Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
konec
FC Nitra
5:2 (2:2)
FK Senica
sk Sobota 19.05.2018, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. V poslednom ligovom kole sa spoločne pozrieme do Zlatých Moraviec, ktoré sa stali prechodným domovom futbalistov Nitry. Tí privítajú Senicu, pre ktorú to bude príprava na barážový dvojzápas so Skalicou.

    FC NITRA

    Nitrania figurujú na pribežnom siedmom mieste s jednobodovým náskokom pred ôsmimi Michalovcami. Svoje postavenie si budú chcieť udržať, pretože je pravdepodobné, že aj siedmy celok si zahrá baráž o účasť v predkole Európskej ligy. Zverenci Ivana Galáda ostatné štyri zápasy nevyhrali. Pred siedmimi dňami ratovali aspoň bod v regionálnom derby so Zlatými Moravcami. Štvrťhodinu pred koncom duelu prišiel a trávnik Vahagn Militosyan a práve po jeho hlavičke sa dostal ku gólovej dorážke Tomáš Vestenický. Pre rodáka z Topoľčian to bol štvrtý gól vo farbách Nitry. Pred posledným zápasom sezóny majú Nitrania stále všetky tromfy vo svojich rukách. „Nič iné ako víťazstvo si nepripúšťame. Určite chceme hrať baráž o Európsku ligu, a tak tomu aj pristúpime,“ povedal pre klubový web Richard Križan. Futbalistom spod Zobora dnes nepomôže zranený Matúš Kuník.

    FK SENICA

    Seničania majú vynikajúci záver sezóny a zubami-nechtami sa držia medzi slovenskou elitou. V ostatných štyroch zápasoch nazbierali desať z možných dvanástich bodov, vďaka čomu preskočili Tatran Prešov. Paradoxne, práve s ním minulý týždeň len remizovali 0:0, no získaný bod mal pre nich cenu zlata. Dnešný zápas už pre Záhorákov prakticky nič nerieši, keďže skončia na jedenástej pozícii. Oveľa dôležitejšie zápasy ich čakajú budúci týždeň, keď si v baráži dvakrát zmerajú sily so Skalicou. Samozrejme, Senica sa chce udržať v najvyššej súťaži a rozhodne bude favoritom. Pod vedením Tona Caanena predvádza pohľadný futbal, ktorý veríme, že ukáže aj dnes. Najlepším strelcom tímu je s piatimi gólmi kolumbijský útočník Frank Castañeda. V tejto sezóne sme boli svedkami troch konfrontácii medzi Senicou a Nitrou. Záhoráci ani v jednej z nich nedokázali skórovať a dvakrát prehrali najtesnejším rozdielom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Chovanec – Fábry, Šimončič (C), Kóňa – Charizopulos, Vestenický, Militosjan.
    Náhradníci: Šípoš – Machovec, Vencl, Valenta, Kotrík, Fábry, Macho.

    FK Senica: Milošovič – Medvěděv, Otrísal, Podhorin – Šefčík, Suchan, Krč, Kováč – Vaščák (C), Kitambala, Celis.
    Náhradníci: Vozár – Lupták, Martišiak, Cuadros, Kučera.

    Rozhodcovia: Filip Glova – Andrej Hrmo, Peter Chládek.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia zo Senice. Tí nastúpili v modro-červenej kombinácii a po zbytočnej strate lopty sa museli brániť. Márius Charizopulos centroval z pravej strany ale našiel len brankára Vojtecha Milošoviča.
     
    2
    Vahagn Militosjan si počínal nedovoleným spôsobom pri postrannej čiare. Všetko sa tak pripravuje na priamy kop hostí. Hlavný rozhodca ešte musí upokojiť postavenie hráčov v šestnástke Nitry.
     
    3
    Seničania zahrali zaujímavý signál, ale po centri z pravej strane skončila lopta len v moci Lukáša Hrošša. Ten bol následne pri odkope faulovaný, a tak bude môcť rozohrať útočnú akciu domácich.
     
    4
    Po faule na Tomáša Vestenického mali výhodu priameho kopu aj domáci. Loptu do šestnástky nasmeroval Tomáš Kóňa, na trávnik spadol po kontakte s Jakubom Krčom spomínaný Vestenický, no penalta sa nepískala.
     
    5
    Hostia trošku prepadli v stredovej formácii. Šanca sa črtala pre Máriusa Charizopulosa, ale jeho center z ľavej strany skončil len na pozornom krajnom obrancovi Jurijmu Medvedevovi.
     
    6
    Vahagn Militosjan zahral rukou, a tak mali k dispozícii priamy kop hostia. Jan Suchan pravačkou poslal loptu do šestnástky, ale nikto v modrom drese sa do koncovky nedostal.
     
    7
    Prekvapujúco aktívnejšia Senica sa mohla dostať do vedenia. Na center z ľavej strany si nabehol Alan Kováč, ale jeho hlavička smerovala len do miest, kde stál brankár Lukáš Hroššo.
     
    8
    Senica zatiaľ pôsobí veľmi dobrým dojmom. Naopak, Nitra hrá veľmi zakríknuto, hoci by motivácia v podobe baráže o účasť v predkole Európskej ligy mala byť najmä na jej strane.
     
    9
    Lukáš Fabiš mal teraz pomerne veľa priestoru na pravej strane. Využil ho na prudký center do šestnástky, ale Tomáš Vestenický sa k hlavičke nedostal. Nasledovať bude aut hostí.
     
    10
    Úvodnú desaťminútovku stretnutia máme za sebou. Richard Celis sa teraz nepresadil popri postrannej čiare. Lukáš Fabiš si splnil svoje defenzívne úlohy a bude môcť vhadzovať.
     
    11
    Vahagn Militosjan patrí k najaktívnejším hráčom domáceho celku. Prihrávkou do stredu šestnástky našiel Tomáša Kóňu, ale záložník nitrianskeho mužstva sa do koncovky nedostal.
     
    13
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu z pravej strany. Loptu do šestnástky súpera poslal Andrej Fábry, ale žiadneho z domácich zakončovateľov jeho center nenašiel.
     
    14
    Oliver Podhorin to spravil pred číhajúcim hráčom Nitry veľmi dobre. Hlavou posunul loptu na brankára Vojtecha Milošoviča, ktorý tak môže upokojiť dianie na hracej ploche.
     
    15
    Štvrťhodinu hry nám ukončil nepríjemný zákrok v okolí stredového kruhu. Erik Otrísal bol až príliš dôrazný a môže byť rád, že za faul na Tomáša Vestenického nedostal žltú kartu.
     
    16
    Vahagn Militosjan sklepol loptu pre Tomáša Kóňu. Skúsený domáci hráč pohotovo vystrelil spoza pokutového územia, ale po jeho zakončení bude nasledovať len odkop od brány Vojtecha Milošoviča.
     
    17
    Márius Charizopulos sa takisto prezentoval veľmi tvrdým zákrokom a Filip Glova mu výrazne dohovára. Jakub Krč vybojoval nedovolený zákrok, a tak budú Seničania zahrávať priamy kop.
     
    18
    Vahagn Militosjan sa predral cez pravú stranu senickej obrany. Následne spätnou prihrávkou našiel v súperovej šestnástke Máriusa Charizopulosa, ktorého prudkú strelu včas zblokoval Jakub Krč.
     
    19
    Lynel Kitambala zviedol súboj s Richardom Križanom. Proti domácemu stopérovi si však počínal v rozpore s pravidlami, a tak zostanú v držaní lopty zverenci Ivana Galáda.
     
    20
    Miloš Šimončič si veľmi dobre pokryl loptu a nechal sa pri postrannej čiare faulovať. Nedovolene si počínal Blažej Vaščák, ktorý je pre zmenu kapitánom hosťujúceho celku.
     
    21
    Lukáš Hroššo musel zasahovať. Dobrý herný úsek senického tímu zakončil strelou z ľavej strany Richard Celis. Mieril pod brvno nitrianskej brány, ale skúseného brankára neprekonal.
     
    22
    Nitrania zakladali rýchly protiútok po pravej strane. Tomáš Vestenický si však prebral loptu chrbtom k bráne, čo dokonale využil Erik Otrísal. Zverenci Ivana Galáda tak budú len vhadzovať.
     
    23
    Polovicu prvého polčasu máme za sebou. Musíme konštatovať, že Nitra postupne vyrovnala hru a momentálne je o niečo aktívnejšia. Stále pripomíname, že dnes potrebuje bodovať naplno.
     
    24
    Tomáš Vestenický bol faulovaný, a tak mali domáci k dispozícii priamy kop z pravej strany. Loptu do šestnástky posielal Andrej Fábry, ale našiel len pripraveného Jurijho Medvedeva
     
    25
    Erik Otrísal snáď už po tretí raz v dnešnom dueli fauloval Tomáša Vestenického. Hrá veľmi tvrdo a nič nedaruje lídrovi domácej ofenzívy. Vestenický skóroval aj minulý týždeň pri remíze so Zlatými Moravcami 2:2.
     
    27
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Márius Charizopulos krásnou kolmou prihrávkou poslal do úniku TOMÁŠA VESTENICKÉHO. Ten si potiahol loptu bližšie k bráne a strelou pravačkou nedal šancu Vojtechovi Milošovičovi.
     
    28
    Senica dala gól!
    Nitrianský náskok dlho nevydržal. Jakub Krč peknou prihrávkou do šestnástky našiel ALANA KOVÁČA. Ten sa presadil cez nedôrazne brániaceho Máriusa Charizopulosa a strelou z ťažkého uhla prekonal Lukáša Hrošša.
     
    29
    Ján Chovanec podporil útok domáceho tímu. Jeho center z ľavej strany zblokoval Oliver Podhorin, a tak bude nasledovať rohový kop zverencov Ivana Galáda. Tradičným exekútorom bude Andrej Fábry.
     
    30
    Miloš Šimončič si nabehol na center z ľavej strany. Hlavičkoval však trošku v záklone a aj preto jeho pokus smeroval vedľa brány. Nasledovať bude odkop od brány Vojtecha Milošoviča.
     
    31
    Andrej Fábry si počínal proti futbalovým pravidlám v strede ihriska. Pri lopte tak zostane Senica, ktorú už budúci týždeň čaká náročný barážový dvojzápas proti vicemajstrovi druhej ligy – FK Skalica.
     
    32
    Hostia mohli svoj dobrý výkon potvrdiť druhým streleným gólom. Richard Celis dostal veľa priestoru pred šestnástkou súpera, prudko vystrelil, ale loptu nasmeroval nad bránu Lukáša Hrošša.
     
    33
    Teraz sa črtala šanca pre Tomáša Vestenického. K strele sa však nedostal, pretože veľmi dobre k nemu pristúpil Erik Otrísal. Po zblokovanom pokuse sa zmocnil lopty Vojtech Milošovič.
     
    35
    Prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu je Jurij Medvěděv. Hosťujúci obranca až zbytočne tvrdo išiel do súboja v strede ihriska a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    36
    Žltú kartu vidíme aj na druhej strane. Nitrania prepadli v strede ihriska. Na strelu si to už pripravoval Alan Kováč, no v poslednej chvíli ho aspoň za cenu kartového trestu zastavil Pavol Farkaš.
     
    37
    Exekútorom priameho kopu z možno 22 metrov bol Lynel Kitambala. Jeho pokus pravačkou však trafil nitriansky múr, od ktorého išla lopta na vôbec prvý rohový kop hosťujúceho celku.
     
    38
    Následný rohový kop nezahral Jakub Krč vôbec dobre. Jeho center smerujúci na prvú žrď odvrátil na autové vhadzovanie jeden z pozorne brániacich domácich hráčov.
     
    39
    Hostia budú zahrávať pokutový kop! Po dlhom autovom vhadzovaní sa lopta všelijako poodržala v domácej šestnástke a zrejme si proti pravidlám pomohol Ján Chovanec.
     
    40
    Senica dala gól!
    Hostia otáčajú priebeh dnešného stretnutia. Loptu si na biely bod postavil OLIVER PODHORIN. Kopol ju po pravej ruke brankára Lukáša Hrošša, no ten nevystihol smer jeho zakončenia. Senica tak prekvapujúco vedie nad súperom spod Zobora.
     
    41
    Domáci futbalisti sa snažili o odpoveď, ale ich akciu zmarila signalizácia postranného rozhodcu. V postavení mimo hru bol v momente prihrávky Márius Charizopulos.
     
    42
    Momentálne sa hrá v strede ihriska. Senica sa po strelení druhého gólu stiahla na vlastnú polovicu ihriska a čaká na to, čo domáci futbalisti vymyslia.
     
    43
    Seničania mohli zvýšiť svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Richard Križan si nesplnil svoje defenzívne úlohy. Francúzsky útočník Lynel Kitambala sa cez neho poľahky dostal, ale loptu nasmeroval len do pravej žrde.
     
    44
    Márius Charizopulos hľadal v pokutovom území Miloša Šimončiča. Domáci kapitán si však príliš nepotykal so spracovaním lopty, a tak sa jej zmocnil senický brankár Vojtech Milošovič.
     
    45
    Nitra dala gól!
    V závere prvého polčasu sa domácim futbalistom podarilo vyrovnať skóre zápasu. MÁRIUS CHARIZOPULOS dostal veľa priestoru v šestnástke súpera, počkal si na center Lukáša Fabiša z pravej strany a presne umiestnenou hlavičkou prekonal Vojtecha Milošoviča.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia máme za sebou. Na gól sme síce čakali až do 27. minúty, ale napokon sme ich videli hneď štyri. Skóre otvoril Tomáš Vestenický, no už o minútu neskôr vyrovnal Alan Kováč. Seničania sa dokonca dostali do vedenia, keď v 40. minúte premenil pokutový kop Oliver Podhorin. Do šantí však obe mužstva odišli za vyrovnaného stavu, keďže v poslednej minúte presne hlavičkoval Márius Charizopulos. Druhý polčas sa začne krátko po 18:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Už po pätnástich sekundách druhého polčasu fauloval Tomáša Vestenického pred vlastnou šestnástkou Erik Otrísal. Pre domácich hráčov sa tak črtá pomerne dobrá šanca na skórovanie.
     
    47
    Domáci svoju šancu nevyužili. Andrej Fábry trafil len dobre postavený múr senického brankára a o pár sekúnd neskôr neuspel individuálnym prienikom po pravej strane ani Vahagn Militosjan.
     
    48
    Seničania zostanú pri lopte. V súboji kapitánov oboch mužstiev si nedovolene počínal Miloš Šimončič. Blažej Vaščák síce na chvíľu zostal ležať na trávniku, ale napokon nebude potrebovať ošetrenie.
     
    49
    Erik Otrísal dnes doslova osobne bráni Tomáša Vestenického. Tentokrát s ním zviedol hlavičkový súboj, po ktorom je domáci útočník trošku otrasený. Dnes mu rozhodne nie je čo závidieť.
     
    50
    Nitrania trošku prepadli v stredovej formácii. K strele spoza šestnástky sa dostal Jan Suchan, ale jeho pokus bol zrazený. Samuel Šefčík následne vrátil loptu do ohňa, ale volej Alana Kováča nebol presný.
     
    51
    Domáci mali výhodu priameho kopu, ale center Andreja Fábryho nebol nebezpečný. Naopak, do brejku sa dostali hostia. Akciu zakončil Jan Suchan strelou spoza šestnásty, ale Lukáš Hroššo si poradil.
     
    52
    Hostia chybovali v rozohrávke a unikajúceho Vahagna Militosjana musel zastaviť za cenu faulu Erik Otrísal. Obranca Senice navyše za svoj zákrok dostáva kartové napomenutie.
     
    53
    Exekútorom priameho kopu bol Tomáš Kóňa. Ten pravačkou poslal loptu do ohňa, no zrejme išla lopta mimo vymedzeného priestoru od domáceho útočníka Vahagna Militosjana.
     
    55
    Jan Suchan vyviezol loptu z vlastnej polovice ihriska. Smeroval k šestnástke súpera, no v tom prišiel zákrok zozadu od Miloša Šimončiča. Aj domáci kapitán si u rozhodcu vykoledoval žltú kartu.
     
    56
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti zachytili rozohrávku súpera a nekompromisne ho za to potrestali. Vahagn Militosjan posunul loptu na MILOŠA ŠIMONČIČA, tomu sa otvoril priestor a strelou z hranice šestnástky prekonal Vojtecha Milošoviča.
     
    57
    Na druhej strane sa snažil o gólovú odpoveď Samuel Šefčík. Centroval z pravej strany, ale svojim pasom našiel len pripraveného brankára Lukáša Hrošša. Ten rýchlo rozohrávku akciu domácich.
     
    58
    Nitrania mohli zvýšiť svoj náskok. Strela Tomáša Vestenického síce bola zrazená, no následne sa dostal k hlavičke Vahagn Militosjan. Vojtech Milošovič jeho pokus podcenil a mal šťastie, že udržal loptu na čiare.
     
    59
    Hostia mali výhodu priameho kopu z pravej strany. Jakub Krč poslal veľmi dobrú loptu do šestnástky súpera, no domáci obranca Richard Križan upratal loptu na rohový kop Senice.
     
    60
    Po rohovom kope už neboli hostia takí nebezpeční. Nitrania sa dokázali ubrániť, a tak po hodine hry vyhrávajú o jeden gól. Tento stav by im zaistil miestenku v baráži o Európsku ligu.
     
    61
    Po ďalšom domácom faule posielal loptu do šestnástky Nitry Jan Suchan. Domáci obrancovia veľmi dobre bránili, a tak si bez problémov prišiel po loptu brankár Lukáš Hroššo.
     
    63
    Prvé striedanie na strane Senice. Možno trošku prekvapujúco schádza z ihriska Richard Celis, ktorý určite patril k tým aktívnejším hráčom hostí. Na jeho miesto prichádza Dominik Martišiak.
     
    64
    Teraz sme sledovali množstvo osobných súbojov v strede ihriska. Víťazne z toho vyšli domáci futbalisti, ktorí smerujú do rýchleho protiútoku.
     
    65
    Rýchly protiútok bol síce trošku zbrzdený, ale napokon sa Pavol Farkaš dostal k dobrému centru z pravej strany. Tomáš Vestenický číhal na zakončenie, ale napokon Vojtech Milošovič nemusel zasahovať.
     
    66
    Nitra dala gól!
    Zverenci Ivana Galáda zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Po centri z ľavej strany od Vahagna Militosjana sa dostal k lopte TOMÁŠ VESTENICKÝ. Z otočky vystrelil ľavačkou a s prispením brániaceho Olivera Podhorina prekonal súperovho brankára po druhý raz.
     
    67
    Druhé striedanie na strane Záhorákov. Jakub Krč po štvrtom inkasovanom góle schádza z hracej plochy. Namiesto neho dostane šancu Lukáš Lupták.
     
    68
    Prvýkrát v dnešnom dueli zasahuje do svojej zostavy aj Ivan Galád. Na trávnik sa dostane Jaroslav Machovec, ktorý vymení pomerne nevýrazného Andreja Fábryho.
     
    70
    Domáci futbalisti budú mať k dispozícii rohový kop. Na center z pravej strany si nabiehal Vahagn Militosjan, ale veľmi dobre pred ním upratal loptu do bezpečia obranca Oliver Podhorin.
     
    71
    Tomáš Kóňa zahral rohový kop skutočne veľmi zle. Prízemný center smeroval na prvú žrď, no tam bol pripravený Lynel Kitambala. Francúz následne upokojil situáciu a získal faul.
     
    72
    Na druhej strane sa snažil zaútočiť Samuel Šefčík. Proti presile súperových hráčov ale nemal veľké šance na úspech. Napokon fauloval, a tak bude rozohrávať Lukáš Hroššo.
     
    73
    Obrovská šanca na strane domácich. Striedajúci Jaroslav Machovec krásnym centrom z ľavej strany našiel v súperovej šestnástke Máriusa Charizopulosa, no ten mieril tesne vedľa.
     
    74
    Domáci kapitán Miloš Šimončič sa dostal k strele spoza pokutového územia. Jeho zakončenie však bolo veľmi nepresné, a tak bude nasledovať len odkop od brány Vojtecha Milošoviča.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom poslednýkrát strieda hosťujúci tréner. Svoj debut v najvyššej slovenskej súťaži si odbije Lukáš Kučera. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Jurij Medvěděv.
     
    76
    Jaroslav Machovec centroval z ľavej strany. Trafil však Olivera Podhorina, od ktorého následne išla lopta mimo ihriska. Nasledovať bude rohový kop, ktorý uteká zahrať Tomáš Kóňa.
     
    77
    Tomáš Kóňa to prehnal so svojou razanciou. Lopta preletela celým pokutovým územím súpera, a tak budú vhadzovať Záhoráci. Tí už akoby sa zmierili s tým, že dnes zrejme bodovať nebudú.
     
    79
    Druhýkrát v dnešnom zápase strieda aj Ivan Galád. Na lavičku náhradníkov smeruje dvojgólový strelec Tomáš Vestenický. Na jeho miesto prichádza Marek Fábry.
     
    80
    Pomaly sa dostávame do záverečnej desaťminútovky dnešného duelu. Pri lopte sú Záhoráci, kedže sa nedovoleným zákrokom prezentoval Lukáš Fabiš. Ten sa v druhom polčase mierne vytratil.
     
    81
    Tomáš Kóňa pekným oblúčikom poslal loptu na Vahagna Militosjana. Ten následne centroval z pravej strany, no zakončujúci Márius Charizopulos si tesne predtým pomohol útočným faulom.
     
    82
    Zápas sa pomaly dohráva. Aj hlavný arbiter Filip Glova chce, aby sa zápas dohral v pokojnom tempe, a tak si po jednom z nedovolených zákrokov volá k sebe Jaroslava Machovca a Jana Suchana.
     
    83
    Hostia chybovali v rozohrávke, no tentokrát za to gólom nezaplatili. Lukáš Fabiš si potiahol loptu k šestnástke, ale jeho zakončenie bolo tečované na ďalší rohový kop domácich.
     
    84
    Ešte pred rohovým kopom tu máme posledné domáce striedanie. Za potlesku nitrianskych fanúšikov smeruje na lavičku náhradníkov Márius Charizopulos. Nahradzuje ho Ondřej Vencl.
     
    84
    Nitra dala gól!
    Futbalisti spod Zobora definitívne rozhodujú o osude dnešného stretnutia. Tomáš Kóňa tentokrát zahral rohový kop oveľa lepšie. Centrom z ľavej strany našiel PAVLA FARKAŠA, ktorý umiestnenou hlavičkou skóruje.
     
    85
    Nitrania majú k dispozícii ďalší priamy kop. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Lukáš Kučera, ktorý dnes debutuje v najvyššej slovenskej súťaži.
     
    86
    Tentokrát sa vyznamenal gólman Vojtech Milošovič. Vahagn Militosjan šikovnou prihrávkou našiel v šestnástke Mareka Fábryho, ale jeho zakončenie vyrazil senickký brankár na rohový kop.
     
    87
    Nitrania zahrali veľmi zaujímavý signál. Po ňom strieľal z hranice šestnástky Miloš Šimončič, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Vojtecha Milošoviča.
     
    88
    Peknou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Vahagn Militosjan. Potiahol si loptu na os ihriska, ale jeho strelu k pravej žrdi vyrazil Vojtech Milošovič na ďalší rohový kop Nitry.
     
    89
    Tentokrát poslal Tomáš Kóňa loptu na prednú žrď. K hlavičke sa dostal jeden z jeho spoluhráčov, no tentokrát mieril vedľa brány súpera. Nasledovať bude odkop od brány Vojtecha Milošoviča.
     
    90
    Riadny hrací čas dnešného zápasu sa práve naplnil. Hlavný rozhodca Filip Glova nadstavuje ešte 60 sekúnd, po ktorých si domáci futbalisti zaistia miestenku v baráži o postup do predkola Európskej ligy.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas priniesol nečakanú sedemgólovú prestrelku. Napokon z nej vyšli úspešnejšie zverenci Ivana Galáda, ktorí vyhrali 5:2 a zahrajú si baráž o účasť v predkole Európskej ligy UEFA. V druhom polčase poslal domácich do vedenia Miloš Šimončič, následne zvýšil náskok nitrianskych futbalistov Tomáš Vestenický a definitívnu bodku za dnešným duelom dal presnou hlavičkou Pavol Farkaš. Senica najmä v prvom polčase zanechala dobrý dojem, no teraz sa už musí sústrediť na svoju baráž, v ktorej o udržanie fortunaligovej príslušnosti zabojuje proti Skalici. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:58:05)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 27. Vestenický (Charizopulos), 45. Charizopulos (Fabiš), 56. Šimončič (Militosjan), 66. Vestenický (Militosjan), 84. Farkaš (Kóňa) – 28. Kováč (Krč), 40. Podhorin (pen.)

    Karty:   36. Farkaš (NIT), 55. Šimončič (NIT) – 35. Medvěděv (SEN), 52. Otrísal (SEN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:22.
    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Chovanec – Fábry (68. Machovec), Šimončič (C), Kóňa – Charizopulos (84. Vencl), Vestenický (79. Fábry), Militosjan.
    Náhradníci: Šípoš – Machovec, Vencl, Valenta, Kotrík, Fábry, Macho.

    FK Senica: Milošovič – Medvěděv (75. Kučera), Otrísal, Podhorin – Šefčík, Suchan, Krč (67. Lupták), Kováč – Vaščák (C), Kitambala, Celis (63. Martišiak).
    Náhradníci: Vozár – Lupták, Martišiak, Cuadros, Kučera.

    Rozhodčí: Filip Glova – Andrej Hrmo, Peter Chládek

    Diváci: 320
    ocianews.com