Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Finsko – Švýcarsko 2:3 (kon.)
po prodl.
Rusko
4:5 (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)
Kanada
Čtvrtek 17.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:57 Ryan O'REILLY - 4:5
     
    65:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnutp! RYAN O'REILLY se přece jen dočkal, když po nahrávce Connora McDavida nasměroval hůl tak, aby puk skončil za bezmocným Šesťorkinem. Asistence: Connor McDavid, Aaron Ekblad.
     
    65:39
    O'Reilly se snažil doslova procpat puk za brankovou čáru, ale Šesťorkin byl proti. Poté se strhl závar v ruském brankovišti.
     
    63:35
    Kanada cítí příležitost rozhodnout, bere si time-out.
     
    63:35
    Kirill Kaprizov oslabí svůj celek, když si půjde posedět na dvě minuty, od hlavního rozhodčího dostává menší trest za sekání.
     
    62:14
    Sergej Andronov mířil jen těsně mimo bránu Kanady!
     
    59:50
    Na obou stranách bylo ještě rušno! Za Kanaďany si šanci vypracoval Dubois, který prověřil Šesťorkina. Na druhém konci ledu musel zasahovat Kuemper proti střele z úhlu v podání Guseva!
     
    57:45
    Dnešní utkání sleduje 9017 diváků.
    54:34 Arťom ANISIMOV - 4:4
     
    54:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Wow! Co chceme víc? Tohle je naprosto fantastické utkání. Po sérii šancí v podání Kanady je tu ruská blesková odpověď. ARŤOM ANISIMOV na nikoho nečekal, na nic se neptal a prostě si najel do útočné třetiny, kde bekhendovou střelou zavěsil pod víko gólmana Kuempereho. Naprosto skvěle provedené zakončení. Je znovu vyrovnáno! Asistence: Michail Griogorenko, Nikita Zajcev.
     
    53:23
    Další velká šance Kanady. Střílel Nugent-Hopkins, pak se snažil doklepnout do brány kotouč Schenn, avšak minul.
    52:36 Pierre-Luc DUBOIS - 3:4
     
    52:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kandské mužstvo si bere zpět svoje vedení! Tyson Jost vystřelil zápěstím a Šesťorkin vyrazil puk pouze před sebe. Tam z druhé vlny najížděl PIERRE-LUC DUBOIS, který stihl i přesto, že byl faulovaný, zakončit. Puak tak skončil za zády ruského gólmana. Asistence: Tyson Jost.
     
    51:23
    Pozdvižení i před brankou Kanady! Nejprve tvrdě vypálil od modré čáry Nestěrov, Kuemper vyrazil do rohu. Pak ale o chviličku později dostal puk do mezikruží Anisimov, jenž měl obrovskou šanci poslat Rusko do vedení. Kuemper se ale rovněž připisuje výtečný zákrok.
     
    50:50
    Obrovská šance Kanady! Znovu Matt Barzal před Šesťorkinem, tentokrát úplně sám, nikým nenapadný. Kanadský útočník zkoušel kličku, ale ruský brankář fantasticky zasahuje!
    48:44 Nikita ZAJCEV - 3:3
     
    48:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No vida! Zase srovnáno! To je panečku zápas. NIKITA ZAJCEV se dostal ke střele od mantinelu, z naprosto nenápadné pozice, kanadský gólman to snad ani nečekal. Jenže Zajcev trefil branku naprosto přesně, puk zamířil těsně pod břevno a Kuemper se nestihl ani ohlédnout. Asistence: Nikita Sošnikov.
    47:11 Kyle TURRIS - 2:3
     
    47:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    A kanadský celek jde znovu do vedení! Rusové špatně vystřídali, potom propadli ve středním pásmu a vznikl z toho kontr dva na jednoho. Schwarz pak našel KYLA TURRISE, který si přibrzdil a z první propálil ruského gólmana, našel mu skulinku meti betony. Asistence: Jaden Schwartz.
    39:41 Vlasic mohl v závěru druhé třetiny vrátit Kanadě vedení
     
    39:41
    Obrovská příležitost Kanady v závěru druhé dvacetiminutovky! Vlasic objel bránu a chtěl zasunout puk za brankovou čáru, jenže Šesťorkin se stihl včas přesunout a puk zůstal stát těsně před čárou!
     
    39:33
    Dělovka v podání Aarona Ekblada nadělala ruskému brankáři pořádnou práci! Měl co dělat, aby puk zkrotil, následně se před ním strhla pořádná mela, kterou museli uklidňovat až rozhodčí!
    37:32 Alexandr BARABANOV - 2:2
     
    37:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Rusko se konečně dočkalo, gól paradoxně přišel až po přesilovce. Rusové naprosto zamkli svého soupeře v útočném pásmu a v signalizované výhodě se jim nakonec podařilo skórovat. Dadonov našel zpoza brány osamoceného ALEXANDRA BARABANOVA, který na nic nečekal a střelou z první propasíroval puk za záda Kumpereho. Asistence: Jevgenij Dadonov.
     
    34:08
    A teď budou mít Rusové velkou příležitost. Na trestnou lavici míří Edmundson, který se provinil držením.
    32:53 Arťom MICHEJEV - 1:2
     
    32:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže Rusko vzápětí snižuje opět na rozdíl jediného gólu! Přesně minutu a dvě vteřiny po gólu Kanady. Už už to vypadalo, že Anisimov spálí naprosto loženou tutovku, pak ale sebral kotouč zpoza branky a nahrál jej zpět ARŤOMU MICHEJEVOVI, který neměl těžkou úlohu. Stačilo mu trefit zcela odkrytou branku. Asistence: Arťom Anisimov, Nikita Zajcev.
    31:51 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:2
     
    31:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané dávají dnes již druhý gól přesilové hry! Kombinaci Kanady zakončuje RYAN NUGENT-HOPKINS střelou zápěstím, když se mu po přihrávce McDavida podařilo propasírovat kotouč mezi tyčkou a rukou ruského gólmana. Asistence: Connor McDavid, Colton Parayko.
     
    30:47
    Jenže vzrůstající ruský tlak přerušuje faul. Sergej Andronov možná trochu zbytečně podrazil protihráče v útočném pásmu a půjde pykat na dvě minuty.
     
    29:30
    Rusko je v těchto chvílích lepším týmem, což poznali i diváci a vytváří skvělou atmosféru. Grigorenko si najel až před bránu, kde ale opět narazil na skvěle chytajícího Kumpereho! Vhazovat se bude v pásmu Kanady právě poté, co Kuemper přerušil hru zákrokem.
     
    28:26
    Dadonov se blýskl krásnou akcí! Obkroužil branku Kanady a pak se snažil dostat kotouč do brány, jenže Kuemper včas vytáhl svůj beton, kterým zasahuje!
     
    28:00
    Rusko opět v útoku! Barabanov střílel z mezikruží, Kuemper zasahuje betonem, přestože toho moc neviděl! Poté Kanada vyhazuje raději na icing.
     
    23:02
    Andronov šel společně se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho, ale ruský útočník nezvládl přesně přihrát. Kdyby se to povedlo, byla by to gólová šance!
     
    20:36
    Do další třetiny vstupují aktivněji Rusové! Zdánlivě nenápadné nahození Kiseleviče nadělalo kanadskému brankáři značnené problémy, puk pak totiž poskakoval na jeho brankovišti. Kanaďanům se podařilo nebezpečí zažehnat.
    19:57 Nugent-Hopkins mohl v závěru první třetiny vstřelit druhou branku Kanady
     
    19:57
    Nugent-Hopkins ale mohl vstřelit gól do šatny! Těsně před sirénou se k němu odrazil kotouč a kanadský útočník stál sám na levém kruhu, a to nikým neatakovaný. Nugent-Hopkins však přestřelil!
    15:07 Jost tečuje Murrayho střelu
     
    15:07
    Kanada teď pořádně zatápí Rusku. Nahození od modré čáry Murrayho tečoval Jost a puk změnil směr, Šesťorkin jen na poslední chvíli zasahuje a připisuje si velmi důležitý zákrok!
     
    13:20
    Brayden Schenn si hezky zpracoval kotouč ze vzduchu a poté vyslal ze své hole přízemní střelu, načež kotouč jen těsně minul ruskou branku!
     
    11:36
    Ruská lavička je potrestána dvouminutovým trestem za špatné střídání, trest bude odpykávat Bučněvič. Šance pro Kanadu navýšit svůj náskok.
     
    07:55
    Jenže gól jsme málem viděli na opačné straně kluziště! Eberle krásným pasem našel najíždějícího se Horvata, který chtěl zakončit rychlou akci bekhendovým blafákem, jenže ten nakonec nedotáhl do zdárného konce.
    06:13 Šance Grigorenka
     
    06:13
    Grigorenko mohl vyrovnat! Chybu v rozehrávce Kanady málem ruská trojice potrestala, na konci kombinace stál právě Grigorenko, který se snažil procpat puk za Kumpereho, ale kanadský strážce svatyně byl na svém místě a pozorný.
    04:45 Colton PARAYKO - 0:1
     
    04:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada jde do vedení! Tohle byla opravdu krásná akce. S koncem přesilovky zatáhl McDavid kotouč do pásma, kde jej přenechal z druhé vlny najíždějícímu COLTONU PARAYKOVI, jenž napřáhl takřka až ke stropu Royal Areny a naprosto nechytatelnou dělovkou posílá svůj tým do jednobrankového vedení. Asistence: Connor McDavid, Jordan Eberle.
     
    02:55
    Kanadský tým si zahraje první početní výhodu, na trestnou lavici míří Andronov za podražení.
    02:30 Šance Sošnikova
     
    02:30
    Nikita Sošnikov se zjevil zcela sám před kanadským strážcem svaytně a mohl poslat Rusko do vedení, Kumpere byl ale pozorný a připisuje si skvělý zákrok!
     
    01:01
    A z prvního gólu se mohla radovat Kanada! Ryan O'Reilly pálil z bezprostřední blízkosti, jenže Šesťorkin zasáhl betonem a vytěsnil puk mimo tři tyče!

    Sanny Muharem

    Branky a nahrávky: 33. A. Michejev (Anisimov, N. Zajcev), 38. Barabanov (Dadonov), 49. N. Zajcev (Sošnikov), 55. Anisimov (Grigorenko, N. Zajcev) – 5. Parayko (McDavid, Eberle), 32. Nugent-Hopkins (McDavid, Parayko), 48. Turris (Schwartz), 53. Dubois (Jost), 66. R. O'Reilly (McDavid, Ekblad)


    Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Běreglazov, Chafizullin – N. Gusev, Dacjuk (C), Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Barabanov, Kablukov, Dadonov (A) – Sošnikov, Andronov (A), A. Michejev – Šalunov.
    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Schwartz, Turris, R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Dubois, Jo. Bailey – Horvat, Barzal, Pageau – Eberle.

    Rozhodčí: Lemelin (AUT), Rantala (FIN) – Oliber (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 9017
    thejrc.org