Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Finsko – Švýcarsko 2:3 (kon.)
po prodl.
Rusko
4:5 (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)
Kanada
Čtvrtek 17.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:57 Ryan O'REILLY - 4:5
     
    65:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnutp! RYAN O'REILLY se přece jen dočkal, když po nahrávce Connora McDavida nasměroval hůl tak, aby puk skončil za bezmocným Šesťorkinem. Asistence: Connor McDavid, Aaron Ekblad.
    54:34 Arťom ANISIMOV - 4:4
     
    54:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Wow! Co chceme víc? Tohle je naprosto fantastické utkání. Po sérii šancí v podání Kanady je tu ruská blesková odpověď. ARŤOM ANISIMOV na nikoho nečekal, na nic se neptal a prostě si najel do útočné třetiny, kde bekhendovou střelou zavěsil pod víko gólmana Kuempereho. Naprosto skvěle provedené zakončení. Je znovu vyrovnáno! Asistence: Michail Griogorenko, Nikita Zajcev.
    52:36 Pierre-Luc DUBOIS - 3:4
     
    52:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kandské mužstvo si bere zpět svoje vedení! Tyson Jost vystřelil zápěstím a Šesťorkin vyrazil puk pouze před sebe. Tam z druhé vlny najížděl PIERRE-LUC DUBOIS, který stihl i přesto, že byl faulovaný, zakončit. Puak tak skončil za zády ruského gólmana. Asistence: Tyson Jost.
    48:44 Nikita ZAJCEV - 3:3
     
    48:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No vida! Zase srovnáno! To je panečku zápas. NIKITA ZAJCEV se dostal ke střele od mantinelu, z naprosto nenápadné pozice, kanadský gólman to snad ani nečekal. Jenže Zajcev trefil branku naprosto přesně, puk zamířil těsně pod břevno a Kuemper se nestihl ani ohlédnout. Asistence: Nikita Sošnikov.
    47:11 Kyle TURRIS - 2:3
     
    47:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    A kanadský celek jde znovu do vedení! Rusové špatně vystřídali, potom propadli ve středním pásmu a vznikl z toho kontr dva na jednoho. Schwarz pak našel KYLA TURRISE, který si přibrzdil a z první propálil ruského gólmana, našel mu skulinku meti betony. Asistence: Jaden Schwartz.
    37:32 Alexandr BARABANOV - 2:2
     
    37:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Rusko se konečně dočkalo, gól paradoxně přišel až po přesilovce. Rusové naprosto zamkli svého soupeře v útočném pásmu a v signalizované výhodě se jim nakonec podařilo skórovat. Dadonov našel zpoza brány osamoceného ALEXANDRA BARABANOVA, který na nic nečekal a střelou z první propasíroval puk za záda Kumpereho. Asistence: Jevgenij Dadonov.
    32:53 Arťom MICHEJEV - 1:2
     
    32:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže Rusko vzápětí snižuje opět na rozdíl jediného gólu! Přesně minutu a dvě vteřiny po gólu Kanady. Už už to vypadalo, že Anisimov spálí naprosto loženou tutovku, pak ale sebral kotouč zpoza branky a nahrál jej zpět ARŤOMU MICHEJEVOVI, který neměl těžkou úlohu. Stačilo mu trefit zcela odkrytou branku. Asistence: Arťom Anisimov, Nikita Zajcev.
    31:51 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:2
     
    31:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané dávají dnes již druhý gól přesilové hry! Kombinaci Kanady zakončuje RYAN NUGENT-HOPKINS střelou zápěstím, když se mu po přihrávce McDavida podařilo propasírovat kotouč mezi tyčkou a rukou ruského gólmana. Asistence: Connor McDavid, Colton Parayko.
    04:45 Colton PARAYKO - 0:1
     
    04:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada jde do vedení! Tohle byla opravdu krásná akce. S koncem přesilovky zatáhl McDavid kotouč do pásma, kde jej přenechal z druhé vlny najíždějícímu COLTONU PARAYKOVI, jenž napřáhl takřka až ke stropu Royal Areny a naprosto nechytatelnou dělovkou posílá svůj tým do jednobrankového vedení. Asistence: Connor McDavid, Jordan Eberle.

    Sanny Muharem

    Branky a nahrávky: 33. A. Michejev (Anisimov, N. Zajcev), 38. Barabanov (Dadonov), 49. N. Zajcev (Sošnikov), 55. Anisimov (Grigorenko, N. Zajcev) – 5. Parayko (McDavid, Eberle), 32. Nugent-Hopkins (McDavid, Parayko), 48. Turris (Schwartz), 53. Dubois (Jost), 66. R. O'Reilly (McDavid, Ekblad)


    Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Běreglazov, Chafizullin – N. Gusev, Dacjuk (C), Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Barabanov, Kablukov, Dadonov (A) – Sošnikov, Andronov (A), A. Michejev – Šalunov.
    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Schwartz, Turris, R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Dubois, Jo. Bailey – Horvat, Barzal, Pageau – Eberle.

    Rozhodčí: Lemelin (AUT), Rantala (FIN) – Oliber (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 9017
    thejrc.org