Švýcarsko – Francie 5:1 (kon.) | Finsko – USA 6:2 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Německo 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
konec
Rusko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Švédsko
Úterý 15.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:55 Mattias EKHOLM - 1:3
     
    58:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Royal Arena propuká v nadšení, Tre kronor střílejí třetí branku a ovládnou skupinu A! Nilsson rychle vyklepal nahození Rusů z lapačky a kotouč jen posunul na MATTIASE EKHOLMA, který přes celé hřiště obloukem zamířil doprostřed odkryté branky! Asistence: Anders Nilsson.
    36:04 Rickard RAKELL - 1:2
     
    36:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Moc pěkná akce a Tre kronor jdou do vedení! Mika Zibanejad na sebe natáhl obránce, objel branku a přihrál na přední tyč RICKARDU RAKELLOVI, který zavěsil do odkryté sítě, jelikož Košečkin neměl žádnou šanci se stihnout přesunout! Asistence: Mika Zibanejad, Mattias Janmark.
    29:27 Mika ZIBANEJAD - 1:1
     
    29:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jen devět vteřin přesilové hry stačilo a je srovnáno! MIKA ZIBANEJAD vypálil z pravého kruhu, Košečkin toho moc neviděl a puk mu propadl mezi betony až do sítě! Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Gustav Nyqvist.
    02:46 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    02:46
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná to však sehrála v přesilovce pět na čtyři parádně a dostává se do vedení! Gusev našel pasem od zadního mantinelu v předbrankovém prostoru KIRILLA KAPRIZOVA, který z první dostal kotouč k tyči, Nilsson byl bez šance. Asistence: Nikita Gusev, Pavel Dacjuk.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 3. Kaprizov (N. Gusev, Dacjuk) – 30. Zibanejad (Ekman-Larsson, Nyquist), 37. Rakell (Zibanejad, Janmark), 59. Ekholm (A. Nilsson)


    Rusko: Košečkin (Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Běreglazov, Chafizullin – N. Gusev, Dacjuk (C), Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Dadonov (A) – Bučněvič, Andronov (A), A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov – Sošnikov.
    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm – Rakell, Zibanejad, Janmark – Hörnqvist, Backlund (C), Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – Everberg, L. Andersson.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Mayer (USA) – Sormunen (FIN), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12 490
    thejrc.org