Znojmo – Příbram 2:0 (kon.) | Pardubice – Olympia Radotín 2:0 (kon.) | Táborsko – Hr. Králové 0:2 (kon.)
Opava – Frýdek-Místek 7:0 (kon.) | Ústí n. L. – Vítkovice 4:0 (kon.) | Sokolov – Vlašim 2:0 (kon.)
Žižkov – Č. Budějovice 1:2 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 2:2 (kon.)
konec
1. SC Znojmo FK
2:0 (1:0)
FK Příbram
Pátek 25.05.2018, 17:00 • Městský stadion v Horním parku, Znojmo • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu kompletní poslední třicáté kolo FNL a my v jeho rámci budeme sledovat utkání mezi týmy 1. SC Znojmo FK a 1.FK Příbram. Zápasem Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    1. SC Znojmo FK

    Domácí Znojmo může sezónu dohrát v klidu, ve druhé nejvyšší soutěži se zachránilo a před domácím publikem by ji hráči Znojma zakončili výhrou. Jenomže určitě je nečeká nic jednoduchého, na jejich hřiště totiž dorazí druhá Příbram. Nicméně se Znojemští pokusí favorita utkání potrápit. Zda se jim podaří urvat nějaký ten bod s hostujícím týmem, to nám napoví až samotný zápas. Hráči Znojma jsou v tabulce na dvanáctém místě se čtyřiatřiceti body. V případě klopýtnutí soupeřů před nimi v případ bodového zisku mohou jít o něco výše, stejně tak ale i o stupínek níže. V celkovém součtu to ovšem roli hrát nebude.
     
    1.FK Příbram

    Hosté z Příbrami jsou, jak už bylo zmíněno, na druhém místě v tabulce se ziskem osmapadesáti bodů a jsou společně s první Opavou jistými postupujícími týmy do HET ligy. Ač se zdá, že hostům o nic nejde a mohou také v klidu sezónu dohrát, opak je pravdou. Na dálku totiž ještě svádí s Opavou souboj o první příčku tabulky. Měli by tak na hřišti Znojma určitě vyhrát a poté čekat na případné zaváhání Opavy. Příbramští se do nejvyšší tuzemské soutěže vracejí po roční odmlce, kdy spadli právě do druhé ligy. Je tak stále o co hrát a čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v červenci loňského roku a na hřišti Příbrami se tehdy zrodila bezbranková remíza. Bude i dnes duel takto vyrovnaný?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC Znojmo FK: Veselý – Malár, Avdić, Helísek (C), Čereda, Pecháček, Machuča, Javůrek, Teplý, Ambrozek, Šamánek.
    Náhradníci: Koukal – Vašíček, Pospíšil, Dujmovič, Štrombach.

    1.FK Příbram: Kočí – Antwi, Kilián, Průcha, Slepička, Matoušek, Tregler, Kodr, Soldát, Grajciar (C), Hlúpik.
    Náhradníci: Švenger – Květ, Zápotočný, M. Klán, Ayong, Schwendt, Jandera.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Michal Novák, Jan Petřík.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu a utkání tak za malý okamžik bude moci začít.
     
    Znojemští nastoupí v modrých dresech a hosté v černozelených. Ještě před utkáním proběhlo krátké rozloučení s domácím Rostislavem Šamánkem, který už ve znojemském dresu pokračovat nebude.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali znojemští fotbalisté a hned s míčem míří na příbramskou polovinu.
     
    1
    To se jim nepovedlo, míč zakopli do zámezí a následuje tak autové vhazování pro hosty, kteří se hned vrhají do první útočné akce.
     
    1
    Poté se ale museli vrátit zpět dozadu a pokusí se založit svou předchozí špatně rozehranou akci znovu.
     
    2
    Dlouhý nákop hlavičkoval na hranici velkého vápna Petr Průcha, ale míč zachytila obrana domácích, která ho poslala za zadní čáru. Příbram tak zahrává rohový kop.
     
    2
    Grajciar poslal centr k zadní tyči, nikdo z jeho spoluhráčů ale nebyl připraven přihrávku přijmout. Poté se ve velkém vápně nadvakrát hosté snažili dorazit míč mezi tři tyče, proti byl ale Vlastimil Veselý.
     
    3
    Šamánek dostal přihrávku od Pecháčka, ale bylo to na paty. Takže domácí útočník balón nezpracoval podle představ a končí tak další akce Znojma.
     
    4
    Javůrek neměl rychlost, vrátil míč směrem dozadu, kde ho zachytil Malár. Poté ho poslal směrem k hostující brance, ale znovu z toho nic nebylo.
     
    5
    Na míči jsou tak zase Příbamští, jenž okamžitě otáčejí hru před domácí branku.
     
    6
    Helísek ovšem dokázal přečíst hru příbramských fotbalistů a hned na to pak odkopl balón do bezpečí. Útočit tak znovu budou Znojemští.
     
    6
    Soldát nepřevzal přihrávku od Průchy zpoza obranu Znojma a také akce na hostující straně končí dříve, než začala.
     
    7
    Šamánek fauloval Kiliána uprostřed hřiště a u míče tak budou znovu hostující hráči. Ti tak směřují na polovinu Znojma.
     
    8
    Zatím nesledujeme příliš oslnivý fotbal, oba celky si ještě nevytvořily žádnou šanci, která by ohrozila brankáře soupeře.
     
    8
    Míč je v zámezí díky odrazu nohy jednoho z hostů a autové vhazování také mají k dispozici domácí fotbalisté.
     
    9
    Dále se ovšem nedostali a k míči se tak dostal brankář hostů Kočí, jenž ho odkopl daleko od své branky a poslal své spoluhráče do dalšího útoku.
     
    9
    Náznak akce hostů končí na obraně Znojma, které tak bude mít odkop od vlastní branky. Ten provede samozřejmě Vlastimil Veselý a pošle svůj tým směrem dopředu.
     
    10
    Po slibné akci Znojma vybojovali domácí fotbalisté roh a mají tak šanci ohrozit příbramskou brankou.
     
    11
    Ten domácí zahráli nakrátko a poté se Ambrozek snažil proháčkovat do velkého vápna, obrana příbramského celku ho však dále nepustila.
     
    12
    Hosté rozehrávají míč na vlastní polovině a znovu se snaží prodrat na polovinu domácích. Akci po pravé straně táhne Peter Grajciar.
     
    13
    Jenže následná střela Slepičky končí v moci domácího brankáře Veselého a ten pak rukou balón rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    13
    Z pravé strany zahrával balón do pokutového území Javůrek, Teplý ale nedokázal sklepnout míč mezi tři tyče. Pokračovat v útoku budou zase hosté.
     
    14
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní jsou u míče ale zase domácí a operují na polovině Příbrami.
     
    15
    Kočí si poradil s další střelou domácích a hned posílá balón zpět na kopačky svých spoluhráčů, kteří už spěchají na znojemskou polovinu.
     
    15
    Po patnácti minutách hry jsme zatím stále neviděli kloudnou akci ani na jedné straně. Fotbal je z obou stran spíše z kategorie těch nepohledných. Uvidíme, zda se tempo zrychlí.
     
    16
    Příbramští svůj další útok pokazili, navíc míč poslali za postranní čáru a je z toho další autové vhazování pro znojemský tým.
     
    17
    Slepička se uvolnil a těsně před velkým vápnem byl poslán k zemi Pecháčkem, hosté mají ponechanou výhodu.
     
    17
    Jenže zakončit se jim nepodařilo, další nepřesná střela znamená zisk míče pro domácí Znojmo.
     
    18
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Krásná akce na domácí straně končí úvodní brankou. Z levé strany poslal krásný centr Ondřej Machuča a MICHAL PECHÁČEK poté ze vzduchu umístil balón za záda bezmocného Kočího – 1:0. Hosté tak budou muset dohánět jednobrankové manko.
     
    19
    Hned na to se Příbramští dostali před domácí branku, Tregler ale nedokázal pohotově zakončit těsně před Veselým. Navíc po chybě obrany šli Znojemští málem do samostatné akce, nebezpečí ale zastavil jeden z hostujících obránců.
     
    20
    Další snaha hostů o únik před branku Znojma, v cestě jim ale stála znovu domácí obrana. Domácí tak otáčejí hru znovu na opačnou stranu.
     
    21
    Domácí po vstřelené brance notně ožili a fotbal konečně začíná mít lepší úroveň. Javůrek překombinoval akci na pravé straně a do zakončení tak svého spoluhráče nedostal.
     
    22
    Z vlastní poloviny zakládají hosté svou další akci, zatím to ale z jejich strany není vůbec žádná sláva.
     
    23
    Znojemští získali opět balón u své branky a ten tak odkopne na druhou stranu Vlastimil Veselý.
     
    24
    Hosté vybojovali balón a měli k dispozici autové vhazování. Před branku Znojma se ale nedostali a domácí fotbalisté tak míří opět před branku, kterou hájí Ondřej Kočí.
     
    25
    Hráčům Příbrami se opět nedaří projít přes zhuštěnou obranu Znojma. Až nyní se to povedlo Průchovi, který z pravé strany vyslal dobrou střelu, ta ale končí na pozorném Veselém.
     
    26
    Vlastimil Veselý kontroloval příbramský pokus z hodně velké dálky a následuje tak další odkop od jeho brány.
     
    27
    Ambrozek dobře pokryl míč zpoza obranu Příbrami a vyslal Javůrka do úniku před branku hostů. Jenže jeho následný pokus skončil mimo tři tyče.
     
    28
    Příbram bude zahrávat volný přímý kop, je to ale z velké dálky, uvidíme, zda branku domácích hosté ohrozí.
     
    29
    Nakonec z toho byl dobrý centr do pokutového území, kterému byl ale blíže domácí brankář Veselý a hned dostal balón do své moci.
     
    30
    Další nepřesnosti na straně hostů znamenají další ztrátu míče. U něho tak budou zase Znojemští, kteří už míří před hostující branku.
     
    31
    Olexij Čereda poslal z levé strany šikovný centr do pokutového území, těsně před hostující brankou pak míč tečoval jeden z domácích, ovšem s touto situací si poradil znovu Ondřej Kočí.
     
    32
    Hosté jsou zatím absolutně bezzubí v útoku a domácí jejich špatnou rozehru znovu potrestali dalším útokem, kde málem ohrozili branku Příbrami.
     
    33
    Na levé straně se rodila akce hostů, kterou ovšem zastavil další dobrý zákrok znojemské obrany. Domácí se tak hladce dostali do další akce, kterou kryje Ondřej Kočí.
     
    34
    Machuča zakončoval placírkou uvnitř pokutového území a jeho střelu likviduje hostující brankář Kočí i za pomoci vlastní obrany! To byla dobrá šance pro domácí celek.
     
    35
    Hosté nyní zaútočili a vybojovali další rohový kop.
     
    36
    Domácí jsou zatím lepším týmem a nad již jistým postupujícím do HET ligy tak stále vedou rozdílem jedné branky.
     
    37
    Hosté se dostali nyní do pokutového území a svou akci asi až příliš překombinovali. Přesto se ke střele kousek před Veselým dostal Petr Průcha, který ale poslal balón jen do Helískovy nohy.
     
    39
    Kočí musel nyní vytáhnout střelu Jana Javůrka na rohový kop. Střela druhého jmenovaného nebyla vůbec špatná.
     
    40
    Hosté pomalu začínají vystrkovat růžky a čím dál častěji se dostávají před domácí branku. Nyní Slepička netrefil dobře míč ve velkém vápně a další zakončení tak bylo nepřesné.
     
    41
    Průchův centr z pravé strany chtěl levačkou sklepnout Miroslav Slepička, ale opět to bylo do obrany Znojma.
     
    41
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Rostislav Jandera.
     
    42
    Petr Průcha fauloval soupeře a hosté tak znovu ztrácejí balón. U něho jsou už domácí hráči a míří znovu před branku Příbrami.
     
    43
    Hlúpik dobíhal míč na pravé straně, ale nestihl to. Ten tak skončil v zámezí a je tu autové vhazování pro Znojmo.
     
    44
    Průcha měl na kopačce "šatňáka". Z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu, kterou ale vyrazil do bezpečí Vlastimil Veselý! Po této akci tak není vyrovnáno.
     
    45
    Matoušek vyslal pas na Grajciara, ale druhý jmenovaný svou střelu poslal vysoko nad.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Domácí zahrozili opět před brankou Příbrami, jejich střela ale skončila mimo.
     
    45+1
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Jan Javůrek, přichází Tomáš Pospíšil.
     
    45+2
    Hosté to ještě zkusili na polovině Znojma, do střely se opřel Petr Průcha, jeho rána ale končí na obraně domácího celku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. V něm jsme viděli vlažný začátek hry, v osmnácté minutě ji ale oživili domácí hráči, kteří se ujali vedení. Z levé strany uklidil centr Machuči Michal Pecháček za Kočího záda a od té doby se hra více otevřela. K vidění už byl aktivnější fotbal se šancemi na obou stranách. Zatím to ale k další změně skóre nevedlo. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 18:05.
     
    Hráči obou celků se pomalu trousí z kabin zpět na hřiště a druhý poločas už začne za malý okamžik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Znojemský brankář hned po akci hostů odkopával míč od své branky a do útoku tak míří Znojmo.
     
    47
    A další snaha hostů dostat se do blízkosti branky Znojma, znovu se jim to ale nepovedlo. Rázem tak Znojemští otáčejí hru před příbramskou branku.
     
    47
    Emmanuel Antwi našel přihrávkou nabíhajícího Janderu, ten ale svou střelu poslal do nohy domácího hráče, který míč zakopl za postranní čáru kousek u rohového praporku. Prvně jmenovaný tak bude zahrávat autové vhazování.
     
    48
    Další náznak akce hostů zastavil útočný faul a na druhou stranu tak s míčem na svých kopačkách míří znojemští fotbalisté.
     
    49
    Obrana hráčů Znojma si znovu poradila s další akcí hostů a následuje tak odkop od branky Vlastimila Veselého.
     
    50
    Hostující Matoušek dostává žlutou kartu za dohrání míče po odpískání. U balónu jsou tak znovu hráči Znojma.
     
    51
    Příbramská obrana odvrátila akci domácích do bezpečí a míč tak končí za zadní čárou. Domácí tak budou zahrávat rohový kop.
     
    51
    Následný centr do pokutového území napálil Teplý, ale jeho rána skončila pouze v moci brankáře hostujícího celku.
     
    52
    Grajciar střílel z pravé strany, jeho projektil ale neměl takovou razanci, aby branku domácích ohrozil. Následně pak odehráli Příbramští rohový kop, hlavička Slepičky šla ale mimo.
     
    54
    Teplý se dostal do akce v pokutovém území a byl sražen k zemi. Sudí tak nařizuje pokutový kop pro Znojmo!
     
    54
    Ještě ale sudí kontroluje zraněného domácího hráče, který zůstal uprostřed hřiště ležet.
     
    56
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil ROSTISLAV ŠAMÁNEK a poté svou střelu zvedl a nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci – 2:0. Znojemští hráči tak vedou nad favoritem utkání už o dva góly.
     
    56
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Ondřej Machuča, přichází Ivan Dujmovič.
     
    57
    Domácí tak přišli o dalšího zraněného hráče a museli vynuceně střídat. Dujmovič se hned dostal na levou stranu, jeho pokus po zemi ale končí vedle pravé tyče hostující branky.
     
    58
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Peter Grajciar, přichází Matěj Schwendt.
     
    59
    Další domácí hráč se ocitl na zemi s bolestivou grimasou. Vypadá to ale, že bude v pořádku a následně se pak vrací zpět do hry.
     
    60
    Helísek dostal centr z pravé strany, ten ale příliš zvedl a balón skončil pouze nad břevnem příbramské branky. Do akce se tak nyní vydají zase hosté.
     
    61
    Po hodině hry mohou být více spokojenější domácí fotbalisté, kteří vedou rozdílem dvou branek.
     
    61
    Další rohový kop pro domácí tým, který tak má k dispozici další standardní situaci.
     
    62
    V pokutovém území se ke střele pravačkou dostal Helísek a míč končí jen vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře Kočího.
     
    63
    Na malou domů musel zahrát míč jeden z hostů, neboť před branku Kočího mířil domácí hráč. Nakonec si míč brankář Příbrami převzal a odkopl do bezpečí.
     
    64
    Po faulu hostů zůstali u míče domácí hráči a ten odkopne na opačnou stranu Vlastimil Veselý.
     
    65
    Hosté jsou v rozehrávce znovu nepřesní a skončil tak další jejich náznak šance. Proti Znojmu se zatím dnes ještě neprosadili.
     
    65
    Helísek chtěl míč centrovat z pravé strany, v cestě mu ale stál pozorný zákrok Emmanuela Antwiho, který tak dostal balón na hostující stranu.
     
    67
    Další rychlá kombinace Znojma. Pecháček ale svůj centr poslal za obranu hostů, která si nakonec dokázala poradit.
     
    68
    Obrana Příbrami zastavila další akci Znojma, která mohla být nebezpečná. Helísek ale trefil právě obránce hostů, který tak okamžitě odkopl míč do bezpečí.
     
    69
    Jandera poslal po rychlé akci z levé strany centr na Hlúpika, ovšem bylo to hodně nepřesné a druhý jmenovaný tak nakonec na míč nedosáhl.
     
    70
    Jandera poslal propagační střelu směrem k domácí brance, se kterou Vlastimil Veselý neměl vůbec žádný problém a míč ukryl pod sebe.
     
    72
    Volný přímý kop zahrávali domácí hráči, sice velký kus před velkým vápnem a Kočí tak centr pokryl.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Rostislav Šamánek (1. SC Znojmo FK).
     
    73
    Nyní byli hosté po pěkné kombinaci blízko kontaktní brance. Miroslav Slepička ale svou střelu poslal jen do břevna domácí branky, které pořádně orazítkoval!
     
    74
    Na druhé straně se rodila akce Znojma, ale Kočí si s přízemní střelou Kodra poradil.
     
    75
    Při souboji o míč ve vzduchu se srazili Pecháček s Antwim a oba tak budou potřebovat ošetření. U obou jsou už lékaři.
     
    76
    Tregler pak zahrával standardní situaci a z výskoku do svých rukavic chytil domácí brankář Veselý.
     
    77
    Malár odvrátil střelu hostů do bezpečí a pokračovat tak do útoku mohou zase právě domácí fotbalisté.
     
    78
    Nic ale nevymysleli a Příbramští pak otočili hru na opačnou stranu, kde vybojovali rohový kop. Ale ani z této snandardky nezapršelo.
     
    79
    Další rána hostů, kterou vyslal Jaroslav Tregler, končí vysoko nad domácí brankou. Následuje tak odkop od ní, který provede Vlastimil Veselý.
     
    80
    Slepička nezachytil centr do pokutového území a balón má ve své moci znovu brankář Znojma.
     
    81
    Po levé straně unikl Jakub Teplý, kterému sekundoval Šamánek. Prvně jmenovaný ale zvolil střelu a míč poslal jen těsně vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře!
     
    82
    Na druhé straně vyslal dlouhý a vysoký nákop Hlúpik, s jeho střelou ale neměl domácí brankář sebemenší problém.
     
    83
    Utkání sleduje 431 diváků.
     
    84
    Hosté vrhají své poslední síly do útoku a snaží se o snížení. Zatím se jim to ale nedaří, proti byla obrana Znojma, která odvrátila míč do bezpečí. Domácí tak drží stále nulu na kontě svého brankáře.
     
    85
    Jeden z hráčů domácích leží na trávníku a hosté tak zakopli sportovně míč do zámezí.
     
    86
    A balón pak hráči Znojma vrací hostům zpět a ti se tak ženou do další útočné akce.
     
    86
    Jandera zakončoval po přihrávce od Antwiho, ovšem druhý jmenovaný svá mířidla dobře neseřídil. Míč končí pouze mimo tři tyče.
     
    87
    Matoušek centroval míč souběžně s brankovou čárou a domácí branka tak byla z jedné části odkrytá. Nikdo z hostů ale na míč nedosáhl, aby balón do ní usměrnil.
     
    88
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Jakub Teplý, přichází Václav Vašíček.
     
    89
    Dlouhý centr z poloviny hostů chtěl získat Emmanuel Antwi, ale nakonec to nestihl. Balón tak skončil v zámezí a autové vhazování provedou domácí hráči.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločasu se budou nastavovat ještě dvě minuty.
     
    90+1
    Matoušek se po individuální akci dostal z pravé strany do zakončení, ale proti byla domácí obrana, jenž další akci hostů odvrací.
     
    90+2
    Dujmovič zachránil svůj tým od další nebezpečné akce hostů, když kousek před brankovou čárou poslal balón do bezpečí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a pro oba týmy je tak sezóna 2017/2018 definitivně minulostí. Domácí ji zakončují výhrou 2:0 nad Příbramí a skončí tak na devátém místě. Hosté sice na body nedosáhli, nemusí je to ovšem mrzet. V dalším ročníku totiž budou působit o patro výše, zahrají si tak po roční odmlce zase HET ligu. Postup vybojovali ze druhé pozice, první místo uhájila Opava, která v souběžně hraném zápase porazila Frýdek-Místek vysoko 7:0. Hostům by tak první pozice utekla, i kdyby v tomto duelu vzešli jako vítězi.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:55:46)

    Vendula Zdražilová


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 18. Pecháček, 56. Šamánek (pen.)

    Karty:   74. Šamánek (ZNO) – 50. Matoušek (PRI)


    1. SC Znojmo FK: Veselý – Malár, Avdić, Helísek (C), Čereda – Pecháček, Machuča (56. Dujmovič), Javůrek (45+1. Pospíšil), Teplý (88. Vašíček) – Ambrozek, Šamánek.
    Náhradníci: Koukal – Vašíček, Pospíšil, Dujmovič, Štrombach.

    FK Příbram: Kočí – Antwi, Kilián, Průcha, Slepička – Matoušek, Tregler, Kodr, Soldát (41. Jandera) – Grajciar (C) (58. Schwendt), Hlúpik.
    Náhradníci: Švenger – Květ, Zápotočný, M. Klán, Ayong, Schwendt, Jandera.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Michal Novák, Jan Petřík

    Diváci: 431
    thejrc.org