Dukla Praha – Plzeň 1:5 (kon.) | Teplice – Slavia 0:3 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:0 (kon.)
Jihlava – Karviná 0:2 (kon.) | Ostrava – Brno 2:0 (kon.) | Zlín – Liberec 3:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Sparta 0:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:0 (1:0)
1.FC Slovácko
Sobota 26.05.2018, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! HET liga dospěla ke svému poslednímu kolu a my se společně změříme na utkání, které je v souboji o místa pod mistrovskou Plzní naprosto zásadní. FK Jablonec vyzve na Střelnici 1. FC Slovácko. Domácí mohou skončit kdekoliv v rozmezí druhé až páté příčky, rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    FK JABLONEC

    Zelenobílé čeká jeden z nejdůležitějších zápasů klubové historie! Pokud v posledním kole vyhrají, zcela jistě se podívají do základní skupiny evropské soutěže, o čemž až doposud i přes několik nadějně rozjetých sezón pouze snili. Zajímavé je, že po podzimu vedla cesta do Evropy prakticky pouze přes MOL Cup, ligová ztráta totiž byla poměrně propastná. S příchodem Petra Rady se ovšem jablonecký projev razantně zvedl a v jarní části nemají konkurenci, což naposledy okusila na vlastním stadionu Slavia, která brzy prohrávala 0:3 a skóre už zvládla jen nepatrně zmírnit.

    Severočeši doma proti Slovácku umí. Před svými diváky s tímto soupeřem padli pouze jednou a to už je šestnáct let stará záležitost. Kdyby se tato dávná historie opakovala, mohli by Jablonečtí ze současného třetího místa sklouznout až na páté, v pozadí totiž čeká na šanci Sparta s Olomoucí. V případě výhry si ovšem zaručí postup do základní skupiny Evropské ligy a dokonce se rýsuje šance nakouknout do předkola Ligy mistrů! K tomu by však Radovi svěřenci potřebovali, aby Teplice zdolaly Slavii. V utkání se Slováckem budou jasným favoritem, uvidíme, jak se s danou rolí vypořádají.
     
    1. FC SLOVÁCKO

    Ačkoliv už Moravané sami nemají o co hrát, přesto mohou zásadně ovlivnit pořadí v nejvyšších patrech tabulky. Sami se definitivně zachránili již v minulém kole, ve kterém uhráli remízu se Zlínem. Jablonec se musí mít na pozoru před zajímavou aktuální formou Slovácka, to totiž nepoznalo hořkost porážky už sedmkrát v řadě, a to byly mezi soupeři takové pojmy, jako například Plzeň či Slavia. Při této sérii navíc inkasovalo pouze dva góly!

    Moravané se po konci kariéry Libora Doška marně snaží najít nového kanonýra, jenž by pravidelně skóroval. Letošní sezóna však nabídla velmi dobré výkony útočníka Tomáše Zajíce, jehož střely našly cíl doposud v osmi případech. To, že budou hosté moci jít do zápasu uvolněně, by mohlo právě ofenzivním hráčům svědčit. Vzepřou se prakticky všem předpokladům a dokáží na severu Čech získat nějaké body? Při minulém setkání těchto soupeřů na hřišti Slovácka se týmy rozešly s výsledkem 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (C), Považanec – Chramosta, Doležal, Jovović.
    Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Čvančara, Janković, V. Kubista.

    1.FC Slovácko: Daněk – Vasiljev, Břečka, J. Krejčí, Reinberk – Machalík, V. Daníček (C) – Navrátil, Sadílek, Jakub Rezek – Kubala.
    Náhradníci: Heča – Janošek, S. Hofmann, Hellebrand, Šimko..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Zatímco domácí pochopitelně nasazují to nejlepší, co mají, Slovácko už dopřálo několika hráčům volno a dnes se tak představí v poněkud pozměněné sestavě. Za zmínku stojí především absence nejlepšího střelce Tomáše Zajíce, či gólmana Milana Heči, jenž je připraven pouze mezi náhradníky.
     
    Před zápasem se ještě Jablonec oficiálně rozloučí s Luďkem Pernicou. Tento stoper se po příchodu z Brna stal důležitou oporou defenzivních řad, nicméně po sezóně přestoupí do Plzně.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na hrací plochu. Jablonec oblékl zelené dresy, Slovácko bílé. Fotbalisté se budou muset vypořádat s vysokými teplotami, které v těchto dnech v Česku panují.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sudí Ardeleanu zadul do píšťalky a utkání začíná! Výkop obstarali Jablonečtí, kteří míč dovedli až k brankáři Vlastimilu Hrubému, jenž rozehrává do strany.
     
    2
    Také Slovácko se míče nechce rychle zbavit. Tomáš Břečka rovněž zahrál malou domů, načež Michal Daněk poslal kulatý nesmysl dlouhým nákopem kupředu. Hlavou jej sklepl Vlastimil Daníček.
     
    2
    Slovácko mohlo dokonale zmrazit domácí příznivce! Po účelné přízemní kombinaci se balón dostal na kopačku Filipa Kubaly. Před ním už byl pouze gólman Vlastimil Hrubý, do střely ovšem vložil nohu skluzující Luděk Pernica a zachránil svůj tým.
    2. Velká šance Slovácka!
     
    4
    Úvod je v podání Jablonce zatím poněkud rozpačitý. Jakub Považanec nyní nedokázal úplně přesně rozehrát, ale byl faulován a bude si moci přihrávku zopakovat.
     
    5
    Michal Trávník povedeně roztáhl hru na nabíhajícího Tomáše Holeše. Ten z pravé strany nastřeloval míč před branku a Martin Doležal nebyl daleko od zakončení! Situace skončila rohovým kopem, který odvrátil Vlastimil Daníček.
     
    6
    Vladimir Jovović si u autové čáry počkal na Jana Navrátila a pohledně jej obehrál. Jablonečtí tedy mohou setrvat na útočné polovině a dostat se na dostřel.
     
    6
    Matěj Hanousek odvedl dobrou práci na levém křídle a poslal centr do vápna. Našel přesně hlavu Martina Doležala, jehož zakončení z oblasti penaltového puntíku skončilo vysoko na tribuně!
    6. Hlavička Doležala skončila vedle brány
     
    7
    Jablonečtí stále utahují šrouby. Nyní mohli zahrávat rohový kop, nicméně Vladimir Jovović sportovně přiznal teč a bude se tedy rozehrávat od hostující branky.
    7. Gesto fair play! Jako chlap se ukázal Jovovič
     
    8
    Jan Chramosta zavedl balón až k blízkosti pokutového území. Poté se rozhodl o zpětnou přihrávku na Michala Trávníka a zelenobílý útok se tedy mění z rychlého na postupný.
     
    9
    Tomáš Holeš ve vzdušném souboji mírně vrazil do Filipa Kubaly. Ten se poroučel k zemi, ale o faul se podle sudího nejednalo. Slovácko se tedy na útočné polovině nikterak neohřálo.
     
    10
    Martin Doležal obdržel dobou přihrávku do běhu, zradilo jej ovšem zpracování a sám sebe tedy vyhnal ze střeleckého úhlu. Poté míč předal z druhé vlny nabíhajícímu Vladimiru Jovovićovi, jehož dalekonosná rána výrazně postrádala přesnost.
     
    11
    Jan Chramosta manipuloval s míčem uvnitř hostující šestnáctky. Výborně jej dostoupil Jiří Krejčí a po jeho zásahu se balon dostal k Michalu Daňkovi, který rozehrává.
     
    12
    Tomáš Holeš posílal před branku další přízemní centr. Petr Reinberk jej dokázal odvrátit, Jablonec nyní ale silně tlačí a za okamžik pálil z hranice šestnáctky na hrot vytažený Luděk Pernica. Střelu zblokoval důsledný Vlastimil Daníček.
     
    14
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Nevyhnutelné se stává skutečností, Jablonec jde do vedení! Opět se jednalo o akci po pravé straně, která vyústila v centr Tomáše Holeše. Ten brankář Michal Daněk neodhadl ideálně, nedokázal jej vyboxovat a na malém vápně číhající MARTIN DOLEŽAL už nemohl minout!
    14. Martin DOLEŽAL - 1:0
     
    15
    S prvním gólem se ještě zlepšila už tak skvělá nálada na stadionu, atmosféra je na místní poměry velmi dobrá. Domácí navíc stále kontrolují míč, ačkoliv se nyní Matěj Hanousek nikam nežene.
     
    17
    Tomáš Holeš hraje parádní zápas. Nyní k němu doputoval další míč, který jablonecký bek neváhal poslat před branku. Tam natáhl nohu Martin Doležal, leč v těžké pozici zakončil pouze mimo tři tyče!
    17. Doležal je při chuti, na kopačce měl druhý gól
     
    18
    Vladimir Jovović předvedl spanilý průnik po levém křídle. Nakonec si však ukrojil až příliš velké sousto a Tomáš Vasiljev chytře zahrál tak, že bude Michal Daněk vykopávat od své branky. Petr Rada akci doprovodil skrytím hlavy do dlaní.
     
    19
    Vladimir Jovović dobře přečetl váhavou hostující rozehrávku a po narážečce s Janem Chramostou stanul ve vápně. Tomáš Břečka míč odehrál pouze k Matěji Hanouskovi, jehož ostrá rána z úhlu skončila v boční síti.
     
    20
    Jan Navrátil se na útočné polovině pokusil o efektivní patičku, nicméně si nepotykal s přesností a hrát mohou opět domácí, kteří se fotbalem zatím vyloženě baví.
     
    21
    Před bránou Jihomoravanů to Martin Doležal s Janem Chramostou už trošku překombinovali a z akce tedy nic nevzešlo. Slovácko se osvobozuje a míč se nachází v okolí středového kruhu.
     
    22
    Vladimir Jovović zůstává na polovině hřiště sedět na trávníku a na nohy mu pomáhají zdravotníci. Vypadá to, že Černohorec bude schopen ve hře nadále pokračovat. Hosté soupeři sportovně vracejí balon.
     
    23
    Slovácko nyní není napadáno tak, jak bylo dnes doposud běžné. Snaží se toho využít k udržení míče, spousta krátkých přihrávek na vlastní obranné polovině ovšem může nechat jablonecké fotbalisty klidnými.
     
    24
    Vlastimil Daníček dobře zrychlil hru na Jana Navrátila. Ten se z levého křídla uvolnil ke středu a centroval, našel však pouze hlavu Matěje Hanouska, jenž zasáhl velmi spolehlivě.
     
    25
    Jan Navrátil se stal obětí nedovoleného zákroku. Slovácku se nyní trošku daří otupit jablonecký tlak a stává se konkurenceschopným soupeřem.
     
    26
    Michal Trávník se u autové čáry ocitl v obležení hned dvojice soupeřů. Se situací si dokázal poradit velice dobře a vybojoval pro své barvy autové vhazování.
     
    27
    Michal Trávník se při pokusu o centr poměrně výrazně ukopl a kulatý nesmysl zamířil daleko mimo dosah všech, načež se dostal až do zámezí. Mezitím zůstal na útočné polovině hostů ležet Jan Navrátil, také on ale bude v pořádku.
     
    29
    Petr Reinberk místo založení akce zvolil zpětnou přihrávku na gólmana. Ten poté předal štafetu Jiřímu Krejčímu, ale ani on nenalezl cestu kupředu. Moravané působí malinko bezradně.
     
    30
    Vlastimil Hrubý se vydal na poměrně odvážný výlet za přetaženým centrem. Nakonec se dostal až mimo šestnáctku a musel tedy hrát nohou. Nákop mu poté úplně nevyšel a museli jej chytat fanoušci na hlavní tribuně.
     
    31
    Michal Daněk si šel pro míč, ale zřejmě si nekřikl a do cesty mu vstoupil Tomáš Břečka. Nákop hostujícího stopera poté postrádal přesnost a skončil na hlavně Jakuba Považance.
     
    32
    Zelenobílí budou mít k dispozici standardní situaci přibližně ve vzdálenosti třiceti metrů od branky. Exekuce se pravděpodobně chopí špílmachr Michal Trávník.
     
    33
    Skutečně se rozehrávajícím fotbalistou stal Michal Trávník, ale centr se mu nevydařil úplně naplno a Tomáš Vasiljev odvedl dobrou defenzivní práci. Vasiljev poté musí bojovat s Martinem Doležalem u rohového praporku.
     
    34
    Michal Trávník rozehrával v krátkém časovém sledu další standardku. Nyní už míč zamířil mimo dosah hlav hostujících hráčů, ale pěstmi na něj dosáhl Michal Daněk a nepřipustil komplikace.
     
    36
    Jakub Rezek si z pravého křídla navedl míč až na osu hřiště, načež se za pokutovým územím pokusil o střelu. Ta mu však hrubě nesedla a Vlastimil Hrubý jí nemusel věnovat pozornost.
     
    37
    David Machalík byl nejrychleji u volného míče ve středu pole a odehrál jej dozadu na stopery. Jihomoravané pokračují ve zlepšeném výkonu a znovu kombinují.
     
    38
    Vladimir Jovović se vydal do sprintu a pláchl svému strážci ve středu hřiště. Poté si balon příliš předkopl a doslova jej tak daroval dobře postavenému Vlastimilu Daníčkovi.
     
    39
    Prvním držitelem žluté karty se stává Jakub Považanec (JAB), který takticky stáhl k zemi pronikajícího Davida Machalíka.
     
    40
    Severočeši se opět usazují na útočné polovině. Tomáš Vasiljev odehrál míč do zámezí a ke vhazování se chystá Matěj Hanousek. Zatím ale postrádá potřebnou podporu od spoluhráčů.
     
    41
    Michal Trávník se za pokutovým územím chystal ke střele, ovšem na poslední chvíli ztratil kontrolu nad míčem. Jablonec však zůstal díky volnému kopu i nadále v ofenzivě. Vše skončilo centrem Luďka Pernici, proti kterému hosté zasáhli velmi dobře.
     
    42
    Nyní byla k vidění poněkud rozháraná pasáž, v rámci které se ani jednomu mužstvu kombinačně příliš nevedlo. Míč poté skončil v zámezí a vhazovat bude domácí Tomáš Holeš.
     
    43
    Vladimir Jovović se skvěle dostal přes střed hřiště až do pokutového území. Poté, co obelstil trojlístek hráčů, ovšem napálil pouze dobře blokujícího Petra Reinberka. Ten svůj tým pravděpodobně ochránil od inkasování.
     
    44
    Matěj Hanousek svým trošku přetaženým centrem z levé strany našel Michala Trávníka. Ten se položil do velice těžkého kopu bez přípravy a podařilo se mu přestřelit tribunu.
    44. Od Hanouska se dostal míč k Trávníkovi, ten překopl bránu
     
    45
    První poločas se poklidně dohrává na kopačkách Slovácka, nastavuje se pouze jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas. Favorizovaný Jablonec se pár minut rozkoukával, poté ovšem začal soupeře výrazně přehrávat a hlavou to zúročil Martin Doležal. S přibývajícím časem se Slovácku přeci jen podařilo hru trošku vyrovnat, ale v ofenzivní fázi si zatím neví rady. V souběžně hraném utkání vede Slavia v Teplicích 1:0, současný výsledek by tedy Jablonec poslal do základní skupiny Evropské ligy!

    Střely po 1. poločase:
    Jablonec 8:1 Slovácko.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází David Machalík, přichází Patrik Hellebrand.
     
    46
    Opět se hraje! Míč ihned nakopl kupředu Jiří Krejčí a nelezl hlavu Filipa Kubaly. Ten v těžké pozici dokázal balon sklepnout, ale vše končí pouze výkopem od brány.
     
    47
    Slovácko vstoupilo do druhé půle sympaticky a drží se na útočné polovině. Jablonečtí si na míč zatím prakticky nesáhli. To už teď ale neplatí, Matěj Hanousek totiž bude vhazovat.
     
    48
    Po dobré práci Vladimira Jovoviće a Jana Chramosty se míč dostal za vápno k Michalu Trávníkovi. Ten si střelu chystal příliš dlouho a trefil pouze přistoupivšího Vlastimila Daníčka.
     
    49
    Patrik Hellebrand si trošku zbytečně zkomplikoval život při rozehrávce a mohl být rád, že Tomáš Holeš podklouzl. Kdyby domácí bek neprohrál souboj s gravitací, mohl vyrazit do otevřeného prostoru.
     
    50
    Tomáš Holeš ukázkově dostoupil situaci u rohového praporku a zastavil pokus o centr v podání Jana Navrátila. Míč se odráží na polovinu hřiště.
     
    51
    Patrik Hellebrand fauloval pronikajícího Jakuba Považance a Jablonečtí budou mít k dispozici volný přímý kop ze zajímavé pozice!
     
    52
    Rozehrávku vzal na sebe Vladimir Jovović. Reprezentant Černé Hory pálil přes zeď, ale nedokázal ji úplně přestřelit a Lukáš Sadílek hlavou přizvedl míč nad branku. Z následného rohu už nic nebylo.
     
    53
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši vedou už o dvě branky! Poměrně dlouho kombinovali u postranní čáry, až se přes svého strážce dostal Tomáš Holeš a nastřelil míč před branku. Tam se kulatý nesmysl šťastně odrazil na kopačku JANA CHRAMOSTY, který, ačkoliv mu zakončení vůbec nesedlo, úspěšně trefil odkrytou klec.
    53. Jan CHRAMOSTA - 2:0
     
    55
    Už to vypadalo, že Michal Trávník zkusí štěstí z uctivé vzdálenosti. Nakonec se však rozhodl pro rozehrávku do strany a v akci může dále pokračovat Matěj Hanousek. Právě podpora od krajních beků je dnes pro hru domácích klíčová.
     
    56
    Tomáš Holeš dnes hraje bezpochyby svůj nejlepší zápas sezóny. Nyní vtipnou přihrávkou pod sebe našel za vápnem volného Tomáše Hübschmana, jehož prudký projektil bez přípravy skončil jen těsně mimo prostor branky!
    56. Daněk se proletěl proti střele Hübschmana
     
    57
    Tomáš Břečka nyní svému jmenovci Holešovi žádný prostor nedopřál a důrazně napálil balon do zámezí. Zpět do hry jej uvede jablonecký Jakub Považanec.
     
    58
    Střet Jakuba Považance s Patrikem Hellebrandem vyhodnotil rozhodčí jako faul domácího záložníka, Slovácko tedy může v klidu rozehrávat od vlastního pokutového území.
     
    60
    Jihomoravané nyní dostali od zelenobílých trošku více prostoru a využívají toho ke kombinaci. Do hry se zapojuje také gólman Michal Daněk, ale touto cestou to k domácí brance nepovede.
     
    61
    Luděk Pernica se v dnešním rozlučkovém zápase již několikrát vydal podpořit útok. Nyní se o to pokusil znovu, ale akce skončila na hraně pokutového území díky úspěšnému zákroku Vlastimila Daníčka.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 812 diváků.
     
    63
    Jan Chramosta se kousek za vápnem odhodlal k technickému pokusu o překvapení mírně vyběhnutého brankáře. Bohužel pro Jablonec zamířil vysoko nad soupeřovu klec.
     
    64
    Tomáš Holeš zkontroloval nepřesný nákop pohledem a nechal jej doplachtit až do autu. Jihomoravané už začínají působit poněkud odevzdaným dojmem, zřejmě už chtějí mít zápas co nejdříve za sebou.
     
    65
    Jakub Považanec prohodil míč skrz beky na Martina Doležala, jehož zpětná přihrávka postrádala přesnost. Do rychlého brejku se tedy může vydat sprintující Lukáš Sadílek.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jakub Rezek, přichází Stanislav Hofmann.
     
    67
    Tempo utkání v těchto chvílích trošku upadá. Jablonec už se nikam zvlášť nežene a Slovácko se dnes prezentuje velice nepřesně, stejně jako volej Vlastimila Daníčka, který zamířil daleko mimo tři tyče.
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Vojtěch Kubista.
     
    69
    Tomáš Hübschman se v pokutovém území ocitl v těsném obležení Tomáše Břečky. Přesto však v sedě dokázal vybojovat pro své barvy rohový kop!
     
    70
    Roh rozehráli Jablonečtí nakrátko a Michal Trávník prostrčil míč nabíhajícímu Vojtěchu Kubistovi. Ten z úhlu prověřil Michala Daňka, který střelu vyrazil za vápno. Následná rána Tomáše Holeše už moc nebezpečná nebyla.
     
    71
    Michal Trávník se chystá k rozehrávce další standardní situace. Nyní zvolil variantu krátké přihrávky, ale domácí se tímto způsobem nikam nedostali a navíc bude vhazovat soupeř.
     
    73
    Vojtěch Kubista adresoval Matěji Hanouskovi velmi těžký pas. Jabloneckého obránce šlapákem zasáhl Tomáš Vasiljev (SLO) a vidí žlutý kartonek.
     
    73
    Michal Daněk nyní zachránil Slovácko od dalšího gólu, vychytal totiž Jana Chramostu, jenž před ním po dobré přihrávce Vojtěcha Kubisty stanul osamocen! Jabloecký útočník pálil pod břevno, ale strážce jihomoravské svatyně jeho pokus vyškrábl na roh.
     
    74
    Michal Trávník se povedenou kličkou dostal do pokutového území. Škoda pro domácí, že prováhal vhodný okamžik k zakončení a Stanislav Hofmann přistoupil včas.
     
    75
    Fanoušky nyní pobavil trenér Petr Rada, který ukázkově přilepil na nohu snášející se míč. Je vidět, že se to zkrátka nezapomíná!
     
    76
    Vojtěch Kubista uvnitř šestnáctky napálil Vlastimila Daníčka, ale míč se dostal k Janu Chramostovi, jenž ještě vybídl Tomáše Holeše. Ten v dobré pozici neprovedl obstřel na vzdálenější tyč ideálně a Michal Daněk jej utlumil v rukavicích.
     
    78
    Jablonec už působí naprosto klidným dojmem a pohledně si předává balon. Přerušil to Petr Reinberk, jenž podrazil nohy aktivnímu Michalu Trávníkovi. Domácí budou rozehrávat.
     
    79
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Dominik Janošek.
     
    80
    Jihomoravané si užívají přítomnost míče na vlastních kopačkách a předávají si jej na vlastní obranné polovině. Akci rozvíjí až Petr Reinberk, kterého obloučkem oslovil Michal Daněk.
     
    81
    Tomáš Holeš se stal obětí nedovoleného zákroku těsně za hranicí malého vápna a Michal Trávník rozehrál standardku z ostrého úhlu prudkým centrem, po kterém se Luděk Pernica natahoval marně.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Jaroslav Diviš.
     
    83
    Petr Rada si poslední ligové kolo evidentně užívá, což nyní demonstroval dalším exkluzivním zpracováním zatoulaného míče. Diváci vyvolávají jeho jméno, v Jablonci panuje skvělá nálada.
     
    84
    Jaroslav Diviš si při prvním kontaktu s míčem neporadil s přesilou a hosté mohou přes Petra Reinberka vyrazit do ofenzivy. To se jim podařilo, nicméně nakonec byl Filipu Kubalovi odmáván ofsajd.
     
    85
    Nyní fanoušci vyvolávají jméno Luďka Pernici, který prožívá poslední minuty v jabloneckém dresu před přestupem do Plzně. Na hřišti se nic nemění, Jablonec diktuje tempo hry a hosté běhají výhradně bez míče.
     
    86
    Vladimir Jovović zůstává dnes již podruhé ležet na hrací ploše. Dá se očekávat, že nyní už jej Petr Rada bude střídat. Vše se odehrává za radosti fanoušků z takřka nevyhnutelného umístění na třetí příčce tabulky.
     
    88
    Vladimir Jovović už je zpátky na nohách, ale zůstává stát v zámezí a podle všeho jej nahradí Nikola Janković. Mezitím byl Patrik Hellebrand faulován u levé postranní čáry a bude z toho přímý kop pro Slovácko.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Nikola Janković.
     
    89
    Balon se chvíli odrážel před Vlastimilem Hrubým, leč nakonec byl Janu Navrátilovi odpískán útočný faul a žádné ohrožení branky se tedy ani teď konat nebude.
     
    90
    Filip Kubala se hnal do zajímavého brejku, ale ještě jeden výborný obranný zásah předvedl domácí kapitán Tomáš Hübschman. Slovácko zůstává na míči, hrát se bude ještě jedna nastavená minutka.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, na severu Čech se spustila vlna zelenobílé radosti! Vítězem dnešního utkání se totiž stává tým FK Jablonec, což znamená, že se vůbec poprvé v historii zúčastní skupinové fáze Evropské ligy! Dnešní výhra, která vše ztvrdila, už byla spíše formalitou, domácí totiž Jihomoravany poměrně jasně přehrávali. Jablonečtí fotbalisté si užívají děkovačku se svými fanoušky a zároveň probíhá loučení s Luďkem Pernicou.
     
    Jak se Jablonci v základní skupině Evropské ligy povede? To je otázka, která bude zodpovězena až za několik měsíců. Děkuji za pozornost v průběhu celé letošní sezóny HET ligy. Věřím, že vás tato soutěž bavila. Přeji hezký víkend a po letní přestávce u nejvyšší české soutěže opět na počtenou! (17:55:19)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 14. Doležal (Holeš), 53. Chramosta (Holeš)

    Karty:   39. Považanec (JAB) – 73. Vasiljev (SLO)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:0.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (C), Považanec (68. V. Kubista) – Chramosta (82. Jaroslav Diviš), Doležal, Jovović (89. Janković).
    Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Čvančara, Janković, V. Kubista.

    1.FC Slovácko: Daněk – Vasiljev, Břečka, J. Krejčí, Reinberk – Machalík (46. Hellebrand), V. Daníček (C) – Navrátil, Sadílek (79. Janošek), Jakub Rezek (66. S. Hofmann) – Kubala.
    Náhradníci: Heča – Janošek, S. Hofmann, Hellebrand, Šimko.

    Diváci: 3 812
    thejrc.org