USA – Kanada 4:1 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
USA
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Kanada
Neděle 20.05.2018, 15:45 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, ale buďte zpět ve 20:15, kdy vás kolega Matěj Vybíral provede samotným finále turnaje mezi Švédskem a Švýcarskem. Nenechte si ujít poslední zápas MS 2018. (18:07:51)
     
    Američané přebírají od Reneho Fasela bronzové medaile, na jejich tvářích je vidět velká spokojenost a úleva, v kontrastu se zklamanými Kanaďany.
     
    Kapitán Patrick Kane navíc přepsal dějiny, když se mu jako prvnímu hráči podařilo získat na turnaji v deseti zápasech skvělých 20 kanadských bodů (8+12). S touto bilancí útočí na výhru v kanadském bodování, a navíc je jedním z horkých kandidátů na MVP turnaje.
     
    Následovat nyní budou tradiční rituály jako podávání rukou, předání medailí a také závěrečné hymna. Američané tak našli náplast na debakl od Švédů v semifinále a odjedou s medailovou nálepkou.
     
    Hráči zápasu:

    Chris Kreider (USA) – Curtis McElhinney (CAN)
     
    To Američané slaví zisk bronzu znovu poprvé od roku 2015, kde získali bronz na MS v Česku, a to proti domácímu výběru, Kanada poprvé od roku 2014 končí bez medaile.
     
    Je konec! Spojené státy díky silné třetí třetině, v níž vstřelil vítěznou branku v přesilovce Bonino, a dvěma trefám do prázdné branky, slaví a mohou se těšit na předávání bronzových medailí. To Kanaďané coby jeden z největší favoritů MS musejí skousnout druhou hořkou pilulku ve dvou dnech a z MS v Dánsku odjedou překvapivě, ale asi zaslouženě bez medaile. V play-off parta kolem McDavida nepředváděla ideální výkony, přičemž už ve skupině herně nestačila na favority.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Američané končí duel s pukem na svých hokejkách za brankou.
     
    59:33
    Anthony Beauvillier si před brankou řekl o střílenou přihrávku, ale nakonec se k ní nedostal ideálně a zakončoval vedle branky.
     
    59:07
    McDavid zatahuje puk do útočné třetiny, nicméně je jasné, že k vyrovnání už cesta nepovede.
     
    58:45
    Kanadu už hru bez brankáře nezkouší, to Američané se mohou pomalu začít radovat.
    58:18 Chris KREIDER - 4:1
     
    58:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A opět v ní končí také puk! CHRIS KREIDER parádním napadáním vypíchl na modré čáře puk a udělal to nakonec tak šikovně, že ten dojel po ledě do znovu odkryté branky. Druhý gól v zápase proti útočníka New Yorku Rangers a o zisku bronzu Ameriky už nikdo nepochybuje – 4:1! Bez asistence.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce třetí části a kanadská branka je opět prázdná.
    57:45 Anders LEE - 3:1
     
    57:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zdá se, že tu máme bronzové razítko na výhru USA! ANDERS LEE zpracoval puk v obranné třetině a z velké dálky zamířil křížem po ledě do odkryté branky. Spojené státy jsou hodně blízko medailové radosti – 3:1! Asistence: Charlie McAvoy.
     
    57:38
    Parayko střílel z mezikruží, ale Kinkaid parádně zasáhl!

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 27. Kreider (DeBrincat, D. Larkin), 54. Bonino (P. Kane), 58. Lee (McAvoy), 59. Kreider – 39. Vlasic (Horvat, Turris)


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Milano, Coleman, D. Ryan – T. Thompson.
    Kanada: McElhinney (Kuemper) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Chabot – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Beauvillier, Barzal, R. O'Reilly (A) – Horvat, Turris, Pageau – Jost, Jo. Bailey, Dubois – Eberle.

    Rozhodčí: Mikko Kaukokari (FIN), Jozef Kubuš (SVK) – Miroslav Lhotský (CZE), Sakari Suominen (FIN)

    Diváci: 12111
    thejrc.org