Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
konec
FC Nitra
5:2 (2:2)
FK Senica
sk Sobota 19.05.2018, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    84
    Nitra dala gól!
    Futbalisti spod Zobora definitívne rozhodujú o osude dnešného stretnutia. Tomáš Kóňa tentokrát zahral rohový kop oveľa lepšie. Centrom z ľavej strany našiel PAVLA FARKAŠA, ktorý umiestnenou hlavičkou skóruje.
     
    66
    Nitra dala gól!
    Zverenci Ivana Galáda zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Po centri z ľavej strany od Vahagna Militosjana sa dostal k lopte TOMÁŠ VESTENICKÝ. Z otočky vystrelil ľavačkou a s prispením brániaceho Olivera Podhorina prekonal súperovho brankára po druhý raz.
     
    56
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti zachytili rozohrávku súpera a nekompromisne ho za to potrestali. Vahagn Militosjan posunul loptu na MILOŠA ŠIMONČIČA, tomu sa otvoril priestor a strelou z hranice šestnástky prekonal Vojtecha Milošoviča.
     
    45
    Nitra dala gól!
    V závere prvého polčasu sa domácim futbalistom podarilo vyrovnať skóre zápasu. MÁRIUS CHARIZOPULOS dostal veľa priestoru v šestnástke súpera, počkal si na center Lukáša Fabiša z pravej strany a presne umiestnenou hlavičkou prekonal Vojtecha Milošoviča.
     
    40
    Senica dala gól!
    Hostia otáčajú priebeh dnešného stretnutia. Loptu si na biely bod postavil OLIVER PODHORIN. Kopol ju po pravej ruke brankára Lukáša Hrošša, no ten nevystihol smer jeho zakončenia. Senica tak prekvapujúco vedie nad súperom spod Zobora.
     
    28
    Senica dala gól!
    Nitrianský náskok dlho nevydržal. Jakub Krč peknou prihrávkou do šestnástky našiel ALANA KOVÁČA. Ten sa presadil cez nedôrazne brániaceho Máriusa Charizopulosa a strelou z ťažkého uhla prekonal Lukáša Hrošša.
     
    27
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Márius Charizopulos krásnou kolmou prihrávkou poslal do úniku TOMÁŠA VESTENICKÉHO. Ten si potiahol loptu bližšie k bráne a strelou pravačkou nedal šancu Vojtechovi Milošovičovi.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 27. Vestenický (Charizopulos), 45. Charizopulos (Fabiš), 56. Šimončič (Militosjan), 66. Vestenický (Militosjan), 84. Farkaš (Kóňa) – 28. Kováč (Krč), 40. Podhorin (pen.)

    Karty:   36. Farkaš (NIT), 55. Šimončič (NIT) – 35. Medvěděv (SEN), 52. Otrísal (SEN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:22.
    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Chovanec – Fábry (68. Machovec), Šimončič (C), Kóňa – Charizopulos (84. Vencl), Vestenický (79. Fábry), Militosjan.
    Náhradníci: Šípoš – Machovec, Vencl, Valenta, Kotrík, Fábry, Macho.

    FK Senica: Milošovič – Medvěděv (75. Kučera), Otrísal, Podhorin – Šefčík, Suchan, Krč (67. Lupták), Kováč – Vaščák (C), Kitambala, Celis (63. Martišiak).
    Náhradníci: Vozár – Lupták, Martišiak, Cuadros, Kučera.

    Rozhodčí: Filip Glova – Andrej Hrmo, Peter Chládek

    Diváci: 320
    ocianews.com