Skalica – Petržalka 1:1 (kon.) | Karviná – Cracovia 2:4 (kon.) | Podbrezová – Poprad 1:2 (kon.)
Trebišov – Lok. Košice 0:2 (kon.) | Nitra – Inter Bratislava 2:2 (kon.) | Ostrava – Ružomberok 1:0 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 1:2 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 2:1 (kon.) | Olomouc – L. Mikuláš 3:1 (kon.)
Jihlava – Pardubice 1:1 (kon.) | Sparta – Trenčín 1:2 (kon.) | Sparta – Trenčín 4:2 (kon.)
Klatovy – Plzeň 0:6 (kon.) | Opava – Vítkovice 2:1 (kon.) | Lanžhot – Brno 1:6 (kon.)
Opava – Žilina 1:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
1:0 (1:0)
MŠK Žilina
Sobota 23.06.2018, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Opava nakonec ustrážila jednobrankové vedení z prvního poločasu. Žilina se sice ve druhém poločase herně zvedla, avšak cestičku mezi tři tyče ani jednou nenašla. Čtvrtý tým slovenské nejvyšší soutěže tak odjíždí s prohrou, naopak Opava je určitě s výsledkem spokojená. (19:45:23)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Nyní si náramně čistým zákrokem pomohl Zapalač, avšak hlavní sudí byl opačného názoru. Momentálně sledujeme pouze jednu stranu hřiště.
     
    87
    Nakonec z toho byl zisk rohového kopu, o který se postaral Holúbek. Nejvýše do vzduchu se dostal Simerský, jenž odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    86
    Další z řady nedovolených zákroků byl tentokráte spáchán na Holúbka. Žilina okamžitě rozehrála, Opava včas zformovala své řady.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. V posledních minutách je hra hodně často kouskována, což hraje do karet domácím.
    84. Klec zamířil vedle.
     
    84
    Obrovská šance na vyrovnání! Klec pádil s míčem středem hřiště, načež do něj udeřil. Kulatý nesmysl skončil jen o vlásek mimo.
     
    83
    Šušolík byl nakonec odnesen na nosítkách, zápas pro něj tak skončil. Hodně nemilá zpráva, neboť příprava na novou sezónu teprve začala.
     
    82
    Na scénu přispěchal lékařský personál, který si vzal do péče hostujícího Šušolíka. Těžko říct, jestli hostující hráč bude pokračovat ve hře.
     
    79
    Puškáč obešel hned dvojici protihráčů a navíc přesně přenesl hru na levou stranu. Následná rána od Juřeny skončila na noze soupeře.
     
    78
    Vzdušným prostorem to dnes prostě nejde. Další centr směřoval tentokráte na Boženíka, který se ale v souboji neprosadil.
     
    77
    Volešák rozehrál na jistotu po zemi, načež se do rozehrávky zapojila kompletní hostující obrana, která ale nemůže najít cestičku kupředu.
     
    76
    K rozehrávce standardky se postavil Kuzmanovič, který kroutil míč směrem k brance. Nakonec se po hlavičce Juřeny stočil balón od branky.
     
    75
    U postranní čáry jsme viděli snad tři osobní souboje, ze kterých pokaždé vyšli úspěšněji domácí. Navíc to bylo s faulem Žiliny.
     
    74
    Obrázek hry se nikterak nemění. Žilina se za každou cenu snaží vstřelit vyrovnávací branku, avšak neustále naráží do obrany soupeře.
     
    73
    Opava si po delší době přichystala rohový kop, který přinesl před brankou menší zmatek. Vzápětí ale Lucas vyvezl balón.
     
    72
    Zapalač se dostal do zajímavé pozice pro střelu, místo toho se ještě snažil vyšperkovat akci přihrávkou na Puškáče. Míč ale putoval jiným směrem.

    David Suchý

    Branky: 10. Puškáč

    Karty:   44. Sluka (ZIL)


    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Řezníček, Hrabina, Kuzmanovič (C), Schaffartzik, Zapalač, Kayamba, Juřena, Svozil, Puškáč
    MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Pečovský (C), Králik, Sluka – Dyer, Káčer, Lucas – Jánošík, Balaj, Mihalík
    Náhradníci: Holec – Šušolík, Moško, Kopas, Cociuc, Holúbek, Polievka, Klec, Anang, Boženík
    thejrc.org