IHC Prague Rats – IHC Olomouc 8:2 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 9:6 (kon.) | IHC Prague Rats – IHC Olomouc 7:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 6:7 (1:2 po s.n.) | ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 0:1 (po pr.)
konec
ILHK Hradec Králové
9:6 (2:1, 1:2, 2:2, 4:1)
IHC Devils Zlín
Sobota 23.06.2018, 15:00Final Four Stilmat extraligy mužů inline hokeje • Semifinále
Partner:
     
    Hradečtí hokejisté se tak v semifinálové sérii ujímají vedení, o svém prvním bodu rozhodli až v poslední čtvrtině. Šesti body za hattrick a tři asistence se blýskl Filip Hronek. (16:49:29)
     
    Konec zápasu.
     
    47:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Hosté power-play nevyužili, naopak FILIP HRONEK bekhendem rozvlnil odkrytou síť a pečetí vítězství domácích barev – 9:6. Asistence: Lukáš Novák, Filip Kuťák.
     
    46:55
    Zlín to zkouší bez brankáře!
     
    46:55
    A ještě dostal osobní sedmiminutový trest hradecký Marek Voženílek, ale na domácí přesilovce to samozřejmě nic nezmění. "Potřebuju čůrat," říká Voženílek, který by už chtěl rovnou do kabin.
     
    46:55
    Ze strany Hronka zůstalo jen u slov, pak k němu ale přijel Richard Kobylík a jeho počínání je ohodnoceno menším trestem za hrubost.
     
    46:55
    Lukáš Novák nepropálil Daniela Hufa. Vzápětí se na ploše strhla roztržka mezi Filipem Hronkem a protihráči.
     
    46:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak ještě je tady záblesk naděje! LUKÁŠ VALÁŠEK vyslal tvrdou ránu, která Mahdalovi nakonec propadla do sítě, a hosté snižují na odstup dvou gólů – 8:6. Asistence: Jan Vyoral, Richard Kobylík.
     
    46:09
    Tvrdou ránu Jaroslava Janeby zkrotil Michal Mahdal, jenž si u sedmého gólu připsal asistenci. Teď mu zbývají ještě dvě minuty k první vychytané výhře.
     
    45:00
    Tak ještě šance pro Zlín, zahraje si totiž přesilovku. Tomáš Půlpán se provinil hákováním a následně se ještě poškorpil s Petrem Šenkeříkem, za to oba dostali po menším trestu.
     
    43:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    A teď je to pro domácí hokejisty ještě veselejší, naopak Ďáblové jsou ve velkých problémech. Tomáš Půlpán přenechal puk Danielu Voženílkovi, jenž před nehlídanou klecí vyzval MARKA VOŽENÍLKA, a ten to měl už hrozně jednoduché – 8:5! Asistence: Daniel Voženílek, Tomáš Půlpán.
     
    41:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale teď už to LUKÁŠI NOVÁKOVI vyšlo! Hradecký profík z Francie se tentokrát vydal dopředu po levé straně a zvolil ránu golfem, která zapadla nechytatelně pod břevno Hufovy svatyně. Novák to oslavil hodně emotivně, vůbec poprvé některý z týmů vede víc než o gól – 7:5! Asistence: Michal Mahdal.
     
    40:59
    Lukáš Novák si potáhl puk a pak s ním orazítkoval zlínské břevno! Krásná střela.
     
    40:27
    Pokus zlínského Jaroslava Janeby zamířil do ochranné sítě za hradeckou klecí. A jak potvrdili rozhodčí, bylo to dokonce bez teče.
     
    39:38
    Autor předešlé trefy nyní v úprku vpřed zvažoval přihrávku, aby nakonec využil trochu prostoru na levé straně a málem se dostal přes obránce. Vyneslo ho to však do příliš velkého úhlu a Huf si tyčku pohlídal.
     
    38:28
    Na ploše to začíná jiskřit, ale zatím v čistě hokejovém slova smyslu. Uvidíme, zda aktéři udrží emoce na uzdě...
     
    37:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to tady, Hradečtí otáčejí skóre, a to díky otočce FILIPA KUŤÁKA. Ten obkroužil zlínskou klec a pak namířil přesně mezi Hufovy betony, takže Hradec vede 6:5! Asistence: Aleš Půlpán.
     
    36:53
    Hosté jsou kompletní, ještě v přesilovce měl solidní možnost Aleš Půlpán, ale prudký puk netrefil dobře.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. D. Voženílek (Hronek), 4. Hronek (Kuťák, L. Novák), 20. L. Novák (Hronek), 30. Hronek (Kuťák, Poul), 35. Poul (Hronek), 38. Kuťák (A. Půlpán), 42. L. Novák (Mahdal), 44. M. Voženílek (D. Voženílek, T. Půlpán), 48. Hronek (L. Novák, Kuťák) – 5. Vyoral (Hrazdira, Šenkeřík), 13. Hrazdira, 17. Janeba (Hlaváč, Valášek), 27. Šenkeřík (Karafiát, Váňa), 33. Šenkeřík (Kobylík, Váňa), 47. Valášek (Vyoral, Kobylík)


    ILHK Hradec Králové: Mahdal – Bezděk, Hronek, Kuťák (A), L. Novák (A), M. Voženílek, Netušil, D. Voženílek, Malík. A. Půlpán (C), T. Půlpán, O. Poul. Trenér: Zdeněk Karlík.
    IHC Devils Zlín: Huf – Hlaváč, Váňa, Šenkeřík (A), Kobylík, Vyoral, Gago, Karafiát, Janeba (C), Hrazdira (A), Valášek. Trenér: Aleš Bachánek.

    Rozhodčí: Veselý, Výborný.
    thejrc.org