Tour de Suisse - 6. etapa Søren Kragh Andersen (Sunweb) (kon.)
konec
Tour de Suisse - 6. etapa

Søren Kragh Andersen (Sunweb)

sk Čtvrtek 14.06.2018, 13:00Cyklistika
     
    Cieľ
    Richie Porte nakoniec finišoval šiesty a vďaka nečakanému, ale o to účinnejšiemu útoku získal na svojich konkurentov v celkovom poradí dvanásť alebo trinásť sekúnd.
     
    Cieľ
    Víťazom šiestej etapy Okolo Švajčiarska sa stal Søren Kragh Andersen z tímu Sunweb.
     
    1 km
    Goglovo snaženie neprinesie osoh, na absolútne čelo etapy sa prepracoval Søren Kragh Andersen. Čo je však tiež dôležité, Richie Porte má fantastické nohy a odišiel hlavnej skupine!
     
    2 km
    Z vedúcej šestice nastúpil a vypracoval si malý náskok Michael Gogl!
     
    69 km
    Horský priesmyk HC-kategórie Klausenpass zdolal ako prvý Rein Taaramäe. Jeho atak pod vrcholom mu priniesol nielen víťazstvo na tejto prémii a zisk dvadsiatich bodov do klasifikácie vrchárov, ale aj viac ako päťminútový náskok pred hlavným poľom.
     
    71 km
    Estónsky cyklista Rein Taaramäe z tímu Direct Energie sa rozhodol pre sólovú akciu a nastúpil kolegom z úniku, pred ktorými si už vypracoval bezmála štyridsaťsekundový náskok.
     
    135 km
    Horská prémia HC-kategórie Furkapass

    1. Nathan Haas (Kaťuša-Alpecin) 20 bodov
    2. Mark Christian (Aqua Blue Sport) 15 bodov
    3. Maxime Monfort (Lotto-Soudal) 10 bodov
     
    149 km
    Vrcholom priesmyku Furkapass prešiel ako prvý Nathan Haas z tímu Kaťuša. Za triumf na horskej prémii najvyššej kategórie získal do vrchárskej súťaže o modrý dres dvadsať bodov, čo ho vo virtuálnom poradí tejto klasifikácie katapultovalo na priebežné druhé miesto za Romaina Sicarda.

    Michal Bakoš

    thejrc.org