Skalica – Petržalka 1:1 (kon.) | Karviná – Cracovia 2:4 (kon.) | Podbrezová – Poprad 1:2 (kon.)
Trebišov – Lok. Košice 0:2 (kon.) | Nitra – Inter Bratislava 2:2 (kon.) | Ostrava – Ružomberok 1:0 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 1:2 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 2:1 (kon.) | Olomouc – L. Mikuláš 3:1 (kon.)
Jihlava – Pardubice 1:1 (kon.) | Sparta – Trenčín 1:2 (kon.) | Sparta – Trenčín 4:2 (kon.)
Klatovy – Plzeň 0:6 (kon.) | Opava – Vítkovice 2:1 (kon.) | Lanžhot – Brno 1:6 (kon.)
Opava – Žilina 1:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:1 (2:1)
FK Příbram
Sobota 23.06.2018, 11:00 • SCM Složiště • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     

    1.FK Příbram je prvoligový celek, který se po roce ve Fortuna národní lize dokázal vrátit do nejvyšší soutěže. Tým od řeky Litavky měl sice slabší start, ale zejména díky skvělé jarní sérii dokázal společně s Opavou postoupit. Změn se před startem nové sezony zatím neodehrálo v Příbrami mnoho. Tou nejzásadnější je konec kariéry veterána Zápotočného, který se přesunul do pozice asistenta trenéra Csaplára. Otazník visí nad dalším působení Ayonga . Na zkoušce jsou v klubu exbudějovický Milan Nitrianský a jablonecký Breda. Příbramské čeká v přípravě na nový ligový ročník soustředění v Rakousku či duely s ruskou Ufou nebo Dynamem Kyjev.

     
    Seznam hráčů Příbrami na začátku přípravy:

    Marek Boháč, Jan Matoušek, Karel Soldát, Rudolf Skácel, Miroslav Slepička, Marek Kodr, Jaroslav Tregler, Ondřej Kočí, Antonín Fantiš, Milan Nitrianský (zkouška z Českých Budějovic), Peter Grajciar, Filip Hlúpik, David Kilián, Milan Švenger, David Breda (zkouška z Jablonce), Petr Průcha, Jiří Januška, Roman Květ, Martin Klán, Rostislav Jandera, Michal Pecháček (zkouška z Jihlavy), Adam Petrlík (U19), Martin Polák (U19), Matěj Polidar (U19), Tomáš Pecka (U19), Dominik Hloušek (U19), Jakub Lukavský (U19), Ondřej Beran (U19).
     
    Českobudějovické Dynamo se od pondělí připravuje na nadcházející ročník. Tým trenéra Davida Horejše čítá i tři testované hráče Vojtěcha Geberta, Denise Laňku a Martina Rychnovského. Ti si mohou odbýt premiéru v černobílém dresu. První start za A-tým mohou zapsat i dorostenci Marek Kalousek a Lukáš Kočí. Chybět naopak bude Elvis Mashike, který přestoupil do Slovanu Liberec. Českobudějovičtí trenéři dají zřejmě šanci všem hráčům, zatím ještě nehrají primární roli výsledky. Po sobotním duelu s Příbramí čeká Jihočechy o týden později klání s mistrovskou Plzní.
     
    Kádr A-týmu Dynama na začátku letní přípravy 2018:
    Brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.

    Obránci: Lukáš Havel, Matěj Helešic, Pavel Novák, Jiří Kladrubský, Lukáš Kočí (dorost), Lukáš Pouček, Michal Řezáč.

    Záložníci: Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Vojtěch Gebert (Teplice – test), Petr Javorek, Jindřich Kadula, Marek Kalousek (dorost), Denis Laňka (Příbram – test), Jakub Pařízek, Jakub Pešek, Martin Rychnovský (Plzeň – test), Martin Šplíchal, Roman Wermke.

    Útočníci: Lazar Sajčič, Patrik Švantner, Ivo Táborský.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    V úvodu utkání byl ošetřován Adrián Čermák, který se kolenem srazil s protihráčem. Právě slovenský záložník je obrovský smolař, poslední dva roky si kvůli zranění prakticky nekopl. Snad ale bude v pořádku.
     
    5
    Ze střední vzdálenosti pěkně vypálil Polák, brankář Luksch si připsal jistý zákrok.
     
    7
    První minuty utkání patřily Příbramským, kteří byli nastěhováni na polovině domácích. Jihočeši však začínají hru vyrovnávat.
     
    10
    Svědčí o tom i pěkná akce,kterou zakončoval Gebert. Už byl však blízko brankáře a nedokázal jej přehodit.
     
    12
    Další přímočará akce Dynama. Laňka z pravé strany hledal před brankou Kadulu, který ale těžkou přihrávku nedokázal přetavit v zakončení.
     
    14
    Po dobré práci Kaduly obrovská šance novice Kalouska, který sám před brankářem nedokázal prostřelit Kočího.
     
    17
    Jestli prvních zhruba sedm minut patřilo ligovému nováčkovi, od té doby hraje Dynamo. Černobílí jsou zatím při chuti a hrají s elánem.
     
    19
    Jihočeši nabídli další svižnou akci, když z pravé strany centroval Kadula, balon sklepl Kalousek k Laňkovi, který ale těžký volej poslal vysoko nad.
     
    23
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají skóre dnešního přípravného utkání. Na první rohový kop utkání si na přední tyči vyskočil KAREL SOLDÁT a uklidil jej mimo dosah Luksche.
     
    24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vedení Příbrami trvalo jen několik desítek vteřin. Pak předvedli domácí rychlou akci, kdy Čermák přenesl hru doprava, tam si domácí poradili, Řezáč odvedl dobrou práci a vše zakončil MAREK KALOUSEK, který svou druhou šanci už využil a okořenil svoji premiéru v A-týmu první brankou.
     
    27
    Českobudějovičtí pokračují v aktivitě a ukázkově kombinují na polovině Příbrami.
     
    30
    Oba celky dnes nasazují testované hráče – u domácích je to trio Laňka, Rychnovský, Gebert. Poprvé v áčku naskočil brankář Luksch a Kalousek. Obnovenou premiéru zažívá Čermák. Na druhé straně je v Příbrami na testech Nitrianský, jenž na jaře působil právě na jihu Čech. Poprvé hraje také exjablonecký Breda.
     
    32
    Řezáčův ostrý centr sražen na roh.
     
    33
    Po něm zakončoval Kadula, ale na první tyči mu bránící hráči nedali prostor.
     
    35
    Dorostenec Kalousek hraje přímo u domácí lavičky a trenéři mu nedají vydechnout. Teď mladík v domácí jedenáctce za beky šikovně hledal Laňku, který ale nedokázal přehodit vybíhajícího Kočího.
     
    37
    Brejk domácích zakončil střelou Adrián Čermák, ale jeho pokus postrádal razanci i přesnost. Je však třeba ocenit chuť a tah na branku slovenského středopolaře.
     
    38
    Hraje se ve velmi slušném tempu. Dynamo se dostalo do přečíslení tři na dva, Kadula vysunul Geberta, který už se tlačil do šance, ale skvělým obranným zákrokem jej v poslední chvíli zastavil Polidar.
     
    40
    Kadulův přímý kop zastavila zeď.
     
    42
    Po dlouhých minutách se do ofenzivy dostali i Středočeši. Zatím však jen formou kombinace kolem šestnáctky.
     
    42
    Penalta pro Dynamo! Laňka faulován, a přestože se hosté zlobí, tak se bude kopat z jedenácti metrů!
     
    43
    Míč si postavil Adrián Čermák, který moc toužil po tom oslavení návratu do sestavy gólem. Tvrdou ranou však trefil jen břevno a Kadula z dorážky také minul.
     
    45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O dvě minuty později už se slovenský navrátilec do sestavy dočkal! Po akci na pravé straně zřejmě Řezáč posunul míč ADRIÁNU ČERMÁKOVI, který křížnou ranou nedal Kočímu šanci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Dynamo vede v první přípravě s Příbramí 2:1 po poločase a nutno říci, že zaslouženě. Hosté měli lepší start, pak se ale hra vyrovnala. Příbram se dostala do vedení, pak ale Dynamo hned vyrovnalo. A o té doby hráli jenom černobílí. Penaltu ještě Čermák nedal, ale v posledních vteřinách první části už se trefil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sestava Dynama pro druhý poločas: Červenec – Laňka, Kočí, Kladrubský, Pouček – Čavoš, Rychnovský – Švantner, Gebert, Pešek – Táborský.
     
    48
    Za ostrý faul u postranní čáry dostal žlutou kartu budějovický Laňka.
     
    50
    I vstup do druhého dějství patří spíše hostům, zatím však hrají jen po vápno.
     
    52
    Adrián Čermák po 1. poločase: "Měl jsem velkou chuť, 15 měsíců jsem nehrál. Trošku mi zatrnulo po střetu v 5. minutě, ale koleno zatím drží. Chtěl jsem oslavit návrat gólem, bohužel jsem penaltu trefil do břevna. Ale spravil jsem si chuť o chvíli později, povedl si mi první dotek i následná křížná střela. Vedeme zatím zaslouženě, mohlo to být i o víc branek."
     
    54
    Ze střední vzdálenosti zkusil vypálit Kilián, brankář Červenec si poradil.
     
    56
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Polák, přichází Hloušek.
     
    60
    Po prostřídání se domácí jedenáctka přeci jen oslabila. Zatím to není znát na výsledku, ale Příbram má navrch.
     
    62
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jandera, přichází Klán.
     
    65
    Rychlonohý Jakub Pešek se prosmýkl ve vápně kolem Polidara, ten jej poslal k zemi, ale penalta se nepíská. Domácí trenéři se hodně zlobí, sudí Rejžek však reaguje, že si je jistý, že by se dokonce i šel podívat na video. To ale na Složišti na přípravu zatím nemáme..
     
    67
    Ještě k Jakubu Peškovi. Jeden z nejlepších hráčů Fortuna národní ligy je horkým zbožím na ligovém trhu. O jeho služby se hlásí Zlín, Jablonec, Olomouc, Opava a podle posledních informací také Liberec, kam už dříve přestoupil českobudějovický útočník Elvis Mashike.
     
    69
    Zpátky na trávník, na pravé straně se ke střele dostal Laňka a jeho pokusu moc nechybělo.
     
    70
    Jihočeši se po rohu k zakončení nedostali.
     
    72
    Levý příbramský bek Polidar se dostal se štěstím do šestnáctky, ale pak vystřelil slabě a dalšího novice Července v domácí brance vůbec nevystrašil.
     
    74
    Pěkně vypálil ze střední vzdálenosti Jiří Kladrubský, rána stabilního kapitána domácích ale našla jen prostor, kde stál Ondřej Kočí.
     
    75
    Ve vápně sražen Pouček, ale opět se penalta nepíská.
     
    76
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Matoušek, přichází Petrlík.
     
    78
    Teď to v domácím vápně trošku hořelo, nakonec Jihočeši vše vyřešili.
     
    80
    Domácí si chvíli odpočinuli od defenzivních úkolů, měli k dispozici roh. Nic z něj však nevytvořili.
     
    82
    Na příbramských fotbalistech je znát trochu únava. Přeci jen většina hostujících hráčů hraje celý zápas, naopak většina domácích hraje jen poločas.
     
    83
    Sudí Rejžek je rázný a i v přípravě se nebojí dát kartu. Za protesty Čavoše uděluje domácímu středopolaři žlutou kartu.
     
    85
    A právě Čavoš vedl přečíslení domácích tři na dva, trošku pomalejší přihrávkou oslovil Rychnovského, jehož ránu ale srazili obránci na roh.
     
    87
    Čekají nás poslední minuty utkání, hosté nevypadají, že by měli síly na vyrovnání.
     
    89
    Domácí si hlídají těsné vedení, které bude pravděpodobně znamenat skalp ligového nováčka.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    První přípravné utkání obou celků máme za sebou. Na větrném Složišti byla k vidění velice slušná podívaná. Hlavně v prvním poločase, kdy Dynamo nasadilo silnější sestavu, se hrálo v opravdu slušném tempu. Jihočeši po pětačtyřiceti minutách vedli zaslouženě 2:1, když měli převahu. Po pauze hosté vyrovnali hru, ale jejich převaha byla spíše územní. Šance žádné, a tak si Jihočeši cennou výhru nad ligovým soupeřem pohlídali. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek soboty. (12:40:23)

    Pavel Kortus ml.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 24. Kalousek, 45. Čermák – 23. Soldát

    Karty:   48. Laňka (CEB), 83. Čavoš (CEB)

    Neproměněná penalta: 43. Čermák (CEB), mimo


    SK Dynamo Č. Budějovice: 1. poločas: Luksch – Řezáč, Havel, Novák, Rychnovský – Čermák, Javorek – Laňka (K), Gebert, Kalousek – Kadula. 2. poločas: Červenec – Laňka, L. Kočí, Kladrubský, Pouček – Čavoš, Rychnovský – Švantner, Gebert, Pešek – Táborský.
    Náhradníci: Červenec – L. Kočí, Pouček, Táborský, Čavoš, Kladrubský, Pešek, Švantner.

    FK Příbram: O. Kočí – Nitrianský, Kodr, Soldát, Polidar – Polák (56. Hloušek), Kilián, Januška, Breda – Matoušek (76. Petrlík) – Jandera (62. Klán).
    Náhradníci: Beran – Petrlík, Hloušek, Klán.

    Rozhodčí: Rejžek – Pečenka, Kotalík

    Diváci: 100
    thejrc.org