Japonsko – Paraguay 4:2 (kon.) | Polsko – Litva 4:0 (kon.)
konec
Polsko
4:0 (2:0)
Litva
Úterý 12.06.2018, 18:00 • Stadion Narodowy (Warszawa) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (19:51:54)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:13.
     
    Je konec! Polsko nakonec potvrdilo papírovou roli favorita a svému soupeři nasázelo hned čtyři branky. Litva se ve druhém poločase výrazně zvedla, avšak nakonec nedokázala vsítit ani jednu branku. Polská reprezentace tak zvládla generálku na blížící se MS v Rusku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Málem se do zakončení dokázal natlačit hostující Laukzemis, avšak u balónu byl včas brankář Szczesny.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Algis Jankauskas, přichází Tomas Mikuckis.
     
    89
    Teodorczyk se napřáhl zpoza šestnáctky a jeho rána skončila jen o vlásek vedle branky.
     
    88
    Hlavní sudí ponechal krátkou výhodu, Polsko jí ale nevyužilo. Podobně to zkoušela také Litva, výsledkem je zisk rohového kopu.
     
    87
    Nakonec se ale Polsko samo připravilo o balón, naopak se hosté dostali k autovému vhazování. Vaitkunas si svojí nabídkou vybral Vorobjovase.
     
    86
    Fotbalisté v bílých dresech okupují útočnou zónu hrací plochy. Litva se neúnavně snaží napadat rozehrávku, avšak zatím bez úspěchu.
     
    85
    Hosté se za každou cenu snaží vstřelit alespoň jednu branku. Nyní si na centrovanou nabídku naskakoval Verbickas, avšak zamířil hodně vedle.
     
    84
    Aby toho nebylo málo, tak si Teodorczyk zpracoval balón zády k brance, načež zamířil pouze doprostřed. Pro Bartkuse to byla lehká práce.
     
    83
    Tak tady to zavání pořádným debaklem. Ačkoliv Polsko nepředvádí zrovna nejlepší fotbal, i tak dokázalo svému soupeři vstřelit už čtyři branky.
    82. BLASZCZYKOWSKI - 4:0
     
    82
    Polsko právě vstřelilo branku!
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil JAKUB BLASZCZYKOWSKI, který poslal brankáře na opačnou stranu. Pokutovému kopu ale předcházela porada sudího s videorozhodčím.
     
    82
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Na zeleném pažitu je k vidění nezáživná pasáž, která nenabízí nic moc zajímavého.
     
    81
    Teodorczyk sváděl hodně tvrdý souboj s Girdvainisem, přičemž druhý jmenovaný byl důraznější. Vše bylo v rámci pravidel, může se pokračovat.

    David Suchý

    Branky: 19. Lewandowski, 33. Lewandowski, 71. Kownacki, 82. Blaszczykowski

    Karty:   46. Goralski (POL) – 54. Šernas (LIT)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:13.
    Polsko: Fabiański (46. Szczesny) – Cionek, Bednarek (53. Pazdan), Jedrzejczyk (46. Piszczek)– Bereszyński, Krychowiak (78. Zieliński), Góralski, Rybus (70. Blaszczykowski) – Kownacki, Lewandowski (C) (46. Teodorczyk), Milik
    Náhradníci: Bialkowski, Szczesny – Kurzawa, Piszczek, Linetty, Kamiński, Zieliński, Peszko, Blaszczykowski, Pazdan, Teodorczyk, Grosicki

    Litva: Bartkus – Vaitkunas, Jankauskas (90. Mikuckis), Girdvainis, Baravykas (74. Borovskij)– Verbickas, Paulius (58. Slivka) – Novikovas, Vorobjovas, Černych (C) (26. Lasickas) – Šernas (69. Laukzemis)
    Náhradníci: Švedkauskas, Plukas – Januševskij, Lasickas, Slivka, Mikuckis, Veliulis, Leimonas, Laukžemis, Simonas Urbys, Borovskis
    thejrc.org