Salzburg – Mattersburg 1:0 (kon.) | Sturm Graz – Admira 2:0 (kon.) | Rapid – Rheindorf Altach 4:1 (kon.)
St. Pölten – Austria 2:0 (kon.) | Linz – Wolfsberger 1:3 (kon.)
konec
LASK Linz
1:3 (0:1)
RZ Pellets Wolfsberger AC
Neděle 20.05.2018, 16:30 • TGW Arena, Pasching • Rakouská Bundesliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu pětatřicáté, tedy předposlední kolo rakouské Bundesligy a my prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy LASK Linz a RZ Pellets Wolfsberger AC. Utkáním Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    LASK Linz

    Domácí LASK Linz už má jistotu postupu do kvalifikace o Evropskou ligu, takže fotbalisté dnes domácího celku mohou tak sezónu považovat za úspěšnou. Zatím jsou na čtvrté pozici se sedmapadesáti body a své postavení mohou ještě vylepšit. Šlo by ale pouze o konečné umístění, na postupu do kvalifikace o Evropskou ligu to nebude mít vliv. Mohou si tak poslední domácí zápas před svými fanoušky užít a chtěli by ho zakončit nejlépe výhrou.
     
    RZ Pellets Wolfsberger AC

    Hosté z RZ Pellets Wolfsberger AC jsou definitivně zachráněni a také sezónu jen dohrávají. Jsou na předposledním, devátém místě s devětadvaceti body a do baráže o udržení se v nejvyšší soutěži tak nemusejí. Na poslední už jistého barážistu mají náskok patnácti bodů. V zápasu tak ani jednomu týmu o nic nepůjde, takže by mohlo být k vidění i více branek. Uvidíme, kdo se bude radovat z vítězství.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v březnu letošního roku a úspěšnější byl Linz, který na hřišti RZ Pellets Wolfsberger AC bral výhru 3:0. Hosté tak mají svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    LASK Linz: Pervan – Ramsebner, Trauner, Luckeneder – Ranftl, Goiginger, Holland, Ullmann – Gartler (C), S. Tetteh, Santos Sa.
    Náhradníci: Schlager – Celic, Rep, Reiter, Alan, Raguz, Oh.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Soldo – Wernitznig, Rnić (C), Igor, Palla – Leitgeb – Frieser, Ashimeru, Jovanović, Ouedraogo – Orgill.
    Náhradníci: Dobnik – Ranacher, Sollbauer, Steiger, Offenbacher, Rabitsch, Gschweidl.

    Rozhodčí: Hameter – Weiss, Tekeli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ismael Ouedraogo hned v úvodu prvního poločasu srazil k zemi hráče soupeře a domácí tak budou zahrávat volný přímý kop z pravé strany.
     
    1
    Ten z prvé strany rozehrál Thomas Goiginger, trefil ovšem pouze připravenou zeď z hostujících hráčů, kteří jsou znovu u balónu.
     
    2
    Ale jejich akce po pravé straně nevyšla a u míče tak jsou opět domácí hráči, kteří se bleskově přemisťují zase na druhou stranu.
     
    3
    Christopher Wernitznig vyslal do útoku Leitgeba, ale jeho přízemní střela skončila mimo tři tyče.
     
    5
    Nebezpečná střela domácího Christiana Ramsebnera, jenž lobem zkoušel štěstí z levé strany velkého vápna. Úspěšný ale nebyl.
     
    6
    Domácí publikum žene svými hlasivkami hráči Linzu znovu do útočné akce. Ti je ale nevyslyšeli a na polovině hřiště o míč přišli.
     
    7
    Palla provedl autové vhazování, když domácí zakopli míč za postranní čáru. Ale nakonec se do útočné akce před brankou Linzu hosté nedostali.
     
    9
    Po nepřesné hostující akci zachytil míč domácí brankář a poté ho odkopl v klidu na druhou stranu. Poslal tak své spoluhráče do útoku.
     
    9
    To samé také hostující brankář Saldo, jenž také po pokažené rozehře Linzu poslal míč za polovinu domácího týmu.
     
    10
    Thomas Goiginger si říkal o přihrávku, míč na něho skutečně mířil, ovšem hned ho o něj obral jeden z hostů, který tak znovu zabránil tomu, aby se blíže brance hráči Linzu nedostali.
     
    11
    Další kombinace domácích, která ale nevedla k zakončení. Míč po centru Hollanda byl příliš prudký a zamířil jen před hostující branku, kde si ho přebral Soldo.
     
    12
    Zatím nevidíme nijak oslnivý fotbal, ve dvanácté minutě hry jsme nezaznamenali ještě ani jednu pořádnou střelu, která by brankáře soupeře ohrozila.
     
    13
    Další zakopnutí míče domácími hráči do zámezí a pro hosty je tu další autové vhazování.
     
    13
    Ale znovu se v akci hostující hráči nepředvedli. Mění se tak pozice, nyní jdou zase útočit domácí. Uvidíme konečně nějakou slibnou šanci?
     
    14
    Ne, Holland napálil míč z hranice velkého vápna, ale míč zaletěl jen vysoko nad branku Wolfsbergeru. Odkop tak bude mít opět Marko Soldo.
     
    15
    V hlavičkovém souboji uprostřed hřiště zvítězili domácí hráči a hned na to se také vydali do další akce na polovinu svého soupeře.
     
    16
    Nyní už to bylo lepší. Ismael Ouedraogo hlavičkoval centr z levé strany a míč skončil jen těsně nad břevnem domácí branky. Byla to dosud největší šance v utkání.
    16. Ouedraogo hlavou poslal míč nad břevno domácí branky.
     
    17
    Domácí pak na druhé straně potáhli akci středem, ovšem zakončení Ramsebnera, které bylo z velké dálky, Solda neohrozilo.
     
    18
    Domácí hráči se zatím marně snaží dostat se do větší šance, obrana hostů je zatím velice precizní a k ničemu tak soupeře nepouští.
     
    19
    Na druhé straně musel opět zasahovat domácí brankář Pavao Pervan, jenž do rukavic ukryl přízemní střelu Saši Jovanoviće.
     
    20
    Domácí Gernot Trauner svou střelu poslal pouze do obrany hostů a jeho tým se tak opět do žádné slibné akce nedostal. Následuje odkop od Soldovy branky.
     
    21
    A další zákrok domácího brankáře, který je v posledních chvílích v permanenci střel hostů. Ti ale zatím skóre neotevírají a musíme si tak počkat.
     
    22
    João Victor Santos Sa dostal přihrávku na levou stranu uvnitř velkého vápna, svou střelu ale uspěchal a poslal míč jen vysoko nad hostující branku.
     
    23
    João Victor Santos Sa nyní zajel do nohou soupeře a poslal ho k zemi. Může být rád, že nedostal žlutou kartu. U míče tak budou hosté a ti už směřují před domácí branku.
     
    25
    Další nepřesná rozehrávka domácích znamená další ztrátu míče. U něho už jsou opět agilní hosté a operují před brankou Pavaa Pervana.
     
    26
    Znovu hosté v akci a do zákroku musel jít jeden z domácích obránců, který balón odvrátil do bezpečí.
     
    26
    Reinhold Ranftl provedl autové vhazování pro domácí tým, ovšem míč poslal přímo na kopačku soupeře a do útoku tak bleskově míří zase hráči Wolfsbergeru.
     
    27
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Nyní se už hosté prosazují a po zásluze jdou do vedení. Orgill poslal přihrávku z pravé strany do pokutového území, kde míč sklepl DOMINIK FRIESER a ten skončil u pravé tyče z pohledu domácího brankáře – 0:1. Asistence: Dever Orgill.
    27. Dominik FRIESER - 0:1
     
    29
    Domácí se pokusili o šanci, která by mohla znamenat vyrovnání, ale znovu byli v rozehrávce hodně nepřesní.
     
    30
    Hosté se poté dostali k míči a založili další pohlednou akci, při které ale střela Rniće zaplula jen do boční sítě branky Linzu.
     
    31
    Hosté stále hrají s lehkostí a do útočných akcí se tak dostávají rozhodně jednodušeji, než domácí hráči. Ti působí spíše zakřiknutě.
     
    33
    Hráči Wolfsbergu nyní zastavil v rozletu ofsajd, což postrannímu sudímu neuniklo. U míče tak nyní budou domácí hráči.
     
    34
    Jenže si je pohlídala opět obrana Wolfsbergu, která poté okamžitě odkopává míč z vlastní poloviny na tu domácí.
     
    34
    Dobrá střela Christophera Wernitzniga, která letěla vzduchem až na branku domácích, kde ale hlavou zakročil obránce Maximilian Ullmann a zabránil tak další šanci hostů.
     
    35
    René Gartler se snažil vysunout unikajícího Joãoa Victora Santose Sau, ten ale na balón nedosáhl. V pohodě ho pak chytil hostující brankář a odkopl mimo ohrožení vlastní branky.
     
    36
    René Gartler byl znovu agilní před brankou hostů, z levé strany centroval míč do pokutového území, který ale obrana Wolfsbergu zakopla za zadní čáru a je tu roh pro Linz.
     
    37
    Jenže balón, který se snesl před branku Wolfsbergu odvrátili hosté do bezpečí a jdou do další akce.
     
    38
    Domácí se museli bránit opět akci hostů, která skončila na obraně Linzu. Ten tak hru otáčí na opačnou stranu.
     
    39
    René Gartler pak dostal přihrávku do běhu, míč si přehodil z levačky na pravačku a jeho dělovku vyráží do bezpečí Mario Leitgeb.
     
    40
    Dever Orgill dostal přihrávku dovnitř pokutového území, kde pravačkou napálil míč a ten skončil jen těsně vedle pravé tyče z pohledu domácího brankáře Pervana.
     
    41
    Blíží se koncovka prvního poločasu a hosté stále drží jednobrankový náskok. Domácím se směrem dopředu zatím vůbec nedaří.
     
    42
    Hned na to se uvolnili hráči Wolfsbergu, kteří byli v další šanci. Dominik Frieser byl v pokutovém území při hlavičce poslán k zemi. Dožadoval se penalty, ale sudí naznačuje, že vše bylo v pořádku.
     
    43
    Po delší době byla k vidění také akce na straně domácích. Ale byla to opět stejná písnička. Nic z toho nebylo a hráči Linzu tak branku hostů vůbec neohrozili.
     
    43
    Hostující Wernitznig stáhl zezadu za dres domácího unikajícího hráče a dostává za to vůbec první žlutou kartu v utkání.
     
    44
    Míč nyní poskakoval na polovině hostů, domácí se k němu vůbec nedostali a následuje tak další odkop od branky hostů, který provede Marko Soldo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Sudí nenastavil ani minutu navíc a první poločas je tak u samého konce. Hosté byli aktivnějším týmem a v sedmadvacáté minutě to potvrdili také vstřelenou brankou a ujali se vedení. Dominik Frieser sklepl míč uvnitř pokutového území a jeho tým od té doby vede o jednu branku. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 17:35.
     
    Střely na branku: 0 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jdeme do druhého poločasu, domácí se snažili hned dostat se na polovinu svého soupeře, ale hned přišli o balón. U toho jsou tak nyní hráči hostů.
     
    48
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Krásná akce na straně hostů. DOMINIK FRIESER byl uvolněn a poté se z pravé strany dostal až před domácí branku, kde krásnou střelou umístil míč do pravého horního rohu a nedal tak Pervanovi vůbec žádnou šanci – 0:2. Wolfsberg si tak bere dvoubrankový náskok. Asistence: Nemanja Rnić.
    48. Dominik FRIESER - 0:2
     
    50
    Domácí příznivci neustále povzbuzují svůj tým a ženou ho dopředu. Linz se tak snaží o kontaktní branku, zatím ovšem marně.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Mario Leitgeb (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    52
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Dever Orgill, přichází Bernd Gschweidl.
     
    53
    James Holland mohl jít sám na branku hostů, když ho přihrávkou uvolnil spoluhráč, ovšem vystavil se ofsajdové pasti a to opět postrannímu sudímu neuniklo.
     
    54
    K dispozici měli hráči Linzu autové vhazování, po něm balón centroval z levé strany João Victor Santos Sa, ale James Holland se do zakončení nedostal.
     
    55
    Takže si míč v poklidu převzal Marko Saldo a odkopl ho od své branky. Posílá tak svůj tým do další útočné akce.
     
    55
    Holland podkopl soupeře a poslal ho k zemi. Domácí hráč se okamžitě omluvil, nicméně žluté kartě neunikl.
     
    56
    Hosté tak budou zahrávat volný přímý kop.
     
    57
    Míč se snesl do pokutového území, kde si ale nejdříve vyskočili hosté a jeden z nich pak poslal míč do bezpečí.
     
    57
    Hostující Leitgeb znovu ostře srazil soupeře a jelikož sudí vytahuje další žlutou kartu, Leitgeb tak automaticky dostává i kartu červené barvy. Zbytek utkání tak hosté budou dohrávat o deseti hráčích.
     
    59
    Výborný zákrok předvedl hostující brankář, když po střele Felixe Luckenedera hlavou chytil míč do rukavic a podržel tak svůj tým, jeho dvoubrankový náskok a také nulu na svém kontě.
     
    60
    Po nepřesné akci ze strany Wolfsbergu končí míč na brankáři domácích, který ho odkopne opět na druhou stranu hřiště.
     
    61
    Dlouhý nákop z levé strany Orgillovi nevyšel, pro míč si tak doběhl brankář Linzu Pavao Pervan a okamžitě ho odkopl až na polovinu Wolfsbergu.
     
    62
    Domácí fotbalisté začínají více vystrkovat růžky a nyní se dostali do další dobré střelecké pozici, ale obránce hostů poslal hlavou míč za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro Linz.
     
    62
    Z levé strany pak střílel Maximilian Ullmann, jeho rána, která doletěla až na branku hostů, skončila nakonec vysoko nad.
     
    62
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází James Holland, přichází Rajko Rep.
     
    63
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Thomas Goiginger, přichází In-Pyo Oh.
     
    64
    Další rohový kop pro domácí hráče, kteří před malou chvilkou byli v další akci. Jenže ani z této standardní situace nezapršelo. Wolfsberg tak uhájil svůj dvoubrankový náskok.
     
    65
    Následoval tak odkop od branky hostů a ti tak míří do další akce.
     
    65
    Reinhold Ranftl dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád. Při průniku do vápna přeskočil okolo soupeře, který se ho ani nedotkl.
     
    67
    Nicméně domácí byli znovu hodně aktivní a vynutili si další rohový kop.
     
    68
    Ale opět z toho nic nebylo, před brankou Marka Solda si nevytvořili žádnou šanci a u míče tak budou opět hosté.
     
    69
    Kontaktní branka pro domácí celek zatím stále nepřichází, ač se o to hráči Linzu velmi snaží. Obrana hostů je ale zatím pozorná a pomáhá svému brankáři, který do zákroků nemusí.
     
    69
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Ismael Ouedraogo, přichází Daniel Offenbacher.
     
    70
    Hosté se dostali do další dobré šance, ale domácí je obrali o balón a míří na druhou stranu.
     
    71
    Tým Linz právě vstřelil branku! Domácí se dočkali a dostávají se hostům na dostřel jediné branky. JOÃO VICTOR SANTOS SA se dostal k odraženému míči v pokutovém území a z hranice malého vápna pak vyslal střelu, která skončila u pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře – 1:2.
    71. João Victor Santos Sa - 1:2
     
    72
    Domácím se tak už dýchá mnohem lépe a nyní se dá očekávat jejich tlak, který by mohl vést k vyrovnání.
     
    74
    Další rohový kop vybojovali hráči Linzu a pokusí se tak z této standardní situace o srovnání stavu skóre.
     
    75
    Nestalo se, balón se jen dostal na obranu hostů a ti ho tak posílají do bezpečí.
     
    76
    Ou tak teď nebyli domácí fotbalisté vůbec daleko od vyrovnání. Gernot Trauner poslal z hranice velkého vápna dloubáček, který skonči jen těsně vedle pravé tyče!
    76. Trauner jen těsně minul hostující branku.
     
    78
    Opět hráči Linzu zavřeli soupeře na jeho polovině a zvyšují svůj tlak. Vyrovnávací branka ovšem zatím nepřichází.
     
    79
    Hosté odkopli míč z vlastní poloviny až před branku Linz, kde se o balón postaral brankář Pavao Pervan a bleskurychle ho odkopl pryč od svého zařízení.
     
    80
    René Gartler se dostal do těsné blízkosti branky hostů a lobem poslal míč těsně nad břevno a ten skončil na vrchní síti! Opět velká šance, která k vyrovnání nevedla.
    80. Gartlerův lob skončil nad břevnem.
     
    81
    Další šance domácích byla zmařena. Jovanović se dostal k odraženému míči a otočil hru na opačnou stranu.
     
    82
    Hosté stále drží svůj těsný náskok, ale stále více jsou vystavováni tlaku Linzu, který se za každou cenu snaží srovnat nepříznivý stav.
     
    83
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Dominik Frieser, přichází Christoph Rabitsch.
     
    85
    Domácí mají k dispozici autové vhazování, je to ale na vlastní polovině, takže se poté pokusí přejít na druhou stranu.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Igor (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    87
    Posledních pár minut zbývá domácím na to, aby s utkáním něco udělali. Zatím se ale hosté drží a jejich jednobrankový náskok je stále velmi nadějný.
     
    87
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Maximilian Ullmann, přichází Marko Raguz.
     
    88
    Volný přímý kop zahrávali domácí, konkrétně Rajko Rep, ale jeho letící střelu do rukavic chytil brankář hostů Marko Soldo a znovu tak svůj tým podržel.
     
    89
    Z levé strany centroval míč do pokutového území In-Pyo Oh, ale celou situaci dobře vystihl jeden z hostujících hráčů, který poslal balón do bezpečí.
     
    90
    Další nepřesná střela Linzu znamená ztrátu míče, u kterého jsou opět hosté a míří dopředu. Příliš ale nespěchají.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Další akce ze strany domácích skončila zmarem, hosté v pohodě převzali míč a ještě se s ním dostávají na polovinu Linzu.
     
    90+2
    Samuel Tetteh střílel z hranice velkého vápna a míč skončil jen těsně nad břevnem hostující branky. Hráči Wolfsbergu tak stále hájí svůj těsný náskok.
     
    90+3
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Tak ještě se hosté prosazují. Krásnou akci předvedl MAJEED ASHIMERU, jenž po sólu obešel obranu domácích a poté i gólmana a v pohodě pak zakončil do úplně odkryté branky – 1:3.
    90+3. Majeed ASHIMERU - 1:3
     
    90+4
    Ashimeru hned na to sundal radostí dres a za to následuje žlutá karta. Což mu ale vůbec nevadí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězí v tomto utkání výsledkem 3:1 z jejich pohledu a berou tak tři body do tabulky. Domácím se podařilo dostat se na dostřel jediné branky, ač měli tlak a snahu o vyrovnání, to se jim nepodařilo. Třetí gól tak inkasovali až ve třetí minutě nastavení, kdy Majeed Ashimeru definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro Wolfsberg.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:12.
     
    Utkání sledovalo 5 468 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:24:57)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 71. Santos Sa – 27. Frieser, 48. Frieser, 90+3. Ashimeru

    Karty:   55. Holland (LIN), 65. Ranftl (LIN) – 43. Wernitznig (WAC), 51. Leitgeb (WAC), 86. Igor (WAC), 90+4. Ashimeru (WAC)   57. Leitgeb (WAC)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:12.
    LASK Linz: Pervan – Ramsebner, Trauner, Luckeneder – Ranftl, Goiginger (63. Oh), Holland (62. Rep), Ullmann (87. Raguz) – Gartler (C), S. Tetteh, Santos Sa.
    Náhradníci: Schlager – Celic, Rep, Reiter, Alan, Raguz, Oh.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Soldo – Wernitznig, Rnić (C), Igor, Palla – Leitgeb – Frieser (83. Rabitsch), Ashimeru, Jovanović, Ouedraogo (69. Offenbacher) – Orgill (52. Gschweidl).
    Náhradníci: Dobnik – Ranacher, Sollbauer, Steiger, Offenbacher, Rabitsch, Gschweidl.

    Rozhodčí: Hameter – Weiss, Tekeli

    Diváci: 5 468
    ocianews.com