Švýcarsko – Francie 5:1 (kon.) | Finsko – USA 6:2 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Německo 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
konec
Bělorusko
4:7 (0:2, 2:0, 2:5)
Slovensko
Úterý 15.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina byla ze všech nejdivočejší! Diváci v ní viděli hned sedm branek. Jednou vedli Bělorusové, poté zase Slováci. Důležitý krok Slovensko udělalo především v závěru utkání, kdy vstřelilo hned tři branky, které dnes rozhodly.

    Nejlepší hráči utkání:

    Bělorusko – Sergej Drozd
    Slovensko – Tomáš Jurčo (18:32:43)
     
    Konec zápasu.
    59:42 Michal KRIŠTOF - 4:7
     
    59:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna branka! Slovensko se rozloučí s letošním šampionátem vítězně. Tomáš Jurčo vybídl přihrávkou před brankoviště ke skórování MICHALA KRIŠTOFA, který se nabídky zhostil, jak se patří. Asistence: Tomáš Jurčo, Ladislav Nagy.
     
    58:51
    Fanoušci Slovenska si žádají ještě jeden gól! Jejich prosby se snažil vyslyšet Andrej Sekera, který z větší vzdálenosti trefil jen tyčku!
     
    58:28
    Vyloučení v týmu Bělorusko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Maxim Suško.
     
    57:20
    Ze souboje o kotouč v rohu ledové plochy vyšel vítězně Michal Čajkovský, který se vytočil před bránu a zkusil zakončit. Jeho pokus po ledě Trus v pohodě kryje.
     
    56:29
    Tomáš Jurčo zavezl kotouč do útočného pásma, z něhož se ale jeho tým bude opět stěhovat pryč. Sudí totiž postřehl slovenské postavení mimo hru.
    55:48 Marek ĎALOGA - 4:6
     
    55:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    MAREK ĎALOGA se rozjel, nezkoušel žádné finty, jen poslal kotouč mezi Trusovy betony, a to na centimetr přesně!
     
    55:48
    Marek Ďaloga jel sám na bránu, jenže běloruský hráč jej nedovoleně zastavil, uvidíme tedy nájezd!
     
    55:30
    Maxim Suško po vhazování v obranné třetině vyjel do útoku a pořádně prověřil Marka Čiliaka, který proti jeho pokusu z mezikruží zaklekl včas.
     
    55:20
    Už na modré čáře poslal kotouč na branku Dávid Buc. Po ledě klouzající kotouč Trus v pohodě ukryl pod lapačku.
    54:57 Marek HOVORKA - 4:5
     
    54:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pět minut před koncem poslední dvacetiminutovky jde Slovensko do vedení! Po chybě na modré čáře ujel Krištof po křídle, aby mohl puk naservírovat na brankoviště, kde jej do branky dorazil pohotový MAREK HOVORKA. Asistence: Michal Krištof.
     
    54:12
    Už to vypadalo, že by mohl Artur Gavrus ujet do samostatného úniku, neměl ale potřebnou rychlost, díky čemuž se s ním stihl vrátit jeden ze slovenských beků a celou akci mu překazit.
     
    53:04
    Veliká šance Slováků! Puk na brankovišti nedorazil do branky Andrej Kudrna. Před Trusovou brankou nastala poté skrumáž, v níž se ale nejlépe zorientoval právě běloruských brankář.
     
    52:41
    Vrátit vedení na stranu svého týmu zkusil Andrej Sekera. Od modré čáry propálil puk až na branku, Trus ale včas zaklekl a kotouč uschoval ve své výstroji. Po úpravě ledu se bude vhazovat v útočné třetině Slovenska.
    51:17 Tomáš JURČO - 4:4

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 33. Kitarov (Drozd, Falkovskij), 35. Linglet (Platt, Levša), 49. Kovyršin (Suško, Pavlovič), 51. Vorobej – 1. Bakoš (Nagy, Sekera), 11. Jurčo (Bakoš, Nagy), 48. Bakoš (Nagy), 52. Jurčo (Bakoš, Nagy), 55. Hovorka (Krištof), 56. Ďaloga (TS), 60. Krištof (Jurčo, Nagy)


    Bělorusko: Trus (M. Karnauchov) – Falkovskij, Vorobej, Lisovec, Chenkel, Korobov, Ustiněnko – Platt, Šarangovič, Linglet – Suško, Kovyršin, Pavlovič – Kislyj, Razvadovskij, Levša – Drozd, Kitarov, Gavrus – Matěruchin.
    Slovensko: Rybár (20. Čiliak) – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Bakoš, Nagy, Jurčo – Haščák, Krištof, Hovorka – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Kudrna.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Lemelin (AUT) – Kilian (NOR), Oliver (USA)
    thejrc.org