Karviná – Ostrava 0:0 (kon.) | Brno – Jihlava 0:0 (kon.) | Slovácko – Zlín 1:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 1:3 (kon.) | Plzeň – Teplice 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Dukla Praha 1:0 (kon.)
Sparta – Olomouc 1:0 (kon.) | Liberec – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (1:0)
FK Teplice
Sobota 19.05.2018, 16:00 • Doosan Arena, Plzeň • HET liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký sobotní podvečer, vážení příznivci fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu z HET ligy! V rámci devětadvacátého kola se proti sobě v západočeské Doosan Areně střetnou celky FC Viktoria Plzeň a FK Teplice. Všem přejeme příjemnou zábavu!
     
    Poslední odehraný duel Plzně

    Západočeši se přesně před týdnem představili v předposledním domácím duelu sezony tohoto ročníku Slovácku.

    Podle trenéra Pavla Vrby se jednalo o jeden z nejlepších plzeňských výkonů v jarní fázi sezony, Viktoria se však z výhry radovat nemohla, neboť proti svému soupeři získala pouze bod za remízu.

    Velkou zásluhu na tom měl gólman Slovácka Milan Heča, jenž v bráně hostí předvedl fantastický výkon, inkasoval pouze jednou po sérii dorážek a tečí.

    Plzeň může už proti Teplicím získat mistrovský titul, stačí jí k tomu výhra.

    FC Viktoria Plzeň 1:1 1. FC Slovácko
    78. J. Krejčí (vla.) – 70. Kubala (Sadílek)

    Sestava Plzně:
    Kozáčik – Petržela (74. Bakoš), Řezník, Hájek (14. Živulić), J. Kovařík – Hořava, Hrošovský (C) – Zeman, Čermák (54. Chorý), Kopic – Krmenčík
     
    Poslední odehraný duel Teplic

    Teplicím se hrubě nepovedl poslední domácí odehraný zápas, proti poslednímu Brnu se Severočechům nedařilo opravdu skoro nic.

    S posledním týme tabulky Teplice prohrálo vysoko 1:4, když si Jihomoravané vypracovali už náskok 4:0, který domácí zkorigovali jednou trefou v závěru.

    Stejně jako v Plzni, tak na severu České republiky se musel tamní hlavní trenér zpovídat nespokojeným fanouškům, kterým se výkon hrubě nelíbil. Jak teplický kouč Šmejkal, tak plzeňský trenér Vrba rozlícených dav uklidnili.


    FK Teplice 1:4 FC Zbrojovka Brno

    Sestava Teplic:
    Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Ljevaković (C), Krob – Soungole, Kučera – Hora, Žitný (70. Šimeček), Jan Rezek (56. Trubač) – Červenka (46. Vaněček)
     
    FC Viktoria Plzeň

    Postavení v tabulce: 1.
    Počet bodů: 60
    Posledních 5 zápasů (HET liga): R V V P R
    Počet vstřelených branek: 50
    Počet inkasovaných branek: 21

    Nejlepší střelec: Michael Krmenčík – 12 branek
    Nejlepší nahrávač: Jan Kopic – 10 asistencí
    Žluté karty: Hájek a Limberský (6)
    Červené karty: Nikdo

    Gólmani:
    Aleš Hruška – 4 čistá konta
    Matúš Kozáčik – 11 čistých kont
     
    FK Teplice


    Postavení v tabulce: 8.
    Počet bodů: 34
    Posledních 5 zápasů (HET liga): R R P R P
    Počet vstřelených branek: 31
    Počet inkasovaných branek: 35

    Nejlepší střelci: David Vaněček – 9 branek
    Nejlepší nahrávač: Jan Krob – 6 asistencí
    Žluté karty: Admir Ljevakovič (8)
    Červené karty: Šušnjar a Vaněček (1)

    Gólmani:
    Jakub Diviš – 5 čistých kont
    Tomáš Grigar – 2 čistá konta

     
    Řekli před utkáním


    Pavel Vrba (trenér FC Viktoria Plzeň):
    „Jsme napjatí, ale zároveň i trochu zklamaní, že jsme to neuhráli dříve. Tentokráte to ale doopravdy máme kompletně ve vlastních rukou a víme, že když vyhrajeme, tak se nemusíme dívat ani doleva, ani doprava. I vzhledem k tomu to bude jiný zápas.“

    „Teplice jsou tým, který může hrát relativně v klidu. Na druhou stranu víme, že soupeři, kteří sem přijedou s motivací ukázat, že jsou zaslouženě tam, kde jsou, bývají složití. My máme důležitý úkol a Teplice mohou být ve výhodě. Věřím ovšem, že výhoda nakonec bude na naší straně.“

    „Obrana proti Slovácku se skládala těžce, ale přiznejme si, že nám to vyšlo. I když třeba Živulič nastoupil ve 14. minutě, tak to zvládnul skvěle, stejně jako Milan Petržela na pravé straně obrany. To mě samozřejmě potěšilo. Na druhou stranu bude chybět vykartovaný Zeman a máme i trochu zraněných, ale tak to v závěru sezony většinou bývá. Každopádně náš kádr je takový, že si není na co stěžovat. Určitě nebudeme mít problém to nějak poskládat.“


    Tomáš Chorý (útočník FC Viktoria Plzeň):

    „Očekávám, že přijde ještě více lidí než na poslední zápas. Těším se na to moc. Když předvedeme podobnou hru jako proti Slovácku a přidáme k tomu lepší zakončení, tak věřím, že to dotáhneme do úspěšného konce.“

    „Je to můj dosavadní nejdůležitější zápas kariéry. Tlak si snažím nepřipouštět, zbytečně si tím hlavu nezatěžuji. Nohy svázané mít nebudu a doufám, že to společně zvládneme.“


    Milan Havel (obránce FC Viktoria Plzeň):

    „V sezoně máte velkou spoustu důležitých zápasů. Tento samozřejmě může být rozhodující, ale třeba utkání se Spartou, se Slavií nebo i v Brně byla důležitá. Nyní je na každém, jak se s tím vyrovná. Kluci proti Slovácku podali výborný výkon, určitě se dá od něj odrazit, ale musíme dát více gólů.“

    „Teplice jsou nepříjemný soupeř, velmi důrazný a fotbalový. I krajní obránci hrají vysoko a preferují útočný fotbal. Myslím si ale, že to bude hlavně o nás. Budeme jim chtít vtisknout naši hru a potěšit naše fanoušky.“

    Zdroj: www.fcviktoria.cz
    ________________________________


    Tomáš Vondrášek (obránce FK Teplice):

    „Nám teď nezbývá nic jiného, než Brno nějakým způsobem odčinit. Víme ale, co nás čeká, v Plzni to nebude nic jednoduchého, hraje o titul. My však máme po našem zpackaném zápase co napravovat.“

    „My se musíme soustředit na sebe. Ještě si něco vyříkáme. Nepojedeme do Plzně v nejlepším rozpoložení, ale zápas začíná za stavu 0:0, tak uvidíme.“

    „Něco podobného bude stoprocentně, tak jako každý zápas v Plzni. Záleží na nás na hřišti, jestli dokážeme hrát tak, abychom byli co nejméně pod tlakem a abychom i my byli nebezpeční a nebylo to jen o Plzni. Nechceme hrát jen roli sparingpartnera.“

    Zdroj: www.fkteplice.cz
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Havel, Řezník, Hubník (C), J. Kovařík – Petržela, Hořava, Hrošovský, Kopic – Krmenčík, Chorý.
    Náhradníci: A. Hruška – Bakoš, Čermák, D. Kolář, Živulić, Ivanschitz, Štursa.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Ljevaković (C), Čmovš, Krob – Kodeš, Kučera – Hora, Trubač, Jan Rezek – Vaněček.
    Náhradníci: Grigar – Gebert, Šimeček, Díaz, Haljeta, Červenka, M. Richter.

    Rozhodčí: Julínek – Wilczek, Podaný.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky nastupují na hrací plochu, domácí Plzeňané jsou oděni v klasické kombinaci s červenou a modrou barvou, hostující hráči z Teplic do duelu vyběhnou v dresech se žlutou a modrou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se hned v první minutě hnali dopředu, míč táhl po pravé straně Michael Krmenčík, ale ten nakonec nepřihrál, takže balon skončil v zámezí.
     
    2
    Hubník se pokoušel odcentrovat z pravé strany, ale hostující obránce jej dokázal ubránit. Diviš bude vykopávat.
     
    3
    Viktoriáni mají od úvodního výkopu míč výhradně na svých kopačkách, trpělivou kombinací se snaží dostat dopředu, aby ohrozili bránu Teplic.
     
    4
    Jan Kovařík pláchl po levé straně, kde ho nikdo neatakoval, takže měl hodně prostoru. Jeho centr však byl moc dlouhý, balon nakonec skončil až za brankou hostí.
     
    5
    Další centr Kovaříka z levého křídla, nyní se plzeňský levý bek do míče pořádně opřel, jeho střílenou příhru trefil hlavou Havel, ale jeho pokus nemohl Diviše ohrozit.
     
    6
    Výtečně se vrátil Tomáš Vondrášek, který nepustil domácí k dalšímu centru. Od brány míč uvede do hry gólman Jakub Diviš.
     
    7
    Všichni fotbalisté jsou opět nastěhovaní na polovině Teplic, Viktoria kombinuje na pravé straně. Nakonec přišel centr od Řezníka, míč znovu skončil až v zámezí.
     
    8
    Petr Kodeš povalil na zem Kopice, sudí píská faul. Domácí mají k dispozici přímý kop na levé straně.
     
    9
    Michael Krmenčík sice vyhrál hlavičkový souboj, ale do něj si vybíhal z ofsajdu, což sudí moc dobře viděli. U míče jsou Teplice.
     
    10
    Před chvílí fauloval Kodeš, nyní se ocitl v opačné situaci, když sám skončil na trávníku. Hostující tým zůstanu u balonu a může zkusit něco vymyslet.
     
    10
    Plzeňská defenziva ale dlouhý nákop na Vaněčka odvrátila, takže se domácí vrátí po chvilce k míči.
     
    11
    Milan Petržela zabojoval na pravé straně, díky čemuž pro svůj tým získal autové vhazování. Domácí se pomalu posouvají k velkému vápnu Teplic.
     
    12
    Po zákroku Kučery skončil snadno na zemi Kopic, rozhodčí nechává hru plynout, o faul se nejednalo. Teplice se mohly vydat do brejku, ale ten zhatila špatná přihrávka.
     
    13
    Tomáš Hořava se nejprve dobře vrátil, poté v souboji o míč porazil protihráče, ale sudí ani teď faul neviděli. Na druhou stranu pádí domácí.
     
    14
    Chorý se nejdříve nedočkal míče, když prohrál hlavičkový souboj před malým vápnem. Následně se do balonu opřel z první Kopic, míč skončil vedle teplické tyče.
    14. Chorý sklepl míč pro Kopice, jeho střele chyběla větší přesnost
     
    15
    Pěkná a rychlá akce Plzně, na jejím konci byl aktivní Kovařík, jenže jeho další centr byl opět moc dlouhý, takže se útočníci Viktorie do zakončení nedostali. Poté šla rána Řezníka hodně vysoko.
     
    16
    David Vaněček si ve vzdušném souboji proti Hubníkovi počínal nedovoleně, k míči se vrátí Plzeň.
     
    17
    Západočeši jsou opět v sedmi lidech naštosovaní před velkým vápnem Teplic, ale hostující obrana je nesmírně kompaktní, takže se domácí nemohou dostat do zakončení.
     
    18
    Tomáš Chorý zůstal ležet po souboji ve velkém vápně, ale penalta se nepíská, neboť rozhodčí opět zůstává klidný.
     
    18
    Záhy se hostující celek dostal dopředu, ale z ojedinělé šance nezapršelo, celou akci Teplic překazila špatná přihrávka, po které bude rozehrávat Matúš Kozáčik.
     
    19
    Hodně drsný faul Kopice, který mže být rád, že od sudího za skluz nedostal žlutou kartu.
    Zajímavý průběžný výsledek se zároveň rýsuje na Slavii, v Praze domácí prohrávají s Jabloncem už 0:2.
     
    21
    Milan Havel se odhodlal k centru ze svého stanoviště na pravé straně, Michael Krmenčík předvedl mohutný výskok, ale obrana Teplic je zatím bezchybná.
     
    21
    Po další rychlé akci Plzně bude následovat rohový kop.
     
    22
    Patrik Hrošovský z kroku vykouzlil pěkný centr, který hledal nejspíše Hubníka, domácí kapitán se ale znovu přes neprostupnou obranu Teplic nedostal do zakončení.
     
    23
    Domácí jsou opravdu velice aktivní, mají velký tlak, hostující hráči se sice výborně brání, ale nemohou se dostat před půlku.
     
    23
    Jan Kovařík bude muset více naštelovat svou jinak bezvadnou levačku. Další z jeho centrů, nyní rozehrál přímý volný kop, skončil až v zámezí za bránou Diviše.
     
    24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dlouho se k tomu schylovalo, ale až nyní se domácí Viktoria dostala do opravdu jasné tutovky, kterou MICHAEL KRMENČÍK dokázal bez problémů proměnit! Chorý se skvěle dostal ve vápně k míči, udržel ho proti bránícímu sokovi, poté přihrál před bránu, kde byl připravený jeho kolega z útoku, načež se Krmenčík trefil z voleje přesně kolem gólmana Diviše. Asistence: Tomáš Chorý.
    24. Michael KRMENČÍK - 1:0
     
    26
    A Západočeši už jsou znovu vepředu, rychle přenesli hru z levé strany na pravou, kde na zemi skončil Řezník.
     
    27
    Kopic mohl přivézt další zajímavou šanci, ale dlouho váhal s přihrávkou, takže musel nakonec vystřelit. Trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    28
    Pokračuje obléhání a dobývání teplické brány, po dlouhatánské kombinaci měl na kopačce finální přihrávku Jan Kovařík, ale Vodnrášek rychle poslal míč do autu. Roh pro domácí.
     
    29
    Po centru Kopice se míč dostal do skrumáže, do zakončení se cpal hlavně Chorý, ale balon nakonec skončil znovu mimo bránu.
     
    30
    Daniel Trubač se mohl po centru z pravé strany dostat ke střele z voleje, ale míč netrefil dobře, takže se domácí rychle dostali do brejku. Ten byl však zabrzděn.
     
    31
    Plzeňští jsou opět na polovině Teplic, do vápna létá mnoho centrů, ale prakticky všechny hostující obrana dokáže odvrátit.
    Slavia doma prohrává už 0:3.
     
    33
    Zatím největší šance Teplic. Jan Kovařík hodně zaváhal při rozehrávce, takže se k míči zadarmo dostal Hora, jeho lob nakonec skončil nad bránou Plzně.
     
    34
    Domácí se opět rychle dostali dopředu, vybojovali další rohový kop.
     
    34
    Po ťukesu trojice Kovařík, Chorý a Petržela se snažil zakončit Michael Krmenčík, ten byl ale tak překvapený, že není v ofsajdu, že ani pořádně míč netrefil.
     
    35
    Michael Krmenčík se nyní do balonu pořádně opřel před hranicí velkého vápna, jeho rána nakonec mířila jen doprostřed brány, takže ji Jakub Diviš nadvakrát dokázal zkrotit.
    35. Aktivní Krmenčík znovu v akci! Jeho zakončení zkrotil v rukavicích Diviš
     
    37
    Tomáš Chorý dlouho přemýšlel, co udělá s míčem na pravé straně, nakonec se rozhodl přihrát kolmo na Krmenčíka, ale ten se k balonu nemohl dostat včas.
     
    38
    Teplice se znovu po delší době snaží zaútočit, zkouší to hlavně Jakub Hora po pravé straně. Nakonec ale přišel faul Kučery, takže akce hostí končí.
     
    39
    Po pěkné trojúhelníkové akci se mohl do dobré šance dostat Hořava, jenž se snažil dostihnout pas, který na něj poslal Petržela, ale nakonec míč skončil až v zámezí vedle brány Teplic.
     
    40
    Na hrací ploše zůstal po srážce ležet hostující David Vaněček , jenž je po rychlém opět na nohou. Bude moci ve hře pokračovat.
     
    41
    Ani nyní se Hora, který je jeden z nejaktivnějších hráčů hostí, nedostal dopředu, protože ho zastavil ofsajd.
     
    42
    Jan Kopic dlouhou dobu dribloval s míčem u hranice velkého vápna, ale nakonec se k centru nedostal, protože ho o balon obral Tomáš Vondrášek.
     
    43
    A další z řady přetažených centrů letěl na Krmenčíka, ten míč sice dostihl na hrací ploše, ale k zakončení ani k přihrávce se nedostal.
     
    44
    Tomáš Kučera se na druhé straně zničehonic dostal do zakončení, jeho střelu po zemi vyrazil Matúš Kozáčik, který pak ještě nadvakrát stihl lepit míč na hřišti.
    44. První šance hostů! Kučera ostře vypálil, Kozáčik si dokázal poradit
     
    45
    Domácí se nejspíše snaží dohrát první půli v klidu s míčem na svých kopačkách. Dopředu se ještě prohnal Tomáš Hořava, leč ani jeho pas nebyl přesný.
    Nastavovat se bude ještě jedna minuta.
     
    45+1
    Roman Hubník si pokryl míč před dotírajícím Vaněčkem, jenž ho poslal k zemi. Sudí píská faul, míč uvede do hry domácí gólman Kozáčik.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tak je za námi první poločas dnešního utkání, ve kterém domácí Plzeňané mohou definitivně rozhodnou o zisku mistrovského titulu.

    Západočeši k tomu mají nakročeno skvěle po první půli vedou 1:0, když se po pěkné akci obou útočníků Plzně dokázal prosadit Michael Krmenčík.

    Domácí navíc jasně určují ráz duelu, Teplice, které v Plzni výtečně brání, se totiž prakticky nedostávají do útočné fáze.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Chorý vybojoval dlouhý nákop Plzně na útočnou polovinu, domácí se ale do zakončení nedostali.
     
    47
    Ani po levé straně přes Kovaříka se teď Západočeši nedokázali propracovat k brance Teplic.
     
    49
    V úvodu druhého poločasu se zatím kupí nepřesnosti na obou stranách.
     
    50
    Teď budou po faulu Kučery zahrávat přímý kop na útočné polovině domácí, na přímé ohrožení branky to ale nebude.
     
    51
    Pěknou kombinaci v pokutovém území Teplic teď předvedli Radim Řezník s Janem Kopicem, první jmenovaný se ale po narážečce poroučel k zemi a od rozhodčího Julínka vyfasoval žlutou kartu za simulování.
     
    52
    Kozáčikův nákop na útočnou polovinu vybojoval v hlavičkovém souboji Chorý, u míče ale domácí dlouho nevydrželi.
     
    54
    Další přímý kop pro Viktorii, opět nějakých 30 metrů od branky, tentokrát navíc na levé straně hřiště.
     
    54
    Hrošovský našel centrem dobře naběhnutého Romana Hubníka, který zamířil hlavou přesně k tyči! Diviš vytáhl skvělý zákrok a míč udržel před sebou. Poté jej sice za jeho záda uklidil z dorážky Řezník, ten byl ale tou dobou v ofsajdu, takže branka nemůže platit.
    54. Domácí se radují marně, gól Řezníka neplatí kvůli ofsajdovému postavení
     
    56
    Další velká šance domácích! Kopic dobře vystihl rozehrávku hostů a rázem se z levé strany řítil sám proti Divišovi, ten ale vytáhl další skvělý zákrok!
     
    57
    Po dlouhém nákopu Teplic až do vápna Viktorie hlavičkoval nepřesně Hora.
     
    58
    Po faulu Teplic zůstávají u míče domácí. Do hry se u postranní čáry připravuje Červenka.
     
    59
    Po střele Chorého bude Viktoria rozehrávat rohový kop.
     
    61
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tepličtí se dokázali centru od rohového praporku ubránit, u míče ale zůstali domácí a přes stopery jej poslali na druhou stranu, kde se jej ujal MILAN PETRŽELA. Ten si jej navedl na osu hřiště a výbornou přízemní střelou na zadní tyč překonal Diviše – 2:0.
    61. Milan PETRŽELA - 2:0
     
    62
    Pro Jana Rezka skončilo dnešní utkání, na hrací ploše ho nahrazuje Marek Červenka.
     
    63
    První žlutou kartu pro teplický tým obdržel kapitán mužstva Admir Ljevaković.
     
    64
    Přes zeď to teď zkoušel z přímého kopu Jan Kovařík, jeho pokus ale skončil jen na horní síti teplické branky.
     
    65
    Teplice se po delší době podívaly na útočnou polovinu, Kozáčika ale zaměstnat nedokázaly. Po útočném faulu bude plzeňský gólman rozehrávat z hranice vlastní šestnáctky.
     
    66
    Hora se teď dokázal na levém kraji zbavit Halva, toho ale okamžitě zastoupil pozorný Petržela.
     
    68
    Hora teď přetaženým centrem hledal čerstvého Červenku, před ním ale hlavou odvrací Kovařík.
     
    69
    Hubník se teď po souboji s Červenkou chvíli zvedal zpět na nohy, v utkání ale bude pokračovat bez ošetření.
     
    70
    Hosté následně zahrávali rohový kop, hlavička Kodeše ale branku Plzně neohrozila.
     
    71
    První střídání na straně Viktorie. Hřiště opouští Tomáš Chorý, místo něj jde na plac Daniel Kolář.
     
    72
    Petr Kodeš (Teplice) teď obdržel za faul v souboji s Krmenčíkem žlutou kartu.
     
    73
    Petržela si teď našel ve vápně odražený balon a z otočky se jej pokusil poslat na branku, obranný val před sebou ale neprostřelil.
     
    73
    Přetažený centr teď vracel na druhou tyč hlavičkou Milan Havel, Plzni ale na místě chyběl nějaký další hráč v náběhu. Jinak by Diviš jen těžko zasahoval.
     
    75
    Plzeň v posledních minutách kontroluje hru a nikam se moc nežene. Teď budou viktoriáni vhazovat na vlastní polovině.
     
    76
    Rohový kop pro Teplice.
     
    77
    Trubač spadl před vápnem po souboji s Petrželou, podle sudího Julínka ale proběhlo vše v souladu s pravidly. Odkopávat tak může Kozáčik.
     
    78
    Havel se teď na pravém kraji výborným pohybem zbavil Hory, jeho následný centr ale dokázali hosté zablokovat alespoň na roh.
     
    79
    Krob teď nabral u autové čáry ve skluzu Hrošovského. Karetní trest z toho ale pro tentokrát nebude.
     
    80
    Plzeňští fanoušci už v ochozech oslavují nového mistra, do konce utkání ale ještě deset minut zbývá.
     
    81
    Střídání na straně hostů. Ex-viktorián Jakub Hora míří z trávníku, místo něj naskakuje na poslední minuty Vojtěch Gebert.
     
    82
    A podruhé dnes střídají také Plzeňští. Michael Krmenčík jde ze hry, místo přepustí Marku Bakošovi.
     
    83
    Trubač se teď prodral středem až do střelecké pozice z hranice velkého vápna, pravačkou ale přestřelil.
     
    84
    Bakošovi se teď přihrávka do strany na Havla úplně nepovedla. Vhazovat budou hráči Teplic.
     
    85
    Teplice právě vstřelily branku!
    Hosté dokázali v závěru dnešního utkání snížit na 1:2. Po pravé straně se po autovém vhazování dostal až k brankové čáře Trubač a přihrávkou pod sebe našel volného DAVIDA VANĚČKA. Prakticky totožná branka, kterou v prvním poločase vstřelil domácí Krmenčík. Asistence: Daniel Trubač.
    85. David VANĚČEK - 2:1
     
    87
    Diviš teď diriguje rozehrávku Teplic před vlastním pokutovým územím.
     
    Dnešní utkání sleduje 10 911 diváků.
     
    88
    Bakoš vybojoval u pravého rohového praporku vhazování pro Plzeň.
     
    89
    Domácí už ale do vápna Teplic zdaleka nemíří v takovém počtu, jako obvykle.
     
    90
    Teď to bude ještě rohový kop pro domácí.
     
    90+1
    U čtvrtého rozhodčího je pro svůj první start připravený Štursa.
     
    90+1
    A nakonec se jej ještě dočká. Milan Petržela mu přepouští místo, Ondřej Štursa tak zažije premiéru v rozhodujícím kole celé sezóny.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Hotovo! Viktoria Plzeň poráží v 29. kole Teplice 2:1 a stává se popáté v klubové historii mistrem české nejvyšší soutěže!
     
    Za dnešní důležitou výhrou vykročili domácí už v prvním poločase. Ve 24. minutě vstřelil úvodní branku Michael Krmenčík, a trochu tak uklidnil domácí tým. Po poločase navýšil vedení Viktorie výbornou střelou zpoza šestnáctky Milan Petržela a jak se později ukázalo, šlo o gól vítězný. Na druhé straně totiž ještě pět minut před koncem snížil odchovanec Viktorie toho času ve službách Teplic David Vaněček.
     
    Plzeňští fanoušci okamžitě s posledním hvizdem rozhodčího Julínka zaplnili trávník v Doosan aréně, na kterém už je postavené provizorní podium. Následovat bude předání poháru pro vítěze HET ligy v sezóně 2017/18.
     
    Na podium postupně přicházejí jednotliví hráči a členové realizačního týmu nového mistra české HET ligy. Viktoria si díky dnešnímu vítězství samozřejmě také zajistila potřetí v klubové historii účast ve skupinové fázi Ligy mistrů UEFA!
     
    STATISTIKY ZÁPASU

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:7.
    Střely mimo: 11:5.
    Rohy: 6:2.
    Plzeň uhájila vysoký nások z podzimu a slaví návrat pozici mistra české ligy

     
    Medaili už postupně obdrželi všichni členové mistrovského týmu, teď mezi posledními i trenér Pavel Vrba, který se tak hned po svém návratu do Plzně raduje z dalšího titulu!
     
    Teď už převzali noví mistři HET ligy i mistrovský pohár! Pro letošek je to od nás tedy z Doosan arény vše, přejeme hezký zbytek víkendu a budeme se těšit v následující sezóně s dalšími přenosy, a to i v rámci Ligy mistrů, která se vrací na západ Čech. (18:17:45)
    Fotbalisté Plzně slaví zisk pátého titulu za posledních osm let

    Marek Kratochvíl

    Jan Picka

    Branky: 24. Krmenčík (Chorý), 61. Petržela (Havel) – 85. Vaněček (Trubač)

    Karty:   51. Řezník (PLZ) – 63. Ljevaković (TEP), 72. Kodeš (TEP)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:7. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:2. Fauly: 5:15.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Havel, Řezník, Hubník (C), J. Kovařík – Petržela (90+1. Štursa), Hořava, Hrošovský, Kopic – Krmenčík (82. Bakoš), Chorý (71. D. Kolář).
    Náhradníci: A. Hruška – Bakoš, Čermák, D. Kolář, Živulić, Ivanschitz, Štursa.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Ljevaković (C), Čmovš, Krob – Kodeš, Kučera – Hora (81. Gebert), Trubač, Jan Rezek (62. Červenka) – Vaněček.
    Náhradníci: Grigar – Gebert, Šimeček, Díaz, Haljeta, Červenka, M. Richter.

    Rozhodčí: Julínek – Wilczek, Podaný

    Diváci: 10 911
    thejrc.org