Vítkovice – Sokolov 4:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Ústí n. L. 1:2 (kon.) | Hr. Králové – Opava 1:4 (kon.)
Olympia Radotín – Znojmo 4:1 (kon.) | Příbram – Pardubice 3:1 (kon.) | Varnsdorf – Táborsko 1:1 (kon.)
Č. Budějovice – Třinec 0:0 (kon.) | Vlašim – Žižkov 1:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:4 (0:3)
Slezský FC Opava
Neděle 20.05.2018, 13:15 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.
     
    Dobré nedělní odpoledne z Hradce Králové! Domácí fotbalisté dnes sehrají poslední domácí zápas této sezony, a to hned proti postupující Opavě! Té zajistily postup výsledky z minulého víkendu, dnešní duel ale rozhodně nebude jen z povinnosti, Opavané totiž chtějí celý letošní ročník vyhrát. To Votroci také mají o motivaci postaráno, ze čtvrtého místa totiž chtějí v posledních dvou kolech předskočit rivala z Pardubic a zároveň napravit před vlastním publikem ztráty z poslední dvou kol, a to doma proti Ústí (1:3) a ve Vítkovicích (1:1).
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vízek – Plašil, Kvída, Čech, Urma – Krátký, Janoušek, Zorvan, Martan – Miker, Pázler (C).
    Náhradníci: Ottmar – Pajer, Hašek, Schwarz, Kropáček, Mudra, Eliáš.

    SFC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Radić, Schaffartzik – Kuzmanović (C), Janetzký, Jursa, Hrabina – Puškáč, Smola.
    Náhradníci: Lasák – Stříž, Zavadil, Kotlík, Zapalač, Jurečka.

    Rozhodčí: Houdek – Vlček, Vít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Aktivněji začali hosté, kteří se hned dostali na útočnou polovinu, tam však o míč za moment přišli. Hraje se tak za středovým kruhem, tentokrát blíže k brance hostů.
     
    3
    Ze střední vzdálenosti pálil hostující Radič, obranný val těl stojící na hranici pokutového území ale nepropálil. V kombinace však i nadále zůstává Opava.
     
    5
    Dopředu to zkoušeli poprvé také Hradečtí, pravou stranou se jim to ale příliš nevydařilo, navíc se ještě dopustili faulu na Schaffartzika, hra se tak stejně bude stěhovat zase blíže k brance Vízka.
     
    6
    Votroci se však hned ujali balonu a tentokrát byli už o něco úspěšnější, bude to první rohový kop v zápase.
     
    7
    Krátký zahrál standardní situace do prostoru penalty, kde bylo hned několik hráčů. Míč se ale odrazil nakonec před vápno, kde byl naopak úplně nehlídaný Zorvan, branku ale střelou z první přestřeluje.
     
    7
    Opava právě vstřelila branku!
    Hosté se následně vydali do protiútoku, první koncovku sice ještě brankář Patrik Vízek dokázal vyrazit, balón se pak ale dostal před hranici pokutového území, odkud se možná trochu překvapivou střelou dokázal jednoduše prosadit JAN SCHAFFARTZIK! Opavané se tak dostávají do brzkého vedení – 0:1.
     
    9
    Votroci se hned něco snažili vymyslet, jenomže dopředu se jim zatím nedaří podle představ, útočí tak opět Slezané.
     
    11
    Martan dokázal středem hřiště přejít přes několik hráčů, až nakonec nahrál na levou stranu pro Urmu. Ten nejprve prvního bránícího hráče obehrál, druhý mu ale už na kličku neskočil, takže ani z této situace se Hradec do koncovky nedostane.
     
    12
    Za moment se rozhodl Martan vystřelit sám, bylo to z prostoru vedle vápna, Šrom však balón bezpečně zklidnil v rukavicích.
     
    14
    Opava právě vstřelila branku!
    Do další útočné akce se hnali hosté, na centr před malé vápno si vyskočil Tomáš Smola, ale také domácí JAN KVÍDA, jenž nešťastně hlavou poslal míč za záda vyběhnutého brankáře Patrika Vízka – 0:2!
     
    15
    Mohlo být klidně vzápětí sníženo, Šrom totiž měl co dělat, aby zlikvidoval nepříjemný míč z levé strany, který na branku vyslal Urma. Nakonec se ale hostujícímu brankáři povedlo celou situaci vyřešit a do brejku teď spěchá Opava!
     
    16
    A tohle klidně mohlo skončit znovu míčem v hradecké síti. Schaffartzik se však dostal spolu se svým spoluhráčem do těsného ofsajdu, brejková situace dva na nikoho tak zakončena být nemohla.
     
    18
    První pořádná šance Votroků! Pázler se na hranici malého vápna protlačil k balónu a tvrdou ránou však pouze práskl do rukavic připraveného a reflexivně zasahujícího brankáře Šroma!
     
    20
    Další dobře se rozvíjející akce Hradce, na pravé straně vyslal Janoušek míč na Pázlera, který přihrál vedle sebe na Krátkého. Tomu se stačilo už pouze otočit ve vápně a vypálit, dělal to však příliš dlouho, takže o kulatý nesmysl po chvíli přišel.
     
    22
    Aktivnější jsou i nadále hosté, kteří teď však už delší dobu pro Vízka žádnou práci nepřipravili.
     
    23
    Hradecký Plašil během krátké chvíle třikrát fauloval a sudí už další trpělivost nemá, proto poprvé v zápase vytahuje žlutý kartónek.
     
    24
    Hradec se nyní snaží dostat do útoku pravým křídlem, ani tam jim však hosté nedávají příliš prostoru na kreativitu. Votroci to dopředu dnes mají hodně těžké, to naopak Opava se ke dvěma vedoucím brankám dostala poměrně lacino.
     
    26
    A tak přeci jenom to Hradeckým pravou stranou nyní vyšlo, Krátký se ujal balonu, poté obelstil obránce a vypálil na přední tyč. Šrom to však moc dobře tušil, takže balón ukryl bezpečně do náruče.
     
    28
    Kuzmanović se dostal s míčem na kopačce do vápna a nahrával pod sebe pro Simerského, jeho přízemní prudká střela na zadní tyč možná mířila i do branky, trefila však nakonec pouze ležícího Čecha.
     
    30
    Krásná a rychlá souhra Opavy! Schaffartzik středem hřiště protáhl míč před vápno, následně nahrál na levou stranu pro Kuzmanoviće, jehož centr z první trkl pod břevno domácí branky Puškáč. Radost Slezanů ovšem zastavuje praporek rozhodčího značící těsný ofsajd!
     
    31
    Nepatrně to hořelo ve vápně Opavy, kde všechno uklidnil až rázným odkopem Simerský.
     
    33
    Hrálo se i nadále ve vápně hostů, kteří se teď nemohli zbavit dotírajících hradeckých hráčů. Votroci se ale tak snažili, až se nakonec dopustili faulu, vykopávat tak bude brankář Šrom a hra se bude stěhovat minimálně za polovinu hřiště.
     
    35
    Hradec se ubránil a chtěl jít zpět dopředu, Urma byl ale na polovině hřiště faulován, takže se hra zase přerušuje.
     
    36
    Po prudké střele ze střední vzdálenosti zvoní za Vízkem tyč!
     
    37
    Opava právě vstřelila branku!
    Krásný individuální průnik hostujícího forvarda! Nemanja Kuzmanović i nyní prokázal, jak velkou formu v letošním ročníku chytil, krásnou individuální akcí totiž ve vápně prošel přes bránícího Otto Urmu, následně nahrál před malé vápno, kde už velké starosti se zakončením MATĚJ HRABINA mít nemohl – 0:3!
     
    39
    Votroci se nastěhovali do útoku, jenomže tak to dvakrát skončilo jako dnes už několikrát. Tedy jen náznakem šance, bez koncovky, a tedy bez práce pro brankáře Šroma.
     
    40
    Rohový kop, který zahrávali Hradečtí, byl signálem na nabíhajícího Urmu. Tomu ale míč sjel po kopačce, domácí ale i tak zůstávají v kombinaci.
     
    41
    Následně hostující Puškáč vedle vápna poslal na trávník Krátkého, vidí za to žlutou kartu a Východočeši mají navíc dobrou pozici na přímý kop.
     
    42
    Do míče práskl sám faulovaný Krátký, který mířil do levého rohu. Šrom však tygřím skokem míč dokázal vyrazit mimo své území. Povedený zákrok!
     
    44
    Hradečtí se z vlastní chyby dostali naopak sami do přečíslení, které se snažil před vápnem řešit Martan kličkou, zvolil ale špatnou stranu, takže to pro Radiče nebyl příliš problém.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První polovina zápasu je minulostí, Opava jasně dominovala, takže zaslouženě vede 3:0. Hradec si vypracoval jen jednu pořádnou šanci, využita ale nebyla, takže hosté budou mít zřejmě i klidnou druhou polovinu střetnutí. Nebo se Hradec ještě vzchopí a zamíchá kartami dnešních tří bodů?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Petr Eliáš.
     
    47
    Hned to mohlo být o čtyři branky! Smola totiž z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Vízka, který se však předvedl hodně povedeným zákrokem!
     
    49
    Na druhé straně se pokračoval přímým kopem z dobré vzdálenosti, Urma ale posadil míč pouze na hlavu bránícího Hrabiny. Votroci se však snaží udržet i nadále v útoku.
     
    50
    Hra je přerušena, protože na zemi zůstal ležet Schaffartzik, po krátkém ošetření ale bude pokračovat ve hře.
     
    51
    Po přihrávce Janouška na Urmu letěl centrovaný míč přímo na hlavu Mikera. Ten hlavičkoval spíše do výšky, i tak by ale trefil branku, Šrom však neměl vůbec problém míč schovat do rukavic.
     
    52
    Ve vápně Slezanů byl velký chaos, míč se dlouho držel mezi nohami jednoho z obránců, odkud ho vydoloval Krátký a střílet se snažil Pázler, nakonec se ale stejně píská faul.
     
    55
    Hradečtí se snaží být i nadále směrem dopředu aktivní, nic podstatného se teď na trávníku ale už delší dobu skutečně neděje. Domácí totiž drží balón ve své moci, tím to ale končí.
     
    57
    Kuzmanović vymyslet u vápna Hradce dobrou přihrávku na Puškáče, který i vystřelil. Vízek tak musel rychle na zem a dorážející Smola mu už problém dělat nemusel, jelikož byl v ofsajdu.
     
    60
    Domácí Urma teď trochu zbytečně ostřeji zajel ve středu pole do hostujícího obránce a vidí za to žlutou kartu.
     
    62
    Na začátku poslední půl hodiny hry se bude moct měnit skóre, jelikož hosté budou zahrávat hodně zajímavý přímý kop!
     
    62
    A skutečně tak mohlo být! Jursa totiž obstřelil zeď a mířil k levé tyči, Vízek ale skvělým zákrokem zabránil čtvrtému balonu za svými zády!
     
    63
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Hrabina, přichází Michal Stříž.
     
    65
    Prudký centr z pravého křídla schoval do rukavic Vízek a posílá hned svůj celek dopředu, Hradec teď totiž směrem dopředu trošku usnul na vavřínech a Opava tak bezpečně drží tří brankový náskok.
     
    67
    Možná jsme byli blízko snížení! Centr někam do prostoru penalty si totiž hlavou našel Krátký, jenomže díky bránění Radiče nemusel Šrom ani zasahovat!
     
    69
    Východočeši teď přidali a hned je to znát! Miker pěkně poslal balón do vápna na Pázlera, kterému se vehementně hlásil úplně volný Martan. Ten měl i následně dostat přihrávku, hradecký útočník ale při nahrávání trefil jen nohy bránícího hráče!
     
    70
    Martan se nyní už dostal do zakončení, branku ale z dobré pozice, která byla na levé straně velkého vápna, přestřeluje!
     
    72
    Kuzmanović faulován ve vápně hradeckým Kvídou a Slezané budou kopat pokutový kop!
     
    73
    Opava právě vstřelila branku!
    NEMANJA KUZMANOVIĆ sice zvolil levou stranu, kam skákal i Patrik Vízek, jenomže byl dostatečně razantní, takže může společně s početným kotlem oslavovat už čtyřbrankové vedení svého celku!
     
    75
    Hned mohlo být sníženo zpět na tříbrankové vedení, přímý kop Krátkého totiž tak dlouho propadával mezi hráči, až se nakonec málem dostal k hlavičce osamocený Čech. Přeci jenom to ale bude pouze rohový kop.
     
    76
    A další dobrá příležitost na snížení, ani Urma z velkého vápna ale nepotěšil hradecké fanoušky...
     
    78
    Miker byl ve snaze nahrávat pří přečíslení na Pázlera faulován, kopat se tak bude zajímavý přímý kop!
     
    78
    Žlutou kartu dostává Marko Radić (SFC Opava).
     
    78
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Miker, přichází René Kropáček.
     
    79
    Pázler početnou zeď neprostřelil, takže se o to pokusil hned znovu a to už byla lehká práce pro Šroma.
     
    79
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Václav Jurečka.
     
    81
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    JAN PÁZLER dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde si ho pohotově zpracoval na hrudi a následně vypálil prudkou ránu na zadní tyč – 1:4!
     
    82
    Vzápětí byl v gólové příležitosti Plašil! Raději ale ještě přenechal míč na Krátkého, který už přízemní střelou nechal pouze vyniknout Šroma!
     
    84
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Ondřej Kotlík.
     
    86
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Janoušek, přichází Adam Pajer.
     
    86
    Hradečtí to ještě sympaticky nevzdávají a stále se snaží rychle rozehrávat a útočit, o dnešním vítězi už je ale pravděpodobně rozhodnuto od konce prvního poločasu.
     
    88
    Votroci zahrávali rohový kop a Pajer se hned dostal do koncovky, po závaru ve vápně z toho ale nic pro vývoj výsledku nebylo.
     
    89
    Opava ještě zahrávala přímý kop, Kuzmanović však trefil zeď a úspěšný nebyl ani s další koncovkou.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec, postupující Opava dnes v Hradci předvedla povedený výkon a zaslouženě z utkání odchází jako vítěz. Votrokům se naopak zaváhání z předchozích kol napravit nepodařilo. Pro tuto sezonu už je to ode mně z pod Bílé věže vše, díky za pozornost a brzy zase na počtenou. (15:07:22)

    Ondřej Novotný

    Branky: 81. Pázler – 7. Schaffartzik, 14. Kvída (vla.), 37. Hrabina, 73. Kuzmanović

    Karty:   23. Plašil (HKR), 60. Urma (HKR) – 41. Puškáč (OPA), 78. Radić (OPA)


    FC Hradec Králové: Vízek – Plašil, Kvída, Čech, Urma – Krátký, Janoušek (86. Pajer), Zorvan (46. Eliáš), Martan – Miker (78. Kropáček), Pázler (C).
    Náhradníci: Ottmar – Pajer, Hašek, Schwarz, Kropáček, Mudra, Eliáš.

    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Radić, Schaffartzik – Kuzmanović (C), Janetzký (79. Jurečka), Jursa, Hrabina (63. Stříž) – Puškáč (84. Kotlík), Smola.
    Náhradníci: Lasák – Stříž, Zavadil, Kotlík, Zapalač, Jurečka.

    Rozhodčí: Houdek – Vlček, Vít
    bahis siteleri