Maďarsko – Austrálie 1:2 (kon.) | Finsko – Bělorusko 2:0 (kon.) | Estonsko – Maroko 1:3 (kon.)
Srbsko – Bolívie 5:1 (kon.) | Švédsko – Peru 0:0 (kon.) | Dánsko – Mexiko 2:0 (kon.)
Izrael – Argentina 0:0 (zruš.) | Tunisko – Španělsko 0:1 (kon.) | Francie – USA 1:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:0 (0:0)
Peru
Sobota 09.06.2018, 19:15 • Ullevi, Göteborg • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. S přáním krásných zážitků z nadcházejícího světového šampionátu se s Vámi loučím, zase někdy příště na počtenou. (21:20:02)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:16.
     
    Je konec, dnešní generálka na nadcházející mistrovství světa mezi Švédskem a Peru skončila bezbrankovou remízou. Pokud bychom měli porovnat oba poločasy, tak určitě atraktivnější byl ten první. V něm jsme aspoň mohli sledovat náznaky šancí, tu první si v patnácté minutě vypracoval Toivonen, z dobré pozice minul. Los Incos spoléhali především na rychlé protiakce a při jedné z nich nich málem udeřili, proti Farfánovi se ale zaskvěl Olsen. Nejsvětlejší moment celého zápasu přišel ve čtyřicáté minutě, když povedené nůžky vystřihl Claesson, Gallese ale předvedl neméně kvalitní zásah. Po přestávce už se na hřišti nic moc zajímavého neudálo, Švédové tak neuspěli ani v druhém přípravném duelu před odletem do Ruska, naopak Peruánci si v přípravném období udrželi neporazitelnost a brankář Gallese neprůstřelnost.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Viktor Claesson kousek před švédskou střídačkou tvrdě dohrál Advínculu, kterému nepříjemně přišlápl kotník. Vše se ale zřejmě obejde bez zásahu peruánských zdravotníků.
     
    90+2
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Larsson, přichází Svensson.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě mnuty.
     
    90
    Andy Polo si v akci dvou střídajících hráčů narazil s Aquinem a poté vyslal do pokutového území seveřanů nepříjemný centr, Švédy ale díky dobrému obrannému zákroku zachránil stoper Granqvist.
     
    89
    Nakonec se Garecova družina přeci jen dostala k zakončení. Jefferson Farfán odcentroval příhodně pro Guerrera, ten ale hlavičkoval ve značném záklonu, což se na jeho zakončení podepsalo nemalým způsobem.
     
    88
    S blížícím se závěrem utkání aktivitu opět přebírají fotbalisté Peru, kteří jsou v posledních minutách zabydleni na obranné polovině soupeře, k ohrožení Olsena se ale stále ne a ne propracovat.
     
    86
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních pět minut. Dočkáme se nějakého góly, nebo dnešní generálka na mistrovství světa mezi Švédskem a Peru skončí bezbrankovou remízou?
     
    85
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Forsberg, přichází Rohdén.
     
    84
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Carrillo, přichází Polo.
     
    83
    Trauco se pokusil zrychlit hru přihrávkou na Carrilla, pro něj ale byla přihrávka až příliš prudká. Pomezní sudí navíc odhalil, že záložník Watfordu zpracovával balon rukou, Švédové tak budou mít k dispozici přímý kop.
     
    82
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Ekdal, přichází Hiljemark.
     
    81
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Santamaría.
     
    80
    Paolo Guerrero se hodlal obtočit okolo Lindelöfa, ten jej ale nikam nepustil, ovšem aby tak učinil, musel si pomoci zákrokem, který byl za hranicí fotbalových pravidel a regulí.
     
    79
    Z toho, co na place sledujeme, se spíše zdá, jako by se dnešní utkání už pouze dohrávalo. Nikdo z hráčů nevyvíjí nějakou přehnanou útočnou aktivitu.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   67. Ramos (PER)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:16.
    Švédsko: Olsen – Lustig (70. Krafth), Granqvist, Lindelöf, Augustinsson – Claesson, Larsson (C) (90+2. Svensson), Ekdal (82. Hiljemark), Forsberg (85. Rohdén) – Berg, Toivonen (75. Kiese Thelin)
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Olsson, Helander, Krafth, Jansson, Svensson, Hiljemark, Rohdén, Durmaz, Guidetti, Kiese Thelin

    Peru: Gallese – Advíncula, Ramos, Rodríguez (81. Santamaría), Trauco – Tapia (75. Aquino), Yotún – Farfán, Cueva (75. Flores), Carrillo (84. Polo) – Guerrero (C)
    Náhradníci: Cáceda, Carvalho – Corzo, Santamaría, Araujo, Loyola, Hurtado, Polo, Cartagena, Flores, Aquino, Ruidíaz

    Rozhodčí: Svein Oddvar Moen

    Diváci: 32 163
    thejrc.org