Kolumbie – Japonsko 1:2 (kon.) | Polsko – Senegal 1:2 (kon.) | Rusko – Egypt 3:1 (kon.)
konec
Polsko
1:2 (0:1)
Senegal
Úterý 19.06.2018, 17:00 • Otkrytie Arena (Moskva) • Mistrovství světa • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalového mistrovství světa se budu zase někdy příště těšit na počtenou. (19:06:25)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:15.
     
    Je konec! První zápasy skupiny H přinesly velká překvapení, po jejich skončení se v lepší výchozí pozici nachází Japonci a také fotbalisté Senegalu, kteří poráží mírně favorizované Polsko 2:1. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tohoto mače byla z obou stran hodně opatrná, především svěřenci Adama Nawałky působili hodně ustrašeným dojmem, jejich kombinace vázla ve všech ohledech. Výrazně hladovější Lvi se vedení ujali v osmatřicáté minutě, když si míč do vlastní sítě nešťastně tečoval Thiago Cionek.

    Po přestávce se tempo hry přeci jen zvýšilo. Nejprve mohl z přímého kopu srovnat Lewandowski, brankář N'Diaye ale ze svého repertoáru vytáhl povedený zákrok. Druhý gól Senegalu se bude ještě hodně dlouho rozebírat. Faulovaný M'Baye Niang byl totiž po ošetření vpuštěn na hrací plochu v hodně nevhodný moment, nic netušící Poláci jej na to konto pustili do samostatného úniku, který mladý křídelník s přehledem proměnil. Bílo-červení se vrátili do hry po přesné hlavičce Grzegorze Krychowiaka, snížení z jejich strany ale přišlo příliš pozdě.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po Rybusově autu načechral míč do pokutového území stoper Pazdan. Na jeho kroucený balon si naskakoval Robert Lewandowski, ovšem ani tentokráte neslavil úspěch, protože další povedená výběh předvedl N'Diaye.
     
    90+3
    Piotr Zieliński to v souboji s N'Doyem přehnal s agresivitou, Senegal tak měl k dispozici přímý kop. Míč do šestnáctky nakonec vyslal Sabaly, na jehož nabídku si naběhl Mané, který vracel balon do centra dění, souboj před brankou Polska ale vyhrál Pazdan.
     
    90+2
    Už hodně unavený Grzegorz Krychowiak nakonec přeci jen získal pro své kolegy rohový kop. Grosicki poslal svůj centr na zadní tyč, tam ale nejvýše ze všech vyskočil výtečně a hlavně včas vybíhající gólman N'Diaye.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty. Povede se Polsku vyrovnat?
     
    90
    Z něj ale Senegalci nic světoborného nevytvořili. Maného centr sice nebyl vůbec k zahození, o hlavičku se snažící Kalidou Koulibaly si ale v souboji s Bereszyńskim pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    89
    Výtečně si nyní počínal Sadio Mané, který získal pro své kolegy několik vteřinek k dobru, když postranní čáry zamotal hlavu Cionkovi a nakonec vybojoval rohový kop.
     
    88
    Senegalci vrhají všechny zbývající síly do bránění těsného vedení, o čemž svědčí i příchod hodně defenzivně laděného Kouyatého. Další akci Polska se jim povedlo přestát bez úhony, mohl za to faul v podání Grosického.
     
    87
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Alfred N'Diaye, přichází Cheikhou Kouyaté.
    86. Grzegorz KRYCHOWIAK - 1:2
     
    86
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, závěr dnešního utkání právě dostává úplně novou zápletku, Poláci se totiž pár minut před koncem základní hrací doby vrací zpět do hry. Po faulu na Zielińského zahrávali bílo-červení přímý kop, ke kterému se postavil Kamil Grosicki. Zkušený záložník posadil centrovaný balon přesně na hlavu GRZEGORZE KRYCHOWIAKA, s jehož hlavičkou do protipohybu nemohl brankář N'Diaye nic dělat.
    85. Po ukončení akce došlo k menší potyčce mezi hráči obou celků
     
    85
    Do pokutového území se vydal Ismaïla Sarr, který si pustil míč do běhu, načež byl na kraji vápna atakován vracejícím se Rybusem. Senegalci se dožadovali odpískání penalty, hlavní sudí ale zákrok polského zadáka jako nedovolený správně neposoudil.
     
    84
    Lewandowski se konečně dostal k balonu ve vápně, okamžitě se ale kolem něj vyrojila trojice protivníků. Obávaný kanonýr jej proto přenechal lépe postavenému Rybusovi, jeho pokus byl ale tečován přímo do N'Diayeho náruče.
     
    83
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Łukasz Piszczek, přichází Bartosz Bereszyński.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 86. Krychowiak (Grosicki) – 37. Cionek (vla.), 60. Niang

    Karty:   12. Krychowiak (POL) – 49. Sané (SNG), 72. Gueye (SNG)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:15.
    Polsko: Szczęsny – Ł. Piszczek (83. Bereszyński), Pazdan, Cionek, Rybus – Krychowiak, P. Zieliński – Błaszczykowski (46. Bednarek), Milik (73. Kownacki), Grosicki – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Białkowski, Fabiański – Jędrzejczyk, Bednarek, Góralski, Linetty, Teodorczyk, Glik, Peszko, Bereszyński, Kurzawa, Kownacki.

    Senegal: K. N'Diaye – Wagué, Koulibaly, Sané, Sabaly – Mané (C), Gueye, N'Diaye (87. Kouyaté), Sarr – Niang (75. Mou. Konaté), Diouf (62. N'Doye).
    Náhradníci: Diallo, A. Gomis – M'Bengue, Mbodji, M. Sow, Kouyaté, N'Doye, Mou. Konaté, D. Sakho, Ndiaye, Baldé, Gassama.

    Rozhodčí: Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Taleb Al Marri

    Diváci: 44 190
    thejrc.org