Švédsko – USA 6:0 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 2:3 (kon.)
konec
Švédsko
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
USA
Sobota 19.05.2018, 15:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči obou týmů na turnaji:

    Švédsko
    Adam Larsson
    Mikael Backlund
    Oliver Ekman-Larsson

    USA
    Patrick Kane
    Keith Kinkaid
    Cam Atkinson (17:29:12)
    Švédi nedali Američanům žádnou šanci a v Dánsku budou opět bojovat o zlato

     
    Známe prvního postupujícího do finále mistrovství světa a je jím Švédsko! Na straně vítěze snad dnes nemůže být pochyb o nejlepším hráči utkání. Anders Nilsson dnes pochytal vše, co se dalo, a velkou měrou se podílel na postupu do boje o zlato. Američané dnes byli střelecky aktivnější, to jim však nic nevyneslo. Švédsko svého soupeře vyškolilo především v produktivitě. Já vám děkuji za pozornost, hezký zbytek soboty!
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    Švédsko – 4 (20)
    USA – 20 (41)

    Nejlepší hráči utkání:
    Švédsko – Anders Nilsson
    USA – Patrick Kane
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Tak ještě jedno vyloučení! Na devět vteřin míří za katr Mikael Backlund za sekání! Švédští fanoušci už jsou ale na nohou a za chvíli se budou moci definitivně radovat z postupu do finále mistrovství světa!
     
    58:42
    Ke konci utkání se bude hrát ve čtyřech na obou stranách! Dvě minuty od rozhodčího vidí jak Dylan Larkin, tak Adrian Kempe. Oba jdou pykat za hrubost.
     
    57:57
    Adrian Kempe mohl chvíli po první trefě přidat také druhou! Švédský útočník se tentokrát prodral skrz obranu, k zakončení už se ale nedostal. Pro Kietha Kinkaida tak nebyl problém schovat pomalu klouzající kotouč pod lapačku.
    57:01 Adrian KEMPE - 6:0
     
    57:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Američané si ze semifinálového utkání odnesou velký příděl! Mikael Backlund těméř z nulového úhlu poslal kotouč před branku, odkud ho nadvakrát dorazil za brankovou čáru pohotový ADRIAN KEMPE! Asistence: Mikael Backlund.
    Royal Arenou obíhá "švédská" vlna

     
    55:20
    Sonny Milano zhruba z pravého kruhu vystřelil jen do gólmana, následně se jeden z hráčů USA dostal k dorážce z bekhendu, tu ale perfektním zákrokem vyrážečkou zneškodnil opět Nilsson!
     
    54:50
    Střely na branku

    USA – 34
    Švédsko – 17
    54:06 Vypadá to, že Nilsson je dnes opravdu nepřekonatelný
     
    54:06
    Kotouč se odrazil velmi příhodně pro Nicka Jensena, který ale z první neuspěl. Následně se z dorážky zkusil propasírovat puk do branky ještě Pionk, Nilsson je dnes ale fantastický.
     
    53:37
    Na ledové ploše se nyní neodehrává nic, co by stálo za zmínku. Za to na tribunách probíhá parádní mexická vlna, kterou obstarávají spokojení fanoušci.
     
    52:19
    A slyšet jsou také švédští fanoušci, kteří mají pochopitelně důvod k radosti. Mezitím se ale jejich tým brání, konkrétně nyní vyhodil kotouč na zakázané uvolnění.
    51:07 Viktor ARVIDSSON - 5:0
     
    51:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Američané to zkusili devět minut před koncem s odkrytými zády, což se jim nevyplatilo. Z velké vzdálenosti do prázdné branky zacílil VIKTOR ARVIDSSON a Švédsko je jednou nohou ve finále! Asistence: Mika Zibanejad.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 15. Arvidsson (J. de La Rose, F. Forsberg), 28. Pääjärvi (Backlund), 31. Hörnqvist (Backlund, J. Klingberg), 31. Janmark (Rakell), 52. Arvidsson (Zibanejad), 58. Kempe (Backlund)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm (A) – Rakell, Zibanejad, Janmark (C) – Hörnqvist, Backlund, Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, Everberg.
    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, McAvoy, Pionk (C), Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider (A), D. Larkin, Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Gouin (CAN) – McCrank (CAN), Vanoosten (CAN)
    thejrc.org