49
    Brayden Schenn kroužil kolem brankoviště a podrazil beton Gudlevskisovi, který tak tak udržel rovnováhu.
     
    57:32
    Lotyši se dlouho nemohli vymanit ze sevření, až Balcers vyváží puk z obranného pásma.
     
    56:28
    Lotyšský gólman chytá do lapačky Paraykovu střelu švihem od modré čáry, kterou se ještě před ním pokusil tečovat Pageau.
     
    56:17
    Puk v ochranné síti za Gudlevskisem.
     
    55:52
    Lotyšský trenér Bob Hartley si vyžádal oddechový čas, v tomto případě doslova. Lotyše musí stát dnešní utkání spoustu sil, Kanaďany ale dokáží zatím ubruslit obdivuhodně.
     
    55:40
    Lotyšsko vyrovnalo hru a velký favorit zápasu nemůže navázat na svůj předchozí tlak.
     
    53:35
    Obrovský nápor Kanady pokračuje. Nugent-Hopkins se nejdříve před brankovištěm k zakončení nedostal, když ho lotyšský obránce výborně odstavil, po chvilce už kanadský útočník bekhendem trefuje postoj lotyšského gólmana.
     
    52:57
    Lotyši se dostávají pod tlak, i když javorové listy ztratily puk na modré čáře, Abols ho jen posunul do středního pásma a spěchá střídat.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 3. Beauvillier (Pageau, Barzal), 61. McDavid (Nugent-Hopkins) – 42. Rubins (Roberts Bukarts, Blugers)


    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Parayko, Vlasic, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Chabot – Schwartz, R. O'Reilly (A), Jo. Bailey – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Horvat, Eberle – Beauvillier, Barzal, Pageau.
    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibulskis, Siksna, Sotnieks, Rubins, Freibergs, Zile – Indrašis, Džerinš (A), M. Redlihs (A) – Keninš, Abols, Balcers – Roberts Bukarts (C), Blugers, Rihards Bukarts – Razgals, Jevpalovs, Pavlovs – Meija.

    Rozhodčí: Reneau (USA), Wehrli (SUI) – Malmqvist (SWE), Šefčík (SVK)

    Diváci: 2966
    bahis siteleri