Bulharsko – Finsko 3:0 (kon.) | Maďarsko – Česko 3:0 (kon.)
konec
Maďarsko
3
25 25 25  
Česko
0
21 19 19  
Čtvrtek 14.06.2018, 20:00 • László Papp Budapest Sports Arena, Budapešť, Maďarsko • Evropská liga žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    25:19
    Je konec! Do finále Evropské ligy postupuje Maďarsko. Valková vyzvala k útoku z hlavního kůlu Michaela Mlejnkovou, ta udeřila do míče ze všech sil, ale pevný blok domácího týmu nepropálila.
     
    24:19
    Gabriela Orvošová na podání. Szakmáryová přidala nechytatelný útok do dlouhé diagonály proti nízkému jednobloku Valkové.
     
    20:18
    Barbora Purchartová je na podání. Orvošová sestřelila jednoblokem smečující Szakmáryovou. Maďarky si berou oddechový čas.
     
    18:15
    Kateřina Valková na podání. Kopáčová zasáhla v poli, poté sama smečovala, ale bod nedala. Kopáčová poté jen odevzdala míč a toho využila Sandorová. Češky si berou oddechový čas.
     
    8:10
    Další povedená česká obrana zůstala znovu potrestána. Szakmáryové se přestalo dařit na útoku, tentokrát poslala míč do autu. Domácí si berou oddechový čas.
     
    6:3
    Pinterová na podání. Valková nyní nahrávala nečistě a už to je o tři body. Češky si vybírají oddechový čas již po devíti rozehrách.
     
    25:19
    Po servisu Mlejnkové útočila z pipu Sandorová, která ukončila druhou sadu tvrdým úderem do pravé části české poloviny.
     
    24:19
    A právě Michaela Mlejnková byla na servisu. Holásková ještě na středu sítě pohlídala nepřesnou přihrávku Maďarek. Domácí tým si bere oddechový čas.
     
    24:17
    Valková hrála neúspěšně na druhou přes a Maďarsko má hned sedm setbolů.
     
    16:13
    Místo Pinterové přišla na servis Szucsová. Purchartová je na středu sítě zablokována a Maďarky odskakují na tři body. Český tým si bere další oddechový čas.
     
    14:12
    Szakmáryová je na podání. Kossányiová z vysoké nahrávky bod nevykouzlila. Dostala ale ještě jednu možnost, tu ale poslala jen do anténky. Zdeněk Pommer reaguje oddechovým časem.
     
    25:21
    Andrea Pinterová na podání. Dostálová přihrát nepřesně, poté útočila Kossányiová jen lehce na maďarskou polovinu a to potrestala proměněným setbolem z pipu Szakmáryová.
     
    24:21
    Michaela Mlejnková na podání. Domácí tým nemá v posledních minutách problémy ztrátovat. Sandorová předvedla parádní úder po lajně a vybojovala tři setboly.
     
    19:17
    Kossányiová za koncovou lajnou. Češky měly k dispozici bodovku a tu nekompromisně zakončila Mlejnková útokem do zadní části kurtu. Maďarky si berou oddechový čas.
     
    15:12
    Po dalším servisu Mlejnkové útočila středem sítě kolem českého bloku Nagyová. Česko si bere oddechový čas.
     
    10:8
    Po dalším servisu Kossányiové útočila středem sítě Nagyová, ale proti bloku české kapitánky neměla šanci. Maďarsko si bere oddechový čas.
     
    6:2
    Szakmáryová pokračovala na servisu. Strušková neprošla blokem, další možnost měla z pipe Kossányiová, ale ani ta neuspěla. Zdeněk Pommer si musí brát oddechový čas.

    Vít Schück

    Maďarsko: Tálasová (C), Bleicherová – Szakmáryová, Sandorová, Dekanyová, Szucsová – Nagyová, Pekaríková, Pinterová – Szedmáková, Villámová, Némethová – Molcsányiová, Leková
    Trenér: Jan Jose de Brandt

    Česko: Baumruková, Valková – Kossányiová, Hodanová, Mlejnková, Nová – Purchartová (C), Strušková, Holásková – Kopáčová, Toufarová, Orvošová – Dostálová, Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Rozhodčí: Wim Cambré (BEL) – Nurper Ozbar (TUR)
    thejrc.org